Kendimi çirkin görüyorum :( :(

Güzel olmak zorunda değilsin öncelikle bu fikirden vazgeç. Güzel bir kalp, pozitif bir ruh, gülen bir yüz önemli olan. Güzele baktıkça gözü bile alışıyor insanım ama bu meziyetler yoksa beş para etmez. Ama bunun bilincinde olsaydın şu cümleleri sarf eder miydin o da ayrı bir konu. Çok özür dileyerek oldukça sığ buldum yaklaşımınızı :)

Güzel olmak zorunda değilsin öncelikle bu fikirden vazgeç. Güzel bir kalp, pozitif bir ruh, gülen bir yüz önemli olan. Güzele baktıkça gözü bile alışıyor insanım ama bu meziyetler yoksa beş para etmez. Ama bunun bilincinde olsaydın şu cümleleri sarf eder miydin o da ayrı bir konu. Çok özür dileyerek oldukça sığ buldum yaklaşımınızı :)

Aynen katiliyorum
Konu sahibesi guzel olmadigim icin hicbir seyi haketmiyorum benzeri bir sey yazmis, bana cok sacma geldi. Sadece guzel insanlar mi iyibir hayati hakediyor yani??!???

Toplumumuz ne zaman bu kadar tip odakli/endeksli bombos, sig bir topluma donustu? 10 yil once toplumumuz bu kadar yuzeysel degildi sanki. Bu sacma dusuncelerin kadinlara pompalanip, toplumun ve kadinlarin kadinlara hayati zehir etmesini cok cok yanlis buluyorum. her kadin yilda binlerce lirasini kozmetige ivira zivira yatirmak zorunda degil kesinlikle. Bu kadar baski sirf tuketimi arttirmak icin, baska bir sey degil.

Aynen katiliyorum
Konu sahibesi guzel olmadigim icin hicbir seyi haketmiyorum benzeri bir sey yazmis, bana cok sacma geldi. Sadece guzel insanlar mi iyibir hayati hakediyor yani??!???

Toplumumuz ne zaman bu kadar tip odakli/endeksli bombos, sig bir topluma donustu? 10 yil once toplumumuz bu kadar yuzeysel degildi sanki. Bu sacma dusuncelerin kadinlara pompalanip, toplumun ve kadinlarin kadinlara hayati zehir etmesini cok cok yanlis buluyorum. her kadin yilda binlerce lirasini kozmetige ivira zivira yatirmak zorunda degil kesinlikle. Bu kadar baski sirf tuketimi arttirmak icin, baska bir sey degil.
Kesinlikle! Hazir giyim markalari yurusun diye ittirilen sifir bedenler, boya kubu suratlar, genc yasta dogalliktan uzak dolgular, hepsi ayni burunlar, balyaj saclar... of yazdikca daraldim. Neye gore, kime gore guzel bu? Artik beden olumlama falan diyor insanlar, instagramin, fotosopun foyasi cikti coktan. Ama nerde! Cok ses annecimin basini cektigi beyni uyusmus bir nesil. (Dedem gibi konusuyorum)

Dış guzellik insanı tanımlayan birçok özelliğin sadece bir tanesi. Kendinizi geliştirmeye, bilgiye, spora, sanata yönelmek mesela? Diksiyonu aşırı düzgün ve akıcı konuşan iyi vurgu yapan bir kadın bazen dünyanın en güzel kadını misal...

"güzel olmak zorunda değilsin. kimseye güzellik borcun yok. ne erkek arkadaşına ,kocana,partnerine, ne iş arkadaşlarına, özellikle de sokaktaki rastgele adamlara. annene borçlu değilsin, çocuklarına borçlu değilsin, topluma borçlu değilsin. güzellik, "kadın" denilen bir alanı kapladığın için ödediğin kira değildir. "

Çirkin görüldüğü için çevresi tarafından dalga geçilen moda dünyasına yön vermiş editör Diana Vreeland 'ın bir sözü yukarıda alıntıladığım.
Gerçekten doğru söylemiş

