kendimi çok cahil hissediyorum

Ama işte yazdığınız öyle anlaşılmıyor ne kadar yeşil perde olsada izlerken zevk alıyorum görsel show baska türlü olmuyor

aynı ilgi alanlarina sahip olmak zorunda değilsiniz bilakis farklı ilgi alanlarina sahip insanların birarada olmasi güzel bence. Böylece ilgimizi cekmeyen bilgilere de sahip oluyoruz ☺

Nasil anlasiyorsunuz yahu bu kadar fark ile

Cunku bir efsane , dizisinden ziyade kitaplari muthis , valla bende kimseye laf soyletmem G.O.T icin

Gel senın anlından öpeyım her bölümü izledim afedersınız absürt sahnelerı bana bısey katmadı. Tamm dızı guzel ama kültür sevıyemı yükseltecek bır dızı degıl yanı. Sankı ızlemeyenı dovuyorlar. Alt yazılı yabancı sınema ızlemeyenı de dışlıyorlar. Şekerlı cay ıcenı de uzaylı sayıyorlar

Zevk meselesi yabanci film ve dizilere bayilirim guzel bir film veya dizi beni dunyanin en mutlu insani yapar:) ama bunlardan zevk almayan takip etmeyenlerde olabilir herkes ayni seylerden hoslansa cok renksiz bir dunya olurdu hepsini detayli bilmek zorunda degilsiniz ama ortamlarda sohbete birazda olsa katilmak istiyorsaniz gundemdeki yabanci diziler filmler muziklere goz gezdirin bellimi olur belki hoslandiginiz birseyler cikar

Anlatmak istedigim buydu yani eminim guzel dizidir.bukadar kisi izledigine gore ama kultur seviyesini ne kadar yukseltebilir bilemedim.

bir ara bakicam derslerden firsat bulabilirsem:)

Kesinlikle ayni fikirdeyim

Konunuz bana bir anımı anımsattı.

Bundan 5 sene önce özel bir kurumda çalışıyordum. Ama nasıl bir çalışma.. yoğunluktan tuvalete gitmeyi lüks sanıyordum.

Çocuklar maalesef çok başarısızdı. Türkiyenin başkenti istanbul diyenler oluyordu. 8.Sınıf olmuşlar gelmişler sinava hazırlanmaya ama hiç umut vaat etmiyorlar.

Türkiyenin cumhurbaşkanlarından bahsederken Celal Bayardan kısaca bahsettim. Iş bankasınin kuruluşundaki etkisi ve ilk genel müdürü dedim.

Iclerinden biri "o kim ki" dedi. Ben şok...

Sene sonuna doğru Bigün dersteydik. Çocuklar sanırım test çözüyordu. Çocuklardan birinin defterinin üzerinde esmer bir kadın resmi var. Ama belli yani tanınmış biri..

Defterin sahibine

"tuana bu kim"dedim.

"Hocam nasıl yani? Rihannayi tanımıyor musunuz? Size inanamiyorum " Dedi.

"Niye? Sizin celal bayarı tanımamanız mesele değil de benim rihannayı tanimamam mı sıkıntı oldu" dedim.

Rihannayi gördük tanıdık . Lakin bir kazancımız olmadı. Keşke zaman dar olmasaydı da celal bayarı da tanıştırabilseydik..

Siz de fena gommussunuz bizi , asagilayinca ne oluyor onu anlamadim? Ayrica ingilizce bilince sozleri gayet anlasilir oluyor , siz anlamiyorsunuz diye biz neden asagilaniyoruz anlayamadim?

Mecburen herşeyi beğenmek zorunda değilsin ama popüler kültürün varliğini kabul etmek zorundasin. Yani biraz bir fikrin olsun.

Ben recep ivediğin bir filmini izlemedim ama yani varliğindan haberdarim, konusunu biliyorum.

Yani elbette mesela yabanci pop'u sevmeyebilirsin fakat lady gaga kim diye bilmen gerek. Şu anlattiğinda her konuda hiçbirşey bilmiyorsun. Bir zaman sonra artik sohbette kesmez, hangi taşin altinda yatiyor diye düşünür insanlar.

Bence vikipedi, youtube gibi mecralardan bilgi edinebilirsin baze şeyler üzerine.

