- 21 Eylül 2008
- 2.761
- 1.892
- 773
Sadece anneniz ve kayınvalideniz gelsin, diğerleri sırayla sonra gelsin zaten babanın, kardeşin size faydası olmaz ki, niye bu kadar kalabalık geliyorlar?
Eşiniz haklı onun annesi de gelmek ister sonuçta.
Önyargım yok kesinlikle, ağır ameliyat olan anneme 1 sene boyunca banyosundan tut, her türlü bakımına kadar tek başına yapan bir babam var, yapamayacağından değil yani fikrim.babayla kardeş konusunda o kadar ön yargılı olmayın, annem benim yanımda hastanedeyken babam evde çorba, komposto vs yapıp bana yollamıştı
lohusa halinizle babanızın ne işi var o evde asıl ben babamı da kayınbabamı da 20-25 günlükken kabul ettim o zaman gelin dedik anlayışla karşıladılar 24 saat zaten memeler fora gezecen cebelleşen o bebeği emzirmek için ağrın sızın olacak ,babanın işi olmaz o evde kırılma da.,anaanne ne alaka kendine mi bakacan hizmet mi edecen valla tebrikler evin kocaman olsa dahil kabul edersen bu kadar kişiyiDoğumuma çok az zaman kaldı. Annemi babamı ve kardeşimi yanımda istiyorum net. Aylardır planlanan bir durum zaten aylardır doğuma doğru biz geliriz diyorlardı.. Ama kv ve görümcemin gelmesi de söz konusuydu. Evim küçük. Annanem de gelecekmiş geçen annem söyledi. Ben bu insanları nasıl eve sığdırayım? Zaten annanem, babam, kardeşim ve annemi zor sığdırırım. Kaynanamla görümcemi nasıl sığdıracağım? Kimseye gelmeyin diyemem. Ama açık ve net gelmesini istediğim tek kişi annem, babam, kardeşim. Başka kimseyi istemiyorum annanem dahil. Lohusa halimle kalabalığı hiç çekemem. Annemle konuştum kaynananla görümcen bizden sonra gelsinler hepimiz sığmayız dedi. Bunun üstüne eşimle konuştum az önce. Ben annemle ablama gelmeyin diyemem sizinkiler sonradan gelsin dedi.
Benim de tepem attı tabii ben doğumda özellikle annemi istiyorum niye benimkiler sonra gelecekmiş? Ablası doğru düzgün hiçbir şeyime katkıda bulunmamış arayıp sormaz sevmediğim bir insan eşim de biliyor sevmediğimi. Onlar mı olacak doğumda yanımda? Ya yerim olsa hepsi bir gelsin başımın üstünde yerleri var. Ama yerim yok.
Dayım gilin evi bize çok yakın. Eşim dedi ki olmazsa annanen, baban ve kardeşin dayınlarda kalsınlar, senin annen, ablam ve annem de bizde kalsın dedi. İyi hoş annanemle kardeşim dayım gilde kalabilir ama benim babam evime ilk defa gelecek baba git dayım gilde kal yer yok diyemem.
Eşimle konuşmamız bir sonuca varmadı en son tepem attı herkesi kovarım tepemin tasını attırma dedim. Bu ne ya ben doğum stresini mi düşünücem yoksa bunları mı? Ne yapayım arkadaşlar sizce?
++ Bir de şöyle bir durum var. Ben annemi arayıp ''anne ayarlayamadık sonra gelin diyemedik kaynanamla görümcem de geleceık. Olsun bir kısım dayım gilde yatar siz gelin'' dersem gelmekten vazgeçerler. Çok arada kaldım.
Önyargım yok kesinlikle, ağır ameliyat olan anneme 1 sene boyunca banyosundan tut, her türlü bakımına kadar tek başına yapan bir babam var, yapamayacağından değil yani fikrim.
Ama genel olarak bakarsak doğum sonrası en çok annelerin yani kadınların yardımcı olacağı aşikar, ki konu sahibinin eşi de var babasına sıra gelene kadar. Ev küçük dediği için çözüm bulmak adına anne ve kv sadece ikisi yeterli diye önerimi sundum tabi kendi bileceği iş.
Rica ederim ne kusuru:)anladım sizi hatta ön yargı cok agır olmus neden oyle yazdım ki dedim duzenleme surem geçmiş düzenleyemedim..
bir de konu sahibinin babasıyla kardeşinin hastane ve ameliyat işleri varmış o yüzden geliyorlarmış. asıl peşin hüküm veren benmişim. kusuruma bakmayın..
