- 19 Mart 2019
- 8.469
- 29.049
- 468
Parazitlerini düzenli olarak yaptırınca hiçbir zararı yokKedi hamilelikte sakıncalı değil mi
Bu zihniyetteki insanlar mümkünse evime gelmesinler orası sadece benim değil çocuklarımın da evi kedi bakıyoruz die evimizi de b...k götürmüyor benim alerjim ve annemin rahatsızlığından dolayı hijyen ve temizlik üst seviyede (çocuklarım yokken bu kadar temizlik yapmıyordumEvime gelen misafirin çocuğunun boğazına yediği şey kaçtı ve boğazına kedi kılı kaçtı dediler diyeceklerim bu kadar
Inanın ben kedime onların kendi çocuklarına baktığından daha iyi bakıyor ve dikkat ediyorum.hala benim kedime laf ediyorlar bende çağırımıyorum ama geliyorlar yinedeBu zihniyetteki insanlar mümkünse evime gelmesinler orası sadece benim değil çocuklarımın da evi kedi bakıyoruz die evimizi de b...k götürmüyor benim alerjim ve annemin rahatsızlığından dolayı hijyen ve temizlik üst seviyede (çocuklarım yokken bu kadar temizlik yapmıyordum) siz üzülmeyin evinde o olayı yaşasaydı bahane ne olacaktı
Uyku ve uyanıklık saatleri bizden biraz daha farklı oldukları için ona gün başlamış oluyor tabiHanımlar merhaba.
Benim bir kedi oğlum var, bir yıldır bizimle bir yaşını geçti. Şimdi sorun şu ki tüyleri çok ince olduğu için çok dökülüyor. Bunun için de önerisi olan varsa alabilirim. Her neyse, bu yüzden eşim yatak odamıza almak istemiyor yatağı çok tüy kaplıyor diye. Kedimiz gece uyuyor ama gün doğduktan sonra sabahın çok erken saatlerinde gelip odanın kapısının önünde bağırıyor. Ama baya yüksek sesle bağırıp uyandırıyor bizi bebek gibi. İçeri girip bizle uyumak istiyor. Ben de isterim ama eşim istemiyor.
Şimdi ben hamileyim, mart sonu Nisan başı doğum olacak gibi. Şu an zaten uykudan uyanıyoruz sürekli ama bebek doğduktan sonra ne yapıcam? İlk altı ay bebeği bizim odaya alacağım için kedim gelip yine bağıracak ve bebek uyanacak, bebek uykusu zaten problem bir de bununla nasıl başa çıkıcam? Bebekle uyurken zaten odaya alamam çünkü uyurum falan Allah korusun kedim bebeğin ağzına falan oturabilir.
Özetle kedimin gelip oda kapısında bağırmasını nasıl engelleyebilirim fikir istiyorum.
benim kedi kızım tam bir cadı.huysuzun tekiGene çok duyar kasılmış
Benim 5 yaşında kedim var ilk 1 sene yatak odasına almadık o da hiç talep etmedi
Sonra 2 sene birlikte yattık ama uyumak ne mümkün yorganın altına girer ayağımıza atlar hareket ettikçe
Çıkar yatağın başlığını tırmıklar
Koşar koşar üstümüze zıplar.
Ağzımızdan burnumuzdan kıl çıkar ( bu büyük bir sorun değil ama yatağı düzenli temizlemeyince çok rahatsız edebilir)
Sonra yine almamaya başladık ama bu defa miyavlıyodu kapıda. Yatmadan iyice oynattık yorduk salonda ona battaniye vs ile yatak koyduk orayı kabullendi.
Sonra hamilelik bebek oldu gündüz her odada geziyor ama gece yatak odası ve kızımın odasına girmiyor. arada kapı var kapatıyoruz. Miyavlama olayı çok nadir oluyor artık.
Valla zaten çocuk uyutmuyor bi de gece gece üstümde kedi zıplaması iyice çileden çıkarım. Odaya almayacaksan niye kedi bakıyosun vs diyenler için ben 2 numaralı olanı da yatağa almıyorum hastalık dönemleri dışında. Bence anne de biraz dinlenmeli. Çocuklar da yataklarında rahat rahat uyusunlar.