Siz de fena gommussunuz bizi , asagilayinca ne oluyor onu anlamadim? Ayrica ingilizce bilince sozleri gayet anlasilir oluyor , siz anlamiyorsunuz diye biz neden asagilaniyoruz anlayamadim?
Canım ben saygı duyuyorum kendımde ızlıyorum. Ama bunu överek ay ben bunu izliyorum dıye anlatanlara kızıyorum. Benımde sevdıgım yabancı sarkıcılar var. Üstünlük taslayacak bırsey yok. Anlatabıldım mı?

Bu cehalet değilki.Bende yabancı şarkıcıymış falanca diziymiş filanca oyunmuş hiç ilgilenmem ama şiirlere bayılırım.Benim ortamımda biri "ya neydi o şiir "deyip bir iki kelimesini desin devamını rahatlıkla getiririm veya islam tarihi konusunda çok konuşabilirim ve hayranlıkla da dinletebilirim kendimi.Ama bu konular popüler değil o nedenle genelde dinleyen ben oluyorum.Gerci ben herkesle anlasabilen kimseyle de kendimi kiyaslamayan biriyim.Herkesi oldugu gibi kabul ederim benide oldugum gibi kabul edenede sempati duyarim.Iliskilerim bu dozda oldugundan ne anlatmislardan ziyade nasil anlatmislar saygililar mi veya seviyeliler mi ona bakarim.Saygi ve seviye varsa sorun yok yani.Sizde kendi ilgi alanlarinizi kendinize gösterinve kendinizle tanışın eminim ki bu hislerinize iyi gelecektir

Genel yorumların aksine, ben "Her şey hakkında bir şey, bir şey hakkında her şeyi bil"ciyim.
İlgimi çeken konularda daha ilgili-bilgili, çekmeyen konularda da yüzeysel muhabbette kalabilecek-kapabilecek kadar biriyim.

Öncelikle öğrenme-bilgi edinme-toplama tarzınızı keşfedin, bilgiye ulaşırken hangi yöntem size keyif verir?
Okumaksa size keyif veren okuyun, izlemek ise izleyin, dinlemek ise dinleyin ya da bunların kombinasyonları...

Ben ciddi derece ilgimi çekmediği sürece okumam, okuduğum şeyler bellidir.
Ama her şeyi izlerim-dinlerim, günlük mutlaka farklı bir şeyleri daha öğrenmeden yatağa girmem. Huy.

Gecenin ilerleyen saatlerinde kendimi ya sosyal medya freak show ya belgesel moduna alırım, Youtube'u kazmaya da bayılırım; hem kafa boşaltırım hem izleyip dinleyerek günlük bilgi ihtiyacımı karşılarım, hem de daldan dala atlar dururken ilgimi çeken şeylerin arasında kulak dolgunluğu, ilgimi çekmeyen şeylerden de kapmış-yüzeysel bilgi toplamış olurum.

Kendini suçlama canım. Öyle bir devire geldik ki Aleyna Tilki deyince ayılıp bayılıyorlar, Aşık Mahzuni Şerif deyince burun kıvırıyorlar. Tabii ki herkes istediğini dinler, özgürdür fakat kültürümüzde büyük bir yozlaşma olduğu bir gerçek...

Benimde bir arkadaş grubum var, hemen hemen her buluşmada konu ünlülere geliyor. Bana cidden çok saçma ve boş muhabbet gibi geliyor Hemen hemen hiç televizyon izlemiyorum . Ve instagramdaki YouTube,daki ünlüleri çok bilmiyorum . Ama bir başlıyorlar ünlülere bütün hayatlarını biliyorlar, yok şununla şu daha çok yakışırmış , yok o kız güzel değilmiş vücudu estetikmiş . Ben mi yanlışım bilmiyorum ama hiç ilgimi çekmiyor ve boş geliyor . O ara bende muhabbete katılamıyorum, bazen düşünüyorum bilmem gerekir mi diye ama cidden hiç bir katkısı yok

ahah ya arkadaş çevremizi change edebilir miyiz?

valla kültür neyi bildiğinle alakalı, türkü bilmiyorsan türkü bilenlerin arasında yine kültürsüzsün.
ben mesela avrupa amerika oscar her şey ilgi alanımdır bilirim ama bizim çevre anca magazinsel yok sinan akçıl yok melisa küçüroğlu mu ne adını bile hatırlayamadığım tipler... öyle olunca ben de böyle bakakalıyorum. zerre de ilgimi çekmiyor ama işte ortam ne gerekiyorsa öyle oluyor. ne bildiğinin de önemi olmuyor bazen.

Ben bu duruma sıfır kültür cahil gözüyle bakmıyorum bana daha çok ilgi alanlarinjz etrafinizdaki insanlardan farklı gibi geldi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…