Tabii ki hakkı var onu demek istemedim asıl sorun kayınvalidem değil görümcem zaten. Görümcem misafirliğe geliyor çünkü biliyorum huyunu hizmet bekleyecek iyi ağırlanmayı bekleyecek. Yer yatağını beğenmeyecek olay çıkaracak. İki tane de çocuğu var biri 3 yaşında düz duvara tırmanıyor ve sürekli ağlıyor... Bebeğim de ben de huzursuz olacağız.Annenizin torun gormek ne kadar hakkiysa, kayinvalidenizin de o kadar hakkı. Kardesiniz ve gorumceniz için de aymi sey geçerli. Insan tabii kendi annesiyle rahat eder ama bebegi gormeyi gelene de sen evine git denmez. Anneniz 20 gun kalsa, kv 20 gun goremesin mi bebeği? Ilk önce anneniz ve kv gelsin. Sonra digerleri de misafir olur. Zaten lohusa evinde erkek pek sevmiyorum, dikis, emzirme vs. Insan duzgun oturup kalkamiyor bile. Erkek olunca rahat edemiyorum ben
Umarım vazgeçer ufak çocuğu var çünkü. Lohusa evinde 3 yaşında sürekli ağlayan bir çocukla kalmak ne kadar doğru?Görümcen illa gelicem derse birak onu esin halletsin.
Yer begenemezse sorun cikarirsa esinle kayinvaliden ilgilenir sen o halinle zaten ilgilenemezsin.
Hem belki bu sorunlar hic olmayacak kendini simdiden strese sokma derim ben
Hala oluyor elbette bebeği görmeye hakkı varr benim demek istediğim bu değil. Tamam sevmiyorum hoşlanmıyorum bu bir yana gelen insan düşmanım da olsa gelme diyemem zaten bu net. Hoşnutsuzluğumu da hissettiremem. Ama korkuyorum sorun çıkarmasından hizmet beklemesinden yer beğenmemesinden çünkü yerim belli yaşlı ve hastalar kanepede yatacak kaynanam dahil. Hasta insanları yerde yatıramam. Mecbur görümceme yer yatağı kalıyor. Muhtemelen beğenmeyecek cıngar çıkaracak. Huyunu biliyorum. Son yorumumda bir olayını anlattım.
Görümcemin bir de 2 çocuğu var hadi biri büyük 12 yaşlarında ama biri 3 yaşında çok yaramaz bir de. Umarım çocuklarla gelmez... Ama uzak şehirden geldiği için bırakıp geleceğini hiç sanmıyorum.
Belki cocugu gelmez belki gorumcen hic gelmez.Umarım vazgeçer ufak çocuğu var çünkü. Lohusa evinde 3 yaşında sürekli ağlayan bir çocukla kalmak ne kadar doğru?
Kardeşimle annanem gerçekten saçma ama onlar yük olmazlar dayım gilde kalırlar gün içinde gelirler. Kardeşim de zaten ben rahat edeyim diye çoğunlukla dışarıda takılır. Babama git dayım gilde kal diyemem ama düşüncesiz biri değildir belki söylememe bile gerek kalmaz dayım gile gider yatmaya. Sorun kalmıyor yani. Tek sorun görümcem. Yer beğenmez ilgi bekler hizmet bekler ve 2 tane oğlan çocuğu var. Biri 12-13 yaşında biri 3 yaşında. Hele 3 yaşındaki malum düz duvara tırmanıyor ve çok ağlar durdur yere bile ağlar... Bebeğim de ben de çok huzursuz oluruz...Simdi senin anneannene kadar gelirken kayinvalideye gelme demek bence olmaz. Kadinin oglu baba oluyor. Torunu doguyor. Yani bence hakkidir.
Logusa evinde oyle kalabalik olmaz. Inanin bebegi ve annenizi bile zor cekeceksiniz. Baba ve kardes ameliyat hastane vs ne is varsa halledip donmeli bence. Tamam isleri zorunlu olabilir ama hamile veya logusa kadina bu yuzden yuk veya dert olunmaz.
Sizin aileniz aileyse esinizin ailesi de aile. Onlar da gelmek ister ben tuhaf bulmuyorum. Ama yardimci olacak 1 2 kisi haric kimsenin yatili gelmesine gerek yok.
