Kendi ailem mi? Eşimin ailesi mi?

Sadece anneniz ve kayınvalideniz gelsin, diğerleri sırayla sonra gelsin zaten babanın, kardeşin size faydası olmaz ki, niye bu kadar kalabalık geliyorlar?
Eşiniz haklı onun annesi de gelmek ister sonuçta.

babayla kardeş konusunda o kadar ön yargılı olmayın, annem benim yanımda hastanedeyken babam evde çorba, komposto vs yapıp bana yollamıştı

babayla kardeş konusunda o kadar ön yargılı olmayın, annem benim yanımda hastanedeyken babam evde çorba, komposto vs yapıp bana yollamıştı
Önyargım yok kesinlikle, ağır ameliyat olan anneme 1 sene boyunca banyosundan tut, her türlü bakımına kadar tek başına yapan bir babam var, yapamayacağından değil yani fikrim.
Ama genel olarak bakarsak doğum sonrası en çok annelerin yani kadınların yardımcı olacağı aşikar, ki konu sahibinin eşi de var babasına sıra gelene kadar. Ev küçük dediği için çözüm bulmak adına anne ve kv sadece ikisi yeterli diye önerimi sundum tabi kendi bileceği iş.

lohusa halinizle babanızın ne işi var o evde asıl ben babamı da kayınbabamı da 20-25 günlükken kabul ettim o zaman gelin dedik anlayışla karşıladılar 24 saat zaten memeler fora gezecen cebelleşen o bebeği emzirmek için ağrın sızın olacak ,babanın işi olmaz o evde kırılma da.,anaanne ne alaka kendine mi bakacan hizmet mi edecen valla tebrikler evin kocaman olsa dahil kabul edersen bu kadar kişiyi

kusura bakma ama hatalısın

nedemek annem babam kardeşim ananem gelecek onun anası bacısı gelmesin , tamam kv leri çok sevmeyiz ama dogurya dgoru onlarında hakkı var ,

hem yeni dogum yapmış kadının yanında babanın ne işi var ayıp bir kere ,

annen , kv, görümcen , genç ise anneanen

aileleriniz çok mu uzak? doğum planlı mı olacak tarihi beklenecek mi? açıkçası normal olacaksa bile aileler yakınsa son ana kadar kimsenin gelmemesi taraftarıyım ben.. öyle de yaptım ailem 6 saat kv 12 saat uzaklıktaydı, hastaneye giderken iki tarafın da biletlerini ayarladim, annemler o gece hemen geleceklerdi, kv 1 hafta sonra annemle babam gittikten sonra..

eşimle başbaşa son günlerimizi yanımda anne-baba-kardeş varken geçirmek istemiyordum(kendi ailem de dahil).

ne kadar iyi olursa olsun kv nin sana faydası annen kadar olacaģını sanmıyorum.. herkes kendi yavrusuna yanar; sen uykusuzsundur o oğlum uykusuz kaldı diye üzülür, annen sen yemeden yiyemez, sen açsındır kv eşini doyurmaya çalışır sen önce yersen ah oğlum aç kaldı diye bütün lokmalarını boğazına dizer..
peşpeşe gelsinler en güzeli o..

anladım sizi hatta ön yargı cok agır olmus neden oyle yazdım ki dedim duzenleme surem geçmiş düzenleyemedim..
bir de konu sahibinin babasıyla kardeşinin hastane ve ameliyat işleri varmış o yüzden geliyorlarmış. asıl peşin hüküm veren benmişim. kusuruma bakmayın..

kayınvalidenin de en az annen kadar gelmeye hakkı var onun da torunu ilk doğumunu görmek istiyodur. ama görümcen fln gereksiz. sadece anneler gelsin eşinle anlaşın

Niye illa dogumda birileri gelmek zorunda ben de bunu anlamiyorum arkadas.2 kere dogum yaptim 2 sinde de yanlizdim.hic kimseye de ihtiyac duymadim cok sukur.

