- 7 Kasım 2013
- 14.758
- 36.006
- 598
- Konu Sahibi meredithgrey
-
kızıl olan beagle - beyaz olan irlanda terieri (büyük yok terier, golden boyunda ebatında)sanırım bu zavallımı küçük boy sanıp almışlar bakmışlar büyüyor durmuyor sokağa atmışlar. bende zayıflıktan ölmek üzereyken buldum 8 kilo muydu neydi. aldım 15 kilo kadar getirdim. ırkının min. kilosu bu. sonrada sahiplendirdim. tabii 8-9 ay bende kaldı.
atmışlar... tabii köepgin resmini görmek lazım türünü belirlemek için. irlanda terieri. bak googleye.Aa bu köpeği biliyorum bizim eski mahallede vardı bize St. Bernard ve Terier kırması demişlerdi çok iri ve tatlı bir köpekti. Köpekler çok güzel hayvanlar ya inşallah köpek de besleyeceğim bir gün.
bu da barınak köpeği izmir de sokakta bulunmuş. eziyet edilmiş sırtında yara ve yanıkları yaraları vardı. tesadüf gördüm. izmir ile iritbata geçtim. 2-3 gun içinde gittik aldık eşimle. ben muglada oturuyorum.
Cok tatliiiii bayildim bennn
Konu hakkinda bilgim yok cok gecmis olsun ben kedini sevmeye gelmistim sadece
Ah yavrum kiyamam ona ben insallah cabucak iyilesir
Ama coook guzelsin seen
Annesi sen de merak etme hicbir sey olmaz, su siralar hava degisikliginden bile butun kedicikler hasta. Ben ayni evdr kapali balkonda fibli kediye gecici baktim benimkine bulasmadi, fib bulasmadiktan sonra baska hastalik cok zor. temas ettigin yerleri yikadigin surece hicbir sey olmaz. Bi de ben benim sapsiklerin burnu tikaninca nemli havluya lavanta yagi damlatiyorum peteklerin ustune ya da baska ilik bir yere koyuyorum cok guzel nefes aciyor (kedilere her turlu mentollu okaliptuslu burun acicilar cok zararli, ama diger bitkisel yaglar asiriya kacmadan kullanilabilir) sumuklu hali uzayabilir, bizim gibi 3 gunde atlatmiyorlar ama ilk bir iki gunden sonra cok hafiflemis oluyor.
atmışlar... tabii köepgin resmini görmek lazım türünü belirlemek için. irlanda terieri. bak googleye.
birde aynı boy ama daha kıvırcık tüylü İtalyan terieri vardır. aynı boyda.
beagle, husky covcov ve jack russel hariç hepsini besleyeebilirsin.
bu türler cok zor ve zahmetlibilgine
benim bulduğum tam adı buydu : irish soft coated wheaten terrier
Eki Görüntüle 1826037
Merhaba, konum lütfen bir süre taşınmasınŞu an kendimi suçlu hissediyorum ve kedime bir şey olacak diye korkuyorum.
Geçtiğimiz hafta epey sokak beslemesi yaptım, hasta kedilerle hiç temas etmedim ama şu sıra kedi nezlesi yaygınmış ve sağlıklı görünen kedilerde de olabilirmiş mikrop.
Eve geldiğimde kedilerimi asla ellemedim, elimi yıkadım hatta üstümü de değiştim. Kendimce bir şey olmayacağını düşünüyordum çünkü hep kedilerle iç içeyim hele dükkanımda kedi annesi olmuştum geçen sene.
Pazar akşamı kızım hapşırmaya başladı ama tek tük. Düne kadar izledim dün kum değiştirdik silikadan pudra kokulu bentonite geçtik ve dün daha da arttı hapşırması. Tüm gece sürdü diyebilirim. Ben de uyumadım ve onınla ilgilendim ateşi vs. yoktu. Ve bu sabah da veterinere gittik. Ciğerleri temiz, ateşi de yok ama boğazları biraz şiş ve hafif burunda mukoza var dedi veteriner ablamız. Antibiyotik iğne ve hapşurmayı yani nezleyi engelleyecek bir iğne daha yaptı, serum fizyolojik ve immunex verdi. İmmunex ve serum fizyolojiği diğer kedilerime de yapacağım bağışıklık güçlenmesi için. Şu an onlarla bir şey yok.
Kızım eve geldi ilaç verdim, şimdi uyuyor veteriner biraz keyifsiz olur iğneden sonra dedi ama ben çok üzülüyorum. .%99 benim yüzümden oldu çünküŞimdi korkum daha da ilerler mi bu durum ? Ciğerlere inmemiş zaten dediğim gibi düne kadar iki gün gözlemledim günde 2-3 kezdi dün arttı , kum değişimine de yordum ama ihmal etmek istemedim.
Kedime bir şey olmaz değil mi ? Kedi sahibi kızlar bir el atın bana çok üzgünüm
Kızım uyuyor şu an böyleannesi yesin onu evladım benim
Yaaaaağ kediyi alıp emziresim geldi
Yeni anne oldum da gördüğüm her şeyi alıp emziresim geliyoBenim de bi tane kedim var, en ufak bişeyde ben de karalara bağlıyorum anlıyorum sizi.
Oy nasıl güzel uyuyo yicem
Boşuna evham yapma senle ne alakası var . Tibbi müdahelerde yapılmış. Ayrıca hayvanların direnci dış koşullara uygun olucak şekilde yaratılmıştır. Onların bağışıklık sistemi bizinkinden kat ve kat daha iyidir. Geçmiş olsun canım.
Evham göbek adım benimYa napiyim çok seviyorum çok endişeleniyorum kötü bir şey olacak diye Sabah en büyük keyfimiz camın önünde kuş izlemek belki sabah ayazında üşüdü tüysüz kızım :)) Diğer oğlanlar iyi çünkü çok şükür.
Oğlanlara dikkat et kıza saldırmasın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?