Kardeşimle annanem gerçekten saçma ama onlar yük olmazlar dayım gilde kalırlar gün içinde gelirler. Kardeşim de zaten ben rahat edeyim diye çoğunlukla dışarıda takılır. Babama git dayım gilde kal diyemem ama düşüncesiz biri değildir belki söylememe bile gerek kalmaz dayım gile gider yatmaya. Sorun kalmıyor yani. Tek sorun görümcem. Yer beğenmez ilgi bekler hizmet bekler ve 2 tane oğlan çocuğu var. Biri 12-13 yaşında biri 3 yaşında. Hele 3 yaşındaki malum düz duvara tırmanıyor ve çok ağlar durdur yere bile ağlar... Bebeğim de ben de çok huzursuz oluruz...
Biz uzak şehre yeni taşındık saylır 7 ay oldu. Düğün kına memlekette olmuştu 8 saat mesafe var memleketle bura arası. :) Yani Hatay'daydık düğünden 3-4 ay sonra Ankara'ya yerleştik eşimin iş durumu için. Karışıklık olmasın. Görümcem hariç eşimin ailesi de benim ailem de Hatay'da. Görümcem Niğde'den gelecek. Valla gelirse mecbur çocuklarla gelecek hem bırakacak kimsesi yok hem de bırakacak birisi değil. Eşimle konuştum çocuk meselesini bu konuda hak verdi sen çok düşünme bunu ben halletmeye çalışırım dedi neyse ki.O zaman esin ile konusman lazim. Stres, süt konusunda cok önemlidir. Esine dersin, x sonucta hala oluyor, elbette gelip bebegi görebilir fakat eger yataga begenmezse yada herhangi baska bir sorun cikarsa, sen cözmen lazim. Eger sen cözmezsen, bende lafimi esirgemem cünkü sütüm icin stressiz olmam cok önemlidir.
Bide cocuklari ile geliyorsa sakin hic gelmesin. Bu önceden belli olsun. Hem evde zaten yer olmaz, hem cok fazla gürültü felan olmaz.
Bu arada annen ilede bir konusma yap önceden. Esin ile gecinmesini söyle, baze seyleri gerekirse alttan alsin ki lohusahalin ile olay cikmasin.
Annenler ve kv'de uzaktan geldigini söylüyorsan fakat dügün konusunda 1-2 saaatlik mesafelerden bahs ediyorsun. Eger öyle ise babanlarin dayinda kalmaya bile gerek yok. Aksam tekrar eve gidebilir ve 3-4 gün sonra yine günü birlik gelebilir. Görümce icinde ayni sey gecerli.
Umarım... Dişli biridir görümcem sinir hastalığı var öyle bir durumda anneme bağırabilir saygısızlık edebilir kendi annesini bile dinlemez. Umarım yaşamam bunları. Hayatında kimseyi kovmamış ben, o kafayla kovabilirim çünkü.Oyleyse bosuna kendinizi sikmayin hamilesiniz siz. Bebegi de etkilemeyin.
Begenmeyecegi yere niye geliyor? Hizmet bekleyecekmis. Beklesin. Bence beklemesinde bir problem yok. Bekler durur. Cocugu da anneniz uyarir. Yani cocugu uyarmak bahanesiyle gorumcenizi uyarir. Annenizden cekinir bence.
Onu artık eşim halledecek. Çocukları var biri 3 yaşında biri 12 yaşında. Ağlayan ufak bir çocuğun lohusa evinde ne işi var gelirse günü birliğine de gelemez uzaktan geliyor kalmak zorunda. Çocuk meselesinde hak verdi neyse ki eşim. Artık o çözecek ben karışmayacağım.Gorumcen gelmesin digerleri evde kalsin. Annaneye de gelecekken gelme denmez ki ama gorumceye denir
Onu artık eşim halledecek. Çocukları var biri 3 yaşında biri 12 yaşında. Ağlayan ufak bir çocuğun lohusa evinde ne işi var gelirse günü birliğine de gelemez uzaktan geliyor kalmak zorunda. Çocuk meselesinde hak verdi neyse ki eşim. Artık o çözecek ben karışmayacağım.
Kanepeyi alsam sığdıracak yer yok ki.Birak hic biseyi dusunme bebeginin keyfini cikar.kim ne yaparsa yapsin kimseye gelme deme cunku belliki esin anlayisli bi insan degil işi yarişa dökecek seni üzecek.
Ilk gun zaten hastanede gecer annen seninle refakatci kalir geri kalan anneanne ve kardesin dayina gider digerleri senin eve düzen az cok belli olur isine gelmeyen kalir isine gelmeyen gider bu kadar basit.kalabalik evde yer yatagina yatmam v.s debmez uyum saglanir madem görümce yerde yatmiyor annesi yatsin aralarinda halletsinler.evin kac oda yerin varmi bilmiyorum ama ufak bi kanepe alsan
Görümcem her mutlu ya da üzüntülü anımızda bizi yalnız bıraktığı gibi, umarım yine yalnız bırakır tek temennim bu artık.Bu arada esin muhakkak annesiyle konusmustur zaten.yani kardesin ve anneannenin dayida yatmasini beraber planlamis olabilirler.
