Kendim Diyetim. ( resimli)

Topigimiz biraz sessiz haftasonu diye herlade. Yarina cosariz
Ben bugun 4 gibi kacamak yaptim
Sonra hemen giyinip ciktim.yarim saat r0 dk yurudum. Tarti cookk kotu gosterdi. Az once 67 dakika kondisyon bisikletinde pedal cevirdim ceza olarak biraz fazla yaptim. Sanirim bu hafta kilo kaybi degil artisi olacak
Yarin dikkat edeyim. Saliya fazla arti çıkmasın

Evet benim eşim haftasonu evde oluyor ve birlikte vakit geçiriyoruz gezmeye gidiyoruz alışverişe gidiyoruz , birlikte yemek falan yapıyoruz bu yüzden fazla giremiyorum..

Senin haftasonu kaçamakların oluyor canım ama napalim ben sana inanıyorum telafi edersin..

Günaydın hanımlar , GÜNAYDIN günlüğüm:)

Sade türk kahvesi içerek ardına pilates yapacam..

Olduğumuz kilodan daha zayıf ve fit görünmek istiyorsak mutlaka spora vakit ayıralım

gunaydın kızlar nasıl özlemisim sizi yaaaaa....:)
Günaydın canım benim.. Bende seni özledim yokluğun belli yani şekerim

Geçmiş olsun arkadaşım.. Regl olunca rahatlarsin ödem şişlik kalmaz..

Evet kilonda güzel inan çok seviniyorum ama yarın asıl kiloyu bekliyorum

Oldugumdan daha ince görünmek için pilates harika oluyor.. Vakitin olursa mutlaka tavsiye ederim..

Günaydın arkadaşlar yeni bir haftaya merhaba... Bende hafta sonu pek giremiyorum. Hafta sonu 2gün ara veriyorum sporuma bugün başladım özlüyorum valla 2gün spor yapmayı, eksiklik oluyor. Yarım saat tempolu yürüyüş yaptım saat 7de, 9,5 gibi kahvaltımı yaptım. Ara öğün yemiyorum artık bana uymuyor sanırım zaten herkese uymuyor. Tatlı şeyler de artık canım istemiyor böylelikle, yoksa sanki kriz e giriyor insan, ve artık akşam 5ten sonra hiçbir şey yemiyorum ve midem de çok rahat oluyor. Bende ki değişiklikler böyle arkadaşlarım eksileri de görüyorum çok şükür

Süper harika gidiyorsun.. Spor ve diyet devam.. Elbet eksileri göreceksin..
Bende haftasonu spor yapmıyorum kendimi dinlendiriyorum ama gerçekten bir boşluk hissediyorum..

Yemek yedikten sonra 2 saat boyunca kanda insülin yükselir. Insülin kandaki fazla sekeri yaga ceviren hormon. 2 saatten sonra ikinci dördüncü saatler arasinda glukagon hormonu salgilanir. O da karacigerde depo edilmis sekeri kullanir, senin yemek yemene gerek kalmadan depodan harciyor yani. Dördüncü saatten sonra ise leptin hormonu salgilaniyor ve iste bu hormon vücuttaki yaglari yakip kullaniyor.

Ara ögün yersen sürekli insülin salgilanir ve glukagon ve en önemlisi leptin e sira gelmez.. Hem meyve sekerli, kan sekerini yükseltir ve bu depolanir. Eger hic dayanamazsan bence en azindan kuruyemis yemelisin..

Karatay diyetine göre böyle ilerliyorum ve sonuç alıyorum..