çok aşırı kalabalık olacakmışssınız.Doğumuma çok az zaman kaldı. Annemi babamı ve kardeşimi yanımda istiyorum net. Aylardır planlanan bir durum zaten aylardır doğuma doğru biz geliriz diyorlardı.. Ama kv ve görümcemin gelmesi de söz konusuydu. Evim küçük. Annanem de gelecekmiş geçen annem söyledi. Ben bu insanları nasıl eve sığdırayım? Zaten annanem, babam, kardeşim ve annemi zor sığdırırım. Kaynanamla görümcemi nasıl sığdıracağım? Kimseye gelmeyin diyemem. Ama açık ve net gelmesini istediğim tek kişi annem, babam, kardeşim. Başka kimseyi istemiyorum annanem dahil. Lohusa halimle kalabalığı hiç çekemem. Annemle konuştum kaynananla görümcen bizden sonra gelsinler hepimiz sığmayız dedi. Bunun üstüne eşimle konuştum az önce. Ben annemle ablama gelmeyin diyemem sizinkiler sonradan gelsin dedi.
Benim de tepem attı tabii ben doğumda özellikle annemi istiyorum niye benimkiler sonra gelecekmiş? Ablası doğru düzgün hiçbir şeyime katkıda bulunmamış arayıp sormaz sevmediğim bir insan eşim de biliyor sevmediğimi. Onlar mı olacak doğumda yanımda? Ya yerim olsa hepsi bir gelsin başımın üstünde yerleri var. Ama yerim yok.
Dayım gilin evi bize çok yakın. Eşim dedi ki olmazsa annanen, baban ve kardeşin dayınlarda kalsınlar, senin annen, ablam ve annem de bizde kalsın dedi. İyi hoş annanemle kardeşim dayım gilde kalabilir ama benim babam evime ilk defa gelecek baba git dayım gilde kal yer yok diyemem.
Eşimle konuşmamız bir sonuca varmadı en son tepem attı herkesi kovarım tepemin tasını attırma dedim. Bu ne ya ben doğum stresini mi düşünücem yoksa bunları mı? Ne yapayım arkadaşlar sizce?
++ Bir de şöyle bir durum var. Ben annemi arayıp ''anne ayarlayamadık sonra gelin diyemedik kaynanamla görümcem de geleceık. Olsun bir kısım dayım gilde yatar siz gelin'' dersem gelmekten vazgeçerler. Çok arada kaldım.
Benim annanem kardeşim gelip evimde kalıp yük olmazlar benden başka kalacak yerleri var. 12 ve 3 yaşında iki çocuğuyla gelip beni huzursuz etmeye ne hakkı var görümcemin? Kendisi doğum yaptığında cümle alemi başına mı toplamış? Çocuklu misafir mi kabul etmiş? Hem de yatılı? Pardon ama doğumdan sonra rahat etmesi gereken eşim mi? Ben miyim? Ağrısı sızısı olacak olan ben miyim eşim mi? Kim zor durumda olacak doğumdan sonra? Doğum sonrası kimin gelip kimin gelmeyeceğine karar vermesi gereken tek kişi benim. Kimlerle rahat edeceksem sadece onları yanımda isterim bunda yanlış bir şey yok. Burada affedersiniz sidik mi yarıştırıyoruz yok onun ailesi yok benim ailem... Nedir bu yani doğum yapan kocam olsa istediği kişiyi çağırsın doğuma isterse benim ailem daha sonra gelsin derdim karışmazdım anlayışlı olmak gerektiğini düşünüyorum ya. Kimseye gelmesin çocuğumu görmesin demiyorum sadece zamanında gelsinler zor zamanlarımı geçireyim önce. Ayrıca abartmıyorum bu zamana kadar kendi anneme bile mahremimi mecbur olmadıkça göstermemişim yapı meselesi bilip bilmeden konuşmayın lütfen. Eşimin kilit noktasının bu olduğunu nereden çıkardınız ki ayrıca.Ne kadar abarttınız eşinizi mahremimi açamam diyerek kilit noktadan vurmaya çalışıyorsunuz.
O da eşinizin annesi sizin anneannenize kadar geliyorlar onun bi anne ve ablası problem oluyor.