Canım benim sen bebeğini düşün sadece..gönüllerin sığdığı yere herşey sığar derler.onlarda haklı suan gelmeleri gerektiğini düşünüyorlar.bende hala olucam çok kısa bir süre sonra gelinimiz annemi annesini yanında istedi kardeşleri var ve bizde varız kalabalığız ama o an gelince zaten kimse uzun uzun kalmayacak o an durum ne gerektiriyorsa o olacak.ha birde bebeğinin ve senin bakıma ihtiyacın olacak aynı zamanda gelen giden olacak.annen bir kız annesi olarak seninle ilgilenecek kv de gelen gidenle.bana kalırsa kimse üzme kimseyi kırma gelmek isteyen buyursun gelsin.zaten sen elini birseye sürmeyeceksin onlar büyük olarak düşünüp düzeni kurarlar bebeğini düşün canım bunlat özel zamanlar kimsr üzülüp kırılmasın değmez benceDoğumuma çok az zaman kaldı. Annemi babamı ve kardeşimi yanımda istiyorum net. Aylardır planlanan bir durum zaten aylardır doğuma doğru biz geliriz diyorlardı.. Ama kv ve görümcemin gelmesi de söz konusuydu. Evim küçük. Annanem de gelecekmiş geçen annem söyledi. Ben bu insanları nasıl eve sığdırayım? Zaten annanem, babam, kardeşim ve annemi zor sığdırırım. Kaynanamla görümcemi nasıl sığdıracağım? Kimseye gelmeyin diyemem. Ama açık ve net gelmesini istediğim tek kişi annem, babam, kardeşim. Başka kimseyi istemiyorum annanem dahil. Lohusa halimle kalabalığı hiç çekemem. Annemle konuştum kaynananla görümcen bizden sonra gelsinler hepimiz sığmayız dedi. Bunun üstüne eşimle konuştum az önce. Ben annemle ablama gelmeyin diyemem sizinkiler sonradan gelsin dedi.
Benim de tepem attı tabii ben doğumda özellikle annemi istiyorum niye benimkiler sonra gelecekmiş? Ablası doğru düzgün hiçbir şeyime katkıda bulunmamış arayıp sormaz sevmediğim bir insan eşim de biliyor sevmediğimi. Onlar mı olacak doğumda yanımda? Ya yerim olsa hepsi bir gelsin başımın üstünde yerleri var. Ama yerim yok.
Dayım gilin evi bize çok yakın. Eşim dedi ki olmazsa annanen, baban ve kardeşin dayınlarda kalsınlar, senin annen, ablam ve annem de bizde kalsın dedi. İyi hoş annanemle kardeşim dayım gilde kalabilir ama benim babam evime ilk defa gelecek baba git dayım gilde kal yer yok diyemem.
Eşimle konuşmamız bir sonuca varmadı en son tepem attı herkesi kovarım tepemin tasını attırma dedim. Bu ne ya ben doğum stresini mi düşünücem yoksa bunları mı? Ne yapayım arkadaşlar sizce?
++ Bir de şöyle bir durum var. Ben annemi arayıp ''anne ayarlayamadık sonra gelin diyemedik kaynanamla görümcem de geleceık. Olsun bir kısım dayım gilde yatar siz gelin'' dersem gelmekten vazgeçerler. Çok arada kaldım.
Biz uzak şehre yeni taşındık saylır 7 ay oldu. Düğün kına memlekette olmuştu 8 saat mesafe var memleketle bura arası. :) Yani Hatay'daydık düğünden 3-4 ay sonra Ankara'ya yerleştik eşimin iş durumu için. Karışıklık olmasın. Görümcem hariç eşimin ailesi de benim ailem de Hatay'da. Görümcem Niğde'den gelecek. Valla gelirse mecbur çocuklarla gelecek hem bırakacak kimsesi yok hem de bırakacak birisi değil. Eşimle konuştum çocuk meselesini bu konuda hak verdi sen çok düşünme bunu ben halletmeye çalışırım dedi neyse ki.
Dedigim gibi hic dusunme o zaman birak aralarinda halletsinler.kv sizinkilerin gelecegini biliyordur herkes buldugu yerde yatsin isine gelmeyen gitsin.Kanepeyi alsam sığdıracak yer yok ki.Ev gerçekten küçük. Daha bebeğimin yatağını nasıl sığdıracağımı düşünüyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?