Hayırlı günler canlar
Bende hafta sonu spor yapmadım. Ara ara evde pişen kekten tatlıdan azıcık yedim
Akşam 5 den snra bişi yememeye çalışıyorm günlük 3lt üzerinde suyumu içiyorm. Bide geçen yürürken Ay__Prensesi senin gibi bacaklarımı strec film sardım acayip ter attım
Bugün gezmelere gidiyorum
Yarın kilo bildirimi yapmaya çalışıcam
Diyeti bırakmak yok yaza çok az kaldı renkli tisortlere elbiselere

Evet canım aynen bu söylediğin şekilde oluyor bende çok araştırdım bu konuları ve en doğrusu da bu bence, zaten sık sık ve az az beslenmek daha çok obez kişilerde sonuç veriyor çünkü insülin direnci oluyor aşırı kilolu insanlar da ve bu şekilde bir diyet sonuç veriyor onlar da. Aslına bakarsan en önemlisi kendi vücudunu tanıyıp, ve sürdürülebilirliği ni sağlayacağın yaşam tarzına en uygun diyet ve egzersiz yöntemini bulup bunu uygulamak gerekiyor. Ben ce Karatay diyeti çok güzel ve en önemlisi bana uyuyor ben sadece farklı olarak tam buğday ekmeği yiyorum kahvaltı da zaten emzirdiğim içinde gerekli oluyor. Meyvelerimi de kahvaltı da yiyorum artık ve insülin seviyemi ani fırlatacak ve bir süre yüksek kalmasını sağlayacak gıdalar dan kaçırıyorum artık meyvedeki fruktoz da böyle. Birazda glisemik indeks lerine bakıyorum şimdi yiyecek lerin

Selam canım..

Öyle bir yada iki lokmadan birşey olmaz.. Bende herşeyin tadına bakıyorum kendimi frenliyorum..

Bende seni merak ediyordum diyetine devam etmene sevindim:)

Ben çareyi streç film de buldum yoksa eriyecegi yok bu bacakların.. Orantılı bir vücud için bazı bu şekil yöntemler uyguluyorum..

Eeee yarın eksileri görmek üzere kendine dikkat et canım.. Bak havalar ısınıyor

Motivasyon -> Hareket şeklinde değil, Hareket -> Motivasyon şeklinde bir yolumuz var. Yani harekete geçtikten sonra gaza geliyoruz, tam tersi durumundaysa gaza geldikten sonraki harekete geçişlerimiz ise bir süre sonra sönüyor.

Benim yazdıklarımı okumak size dıştan bir ateşleme sağlıyor, bu ateşleme ile bir süre ilerliyorsunuz ama kendi ateşinizi yakmadıkça uzun süreli ilerlemeniz mümkün değil. Kendi iç motivasyonunuzaulaşmanız gerek.

Yani spor yaptıkça, spor yapma motivasyonunu elinizde tutarsınız.

Peki bunu nasıl sağlarsınız?

Öncelikle bunu gerçekten istiyor olmanız lazım.
Sporu bırakınca, eski beslenme düzeninize dönünce hayatınızda bir değişim ya da amaç görmüyorsanız, bu yeni düzeni sürdürememeniz normaldir.

Önce amaç seçin. Önünüze bir hedef koyun ve kendinize inanın. Bunu gerçekten, kalpten isteyin.

Kendimden örnek vereyim;
Ben bir amaç seçtim, 1 Haziran diye zaman limiti koydum ve o güne dek elimden geleni yapmayı seçiyorum.
Dedim ki, 1 Haziran geldiğinde yazın kumsalda vücudumu havlu ile saklamayacağım.
Dedim ki, bu yaz kısa üstler giyip karın kaslarımı göstereceğim.
Dedim ki, sevdiğim yiyeceğin bana verdiği keyif 1 dakika ama sevdiğim fiziksel görüntünün bana verdiği keyif bir ömür sürüyor.

Görüntü kısmı bir yana, bu yüzeysel istek zamanla terk etti beni. Artık sağlıklı yaşama aşık oldum.
Artık sadece görüntü olarak değil, dışı kadar içi de sağlıklı bir beden arzusundayım.

Sonra yaşlı ve fit insanları gözlemledim.
Dedim ki, ben 60 yaşına geldiğimde yataktan kalkamayan biri olmayacağım.
En fazla 40 yaşında görünen, sağlıklı, enerjik yaşlılardan olacağım.

