kendimi çok cahil hissediyorum

dikenlertaci

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
14 Nisan 2018
152
39
28
merhaba ben kendimi çok cahil ve kültürsüz hissediyorum arkadaşlarım filmlerden bahsediyor benim o filmden haberim olmuyor ya da çok ünlü bir aktörden oyunculuğundan filmlerinden bahsediyorlar ben tanımıyorum bile müzik konusunda da öyle yabancı müzik kültürüm 0 onlar bir müzik çaldığında şarkı ve şarkıcı hakkında yorum yapabilirken ben gülümsemekle yetiniyorum fantastikle pek aram yok marvel filmlerinin muhabbeti dönüyor ben yine fransız kalıyorum oyun muhabbeti oluyor ne dediklerini bile anlamıyorum yani yanlarında çok kültürsüz kalıyorum bazen oluyor ki 100milyonlar izlenmiş bir şarkıyı ya da adı çok dönen bir modelin tipini bile bilmiyorum şimdi ben ne yapayım nereden başlıyim derslerim de oldukça yoğun nasıl kendimi geliştirip konuşmalara katılabilirim

Öncelıkle kendını kötü hıssettıren arkadaşlardan uzak dur. Mesela herkes fılm sevmek zorunda degıl ya da müzik dınlemek zorunda degıldır. Belkı sen onların bılmedıgı yemeklerı sevıyorsun. Herkes kıtap sevmek zorunda degıl. Edebıyatcı olmama ragmen sıır sevmem kıtap sevmem. Ama bana genel oln olyları sor tarıh sor saatlerce sohbet ederım. Sen derslerıne odaklan kımseyı takma. Böyle yabancı muzık dınleyen bır durup vardır onlrıda da sevmem entel dantel ınsanlar. Ha onlarda benı sevmek zorunda degıl

Anlatsalar ben de anlamam çünkü film izlemem doğru dürüst müzik dinlemem.
Ama siyasi konularda daha bilgiliyim mesela farkındayım. Ya da futboldan anlarım nispeten.
Yani bir alanda iyisindir bence.

Çünkü onlar bir şeyden bahsederken bilmediğini düşünüp cahil olduğunu hissetmek bile bir erdem. Malesef hakiki cahiller kainatın bilgisini bildiğini sanıyorlar.

Bir abla tavsiyesi üniversite okuyan bir kız kendine cahil dememeli. Çünkü bunları bilmemek cahillik değil. Bilsen sana ne faydası var bilmesen ne zararı var? Bunları ölç biç tart.

Bilmiyorsan da arkadaşlarına sor. Sana gerçekten değer veriyorlarsa lâf sokmadan, alaysız bir şekilde anlatırlar. ❤❤

Her insanın ilgi alanı farklıdır, her insan bazı konularda cahildir dolayısıyla. Bahsettiğiniz konular benim de hiç ilgimi çekmez, bir ortamda muhabbeti dönerse ben de sessiz kalırım büyük ihtimalle. Bu sizin cahil olduğunuzu göstermez bence, ilgilendikleriniz farklıdır. Belki arkadaş grubunuz size göre değildir, ortam değiştirmeniz sizin için daha iyi olabilir, onlar gibi olmak zorunda değilsiniz.

Bunun kültürle alakası yok ki.

Ben arkadaşlarım içinde tekim. Ben game of thrones den bahsederken onlar pembe dizi kıvamında türk dizilerden bahsediyorlar.

Ben altyazılı sinema izlerken onlar recep ivedik tarzı takılıyor.

Yani bu zevk meselesi. İlgi alanlarımız farklı. Hatta bana diyorlar kızım sen farklısın diye
Neyse sıkıntı yok, herkesin sevdiği şeyler farklıdır.

hepiniz sağolun ya iyi ki varsınız bunları bilmeyen kızla olmaz abi ya diyen ekşi yazarları gibi olmadığınız destek olduğunuz için çok sağolun
aslında ben de bugünlerde insanlık tarihi ve yakın türkiye tarihi ile ilgili beseller izlemeyi seviyorum ama bunların konusu dönmüyor tabiki

Ikı üç tane popüler saçma dızı ızleyıp ne dedıgı bellı olmayan müzikleri dinleyınce kültürlü olmazsn canım. Senın yolun bellı sen devam et. Ben üniversitede öyle sahıslardan hep uzak durdum ıyı kı de durmusum. Senı gercekten besleyecek seylerle ılgılen.Bölümünle ılerlemen yeterlı.