Bu arada kedi bebeği çaktırmasa da öyle sahiplendi ki geçen kızımı gıdıklayıp oynarken bebek çığlık atınca kedi gelip eşimi hart diye ısırıp tısladı
Kediler çocukları genelde sevmezler ama. Siz bence bebekten önce kediye yuva bulun. Kedi bu tüyü de dökülür, üstünüzde de uyur. Bebekten sonra kediyi istemeyeceksiniz belli.Hanımlar merhaba.
Benim bir kedi oğlum var, bir yıldır bizimle bir yaşını geçti. Şimdi sorun şu ki tüyleri çok ince olduğu için çok dökülüyor. Bunun için de önerisi olan varsa alabilirim. Her neyse, bu yüzden eşim yatak odamıza almak istemiyor yatağı çok tüy kaplıyor diye. Kedimiz gece uyuyor ama gün doğduktan sonra sabahın çok erken saatlerinde gelip odanın kapısının önünde bağırıyor. Ama baya yüksek sesle bağırıp uyandırıyor bizi bebek gibi. İçeri girip bizle uyumak istiyor. Ben de isterim ama eşim istemiyor.
Şimdi ben hamileyim, mart sonu Nisan başı doğum olacak gibi. Şu an zaten uykudan uyanıyoruz sürekli ama bebek doğduktan sonra ne yapıcam? İlk altı ay bebeği bizim odaya alacağım için kedim gelip yine bağıracak ve bebek uyanacak, bebek uykusu zaten problem bir de bununla nasıl başa çıkıcam? Bebekle uyurken zaten odaya alamam çünkü uyurum falan Allah korusun kedim bebeğin ağzına falan oturabilir.
Özetle kedimin gelip oda kapısında bağırmasını nasıl engelleyebilirim fikir istiyorum.
Yoruma yorum yapmak istemem aslında ama siz kendi kızınızı verir miydiniz başkasına?Kediler çocukları genelde sevmezler ama. Siz bence bebekten önce kediye yuva bulun. Kedi bu tüyü de dökülür, üstünüzde de uyur. Bebekten sonra kediyi istemeyeceksiniz belli.
Bizim kız kafamda uyur, onun evi çünkü. Kedili ev biraz farklı oluyor, ev onun, bizler hizmetli. Bence yuva bulun, yol yakınken.
Ben ironi yapmıştım. Siz kıyıdan döndünüz. Kendimi sokağa terk ederim, kızımı etmem. Ben bakarken benimdi, evlendim, oğlum doğdu hala benim. Zaman zaman eve muhtaç kediler giriyor ama sahiplenmeden bahçede bakıyorum. Ölmeden terk etmem. Kedi kafamda, oğlumun yatağında yatabilir. Sorun asla olamaz.Yoruma yorum yapmak istemem aslında ama siz kendi kızınızı verir miydiniz başkasına?
Tahminimce vermezdiniz. Bu hanım zaten hamile kediyi ver fikrini daha çook duyacak sizce kedinin hayatında böyle bir değişiklik kediye haksızlık olmaz mı?
Bence kediye iyi bakamayacaklarından endişe etmişsiniz o yüzden ver diyorsunuz ama bence bu daha kötü. Yuva bulmak çok zor. En iyi ihtimalle sokağa bırakılır kedi. Yuva bulamaz. Yazık olur. Desteklemek lazım diye düşünüyorum. Her şeyin çözümü var kedi gitmesin kalsın. Bu çözüm değil.