Hayatından sporu çıkarmayan insanların yaşlılıkları ile sporsuz bir hayat süren, mezara girmeden yürüyen ölü gibi gezinen insanların yaşlılıklarını karşılaştırdım.

Her gün yemek yemeye nasıl vakit ayırıyorsak, her gün uyumaya nasıl vakit ayırıyorsak;
şişman ve tembel olmaya vakit ayırabildiğimiz gibi, güçlü ve fit olmaya da vakit ayıracak imkanımız var.

Dedim ki, sadece 1 kez geliyoruz bu hayata ve ben de bana sunulanın en iyisini yaşamak istiyorum.
Sırt ağrıları ile acı çeken, zorla merdiven çıkan, nefes nefese hantal bir vücut istemiyorum.
Bana motivasyon veren bu düşüncedir.

Sizin de bir amacınız olmalı. Birini kıskandırmak da olur, iyi giyinmek de olur, iyi hissetmek de, ya da sadece mutlu sağlıklı bir yaşam sürme amacı da... Yeter ki bu rüyanızı gerçekleştirmek için adım atın.

Görüntümüz bizim elimizde. Nasıl görünüyorsak, bu bizim sayemizde olur.
Değişmek de elimizde.
Nasıl bir fizik istiyorsak, ona ulaşabiliriz.Bedenimiz bizim her emrimizi yerine getirmeye hazır, yeter ki ona vakit ayıralım.

O fit insanların hiçbiri kötü beslenerek ve tüm gün kanepede tembellik ederek o sağlıklı vücuda ulaşmadı.

Onlar başarabildiyse, biz de başarabiliriz.

Tarlasını ekip biçen, sulayıp çapalayan, yabani otlarını yolan, ter döken bir çiftçinin emeğinin karşılığını tarlası ürün verince alması gibi; bizim de bedenimize vakit ayırmamız, kendimizi sevmemiz, emek vermemiz gerekiyor.

Emek verip karşılığını %100 alacağınız tek şey spor ve sağlıklı yaşamdır.

Eğer devam edemiyorsanız, büyük ihtimalle depresyondasınız. "Ne değişecek ki?" diye düşünüp sizi pes etmeye zorlayan, sıkıntılı ve stresli bir ses var beyninizin içinde.
Eğer bunu kırabilecek kadar güçlüyseniz, zaten depresyonunuzdan çıkar ve bu hayatı sürdürebilirsiniz.
Eğer kıramıyorsanız, bu dönemi bir an önce atlatmak için bir şeyler yapmalısınız.

Enerjik müzikler dinlemeye zorlayın kendinizi.
Sizi içeri hapseden, sizi hantallaştıran sesi susturmaya çalışıp spor ayakkabılarınızı giyerek dışarı çıkın.
Temiz hava, içinizdeki sıkıntıyı dağıtacaktır.
Ne yaparsam kâr diye düşünün, 5 tane mekik bile çekseniz iyi hissedin kendinizi.
Detoks denen sıvı içeceklerden tüketin, "bugün de savaştım ve alnımın akıyla çıktım" diye düşünün.

Gülümseyin, sahte bile olsa şimdi zorlayarak kahkaha atın. Kahkaha beyne "Ben mutluyum" sinyali yolluyor. Beyniniz gerçekten enerjik olduğuna inanıyor. Bunu mutlaka deneyin. İyi hissedeceksiniz.

Gözlerinizi kapatın, dik oturun ve 10 kez nefes alıp verin, hiçbir şey düşünmeden nefesinizi saymaya odaklanın sadece.

Bu dediklerimi her gün yapın, kendinizi iyi hissettikçe o vazgeçişler azalacak.

Bugün spor yapamadıysanız, olsun. Vicdan azabı yaşamayın. Ama 5 burpee ya da 5 mekik yapın en azından. Ne yaparsanız kâr. Yarın kaldığınız yerden geri tutunun spora. Spor size trip atmaz, küsmez.

Kendinizi sevin.

Her gün spor yapacak ve iyi beslenecek kadar saygı duyun bedeninize.

Gerisini o halledecek. İyi günler gelecek.

Başaracaksınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…