Herkesin zevki farklıdır yabancı müzik sevmiyorsundur ama atıyorum bi enstürmana veya müzik türüne ilgi duyup onu takip ediyorsundur
Sinemada popüler seyleri sevmiyorsundur ama tiyatroyu kacırmıyorsundur gibi...
Sırf baskaları yapıyor izliyor seviyor dinliyor diye onlara bürünme kendi zevkini bul sen nelerden hoslanıyorsun neleri okumaktan neleri dinlemekten keyif alıyorsun bunlara odaklan
Belki aleyna tilki hakkında konusamazsın ama bambaska bir konudada herkesi susturup kendine hayran bırakabilirsin

Sende klasik filmler izle sevmez misin?
Bana biri marvel i anlatsa boş boş bakarum
Bir arksdasımın ısrarı yüzünden izledim
İnsana birşey kazandıran filmler değil ki onlar
Netten bak tüm zamanların 100 iyi filmi gibi şeyler var otur sırayla izle hem birşeyler kaparsın
Biraz film kültürün olur
Ben mesela eski film hastasıyım 40 ların 50 lerin filmlerini izlerim .müzikalleri falan
Herkesin ilgi alanı farklı
Hoşlandığın bir ilgi alanı yarat kendine

Bu cahillik değil ki. Ben de film izliyorum, muzik dinliyorum ama Marvel filmlerini arada eşim izlerken gördüğüm için az bucuk biliyorum sadece.
Game of thrones devamli karsima cikiyor ozellikle son gunlerde ama açıp bakmadim bile ustune konuşamam asla.

Bunun gibi seyleri bilmek zorundaymişim gibi gelmedi hiç, kendi ilgilendigim ve bildigim konularda konuşuyorum. Çevremde devamli populer film, muzik muhabbeti yapan yok gerci ondan heralde cahil hissetmedim

Oncelikle bende bu konularda 0 bilgiye sahibim ama kitaplar konusunda cok iyim cok okurum ama sunu hic dusundunmu yada fark ettinmi eminim arkadaslarinin konustuklari seyler cok bilinen cok ortada olan hatta hic bir degeri olmayan ama herkes bildigi ve dinledigi icin sadece geri kalmamak icin yapilan aktiviteler boyle bos seylerle kafani doldurmak yerine kendi ilgi alanlarina yonel ve zamanini derslerine ayir bende universitede senin gibiydim ama kendimi hic cahil hissetmedim aksine arkadas ortamlarinda donen muhabbetleri dinledikce asil onlarin bosa zaman harcadiklarini dusundm

Herkes aynı şeylerden hoşlanmak zorunda değil. Aktörleri falan bilmek zorunda değilsiniz, bir film izleyip oradaki karakteri beğenerek öğreniliyor böyle şeyler. Ama illaki sevdiğiniz ve ilgilendiğiniz birşeyler olmalı. Özellikle bol kitap okumanızı tavsiye ederim.

Yağlı saçlı sivilce suratlı çıban popolu çok bilmiş ekşi yazarlarını kale almamanı tavsiye ederim.

Misal benim çevremde belgesel izleyen yoktur deli gibi belgesel izlerim. Tüm hayvanların anatomisini ezberledim deniz altı doğasını, insan belgesellerini vs. Çok severek izlerim.

Gece yatarken radyo tiyatrosu dinlerim. Gerilim polisiye. Agathanın tüm eserlerini dinledim çevremde birine desem amannn ben dizi izliyorum diyor ben öyle töreli möreli dizi sevmem. Tv de izlemem. Onlara göre bu farklı olmak. Değil işte ilgi alanlarımız farklı. Gerçi iyi ki de farklı. Bu zaman da tv mi izlenir.

Kadın programları izliyorlar bana itici geliyor. Gelinler, evler, yemekler... Tırt programlar bunlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…