İşte psikolojşm ne hallerde düşün. Bende isteyerek böyle düşünmüyorum. Eteafıdaki olumuzluklar buna itti. Bana gelip birileri benşm dediklerimi dese kızarım o kişiye.. Ama kendimi bür türlü inandıtamıyorum

Neden cirkin goruyorsun kendini soyliyim l evet baban abin ozguvenini kirmislar buyuk ihtimal takilmistir onlar sana ama sen de bu konuda kendini eksik buldugun icin hepten etkilenmissindir

Simdi liseli kizlardan itibaren herkes makyaj yapiyor cidden o yuzundeki kusurlari kapatiyorlar makyajsiz sert erkeksi suratlari makyajla tatli ve cekici oluyor

Sen de yap guzelim ama baskasi icin degil kendin icin aynaya baktiginda kendini iyi hissetmen icin

Ve de spor tavsiye ediyorum ya da baska faaliyetler de olabilir bunlar ozguvenini yerine getirecek ve dis gorunusun sadece kabuk oldugunu onemli olanin karakter ve hayattan keyif almak oldugunu goreceksin gordukce aynaya baktiginda kendini seveceksin

Gönlüne güzel olsun kardeşim benimde pek bi güzel yerim yok sende yine fizik varmış bende oda yok :D

Ciddi anlamda söylüyorum, şu yaşıma kadar gerçekten ıyy çok çirkin diyebileceğim bir kadın görmedim. Bakımsız olabilir misin? Belki kendini o yüzden öyle görüyorsundur.

Resim atsan aslında , neleri değişebilirsin diye fikir verebilirdik. Güzellik göreceli diyeceğim ama laf olsun diye değil gerçekten böyle.
Bak Tarkan a, Kıvanç Tatlıtuğ a genel görüşe göre yakışıklı kişiler bunlar ama yanlarında ki kadınlar görünüş olarak daha sıradanlar ama bu bizim için öyle.

Öncelikle şu şekilcilik kafasından bir çık, ne sen böyle bir insan ol nede sana böyle insanlar yaklaşabilsin.
Kendin için zayıfla, kendin için güzelleş, kendin için sağlığına dikkat et.

Kendine saygısı olan insan zaten güzel gözükür.

Ciddi anlamda söylüyorum, şu yaşıma kadar gerçekten ıyy çok çirkin diyebileceğim bir kadın görmedim. Bakımsız olabilir misin? Belki kendini o yüzden öyle görüyorsundur.
Kendime pek baktığım söylenemez. Kendimde en çok dikkat ettiğim şey dişlerim. Onun dışında saçıma ya da yüzüme pek bir şey uygulamam. Makyaj yapmıyorum zaten. Gözaltım biraz mor. onu kafaya takıyorum. Birde bizim sınıftan bir kız 2 kee gelip bana gözaltın mor falan demişti. Cildim soluk gibi sanki. Esmerim ve cilt alt tonum sarı. Kıyafetimi temiz giyerim ama böyle ççok dikkat çekici ya da açık şeyler giymem yakında kapanacağım zaten.

Resim atsan aslında , neleri değişebilirsin diye fikir verebilirdik. Güzellik göreceli diyeceğim ama laf olsun diye değil gerçekten böyle.
Bak Tarkan a, Kıvanç Tatlıtuğ a genel görüşe göre yakışıklı kişiler bunlar ama yanlarında ki kadınlar görünüş olarak daha sıradanlar ama bu bizim için öyle.

Öncelikle şu şekilcilik kafasından bir çık, ne sen böyle bir insan ol nede sana böyle insanlar yaklaşabilsin.
Kendin için zayıfla, kendin için güzelleş, kendin için sağlığına dikkat et.

Kendine saygısı olan insan zaten güzel gözükür.
işte kendime bir türlü güvenemiyorum saygı duyamıyorum. Onları bir atlatsam güzel bulurum ama şte yıllardır bu psikoloji ile yaşayınca tek başın mücadele edemiyor insan. Kendimi acımazsıca eleştiriyorum.Bunların daha beterlerini düşünüyorum ama yazmadım işte.
Bir şekilde atlatmam gerek bakalım nasıl olacak

Bu çirkinim diye konu açanların esmerim demesine de ayar oluyorum. Avatarımda gördüğün kadın esmer. Çirkin mi? Şahsen ben daha güzelini görmedim. Benzetilmekten gurur duyduğum bir kadındır, ben de esmerim, bırak esmer sevenleri sarışın hastası kaç erkeği hayran bıraktım kendime. Bunda da tipten ziyade özgüvenimin payı olduğunu düşünüyorum antrparantez.