Maması olsa bile bağırıyor bizimki :) şimdilik ona kapının önüne bir yatak yaptım orada takılıyor azaldı sanki gelme isteği alışır umarım. Gelirse de alıcam zaten mecbur susmuyor beyefendi :)Uyku ve uyanıklık saatleri bizden biraz daha farklı oldukları için ona gün başlamış oluyor tabiBenim de kedim var 6 aydır bizimle, henüz 1 yaşına girmedi bile bebişliğinden beri benle uyur. Odanın içinde maması suyu tuvaleti duruyor o nedenle geceleri uyansa bile hiç ses etmez -kapı kapalı yatıyorum diğer odalara gitmek istemiyor da o açıdan söyledim genel olarak kapalı kapılara da alerjileri olduğu için :)) siz de mamasını suyunu tedarikli yatsanız acaba bitiriyor filan da geliyorsa diye düşündüm. Bir arkadaşımınki öyleymiş çünkü mama ne kadar koyarsa anında bitirip sabaha bırakmıyormuş her sabah 5 te mum ediyormuş tekrar :) bizimki az az sık yer hep durur kabında o yüzden gıkı çıkmıyor hiç gelir yanıma yatar, evine gider ben arada kendim uyandığımda filan bakıyorum nerde diye çünkü yer değiştirmiş oluyor ama hiç ses çıkartmıyor. Onun dışında kapının kapalı oluşuyla ilgili derdi varsa eşinizin hassasiyeti dolayısıyla ne yapılabilir bilemedim ama ben hiç kıyamıyorum öyle miyavladıkça
Nereden çıkardınız bebekten sonra kediyi istemeyeceğimi söyler misiniz? Bebeğim olacağını öğrenince gönderirdim eğer bu kafada olsaydım ne münasebet oğlumu göndericem. Ayrıca emin olun ben de çok seviyorum oğlumla uyumayı, sadece eşim tüyleri yapıştığı için rahatsız oluyor o kadar. Ayrıca kedilerle çocukların iletişimi çok güzel bence katılmıyorum size.Kediler çocukları genelde sevmezler ama. Siz bence bebekten önce kediye yuva bulun. Kedi bu tüyü de dökülür, üstünüzde de uyur. Bebekten sonra kediyi istemeyeceksiniz belli.
Bizim kız kafamda uyur, onun evi çünkü. Kedili ev biraz farklı oluyor, ev onun, bizler hizmetli. Bence yuva bulun, yol yakınken.
Zaten kedimi kimseye verecek değilim, öyle olsa çözüm aramaz sahiplendirirdim. Yahu insanın çocuğu olunca çocukta bile bir sürü problemi oluyor anneler çözüm arıyor kimse demiyor çocuğu gönder vs diye. Kedim de çocuğum gibi, farkı yok benim için.Yoruma yorum yapmak istemem aslında ama siz kendi kızınızı verir miydiniz başkasına?
Tahminimce vermezdiniz. Bu hanım zaten hamile kediyi ver fikrini daha çook duyacak sizce kedinin hayatında böyle bir değişiklik kediye haksızlık olmaz mı?
Bence kediye iyi bakamayacaklarından endişe etmişsiniz o yüzden ver diyorsunuz ama bence bu daha kötü. Yuva bulmak çok zor. En iyi ihtimalle sokağa bırakılır kedi. Yuva bulamaz. Yazık olur. Desteklemek lazım diye düşünüyorum. Her şeyin çözümü var kedi gitmesin kalsın. Bu çözüm değil.
Biz aldık ama kedimiz pek sevmedi ısırıyor onunla tarayınca çünkü yoluyor tarağın ucu tüyleri ama kullanınca gerçekten azalıyor tüy dökümüKedi tüyünden muzdarip olanlar orjinal furminatör kedi tarağı alabilirler. Çok etkili bir tarak. Yalnız biraz tuzlu. 160 180 tl arası değişiyor fiyatı. İnternette sahtesi çok fazla. Dikkat etmek lazım. Aşırı tüy dökülmesinde muhakkak kullandığınız mamaya dikkat edilmeli. Kötü beslenme hep sorun hep hastalık. Israrla çiğ beslenmeyi araştırmanızı öneririm.
Toksoplazma için ası yapılıyor gebelere ve her kedide toksoplazma olmuyor. Ayrıca toksoplazma yediğimiz besinlerdende geçebilirToksoplazma gecirdiyseniz sıkıntı yok ama eger gecirmesiyseniz bu doneminizde kedinizin size ve bebeginize riski buyuk. Aileden veya arkadaslarinizdan birisine emanet edebilme gibi bir imkaniniz varsa, en azindan bebek 1 yasina gelene kadar filan uzak tutabilirseniz sizin yararınıza olur.
Sikinti sadece yataga cikmasiysa eger, yasak koyun. Yataga çıktığında hayir diyerek poposuna acitmadan gazeteyle vurun. Hayvanlar bu sekilde egitilebiliniyor diye biliyorum.
Sabah uyandurıyorsa uyanınca açarlar uykum kedi miyavlamasından değerlidir şahsen
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?