Kem Göz:))

pandoraksk

Guru
Kayıtlı Üye
16 Aralık 2012
462
399
303
Merhaba sevgili KK hanımları. Dün yaşadığım bir durum sebebiyle canım sıkıldı, sizlerle paylaşmak istedim. Kuzenimin düğünü vardı, eğlendik ve düğünün sonuna geldik. Gelinin çiçek atma sırası geldi. Ailenin bekar kızları olarak işte şakayla karışık geçtik gelinin arkasına hangimiz alıcaz muhabbeti yapıyoruz. Çiçeği benden 4 yaş küçük kuzenim kaptı, işte şakayla sırası gelen benim sırayı bozma muhabbeti yaptık falan. Ama gülerek yani, zaten gırgır şamata falan o anda. Ben 26 yaşındayım, ailenin bekar en büyük kızıyım işte. Sonra bu şaka durumu akrabaların etkisiyle farklı bi hal almaya başladı, şöyle ki: Ay pandoraksk kapamadın çiçeği, kız beceriksiz çıktın sen de amma vs. Benim şimdiye kadar hiç sevgilim olmadığı için biraz hassas olmamın da etkisiyle ay napiyim her kız çiçekle mi gelin oldu falan dedim. Düğünden sonra amcamların evine gidildi işte gelin getirildi sonra evlerine uğurlandı. O sırada çiçeği kapan kuzene çiçeği naaptın dediler. O da "Arabada bıraktım kem gözlere karşı" dedi. Ben tabi şok oldum. Kem göz derken dedim. Yüzüme bakakaldı. Sonra da herkes evlerine gitti falan. Açıkçası öyle evde kalma triplerinde bir kız değildim ama sanırım insanları bu psikolojiye çevresi sokuyormuş, bunu anladım. Benden küçük bir kız bile bana bu konuda laf dokundurma hakkı buldu kendisinde. Küçük bir durum kabul ediyorum, ama bugün hayata daha farklı bakmaya başladım sanki:) İşte evlenmeliyim, evlenmezsem eksik kalacağım falan gibi şeyler ilk defa bugün hissetmeye başladım. Sevebileceğim aynı şekilde beni sevip bana değer verecek biri olursa hayırlısıyla evlenirim olmazsa hakkımda hayırlısı buymuş derdim hep. Ama sanki artık bu bir görev gibi hissetmeye başladım, sizlerle paylaşmak istedim:)

Mahalle baskısı denen şey bu işte:işsiz:
Evlenmekle de bitmiyor ki baskıları. Evlenirsin çocuk sorarlar, iş sorarlar, maaş sorarlar, ikinci çocuk ne zaman diye sorarlar:deli: yani böyle lafları çok tınlamamak lazım. Vakti geldiğinde inşallah hayırlı bi kısmetin çıkar.

Mahalle baskısı denen şey bu işte:işsiz:
Evlenmekle de bitmiyor ki baskıları. Evlenirsin çocuk sorarlar, iş sorarlar, maaş sorarlar, ikinci çocuk ne zaman diye sorarlar:deli: yani böyle lafları çok tınlamamak lazım. Vakti geldiğinde inşallah hayırlı bi kısmetin çıkar.
Amin, inşallah:) Dediğiniz gibi de işte o an eksiklik gibi hissettim.

Evlenenlerin başı göğe mi eriyormuşta sen eksiklik hissedesin, salla yahu nasıl yaşamak istiyorsan öyle yaşa.
Yaşasın bekarlık. :KK24:

Yasin daha cok genc ne evde kalmasi.onlar.saka yapmislar sanirim sen alinganlik yapmissin.
Sende 4 yas kucuk 22 yasindaiki kizin cicek kapma telasi esas elestirilecek konu bence neymis acelesi;)

Yasin daha cok genc ne evde kalmasi.onlar.saka yapmislar sanirim sen alinganlik yapmissin.
Sende 4 yas kucuk 22 yasindaiki kizin cicek kapma telasi esas elestirilecek konu bence neymis acelesi:KK66:
Aynen:) Bana niye kapamadın vs muhabbeti yapınca etraftakiler, ben de daha meraklısı varmış ben napiyim falan dedim:) Dedim ya şimdiye kadar bi ilişkim olmadığı için biraz içimde sızı gibi bu konu, bu da üstüne gelince üzüldüm biraz.

Bizim Türk kadınları evlilik konusunda birbirlerine yaptıkları baskıyı eğitim ve kariyer alanında yapsalardı ojelerimizi bilim kurgu filmlerindeki gibi tek hareketle değiştirir, ombre yaptırmaya uzaya giderdik.

Millete sohbet konusu lazım.

"Düğün tırt, damat daha kısa sanki, gelin çocuğun yanında şişman kalmış, kayınvalide kızı istemiyor galiba, arkama kaş göz çizsem gelinin kardeşinden güzel olur, düğün pastası bayat mı ne..." konulu saçma muhabbetlerin dönüp bir gece sonra herkesin normal hayatına devam edeceği bir hadise için içerlemeyin.

Dert ettiğinizi anlarlarsa eğlence çıkar, yarın bir gün evlenseniz başka yerden psikolojinizi gıdıklamaya çalışırlar, hiç oralı olmayın.

Bizim Türk kadınları evlilik konusunda birbirlerine yaptıkları baskıyı eğitim ve kariyer alanında yapsalardı ojelerimizi bilim kurgu filmlerindeki gibi tek hareketle değiştirir, ombre yaptırmaya uzaya giderdik.

Millete sohbet konusu lazım.

"Düğün tırt, damat daha kısa sanki, gelin çocuğun yanında şişman kalmış, kayınvalide kızı istemiyor galiba, arkama kaş göz çizsem gelinin kardeşinden güzel olur, düğün pastası bayat mı ne..." konulu saçma muhabbetlerin dönüp bir gece sonra herkesin normal hayatına devam edeceği bir hadise için içerlemeyin.

Dert ettiğinizi anlarlarsa eğlence çıkar, yarın bir gün evlenseniz başka yerden psikolojinizi gıdıklamaya çalışırlar, hiç oralı olmayın.
Teşekkür ederim, çok haklısınız. Ama duygularımı belli eden bi yapım var, o anda kem göz derken ne kastettiğini sormadan edemedim. Ben insanlara durup dururken yok yere kendilerini kötü hissetircek konuşan biri değilimdir, bana öyle yapılmasına kızdım. Ama dediğiniz gibi oralı olmamak daha iyi tabi.

Benden- küçük kuzenim evlendi 2 sene önce. yani 18 yaşında evlendi. 19 yaşında anne oldu. Lise dönemlerinde kaçma etme gibi vukuatlarıda var. Okuluda bitirmedi tabi. Benim yaşım 25 meslek sahibi olayım dedim hep önceliğimde bu oldu hayatta. ama nedendir hep o benden üstün görüldü. Yani benim diplomaların, başarıların pek bir önemi yok koca bulmanın karşısında. bizim toplumumuz böyle konuşacak iki kelam edecek kültürleri olan insan çok az. şahsen kaale almamak lazım. onlar umursadığını anladığında havalanmışlardır. lafı geldiğinde 22 yaşımdayken şuanki başarılarımı düşünüyordum de..

Back
X