Lohusalikti emzirmeydi birde kimseyi cekemem.simdi ki dogumumda da kimseyi cagirmiycam.tek basina da dogum yapilip lohusalik geciriliyo merak etmeyin..

Rica ederim ne kusuru:)

Kayınvalidenizi arayın ve anne Doğuma annem gelecek onlar gidince siz gelseniz yardıma ihtiyacım olacak onlarda çok kalamayacak dersin kırmadan

Bence kardeşiniz ve babanız hastane işlerini halledip geri dönsünler lohusalık sürecinde babanızın ve kardeşinizin o evde ne işi var. Ayrıca eşinize söyleyin ablası da sonra gelsin. Annenizi arayıp onu da sonraki bir tarihte ağırlayabileceğinizi belirtin. Bir tek anneniz ve kayınvalideniz gelsin olsun bitsin. Bu kadar keşmekeşe gerek yok

en mantıklısı annen ve kayınvalidenin olması hem faydalarıda olur. o karmaşada babanın kardeşinin anneannenin görümcenin ne işi var allah aşkına altı üstü doğum yapacakasınız sülale yatılı niye geliyor zaten lohusa olacaksın onlar sonrada gelir görür.sen hep kendi tarafını topluyosun eve eşinin ailesine mi gelme diceksin ole de ayıp olur yani sizin anneniz nasıl gelmek istiyorsa eşinizin anneside gelmek ister eşinizle bu konuda ortak karar vermelisniz. sadece anneler olsa daha iyi diğerleride bi hafta snra gelsin görsün gitsin yani

çok aşırı kalabalık olacakmışssınız.
kesinlikle çok yanlış.
çok sıkıntı çekersiniz.
sadece annen yeterliydi.
baban kardeşin vs. sonradan gelse olmaz mı?
lohusalıkta çok zorlanırsın .
bi de ev de küçükmüş.
keşke bir yolunu bulsan da sadece annen gelebilse

Ne kadar abarttınız eşinizi mahremimi açamam diyerek kilit noktadan vurmaya çalışıyorsunuz.
O da eşinizin annesi sizin anneannenize kadar geliyorlar onun bi anne ve ablası problem oluyor.
Benim annanem kardeşim gelip evimde kalıp yük olmazlar benden başka kalacak yerleri var. 12 ve 3 yaşında iki çocuğuyla gelip beni huzursuz etmeye ne hakkı var görümcemin? Kendisi doğum yaptığında cümle alemi başına mı toplamış? Çocuklu misafir mi kabul etmiş? Hem de yatılı? Pardon ama doğumdan sonra rahat etmesi gereken eşim mi? Ben miyim? Ağrısı sızısı olacak olan ben miyim eşim mi? Kim zor durumda olacak doğumdan sonra? Doğum sonrası kimin gelip kimin gelmeyeceğine karar vermesi gereken tek kişi benim. Kimlerle rahat edeceksem sadece onları yanımda isterim bunda yanlış bir şey yok. Burada affedersiniz sidik mi yarıştırıyoruz yok onun ailesi yok benim ailem... Nedir bu yani doğum yapan kocam olsa istediği kişiyi çağırsın doğuma isterse benim ailem daha sonra gelsin derdim karışmazdım anlayışlı olmak gerektiğini düşünüyorum ya. Kimseye gelmesin çocuğumu görmesin demiyorum sadece zamanında gelsinler zor zamanlarımı geçireyim önce. Ayrıca abartmıyorum bu zamana kadar kendi anneme bile mahremimi mecbur olmadıkça göstermemişim yapı meselesi bilip bilmeden konuşmayın lütfen. Eşimin kilit noktasının bu olduğunu nereden çıkardınız ki ayrıca.
Ben burada kim haklı kim haksız davası yapmıyorum yorum yapmanızı istediğim tek konu bu kadar insanı eve nasıl sığdırırım bana bunun çözümünü sunun eleştirmek üstünüze vazife değil.

