Kem gözlere şiş

Ya en az yarim senedir aurami nasil korurum diye dolaniyorum
Basima ne geliyorsa benim gücsüzlügümün de payi var cünkü bunun farkindayim
Ama caresini henüz bulamiyorum
Bir bakistan yikilabiliyorum, tek care cok nadir insanlarla görüsmek oldu
Bu gücsüzlük olduguna inanmak istemiyorum cünkü kendimi güclü bulurum
Ama negatiflerden de cok etkilenirim, dayanamam

Ay liseyi okurken mahallede bir teyze vardi herseyde gözü kalirdi millet köse bucak kacardi
Komsuya halilarini yikarken özenmis, kadin bir hafta evde agrilar icinde yatti, kadinin öyle cok vukuati var ki
O geldi aklima, bana mahalleden gecerken götünü kasi derlerdi o camdan izlerdi herkesi

Biri geldi gitti başıma şu geldi veya birine anlattım hemen işim bozuldu gibi cümleleri ben umursamıyorum pek. Evet nazardır geçer falan deyip geçiştiriyorum. Ama şu sosyal medyada paylaştığı fotoğrafların altına nazar duası yazanlar bence çok özel bir kafa yaşıyor. Paylaşmadan duramıyor ama çevresindeki herkesi de kenafir olarak görüyor bir noktada. Çok değişik kafalar gerçekten.

Benim annem çocuklarla ilgili olumsuz birşey olduğunda torunuma göz verenin gözü şişsin derdi, ertesi gün gözü şişerdi birkaç defa oldu bu, artık etmiyor o lafı.

Ben nazarın en çok yakınlardan değdiğini düşünüyorum ve bizzat kendim de dahilim buna. Ama hiç başkası nazarı değdi diye düşünmedim.

Ben şöyle düşünüyorum, çevremi sevdiğim şeylerle doldurup, sevmediklerimi attım mesela.
Zorunluluklar hariç sevmediğim insanlarla hiç görüşmem.
Sevmediğim eşya barındırmam, bana kötü hatırası olan her şeyi mutlaka başkasına veririm.
Evimde sivri köşe çok azdır, genelde yuvarlak, oval vb kesimleri olan pofpof mobilyalarım var, sivri köşeler çok enerji topluyormuş.

Bayağı faydasını gördüm.
Mutlu olduğunuz yerde enerji de yükseliyor.
Bir annemin nazarına karşı koyamıyorum o kadar

Nazara inanıyorum valla hatta sürekli okurumda kendimi çevremi yeri yurdu ama sırf milletin gözü kaldı diye değil ne bilim güzel bir ödev yaparım farkında olurum kendimi överim felan cat diye üzerine kahve deviririm. Kendi kendime de çok nazar degirmisligim var direkt sakarim da diyebilirim tabi ama nazar diyip okumak ve nazardan kurtulmak daha işime geliyor. Çünkü sakarligin kurtuluşu yok ama nazarın var

Ben de yaklasik bir senedir evde sadelesiyorum, aynen sevmediklerimden ayriliyorum, beyenmediklerimi tutmuyorum elimde, hergün toz aliyorum, saf gül yagi aldim suyla seyreltip yüzüme sikiyorum bircok sey yapiyorum iyi hissetmek temiz yasamak, arinmak adina
Yine de insanlara karsi gardim cok düsük mü bilemiyorum, cok cabuk tesir altinda kaliyorum
Bir tane arkadasim vardi onunla dahi görüsmüyorum niyetinin iyi olmadigini hissettikten sonra
Ay huzur ariyorum, iyi insan olma yolunda cabaliyorum. Hayirlisi belki de bunda da bir hayir vardir
Kötü düsüncesi olanlarin bu kadar saglam nasil ayakta durdukdularina, vicdani sizlanaman laf sokup kötülük istemelerine de hayret ediyorum
Millet yürek yemis sanki insan kirmak bana öyle zor geliyor ki, sasiriyorum

İnsan çiğ süt emmiş işte.
Eskiden çok kinci, intikam güden bir insandım.
Çocuklardan sonra pamuk şeker oldum.
Kötü ve haset olduğunu bildiğim insana bile yardım elim uzananiliyor.
Aştım o mevzuları nasıl yapar eder diye, ben kendimden mesulüm ve yapmazsam ben rahat uyuyamam dedim.
Başkalarıyla değil kendimle hesabım var benim diyerek devam ediyorum.
Ve bu beni inanılmaz yükseltti, sinirimi törpüledi, gerginliğimi azalttı.
Kardeşin kardeşi, çocuğun annesini öldürebildiği dünyada, sadece kendimden medet ve iyilik ummak gerçekten çok yükseğe çekti beni.
Siz de hayata öyle bakın, yalnız kendimizden mesulüz ve kendi hesabımızı vereceğiz.

Bir sene öncesinde zaten kendimi sorgulamaya basladim, kinci bir insandim sinirden titreyecek kadar nefret dolardim. Bunun farkina varip kendimi düzeltmeye calistim.
Ama ben bana yapilanlar icin bu hale geliyordum birine bilerek bir kötülük yapamam, kendime bunun hesabini veremem
Gecmisa bagli yasiyordum, bilinclati temizligi falan yaptirdim yani ise yarasin yaramasin kendim icin adim attim, hala da bu yolda ilerliyorum
Insanlari kötülük yapiyor diye elestirmiyorum zaten, cesaretlerine sasiyorum
Kendimi cokca sorguluyorum, bilincli olmaya calisiyorum ve nereden bakarsam bakayim baskasina duyulan bütün kötü hisler insanin ilk kendine zarar, bircok insan bunun farkinda degil

