Kem gözlere şiş

Benim kuzenimin nazarı çok değer örnek verirsem bana gelmişlerdi bir şeyi çok beğenmişti o gittikten sonra kırıldı veya kızımla ona gitmiştik çok sevdi fln kızım ondan sonra çok ağlamaya başladı normal bir ağlama değil(nazardan çabuk etkilenir,bende öyle)okuttuk fln nazar olmuş dediler hatta.Genelde dikkat ettim nazarı değiyor

Bilemiyorum ama bence de her şeyi nazara bağlamak baya moda oldu.

O kadar yakışıklı dünya güzelleri ünlüler var olsa onlara olur o kadar takipçileri hayranları var hurafe başka şey değil.takılma

Canim oylr insanlardan biri de benim kaynanam oluyor Ya kendisi çok iyi biridir hakkını yiyemem falan ama bu konuda cidden çok abartici ya herşeye nazar der mi bir insan kış geldi havalar soğudu çiçekler artık dayanmıyor soğuğa yok cicegime nazar değdi oğlum var bir tane hiç evden doğru dürüst çıkmadığım halde nedense her gün nazar degiyor çocuğuma (annenin babanın nazarı da çok degermis bunun bahanesi de) Bir gün bı misafirliğe gitsek hemen akşamı içimizden birine nazar değmiş olur çünkü kaynanamın başı ağrıyordur vs vs bu liste bayaaaaa uzar gider yani bence takılmamaya çalış sen düşün ben evin içinde oğlumu sverekrn bile sürekli maşallah maşallah diye dolanıyom napim tamam.bende inanıyorum nazaraa elbette ama bu kadar da olmaz ki ya resmen dışarı çıkmaktan bı yere gitmekten soğudum

Nazara inanıyorum. Hep inandım fakat şu insan bana nazar ediyor yada ben birşeyi beğenince karşı taraf nazar ettiğimi düşünüyor diye düşünmüyordum. Taa ki evlenene kadar. Sevgili kv ve kp bu olayı takıntı, evham boyutuna getirmiş durumda. Kv dem nafile oruç tutuyordu bunu bir arkadaşına söylemiş o da ne güzel keşke bende tutsam demiş bana nazar etti o gün bugündür tutamıyorum diyor. Kp arabasını değiştiriyor bunun üzerine bilinçli bir şekilde konuşulmamaya çalışılıyor, kv çalışıyor bu yıl bir değil 2 gün tatili varmış benden saklmaya çalışıyor. Eşim ağzından kaçırınca öğrendim. Kaynım iyi bir işe giriyor çok önceden başlamasına rağmen bize işe başladığı gün söylediler. Ve kaynım işe gireli 1 yıl olacak henüz hiçbir akraba bilmiyor işsiz miş gibi davranıyorlar hala akrabalara. Yine geçen yıl bedelli askerliğe gitti kaynım kuzeni uzun dönem yaptı diye söylemediler askere gidip geldiğini kimseye.bu böyle uzaaar gider. Nazara inanıyorum ama insan birazda duasını edip Allah a emanet etmeli işlerini. Herşeyini birilerinden saklayarak yaşamak bence paranoya. Böyle olunca insanların inanışlarını sorguluyorum bazen tamam nazar var inanıyorsun da duasını edip Allah a emanet etmeye güvenmiyor musun. Nazar değcek korkusu ile kalp kırmak daha kötü birşey değil mi?

Biz şu aralar ailecek nazara mı geldik nolduk, hepimizin başından kazalar belalar bi geldi geçti.
Hatta açtım konuyu ama kapattırdım sonra, bize maşallah da yaramıyor, övgü de yaramıyor bunu anladım ben şu yaşta.
Denk mi geldi, enerji mi kaydı, merkür mü atladı, şübiter mi indi bilmiyorum, sıradan geçtik:

Annem trafik kazası atlattı, arabası pert. İçinden sağlam çıktı diye şükrettik. Hemen aynı gün övgüler alıyordu şoförlüğüne.
Oğlum, karyolasından tepe taklak burun üstü düştü, kıkırdak dokuda çatlama oldu. Aynı günün sabahı mıydı neydi, burnuna ve yüzüne övgü almıştı uzun süre işten güçten denk gelip görüşemediğimiz çok sevdiğimiz dostlarımızdan.