Makyaj yapmıyorum diyorsunuz. Hiç makyajsız güzel olabilen kadın sayısı çok çok azdır. Kendizinize yakışan bir makyak bulup yapmalısınız.

Burnunuz kemerliyse yaptırabilirsiniz.

Ha ama bunlar kolay çözümler, siz öncelikle çok özgüvensizsiniz. Özgüvensizlik karizmasızlığı doğurur. Böylece güzel gözükemezsiniz.

Diyelim ki gerçekten çirkinsiniz. Çirkin kadın yoktur demeyeceğim, vardır. Bizim işyerinde bir kadın var. Çirkin. Vasat filan değil net çirkin yani. Ama kocası tarafından bu kadar sevilen bir kadın daha görmedim hayatımda. Kocası oldukça eli yüzü düzgün üstelik.

O çocuğun sizi neden tercih etmediğini nerden biliyorsunuz? Hiç adım attınız mı, elde etmeye çalıştınız mı?

Bu çirkinim diye konu açanların esmerim demesine de ayar oluyorum. Avatarımda gördüğün kadın esmer. Çirkin mi? Şahsen ben daha güzelini görmedim. Benzetilmekten gurur duyduğum bir kadındır, ben de esmerim, bırak esmer sevenleri sarışın hastası kaç erkeği hayran bıraktım kendime. Bunda da tipten ziyade özgüvenimin payı olduğunu düşünüyorum antrparantez.

Makyaj yapmıyorum diyorsunuz. Hiç makyajsız güzel olabilen kadın sayısı çok çok azdır. Kendizinize yakışan bir makyak bulup yapmalısınız.

Burnunuz kemerliyse yaptırabilirsiniz.

Ha ama bunlar kolay çözümler, siz öncelikle çok özgüvensizsiniz. Özgüvensizlik karizmasızlığı doğurur. Böylece güzel gözükemezsiniz.

Diyelim ki gerçekten çirkinsiniz. Çirkin kadın yoktur demeyeceğim, vardır. Bizim işyerinde bir kadın var. Çirkin. Vasat filan değil net çirkin yani. Ama kocası tarafından bu kadar sevilen bir kadın daha görmedim hayatımda. Kocası oldukça eli yüzü düzgün üstelik.

O çocuğun sizi neden tercih etmediğini nerden biliyorsunuz? Hiç adım attınız mı, elde etmeye çalıştınız mı?
Makyajı kendime yakıştırmadığım için yapmıyorum ama denyeceğim bu sefer.
O çocuğa gelirsek, hiç adım atmadım. ( Zten bu yaşıma kadar kimseye adım atmadım. Çünkü çok utangaç ve çekingen vir yapım var ) Çünkü kendimi eksik görüyordum. Birde kriteleri falan var. Benim onlarla hiç alakam olmadığı için bu işi yaş olarak gördüm.Ondan da kendime karşı bir şey görmedim. O yüzden vazgeçtim her zman ki gibi. İçim acıyor ama elimden de bir şey gelmiyor

Profesyonel destek alin lutfen. Sizi kendime benzettim biraz, emin olun o cirkinlik fiziksel gorunusunuzde degil bakis acinizda. Ben yaklasik iki haftadir destek aliyorum ve yeni olmasina ragmen daha iyi hissediyorum kendimi.

Profesyonel destek alin lutfen. Sizi kendime benzettim biraz, emin olun o cirkinlik fiziksel gorunusunuzde degil bakis acinizda. Ben yaklasik iki haftadir destek aliyorum ve yeni olmasina ragmen daha iyi hissediyorum kendimi.
Psikologa mı gidiyprsunuz ? Özel değilse nasıl tavsiyrler veriyot

Back
X