Kendimi çirkin görüyorum :( :(

valla boş teselli vermek istemiyorum.

kendinin en iyi sen farkındasındır.

makyajla düzeltemiyorsan estetikle ufak dokunuşlar yaptırabilirsin.

bu psikolojiyle özgüvenin zaten yerine gelmez.

Ee peki universiteyi ailenin yaninda mi okuyosun

Ayri olsaydi iyi olurdu ama bilmiyorum ya bu dusunceler zamanla gecer mi bende kendimi hic begenmiyorum

Psikolog napabilir ki goruntumuzu mu degistircek

Her seyden once insanin kendisinin farkinda olmasi guzel. Cok cirkin olup da kendini cok guzel sanan ve hayal dunyasinda yasayan kadinlardan degilsiniz en azindan. Tek care guzel bir vucut ve cok bakimli olmak, genel kulturunuzu olabildigince artirmak, iyi bir diksiyon ve biraz da agzinizin laf yapmasi. Dis gorunusle ilgi cekemiyorsaniz, bilgi birikiminiz ve durusunuzla ilgi cekebilirsiniz.

kendini çirkin görme denebin oyle inandrılman.

crkin olsa bile sana kalbini verecek adam seni güzel göreeck.

birileri övmez böyle birsey bekleme

Ben sizi hiç anlamadım kusura bakmayın. Aynı yaştayız ama siz yaşınızdan çok daha küçük davranıyorsunuz bence, ben en son 13-14 yaşındayken böyle korkulara sahiptim. Kaç yıl geriden geliyorsunuz hesap edin. Kendinizi neden sadece güzelliğiniz üzerinden tanımlıyorsunuz? Yada hoşlandığınız kişi üzerinden? İsterseniz dünya güzeli olun, bu psikolojiden kurtulamazsanız hoşlandığınız kişi sizi sevse kbile mutlu olamazsınız. Ayrıca ben hiçbir zaman ideal tipim şu diyip o kişiyi seveni görmedim. Dediğiniz gibi ideal tip o. Hoşlandığınız kişi sizi beğenmeyecekse emin olun sebebi o fiziksel özelliklerde olmamanız değil, dışarıya verdiğiniz havadır. Önce siz seveceksiniz kendinizi, değer vereceksiniz. Bende öyle çok güzel bir kız değilim ama hiçbir zaman kendimi böyle küçümsemedim. Size çirkin diyenlerde kendi yüzlerine baksınlar,kendileri dünya güzeli-yakışıklısı mıymış? Direkt yapıştırın lafı,acımayın. En sevmediğim insan tipidir ağzın şöyle, kaşın böyle tipler. Aynaya bak sen önce öyle konuş diyin direkt kim derse. Eminimki güzel bir kızsınız ama insanlar sizin üzerinizden ego kasmış kendilerince, kırın geçin valla.

Dış güzellik nedir ki bırak Allah aşkına.Bir kadın akıllı olsun,eğlenceli,matrak olsun,esprili,kültürlü olsun,eh güzel koksun bence yetmelidir.Zamanla bütün kadınlar kilo alıp,buruşup yaşlanmayacak mı?Hoşlandığınız çocuğa kendinizi farkettirmeye çalışın bakalım ne olacak.Çirkin kadın yoktur,aklını kullanmayan kadın çoktur :)

Önemli olan güzel olmak değil mutlu olabilmek. Belki sana çok değer verecek biriyle karşılaşacak mutlu olacaksın. Tüm güzel kadınlar mutlu mu sanıyorsun. Güzellik başa bela bence :)

"güzel olmak zorunda değilsin. kimseye güzellik borcun yok. ne erkek arkadaşına ,kocana,partnerine, ne iş arkadaşlarına, özellikle de sokaktaki rastgele adamlara. annene borçlu değilsin, çocuklarına borçlu değilsin, topluma borçlu değilsin. güzellik, "kadın" denilen bir alanı kapladığın için ödediğin kira değildir. "

Çirkin görüldüğü için çevresi tarafından dalga geçilen moda dünyasına yön vermiş editör Diana Vreeland 'ın bir sözü yukarıda alıntıladığım.

Yahu benim de hoşlandığım erkek tipi 190 geniş omuzlu six packli adonisli sarışın mavi gözlü cillop gibi erkekler ama şu anki erkek arkadaşım gayet esmer şekerpare göbekli tatlış bi adam ve bana dünya yakışıklısı geliyo yani bu güzellik yakışıklılık kavramı aşırı göreceli ya. Mesela beni şimdiye kadar aşırı güzel bulan insan olduğu gibi suratıma çirkinsin diyen insan da çıktı. Takılma buna

Back
X