Ben merdivenlerden kç üzeri indim ama böyle bir düşüş yok, çok ters düştüm, imkansız gibi; aynı günlerde arkadaşımla görüşmüştük ve bacaklarımın kotum içinde hoş göründüğüne, inceldiğine dair övgü almıştım kendisinden.

Sevgiden de mi oluyor, yıldız mı düşüktür bilmiyorum; safi kem, kıskançlık olayı değil, bir enerji şeysi denk geliyor galiba.
Normalde bunu bu kadar irdelemezdim ama art arda geldi bunlar aynı sürecin içinde ve ben de bi tuhaf oluverdimdi.

Ben övgü aldığımda artık içimden nas, felak geçiyorum yine de nolur noolmaz. Negatifleri de pozitifleri de salmayın bana, yıldızım düşük mü çürük mü içine mi patlamış artık bilmiyom, yıldızımın gözü toprağa bakıyor, aman.
Öyle her şeye, sakarlığına bilmem neyine "Nazar" diyen biri hiç olmadım ama şu ara kıllanıyorum. Yorumuma da nazar boncuğu takim belli mi olur, belkim buradan da değer.

Nal kadar koydum ama idare edin artık, küçüğü kesmez beni şu ara.

Bence sadece dikkatini cekmis. Bende oyle olmuyor.

Hayatim boyunca nazara inanmadim , annem cok inanir
Surekli uyari halindedir
Koyma su cocuklarin fotosunu nazar degiyor
Anlatma kizim herkese herseyini nazar degiyor
Giyinme boyle nazar degiyor
Soyleme esimle aram iyi diye bak nazar deger
Vs vs vs
Ben de he anne he deyip geciyorum yapacak birsey yok
Yanliz simdi hatirladim omrumde bi kere nazar degdi galiba dedigim birkac olay yasadim ust ustr , o da bir arkadasimla ne zaman esim yanimdayken bulussam aksaminda tartistim esimle
Hatta bunu esim fark etti , farkinda misin ne zaman onunla bulussak aksam durup dururken itisiyoruz dedi , test ettim gercekten enteresan bir sekilde bunu yasadik , sonra esimle goturmeyi biraktim yanliz bulustum arkadasimla bisey olmadi

Ha yukarıda yazdıklarıma ilave yapayım, neden "Nazar mı? Enerji mi?" diye bir süre manyadığım daha anlaşılır olsun; aynı gün içinde gelen övgüler ile yaşanmasının yanında yaşanan olayların çok enteresan cereyan etmesi.

Anneme kırmızı ışıkta beklerken, arkadan son sürat gelen biri çarpıyor, yol 3 şerit, annem en sağda dönmek üzere sinyal vermiş, duruyor; yani kadının hiçbir etkisi yok kazada, arkadan gelip sıfır fren, vuruyor adam ve adam sol şeritten kırıp vuruyor en sağ şeride, yol bomboş.

Oğlumun düşmesi olayında, yatağında korkuluk var ve çocuğum daha önce o yataktan hiç düşmedi, düşmesi imkansıza yakın diyebilirim ama aynı gece, korkuluktan aşarak burun üstü düşüyor.

Benim merdivenlerden düşme biçimim ise neredeyse imkansız bir duruşla oldu, boşa basmadım ve demire tutunuyordum, bir anda ayağım burkulur gibi dönüverdi dizim boşa çıktı derken gerisin geri kıç üstü yuvarlanıp indim.

Böyle art arda yaşadık o haftalarda, övgü geldi ve aniden bunlar oldu.
Daha var ama en tuhaflayıp kaldığım bu olaylardı, öyle bardak çatlama vb. değil yani.
Gülüyorum da halime... Gülerken çarpılıyormuşum filan tövbest.

