Kendime Değer Vermeyi Öğrenmeliyim..

4justice

* hasta la vista baby *
Kayıtlı Üye
3 Aralık 2011
10.447
12.567
298
Merhaba,
Sanırım bıktınız benden her gün bir dertle, bende kendimden ve hayatımdan bıkmış durumdayım
Bir kaç gün önce eşim misafirlikte kalk yardım et diye kaş göz yapıyor konulu bir başlık açmıştım.
konu onunla bağlantı gibi ama farklı maddeler de var. Dünden beri ağlamamak için dişimi sıkarken bi yandan ben mi haksızım muhasebesi yapıyorum kendi içimde. Fikirlerinize ihtiyacım var.. biraz uzun olabilir kusura bakmayın çok doldum..

Dün sabah bayıldım. Artık bunu da hobi haline getirdim. son 3 senedir 5. bayılmam. ve ciddili bayılma kafamı duvarlara yerlere vura vura.
şuan kafam zonkluyor bunları yazarken. eşim evde yoktu. bayılanlar bilir bu hissi. bayılmayı anladım ve koltuğa oturmaya çalışırken ki o çaresizlik hissi. ve oturamadan kafamı duvara vurarak yere yığılmam falan filan.. çiçeklerim falan vardı herşey devrilmiş.. neyse salak ben kalktım o halde işe geldim kimseye bişi söylemeden.. elim ayağım bile tutmuyodu.. akşamı nasıl ettim bilmiyorum herkes eve göndermeye çalıştı yine gitmedim.. ilk yapılması gereken belki de o anda hastaneye gitmekti.. ya da yatıp biraz uyumak.. ama iş benden daha önemli dimi ? bu yüzden kendime değer vermeyi öğrenmeliyim. çünkü dün anladım ki ben kendime değer vermeyince eşim de dahil kimse bana değer vermiyor.

neyse ben işe geldim bi şekilde. eşime yazdım. bayıldım ben diye. daha önceki bayılmalarımı da biliyo tabi.. neyse sordu nasıl oldu iyimisin cart curt. ama akşama kadar beni aramadı biliyor musunuz ? düştüğüm yerde çok sivri köşeli çiçeklik vardı kafam falan girse oraya dağılırdım yani. durum öyle ciddi.. hani akşama kadar bi sesimi duymak istemez mi ? yok aramadı. neyse bunu geçtim şımarıklık yapmiyim hadi.
akşama misafirliğe davetliydik. gidip gitmeme arasında çok kaldım. eşim böyle şeyleri çok önemser ve halası gelmişti memleketten o yüzden daha da önemser. ne kadar gitmek istediğini biliyorum ama bense eve gidip yatmak için deliriyorum hala kendimde değilim. eşimi bi iki yokladım ağız ucuyla sen bilirsin gitsek iyi olur falan dedi. neyse dedim bende idare edim bari gidim erken kalkarız. (benim hatam) kendine de dedim 1 saat oturur kalkarız diye tamam dedi. neyse gittik 1 saat diğer misafirlerin gelmesini bekledik ama ben kafamı kaldıramıyorum. 2 saat oldu artık kalkalım dedim. bu arada halası içerde hazırlık yapıyor. gelini içerde bizle oturuyor. eşim bana kaş göz yapamadı bu sefer lütfetti hastayım diye laf soka soka diyo ki kimse kalkmıyo ben kalkim yardım edim bari. bende güle güle dedim.
neyse 2 saat oldu kalkalım diyorum bana ağzının içinde off otur yeni geldik falan yapıyo. yarım saat daha oturdum. hadi dedim yine tık yok. bi yarım saat daha geçti artık dedim yeter kalkalım yarın da iş var daha duşa gircem falan yol da 1 saat sürüyor. diyo ki kusura bakmayın hastalığına verin bugün de böyle olsun sende gelmişsin laf ediyosun diyo.
gidene kadar konuşmadı surat yaptı. eve geldik evin o dağılmış halini gördü bana sarılmaya çalıştı bırak dedim bende..
konuşmuyoruz şuan..
ne bi hastane randevusu aldı gidelim diye ne başka bişi..
ben bugün randevu aldım gidicem hastaneye hiç haber bile vermedim..

durumlar böyle.. neye ne açıdan yorum yaparsınız bilmiyorum.. kendime kızıyorum.. kendime değer vermediğime kızıyorum..