nazara inanıyorum :) bir arkadaşım vardı maşallah dediği yaşamazdı o derece. Gözlerin güzel dedi 1 hafta sonra gözümde arpacık çıktı , dudakların güzel dedi aradan zamn geçmedi dudaklarımda uçuklar çıktı , keza ev arkadaşıma da tırnakların çok güzel demişti kızın iki tırnağı birden kırılmıştı :) kız konuşmaya başlayınca yasin indiriyorduk içimizden ama kızda kendini biliyordu yanlış anlamayın gözüm değer diyodu :)

aaa aklıma bırsey daha geldı
sımdı konuyu ve yorumları okuyunca gerıye donuk tum sanıyeler fılm serıdı gıbı gozumun onunden gectı komple gerı sardı
kayınvalıdem tursu basmıstı cok severımde
yidim yidim yidim :) of cok guzel olmus ellerıne saglık dedım
ertesı gun komple bembeyaz olmus bozulmustu
dedıkı nazarın degdı
tursu ya
tursu
deger mı cıdden
yanı baya salatalık sarımsak falan ?

duzeltme : havucta vardı ya

Var boyle tipler. Disim sızlıyor nazar oldum beni okuyun diye annesini arayani gördüm. Hayir okunacaksa kendin oku iste.

Yani sirke falan nazar bozar derler, sirkeyle kurduysa nazar değildir.
Şaka bir yana, ağzını açık unutmuş olmasın o

Yani sirke falan nazar bozar derler, sirkeyle kurduysa nazar değildir.
Şaka bir yana, ağzını açık unutmuş olmasın o
40 yıllık ev hanımı bılemedım kı sofrayı ben topladım kavanozu yerıne ben koydum bır gece once yedım tursuyu ertesı sabah tum tursu çöp
hep sırke ıle kurulur
yanı havuca salatalıga nasıl nazar etmıs olabılırım dıye dusundum
tuh keske tursunun hepsını yeseymısım bak yıne ıcıme oturdu

Bence çok doğru bir yoldasınız, çünkü ben de aynı yoldayım
Evet hep umursamazdım, gamsızdım ama canımı yakanın canını feci yakardım.
Gerçi hala bile bile kötülük yapamam diyemiyorum kendi adıma, gerekli şartlar oluşursa her insanın katil, hırsız, ahlaksız vs olabilecek potansiyeli olduğunu biliyorum.
Burada direnç önemli, nereye kadar bizim sınırımız?
Çünkü gerçekten evlatlarıma bir Allahın kulu taş değdirirse, çeker vururum.

Öyle günlerde yaşıyoruz ki, aklıselim kalabilmek ayrıcalık ve üstün bir gayret oldu artık.
O sebeple herkes mikemmel, herkesin herkeste gözü var, kaşım küstü çıkmıyor nazar değdi safsataları aldı başını gitti.
İyi ve güzeli hazmedemediğimizden, olumsuzu başkasına yorar olduk.
Kibrimizden yanımıza yanaşılmıyor, iki kelam edemiyoruz adeta.
Nereye kadar yani, nereye kadar bu devran?

Ahahahaha, bence siz kv denize kızın.
Siz beğendiğiniz için yiyemeyin diye nazar değdirmiş.
Yediğinizde gözü kalmış resmen, bu açıdan bakmak lazım nazara, bize değecek.
Biz değdirmeyecek kadar pamuk bir insan olacağız

Bende herşeyi nazara çeken insanlardan nefret ediyorum. Bir teyzem var evinde yemek yansa nazar der, oysa basbaya sorumsuz ve unutkan olduğundan yanar o yemek. Diğer teyzem halısı kirlense nazar çıktı der, ya ne nazarı 1 senedir yıkanmayan halı tabi kirlenecek. Hepsiyle 1 senedir çok az görüşüyorum. Şimdi de bi eltim var kızı küçük gözleri mavi(ki eşimin ailesinde çok fazla gözü mavi yeşil insan var) aman kızıma nazar değer diye kızına yaşlı teyzelerin giydirdiği paçalı donlardan giydiriyor. 1 yaşını geçti çocuk, bir kere güzel kıyafetle görmedim. Nazar değer daha güzel olursa diyor. Ya tamam nazar varda bu kadarı artık akılcı olmayan saplantılı düşünceye giriyor. Ben bu tarz insanları gerçekten sevmiyorum, gördüğüm yerde de uzaklaşıyorum

Seda Sayan sırtını yakmış su torbası ile. Bu nasıl göz diye yazmış. Onunki sakarlık. Ama nazara inanıyorum ben.ben bir arkadaşıma ne zaman eşimden bahsetsem çok alakasız şekilde o gün kavga ederiz. Hatta dedim benden önce o evlendi ne alaka ama bir kez ağzından benimki seninki gibi değil. Sana aldıklarını benim kocam bana yapmıyor. Daha da anlatmadım. Wp de eşimle durum yaptığımda da mukakkak bişey kırılır. Çiçek suladığım sürahi sehba üstünde idi bizden de uzaktaydı kendiliğinden çatladı halıya düştü. Artık durumda yapmıyorum

ben nazara çok inanirim...
geçen gün misafirlige gittim..
bilmiyorum üstüme ne vardi ki:)
akşam üzerime kahve döküldü gögsüm yandi.. yara oldu...
3 haftadir iyileşmedi..
o günden sonra bi yere giderken dua okuya okuya gidiyorum...
nas felak okurum..
eviniz çok güzelmiş dediklerinde evim bi süre sonra düzen bozuluyor. güzellik gidiyor..
sen çok güzel kadinsin dediklerinde yüzümde sivilce çikiyor..
bi sürü şeyler...
kızımın resimlerini whatsaapa hiç atmiyorum..
attığımda ağlıyor huzursuzluk oluyor..
gerçekten ben çok inaniyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…