Şoralara da ağacını koyim bari:

Ha yeni olanı da ekleyeyim; dün (Daha doğrusu saat farkıyla dünden önce) doktor görüşmesine gittim, suratıma baya bi baktı oradaki adamın biri, bildiğiniz inceledi o rahatsızlığı aldım diyeyim, hani "Ay bu bana bakıyöö" filan bi tip değilim.
Bugün dudaklarım uçuk içinde, çeksem koysam fotoyu kabusunuz olurum, ağzım patlamış durumda, oysa ne güzel meyveler yemeye, kendime özenli davranmaya başladığım/çalıştığım bi dönemdeyim, olana bak. :)

"Nazar hep nazar"

Son düzenleme:
Gecmis olsun kuzu , bu ne boyle yahu korku filmi gibi , cok uzuldum ozellikle oglana , iyi dimi simdi kiyamam minnaga

Toto üstü düşmenize istemsiz güldüm, hakkınızı helal edin de bende düşmemeyeyim
Şaka bir yana geçmiş olsun çok, umarım bu kötü zamanları kazasız belasız atlatırsınız :)

Gecmis olsun kuzu , bu ne boyle yahu korku filmi gibi , cok uzuldum ozellikle oglana , iyi dimi simdi kiyamam minnaga

İyi kuzum iyi şükür, ama o gece acillerde içim sallanıyordu; İdrak'ın bir konusunda anlatmıştım ay, şakır şakır o kanı gördükçe benim kafa mafa gittiydi yani... Kırıldı zannettim ben, acilde travmatoloji röntgene girdik hemen, buz kompres, biraz uyutmadık gece ne olur ne olmaz diye çünkü tam olarak nasıl düştüğünü göremedik uyku halinde, diğer odada.

Basit bir kıkırdak doku çatlağı, bu yaşta müdahale edemeyiz zaten, ciddi bir durum değil, kendisi toparlayacaktır endişelenmeyin dediler, diğer gün de (Haftasonu olmuştu olay) kkbye ayrıca gittik, damar-pıhtı filan kontrol ettiler, sorun yok şu an geçti şükür ki. Ama burun üstü ve göz kenarları hafif mor gezdi birkaç gün, ağrı kesici filan... Geçti.

Ah minigim ,cok uzuldum yaw , tekrari olmasin insallah , op kokla benim icin kuzuyu

Toto üstü düşmenize istemsiz güldüm, hakkınızı helal edin de bende düşmemeyeyim
Şaka bir yana geçmiş olsun çok, umarım bu kötü zamanları kazasız belasız atlatırsınız :)

Amin, düşme aman. Hepsinden ucuz kurtulduk ama cidden.
Anneme çarpan, arka koltuğa kadar girmiş neredeyse, airbagler patlamış filan. Biz, çarpan kişinin de sağlam çıktığına hayret ettik açıkçası, çok fena çarpmış. Araçta teyzemler de vardı, teyzemin omuru zedelendi yani öyle bir çarpma, sakatlanmadıklarına, ölmediklerine şükrettik; cenaze almaya gidecektik neredeyse.
Oğlum da burnunu kırmadı diye şükrettik, sonuçta uyur halde serbest düşüyor yere, kırılabilirdi de, korkuluk üzerinden aşınca daha yüksek oluyor çünkü yatak. Tam olarak nasıl düştüğü de bir sır aslında hala çünkü görmedik o anı.
Ben boyun üstü düşebilirdim aynı düşmeyle çünkü tekerlendim bildiğin.

Ya hakikaten öyle nazardır filan diyen biri olmadım hiçbir zaman ama şu sıralar bir kara bulut gibi bir şey var, denk gelmiştir belki övgülerle-bakışlarla, diyemem ki "Bu böyle dedi/baktı, kesin bundan oldu" diye haliyle ama bi tuhafladım elimde olmayarak, fazlaca tesadüf eder oldu.

Olumlu düşünelim, olumlu olsun. O gün konuma da sağ olsunlar bu yorumlar gelmişti hep, "Şimdi bi şey mi olacak diye olumsuz düşünme, çekersin belayı" minvalinde konuşulmuştu, takmamak da lazım yani işte, öyle bir şeyler. :)

Yani evet, açıkçası nazara bende çok inanmam ama olumsuz düşüncenin olumsuz getirdiğine inanırım. Kötü düşüncenin kötüyü çağırdığı olaylara çok şahit oldum, o yüzden her zaman iyi olumlu düşünmek en iyisi ve mantıklı olanı. :)

Yine de verilmiş sadakanız varmış, dediğiniz gibi o kadar kötü bir kazadan sapasağlam çıkması, oğlunuzun en iyi ihtimalle burnunun kırılmaması, sizin düşmeden hasar almadan çıkmanız mucize gibi birşey. Dilerim kötü olaylar silsilesi son bulmuştur, inşallah bundan sonra başınıza bu gibi şeyler gelmez. :) sağlıcakla kalın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…