Siz eşinizle bu durumu defalarca konuşmuştunuz sanırım. Bence ikna edip bir terapistle görüşün. Nasıl davranmak istediğinize onun karar vermesini istemediğinizi birde başkasından duydun bakalım. Terapist size neler yapmanız gerektiğini de söyleyecektir zaten.

Siz eşinizle bu durumu defalarca konuşmuştunuz sanırım. Bence ikna edip bir terapistle görüşün. Nasıl davranmak istediğinize onun karar vermesini istemediğinizi birde başkasından duydun bakalım. Terapist size neler yapmanız gerektiğini de söyleyecektir zaten.

bunu son zamanlarda çok düşünür oldum.. çünkü davranışlarında bi anormallik yok gibi geliyor.. ona kalırsa herşeyi ben abartıyorum ben sorun çıkarıyorum.. ye ben o haldeyken bile suçlusu benim bu kadar insafsızlık olur mu..

Başlıkta yazıyor, siz biliyorsunuz zaten ne yapmanız gerektiğini.
Kendi canınızın kıymetini bilin. Mesela o durumda misafirliğe gitmek neden? Kalkıp işe gitmek neden? Siz bunları yaptıgınız için de belli inandırıcılığınız bile kalmıyor karşıdaki insanlara.
Kendinizden ödün vermeyin ki değeriniz bilinsin.
Geçmiş olsun umarım ciddi bir şeyiniz yoktur.

Başlıkta yazıyor, siz biliyorsunuz zaten ne yapmanız gerektiğini.
Kendi canınızın kıymetini bilin. Mesela o durumda misafirliğe gitmek neden? Kalkıp işe gitmek neden? Siz bunları yaptıgınız için de belli inandırıcılığınız bile kalmıyor karşıdaki insanlara.
Kendinizden ödün vermeyin ki değeriniz bilinsin.
Geçmiş olsun umarım ciddi bir şeyiniz yoktur.

ya bunu bile düşündüm biliyo musunuz
acaba uydurdum falan mı sandılar diye
çünkü misafirliktekiler de otur ne var bugün de geç uyu falan diyolar.
ya bugün işte bugün. daha bugün bayılmışım ben o günüm zehir olmuş.
öğreneceğim...

Sende kendimi gördüm şu an

Tel diyeceğim bu Dünya'da senden bir tane daha yok

evet bunu dün anladım. eşşek kafam.
kimseye kendimden daha çok değer vermeyeceğim. insanlar grip olur 3 saat teselli ederim..
dün acınacak halde hissettim..

İyi de Sara Hastası olabilirsiniz farkında mısınız?Nasıl bu kadar ciddiye almazsınız hayret ettim.Acil bir doktora gidin.

bunun için eeg falan çekildi geçmişte bişi çıkmadı
ama abimde de epilepsi var ve onda da eegde hiç çıkmamıştı
ama ilaçlarını kullandı 10 sene
bugün tekrar gidicem işte umarım kötü bişi yoktur teşekkür ederim

5 kere bayıldınız ve hiç doktora gitmediniz mi? Bayılmak bu kadar normal bişey mi? :KK57:

Eşiniz tam bir hödük. O kısım çok net. Boyunduruğu altına girmeyin lütfen. Önceliğiniz kendiniz olsun.