Kaynanam gelmesin demiyorum ki onun gelmesi benim için sıkıntı yaratmıyor. Ama görümcemin iki çocukla gelip yatılı kalacak olması çok saçma. Üstelik çocuğun biri 3 yaşında ve çok şımarık her şeye ağlıyor.en mantıklısı annen ve kayınvalidenin olması hem faydalarıda olur. o karmaşada babanın kardeşinin anneannenin görümcenin ne işi var allah aşkına altı üstü doğum yapacakasınız sülale yatılı niye geliyor zaten lohusa olacaksın onlar sonrada gelir görür.sen hep kendi tarafını topluyosun eve eşinin ailesine mi gelme diceksin ole de ayıp olur yani sizin anneniz nasıl gelmek istiyorsa eşinizin anneside gelmek ister eşinizle bu konuda ortak karar vermelisniz. sadece anneler olsa daha iyi diğerleride bi hafta snra gelsin görsün gitsin yani
Zaten görümceme de gelme diyemem. Ama işte 2 tane oğlu var biri 3 yaşında biri 12-13 yaşlarında. Uzaktan geleceği için çocukları kimseye bırakamaz. Eee ben de çocuk çekemem açıkçası üstelik 3 yaşındaki çok yaramaz yerinde durmuyor sürekli de ağlıyor. Bilmiyorum bir gün ben de hala olacağım ama 2 çocukla lohusa evine yatılı gitmezdim yani ben olsam. Benim çocuklarımla mı uğraşacaklar yoksa kendi dertleriyle mi... Hala olmuş olabilirim ama insanlara yük olmaya hakkım yok lohusa bir kadını yıpratmaya hakkım yok zaten stresli olacak... Ne yaparım? En azından tüm kalabalık çekilir öyle giderim ve çocuklu olduğum için 2 günden fazla da kalmam. Ama işte bu anlayış sadece bende var sanırım.Ben bu durumda kimsenin gelsin gelmesin diye bir ayrımını kabul edemem.sonuçta bende bi anne adayıyım ki konuyu açan arkadasda öyle,kendimi onların yerine koyar bide olaya öyle bakardım..yeni bi heves insanın göresi gelir ilk anlarını anane yada babanne farketmez bizde ilerde olucaz Allah ömür verirse.görümce içinde aynısı geçerli arkadasım senin kardeşin var mı yok mu bilemem ama olsa annene diyebilir misin sen gel ama kardeşim gelmesin ev küçük diye..aynı sekilde ben bunu ne eşimden beklerim ne de kendim yaparım.en güzeli artık büyük bi aile olduğunuzu kabullenip kimseyide bu konuda kısıtlamamak
Ben burada kim haklı kim haksız davası yapmıyorum bayan dikkatinizi çekeyim. Bu kadar insan 2 göz odalı eve nasıl sığdırırım bunun cevabını istiyorum sadece. İstemesem de gelecekler gelen düşmanım da olsa evimden kimseyi çevirmedim şimdiye kadar. Hem mesele kaynanamın gelmesi değil onun gelmesi sorun değil daha çok görümcem sorun biri bebek 2 çocukla lohusa evinde yatılı ne işi var? Gelsin çocukla bile gelse ben zaten gelme diyemem kimseye ama bana da yazık değil mi ya? Herkesi kabul edebilirim ama eve ağlayan ikinci bir çocuğa katlanamam kimse kusura bakmasın. Bunu da eşim çözecek artık çocuklu gelen annem bile olsa gelmesin dedim ayrımcılık yaptığımdan değil.kusura bakma ama hatalısın
nedemek annem babam kardeşim ananem gelecek onun anası bacısı gelmesin , tamam kv leri çok sevmeyiz ama dogurya dgoru onlarında hakkı var ,
hem yeni dogum yapmış kadının yanında babanın ne işi var ayıp bir kere ,
annen , kv, görümcen , genç ise anneanen
Yok öyle de diyemem. Ya kaynanam gelsin o sorun değil de görümcemin gelmesini pek istemiyorum 2 çocuğu var bir yere de bırakmaz. Uzaktan geleceği için yatılı gelecek 2 çocuk evde ne işi var hem de biri daha bebek 3 yaşında sus desen anlamaz ağlar durur.sen kayınvalidene söyle
anne evim küçük biliyorsunuz
annemleri ben çağırmıştım
siz sonra gelin deyin
hamile insan sen ne geriliyorsun
Ben burada kim haklı kim haksız davası yapmıyorum bayan dikkatinizi çekeyim. Bu kadar insan 2 göz odalı eve nasıl sığdırırım bunun cevabını istiyorum sadece. İstemesem de gelecekler gelen düşmanım da olsa evimden kimseyi çevirmedim şimdiye kadar. Hem mesele kaynanamın gelmesi değil onun gelmesi sorun değil daha çok görümcem sorun biri bebek 2 çocukla lohusa evinde yatılı ne işi var? Gelsin çocukla bile gelse ben zaten gelme diyemem kimseye ama bana da yazık değil mi ya? Herkesi kabul edebilirim ama eve ağlayan ikinci bir çocuğa katlanamam kimse kusura bakmasın. Bunu da eşim çözecek artık çocuklu gelen annem bile olsa gelmesin dedim ayrımcılık yaptığımdan değil.
Bir de herkesi bilmem ama ben babamdan çekinmem babam yani annem kadar yakındır bana niye ayıp olsun ki. Ama herkes babasıyla böyle değil tabii bir şey diyemem.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?