- 24 Haziran 2018
- 106
- 44
- 28
- Konu Sahibi Summerberry
-
teşekkürlerHayvanı seviyorsunuz belli ki tamam buna itiraz eden yok ama bakımı yapılmıyor. Bu çok önemli bir şey, sanırım üzüntüden ya da olayın içinde olduğunuzdan anlayamıyorsunuz tam olarak. Ama bu durumda olan çocuklar ailelerinden devlet korumasına alınıyor, kedinin de çocuktan pek farkı yok. Anlıyorum bağlanmışsınız ama şu an dostunuz hasta ve yardıma ihtiyacı var, aileniz bunu yapmıyor, sizin de maddi bağımsızlığınız yok, bu da ona bakmaya uygun olmadığınız anlamına geliyor maalesef. Asıl siz anlamak istemiyorsunuz. Lütfen veterinere götürün bir an evvel kedinizi, klinik faturasıyla beraber yardım isteyin hayvan dostu hesaplardan. Bir para toplanır ve ödenir belki, hiç olmazsa hayatta kalma şansı olsun yavrucağın.
veterinere yarın götürebilirim onda da götüreceğim bakalım artık umarım iyileşirHer gun normalde 1 kere yapmasi gerek. Tuyleri uzun mu? Uzun tuylu kedilerde tuy yumaklarindan oturu kabizlik olabiliryor.
Kediniz erkek mi? Ksirlastirilan erkek kedilerin idrar yollarinda kum, tikanma vs oluyor, bu durumda kanli idrar yapabiliyorlar. Acaba kan ondan mi geliyor diye dusundum.
Duzgun bir veteriner yok mu bulundugunuz yerde?
haklısınız gerçekten yarın götüreceğim bakalımKediyi alıp veterinere götürüp durumu anlatsanız.. bazı veterinerlerin instagram sayfası oluyor iban ve fatura paylaşıyorlar, hayvanseverler karşılıyor tedavi masraflarını. Ben olsam babamdan başka bir bahaneyle para isterim. Yok kitap lazım yok şu lazım bu lazım diye gizlice götürürüm. İnsanı yalancılığa sevk ediyorlar ama kedinin canından hiç önemli değil bence.
Aynı sorunları 2015 de kedimle yaşadım. Muhtemelen erkek kediniz.Kanlı idrarın en büyük sebeplerinden biri idrar kristalleri. İdrar unda kristalleşme var mı yok mu tahlil yapılması lazım. Eğer varsa özel mamaları var, önce mama ile tedavi yoluna gidilir, sonuç alınmazsa ameliyata kadar gider. Enfeksiyon vardır. Antibiyotik tedavisi de alması lazım. Durum çok çok ciddi. Benim kedim de kristalleşme olmamasına rağmen kanlı idrar vardı. En son idrar kesmesini açtı hekimimiz. Aşırı enfeksiyon oluşmuş. Onu 50 günde zar zor tedavi ettik. Profesörlere götürdük. En son Ankara vetcom ve cat hospital hekimlerine gönderdik sonuçları. Bir gün iyi bir gün kötü devam etti. Böbrek değerleri normale dönmedi.Aynı zamanda dışkı lama sorunu oldu. Boyalı bağırsak filmleri çekildi. Bağırsaklarda görünen bir sıkıntı yok ama kaka yapamıyor. Haftada iki defa lavman yaptırıyoruz. Haftada 3-4 defa başka bir ile fakülteye götürdük. Ama çözüm bulamadık. Hayvanınızın durumu ciddi. Mutlaka yakın bir fakülte hastanesine götürün. Hangi ildesiniz bilmiyorum ama Facebook hayvansever grupları var. Lütfen onlara ulaşın. Göz göre göre ölüyor kediniz hem de acı çekerek bilginiz olsunhayırlı kandiller herkese bir problemimi danışıcam biz kediyi sahiplendiğimizden beri her konuda annem de babam da para ödemekte çok katılar severken iyi ama aşılarında ya da bir hastalığı olduğunda babamla veterinere gittiğimizde resmen kendini de beni de rezil ediyo artık bıktım bu durumdan keşke param olsa eşek gibi çalışır yine öderim ama şunların eline bakmaktan çok sıkıldım artık kedimiz 1 2 aydır falan tuvalete çıkamıyor çok zorlanıyor yani kusuyor haliyle ben de veterinere götürmüştüm onda babam sağ olsun yine sinirlerim altüst oldu 1 gün gidiyor tedavinin kalanı öyle kalıyor