1 defa gittim ilk bayıldığımda.. ambulansla kaldırdılar zaten acile orda baktılar. hiçbişi çıkmadı sadece eeg çektiler epilepsi şüphesinden..
ama yukarı da yazdım abiminde eeg temiz çıkardı ama epilepsi ilacı içerdi öyle uygun gördü doktoru
bana bidaha bayılırsan gel mutlaka dedi ama üzerine 4 kere bayıldım gitmedim..
insan ne yaparsa kendine yapıyor..
eş kısmına yorum bile yok..

ah just ah
hep derler ya kendine değer vermezsen kimse gözünün yaşına bakmaz
ama huy meselesi ite bende böyleyim malesef (sizin kadar olmasa da)
bir kitap önerdiler "Evrenden torpilim var" diye aldım ama okuyamadım daha bir bak istersen

Çok büyük geçmiş olsun.
Sen kendine değer vermiyorsun tamam da eşin de önemsemiyor,hatta kendisi merhametsiz maalesef.
Sağlıktan daha önemli ne olabilir ki?

ya esiniz beni sinir etti,
ama kizamadim da,
cunku dediginiz dogru siz kendinize deger vermezken neden bir baskasi versin ki.

Ornegin gitmesek mi diye agzini aradim demissiniz,
neden direk ben gitmek istemiyorum demediniz,
"Ben" ile baslayan cumleler kurarak baslayabilirsiniz bence degisime,
o zaman daha bir farkindaliginiz olacak,
cunku siz ben gitmek istemiyorum dediginizde esiniz en azindan sizi ikna etmesi gerektigini gorecek, ikna etmek icin de gonlunuzu yapmasi gerektigini.

Çok büyük geçmiş olsun.
Sen kendine değer vermiyorsun tamam da eşin de önemsemiyor,hatta kendisi merhametsiz maalesef.

konu saglik olunca insan cok kiziyor degil mi,
burada okumustum, esi grip olup da bir corba yapamayan, hic olmadi bir sallama cay yapip eline veremeyen kocalari.
Cok merhametsizce geliyor bana da,
ama bir yandan da hic bir sey talep edilmezse boyle davranmak da bir yerden sonra normallesiyordur belki diye dusunuyorum.

ah just ah
hep derler ya kendine değer vermezsen kimse gözünün yaşına bakmaz
ama huy meselesi ite bende böyleyim malesef (sizin kadar olmasa da)
bir kitap önerdiler "Evrenden torpilim var" diye aldım ama okuyamadım daha bir bak istersen

Bakıcam mutlaka..
ve gerçekten öyleymiş.. dün otobüste yan yana oturuyoruz. o bayılma anı geliyor gözümün önüne eşim yanımda surat yapıyor
gözümden yaşlar geliyor ama hala dişimi sıkıyorum..

Çok büyük geçmiş olsun.

dün gerçekten eşimle bağlılığımı sorgular oldum
ben o halde bile o misafirlikten çıkarken diyorum ki hava soğuk üzerine ceketini giy..
burnumdan getirmesine rağmen..
benden bi halt olmaz..

ya esiniz beni sinir etti,
ama kizamadim da,
cunku dediginiz dogru siz kendinize deger vermezken neden bir baskasi versin ki.

Ornegin gitmesek mi diye agzini aradim demissiniz,
neden direk ben gitmek istemiyorum demediniz,
"Ben" ile baslayan cumleler kurarak baslayabilirsiniz bence degisime,
o zaman daha bir farkindaliginiz olacak,
cunku siz ben gitmek istemiyorum dediginizde esiniz en azindan sizi ikna etmesi gerektigini gorecek, ikna etmek icin de gonlunuzu yapmasi gerektigini.

bu konuda bana ne derseniz haklısınız..
bayılırım altıma kaçıracak kadar bayılırım hemde
kalkar işe giderim
kalkar misafirliğe giderim
kalkar kocamın tribini çekerim..
kendimi tam bi salak gibi hissediyorum..

bu konu miladım olsun.. gerçekten kendimi önemsemeyi öğreneceğim

Senij kendine değer vermeme sebebin eşin... Sana değerli olduğunu hissettirse sende bu psikolojiye bürünmezdin , yazdıklarınıza istinaden şöyle diyebilirim ki gayet sabırlı bir eşsiniz çabalamışsınız en azından hemen kavgaya tutuşmamışsınız. Eşiniz çok vurdum-duymaz onu bunu düşünmeyin artik kendi istediklerinizi yapın eşinizle terapiye gitmeyi deneyin olmadi oturup ilişkinizi gözden geçirin cok geçmiş olsun 🌹🌹

Back
X