kedinin kanlı idrarı

teşekkürler

veterinere yarın götürebilirim onda da götüreceğim bakalım artık umarım iyileşir

haklısınız gerçekten yarın götüreceğim bakalım

Hayvan sahiplenmek sıkıntılı bir iş, maddi manevi uygun olmak gerekiyor. Değilseniz, hem hayvana hem size eziyet.

Aynı sorunları 2015 de kedimle yaşadım. Muhtemelen erkek kediniz.Kanlı idrarın en büyük sebeplerinden biri idrar kristalleri. İdrar unda kristalleşme var mı yok mu tahlil yapılması lazım. Eğer varsa özel mamaları var, önce mama ile tedavi yoluna gidilir, sonuç alınmazsa ameliyata kadar gider. Enfeksiyon vardır. Antibiyotik tedavisi de alması lazım. Durum çok çok ciddi. Benim kedim de kristalleşme olmamasına rağmen kanlı idrar vardı. En son idrar kesmesini açtı hekimimiz. Aşırı enfeksiyon oluşmuş. Onu 50 günde zar zor tedavi ettik. Profesörlere götürdük. En son Ankara vetcom ve cat hospital hekimlerine gönderdik sonuçları. Bir gün iyi bir gün kötü devam etti. Böbrek değerleri normale dönmedi.Aynı zamanda dışkı lama sorunu oldu. Boyalı bağırsak filmleri çekildi. Bağırsaklarda görünen bir sıkıntı yok ama kaka yapamıyor. Haftada iki defa lavman yaptırıyoruz. Haftada 3-4 defa başka bir ile fakülteye götürdük. Ama çözüm bulamadık. Hayvanınızın durumu ciddi. Mutlaka yakın bir fakülte hastanesine götürün. Hangi ildesiniz bilmiyorum ama Facebook hayvansever grupları var. Lütfen onlara ulaşın. Göz göre göre ölüyor kediniz hem de acı çekerek bilginiz olsun

veterinere yarın götürebilirim onda da götüreceğim bakalım artık umarım iyileşir
Lutfen gotur cunku boyle giderse kedini kaybedeceksin. Idrar yapamazsa birkac gun icinde zehirlenip ölür. Diski da ayni sekilde belirli bir sure sonra zehirliyor. Kim bilir suan nasil aci cekiyor.
Muhtemelen 1 hafta kadar antibiyotik tedavisi gormesi gerekecek. Tabi eger daha agir bir sorunu yoksa, ki umarim yoktur.

Kabizlik icin bazi mamalar satiliyor arada onlardan verebilirsin. Kabizligi tuy yumagindan kaynaklaniyorsa tuplerde maltlar satiliyor alip onlardan ver. Tuy yumaklarini diskiyla kolaylikla atmasini saglar.

Kabizlik konusu cok onemli gibi gorunmese bile uzun vadede kediye zarar verir. Surekli kabiz olursa mega kolon denilen hastalik gelisir. Simdiden onlemini almaya calis bu durumun.

Belediyeyi arayın bence onların veterinerleri oluyor ücretsiz tedavi ederler fakat kediyi sahiplendiğini soylersenız ücret alırlar. Çünkü sokak hayvanlarına bakıyorlar.

Benzer şeyleri ben de yaşamıştım, kedimi tam başka şehre hayvan hastanesine götürecektim her şeyi ayarlamıştım ki kendisini kaybetmiştik Çok üzücü hayvan bakmanın lükse girmesi... Maması, aşısı, hastalığı derken yüksek ücretlerle karşılaşıyoruz. Veterinerlerin de geçim kaynağı ama yapacak bir şey yok.

Bizim ki de oyle, uzun bir tedavi gormedi 1 hafta hap iğne sadece. Size de cok gecmis olsun.
Evet direkt mama kum ustunden hesap yapilip masrafi yok sahiplen deniliyor ki aslinda kaliteli kum, mama, yaş mama bile sudan ucuz degil aylik 500 gidiyor. Hadi mamanin kumun ucuz secenekleri var( ucuz mama da hastalik sevebi olabiliyor) ama cidden veteriner masraflari azimsanmamali evet bir anda çok fazla cikiyor.
Tekrar gecmis olsun

Babanızı tanımıyor muydunuz kediyi sahiplenirken?Ben her şeyini yaparım kızım dedi mi maddi olarak?Kedi süs eşyası değildir.Kaliteli mama diye aldığımız mamanın içeriğinde etin sadece kokusunun olduğunu,Mısır nişastasından ibaret olduğunu öğrendiğiniz gibi bıraktık mesela.Nasıl canım yandı.Ne yemek zorunda kalıyor diye.Şimdi sadece aylık 300 lira mama masrafı var.Ucuz kum kullanıp tozuyla falan kedimin ciğerlerini tehlikeye atmaktansa sadece 150 lira aylık kum masrafı var.Vitaminleri,takviyeleri ekstra.Asla Çeşme suyu vermeyiz.Böbreklerine zarar.Veteriner masrafını saymıyorum bile.