ben hasta hayvan götürelim diyorum her seferinde 100 200 vermek zorunda mıyım ben diyip bana bağırıyor ortada kimsenin suçu yok ama kedinin hiç suçu yok hayvanın nasıl canı yanıyordur onu öye görünce benim de içim parçalanıyor ama elimden bir şey gelmiyor. bugün de tam yemeğe oturucaz kedi minderin üstüne çişini yaptı annem yine söylendi git sen temizle dedi ben kalktım baktım ki kan rengindeydi böyle şaşırdım anneme söyledim napim dedi yemeğine devam etti artık gerçekten dayanamıyorum lütfen bir tavsiye verin kriz geçiriyorum artık ben bunlarla
Lutfen gotur cunku boyle giderse kedini kaybedeceksin. Idrar yapamazsa birkac gun icinde zehirlenip ölür. Diski da ayni sekilde belirli bir sure sonra zehirliyor. Kim bilir suan nasil aci cekiyor.veterinere yarın götürebilirim onda da götüreceğim bakalım artık umarım iyileşir
Geçmiş olsun, atlattığına sevindim, kıyamam. Benim kedim de bu aralar basit de olsa bir hastalık atlattı. Getir, götür, iğne, hap derken 1500 de ben harcadım. Bunlar zaman zaman oluyor işte ben bazı konularda "kedi bakımı çok kolay, hiç düşünme" diyen insanlara da kızıyorum çünkü öyle değil aslında. İnsanlar bunları pek bilmeden sahipleniyor, sonra hem kendileri üzülüyor, hem hayvanlar ziyan oluyor.
Bak sonra niye kızıyorlar diyorsun, hayvan yarına kadar acı çekmeye devam mı etsin veya ölse daha mı iyi? Vakit kaybetme deniyor sana ama sen yarın diyorsun bir de.veterinere yarın götürebilirim onda da götüreceğim bakalım artık umarım iyileşir
Hangi ilde yaşıyorsunuz?veterinere yarın götürebilirim onda da götüreceğim bakalım artık umarım iyileşir
Tamam da insanlara niye sinirleniyorsunuz? Bir de hakaretvari konuşmuşsunuz pes. Hepimiz "insan gibi" cevap veriyoruz size.hanfendi zaten ben de üzgünüm kedi benim kedim benden çok düşünüp sinirlenemezsiniz herhalde ne bu herkesin üzgün kişileri daha çok üzüp sinirlendirme isteği yani bi fikriniz varsa söyleyin daha da yormayın insanları sinirle bi cümleyi devrik kurmuşum takılmayın okuyun geçin siz
Babanızı tanımıyor muydunuz kediyi sahiplenirken?Ben her şeyini yaparım kızım dedi mi maddi olarak?Kedi süs eşyası değildir.Kaliteli mama diye aldığımız mamanın içeriğinde etin sadece kokusunun olduğunu,Mısır nişastasından ibaret olduğunu öğrendiğiniz gibi bıraktık mesela.Nasıl canım yandı.Ne yemek zorunda kalıyor diye.Şimdi sadece aylık 300 lira mama masrafı var.Ucuz kum kullanıp tozuyla falan kedimin ciğerlerini tehlikeye atmaktansa sadece 150 lira aylık kum masrafı var.Vitaminleri,takviyeleri ekstra.Asla Çeşme suyu vermeyiz.Böbreklerine zarar.Veteriner masrafını saymıyorum bile.
Neden yazdım bunları?Kedi bakmak masraflı bir şey.Bunlar düşünülmeden kedi sahiplenilmemeli.O da bir can.Sizin kendinize özel kazancınız yok.O zaman lütfen onu iyi bakacak birine sahiplendirin.Yoksa gözümde hayvan katilinden farkınız kalmaz,üzgünüm.
Herkes size yüklenmiş üzgün olduğunuzun farkındayız. Çaresizsiniz maddi desteğiniz de yok. Buraya da biçare bişeyler yapabilirim belki diye yazmışsınız. Ama aramızdan veteriner biri olmadığı müddetçe kimse tedavi yöntemi sunamaz size. Sahiplendirmekten başka seçeneğiniz yok.üzülüyorlarsa kendileri üzülsünler ben babama sinirli değil miyim ben üzülmüyor muyum kaç yıldır benimle benim arkadaşım o moralim bozuk neden bana yansıtıyorlar dha fazla? babamdan daha merhametsiz birisi varsa onlar bence
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?