Kaynanam gelmesin demiyorum ki onun gelmesi benim için sıkıntı yaratmıyor. Ama görümcemin iki çocukla gelip yatılı kalacak olması çok saçma. Üstelik çocuğun biri 3 yaşında ve çok şımarık her şeye ağlıyor.

Zaten görümceme de gelme diyemem. Ama işte 2 tane oğlu var biri 3 yaşında biri 12-13 yaşlarında. Uzaktan geleceği için çocukları kimseye bırakamaz. Eee ben de çocuk çekemem açıkçası üstelik 3 yaşındaki çok yaramaz yerinde durmuyor sürekli de ağlıyor. Bilmiyorum bir gün ben de hala olacağım ama 2 çocukla lohusa evine yatılı gitmezdim yani ben olsam. Benim çocuklarımla mı uğraşacaklar yoksa kendi dertleriyle mi... Hala olmuş olabilirim ama insanlara yük olmaya hakkım yok lohusa bir kadını yıpratmaya hakkım yok zaten stresli olacak... Ne yaparım? En azından tüm kalabalık çekilir öyle giderim ve çocuklu olduğum için 2 günden fazla da kalmam. Ama işte bu anlayış sadece bende var sanırım.

sen kayınvalidene söyle
anne evim küçük biliyorsunuz
annemleri ben çağırmıştım
siz sonra gelin deyin

hamile insan sen ne geriliyorsun

En mantıklısı senin akrabalarının gece dayında kalması. Doğum yapan sensin ama babaanne ve halanın da gelmek istemesi senin kardeşin annen kadar hakkı. O ev sadece sana ait değil. Kadınlar bi arada kalabilir ama babanın olması da bana sacma geldi. Öyle mahrem bi durumsa ben sancı cekerken cocukla uğraşırken evde babamı istemezdim. Evini bi gün görsün hastane işi bitnce gitsin. Sürekli kalmak zorunda da değil. Anneannenin gelmesi de mantıksız. Evde sürekli hizmet bekleyen birsürü insan olacak.

Ben burada kim haklı kim haksız davası yapmıyorum bayan dikkatinizi çekeyim. Bu kadar insan 2 göz odalı eve nasıl sığdırırım bunun cevabını istiyorum sadece. İstemesem de gelecekler gelen düşmanım da olsa evimden kimseyi çevirmedim şimdiye kadar. Hem mesele kaynanamın gelmesi değil onun gelmesi sorun değil daha çok görümcem sorun biri bebek 2 çocukla lohusa evinde yatılı ne işi var? Gelsin çocukla bile gelse ben zaten gelme diyemem kimseye ama bana da yazık değil mi ya? Herkesi kabul edebilirim ama eve ağlayan ikinci bir çocuğa katlanamam kimse kusura bakmasın. Bunu da eşim çözecek artık çocuklu gelen annem bile olsa gelmesin dedim ayrımcılık yaptığımdan değil.
Bir de herkesi bilmem ama ben babamdan çekinmem babam yani annem kadar yakındır bana niye ayıp olsun ki. Ama herkes babasıyla böyle değil tabii bir şey diyemem.

sen kayınvalidene söyle
anne evim küçük biliyorsunuz
annemleri ben çağırmıştım
siz sonra gelin deyin

hamile insan sen ne geriliyorsun
Yok öyle de diyemem. Ya kaynanam gelsin o sorun değil de görümcemin gelmesini pek istemiyorum 2 çocuğu var bir yere de bırakmaz. Uzaktan geleceği için yatılı gelecek 2 çocuk evde ne işi var hem de biri daha bebek 3 yaşında sus desen anlamaz ağlar durur.

görümcenin çocukla gelecegını yazmamışsın sanırım ,
sınırlenme bu sadece bneım fikirm , uygularsın uygulamazsın senın fıkrın ,
annenın gelmesi en dogrusu gerisi sonrada gelse olur.

iyi gunler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…