Neden yazdım bunları?Kedi bakmak masraflı bir şey.Bunlar düşünülmeden kedi sahiplenilmemeli.O da bir can.Sizin kendinize özel kazancınız yok.O zaman lütfen onu iyi bakacak birine sahiplendirin.Yoksa gözümde hayvan katilinden farkınız kalmaz,üzgünüm.

. hangi ildeyseniz o ilin hayvanlarla ilgili bi oluşumu vardır, instagramdan bakın. ve bu durumunuzu onlara anlatın hatta yardımcı olurlarsa bi işe girdiğinizde tedavi masraflarını bağış olarak ödeyeceğinizi söyleyin.
. şayet bulunduğunuz ilde falan hayvanlarla ilgili bi oluşum yoksa
@osmankaplanhaysev, @şuleçika, H haysev , H hayko , @kesmeşeker @hayvanhemşiresi minevural ve daha birçok hayvan sever var böyle şahsi ya da kurum olarak hayvanlara yardım eden..
.instagramdan profilin benzerleri gibi bir sürü kişi çıkar. yazın her hesaba, çünkü başka şansınız yok gibi
.... kediniz için çok üzüldüm.
. kediniz kısırsa böbreklerinde mamaya bağlı olarak hasarlar olur, kısır olmasa da olur mideleri çok hassastır kusarlar.

. yani uğraşın biraz, ben 12 kediye bakıyorum bahçemde yoktan var ediyorum bazen, ah vah demek bi yere kadar, lütfen yazın buralara.
. barınak yok mu bulunduğunuz yerde. oraya gidin oranın veterineriyle konuşun ailenizin durumunu anlatın. yapın yani bir şeyler. yazık o hayvana
. babanızla ciddi ciddi konuşun, sizin gerçekten ezilip büzülmeden sesinizi çıkarmanız lazım, ciddi olduğunuzu ona gösterin. "baba çıkacak masrafı yaz bi yere her gün de hatırlat borcum olsun sana mutlaka ödeyeceğim" de. ablam o kedi acı çekiyo.

Tamam da insanlara niye sinirleniyorsunuz? Bir de hakaretvari konuşmuşsunuz pes. Hepimiz "insan gibi" cevap veriyoruz size.
Evcil demek evlat demektir. Bir anne yavrusunu nasıl hasta olduğunda hastaneye götürmek için 1 2 gün beklemiyorsa evcil hayvan sahiplenenlerde aynı hassasiyeti göstermek zorundadır.
Babanız kedi geldiğinden itibaren böyle olmamıştır değil mi babanızın huyunu bilerek almışsınızdır.
Siz hala yok yarın götürürüm falan diyorsunuz. Kedi acı çekiyor farkında mısınız? Çocuğumuz olduğunda nasıl hemen doktora koşuyorsak evcilimizi de çocuğumuz gibi görmeliyiz. Layıkıyla bakabilen, sorumluluğunu alabilen evcil hayvan sahiplenmeli. İnsanların size anlatmak istediği bu.
Her neyse.

Tavsiyem hiç beklemeden doktora gitmeniz. O hayvan derdini anlatamıyor, kim bilir ne acılar çekiyordur. Eğer kedinizin önemli bir rahatsızlığı var ise ve maddi olarak karşılayamayacaksanız hayvan derneklerine yazmalı ya da sahiplendirme seçeneğini düşünmelisiniz. Devlet veterinerlerine de götürebilirsiniz. Geçmiş olsun.

Şimdi ne yediriyorsunuz kediye?

İki aydır neden yapamıyor neden beklediniz? Bir sürü hayvan severlerin sayfaları var durumu anlatın ancak bir kedi sahiplenildiyse illa ki tedavisi bir çocuğa ayrılır gibi ayrılacak. Muhtemelen baştan gitse olmayacağı masraf hastalık ilerlediği için şu an daha çoktur. Bir gün hiç unutmuyorum ölmek üzere bir kediyi getirdiler veterinere, 2 aydır hasta imiş. Kedi ölüm döşeğinde olunca getirmişler ama öldü ve kim suçlu oldu veteriner. Bu hale gelmeden götürün yardım isteyin.

Herkes size yüklenmiş üzgün olduğunuzun farkındayız. Çaresizsiniz maddi desteğiniz de yok. Buraya da biçare bişeyler yapabilirim belki diye yazmışsınız. Ama aramızdan veteriner biri olmadığı müddetçe kimse tedavi yöntemi sunamaz size. Sahiplendirmekten başka seçeneğiniz yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…