Kendimden 4,5 yaş küçük koca ve aklıma takılanlar...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sizin gibiler yüzünden engelli çocuklar doğuyor.onlarin suçu ne? Kardeş gibi büyüdüğün insana yan gözle bakmayacaksın arkadaşım.
Herşey olmuş bitmiş ne diye konu açıyorsun.kendimden 4 yaş kucuk çocukla evlendim cinsel hayatımız iyi hiç bir sorun yok..eee ne soruyorsun bize.ilerde sorun olur muymuş.bunu başta düşünmen gerekirdi.olur desek boşancan mı?

Mutlu olmaya bakin millet biraz cekimiyor sizi gibime geliyo ondan laf soyluyorlar

Haha, kim neyini çekemeyecek? Çocuk yaşta evlenmelerini mi mesela? En büyük hayalimizdi zaten hepimizin çocukken kendimizden daha çocuk biriyle evlenmek. Olmadı kısmet değilmiş.

Biraz bekleyebilirdiniz
Cok acele etmissiniz
Hersey cok iyide gidebilir tersinede donebilir sizin bir zemininiz yok
Insallah iyi olur ve mutlu olursunuz
Bu saatten sonra bize cok laf dusmezki evlenmeseydiniz desek ayrilacakmisiniz

Şahsen bana çok igrenc geldiniz
Kendimden 4 yas küçük birisiyle evliligi düşünmek bi yana dursun aynı yaşta olsam bile kardes lafzini koyduğum insanla nasıl dusunulebilir evlilik bilemiyorum

Kucukken oynadığınız evcilik oyunu sandinız sanırım

Birde denmiski "kiskaniyorlar" pes doğrusu
Düpedüz alenen söylüyorum iğrenç geldiniz

O, diğer çocuklar gibi şımarık yetişmiş bir çocuk değil. Yaşadığı onca sıkıntı, ister istemez normalinden daha ağır daha olgun hale getiriyor. Zaten yeterli olgunluğu görmesem, istemezdim. Ee devlet de müsade ettiğine göre? Teşekkürler yorum için.
15 yaşında hayatımdaki en önemli insanları ölümle kaybettim. Ciddi acılar yaşadım maddi manevi çok yükün altına girdim. Yıllarca hem okudum hem çalıştım hayat bana 15 yaşında olgun olmayı getirdi eşim o zaman hayatımdaydı evlensem doğru mu olurdu. Bu bir kurtuluş mu yani. Hayatın insanı ne zaman olgun hale getireceği ile insanın önemli kararlar alıp evlenmesi arasında fark değil uçurum var ikisi çok başka şeyler.

Kuzen bana göre kardeşle eşdeğerdir. Nasıl eş gözüyle bakılıyor hayret doğrusu. Çok itici ve hatta mide bulandırıcı bence
Ayrıca İstediği kadar olgun olsun 18 yaşındaki birinden koca mı olur.
Son olarak şimdi mutluyuz diyorsunuz gerçekten öyleyse ilerisini sorgulamak neden.
Nerden tutulsa elde kalan bir konu.

18 yasındaki bir kişi ne kadar olgun olabilir allasen ?
Herkes takmış yasından olgun diye.
Öyle bir şey yok !
Olgunluk farklı bir şey.
Tecrübe ve yaş ile kemale ermekle ilintili.
Benim çocugum 12 yasında ama çok acı çekmiş çok olgun desem komik gelecek herkese çünkü evet komik.
18 yasındaki bir birey ne kadar acı çekerse çeksin ya da neler yaşarsa yaşasın daha toy.
Ama evliliginiz için diyebileceğim tek şey daha yaşının küçük oldugudur.
Ben bile 5 sene önceki aklımı begenmiyorken suan evliligin kendisine kattıgı ya da katacagı sorumluluk belki agır gelebilir.
Guantanamo cezaevinde totosundan elektrik verip anasından emdigi sütü burnundan getirilen bir genç dahi olsa bile bu adam daha 18 yasında.
Bilmiyorum umarım pişman olmazsınız ikinizde.
Katiliyorum.
Vakitsiz darbelere maruz kalan erken olgunlasmiyor,aksine kavruluyor,çöküyor,baska bir sey oluyor.
Ornegin bahcemizde meyve agaclarimiz var.
Bazi meyveleri bocek yaraliyor,bazısına araba surtuyor gecerken,dalı zedeleniyor.
Eger toplanmasi cok yakin degilse bu meyveler ugradigi zararlarla olgunlasmiyor,tam aksine rengini korusa da adeta kuruyor,burusuyor,tadi da bir seye benzemiyor.
Zamansiz darbeler olgunlastirmaz,yok eder sadece,karsidan ne gorundugu onemli degil.
Cocuklar sunnet travmasini cabuk atlatamiyor,evladimiz kotu hastaligi atlatmis, cocuk sahibi olamayacagini kabullenmiste evlenmis bile tü tü tu maşallah...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X