Kendimi Değersiz Hissettiren Eş Ailesi ve Eşimin Umursamazlığı

2792019

Üye
Kayıtlı Üye
15 Haziran 2019
121
98
13
47
Nerden başlayacağım bilemiyorum. Evlendiğimin ilk gününden beri eşimin ailesiyle mesafeliyiz. Onlar soğuk davranınca ben de yaklaşmaya çalışmadım. Saygısızlıkta yapmadım kesinlikle. 7 yıllık evliyim. Birçok düşük ve ufak sayılabilecek ameliyatlardan sonra çok şükür hamileyim. Birkaç ay sonra kısmetse bebeğimi kucağıma alacağım. Benim canımı sıkan bahsettiğim bu kötü süreçlerden geçerken eşimin tarafından kimse yanımda olmadı. Sadece telefonla kuru bir geçmiş olsun bazen o da yok. Şimdi eltim ufak bir operasyon geçirdi eşim hemen aynı gün hastaneye gidelim dedi. Nasılsa 1 gece yatacakmış eve geçince gideriz dedim. Bu sabah eve geçtiler. Aradık akşama gelelim diye bir arkadaşlarına gideceklermiş müsait değiliz dediler. Şimdi gelelim dedik başka işleri varmış. İyi o zaman yarın geliriz diyor eşim. Geçmiş olsun demek için boş vakitlerini kovalıyoruz yani. Tabi benim sinirlerim bozuldu. Benim yanıma kimse gelmedi bile. Eşimle de tartışma çıktı. Ona göre ben abartıyorum. Kindarım. Fırsat bulsalar gelirlermiş mutlaka. Hamileliğimde 7. Aya girdim. Yedi yabancı hayırlı olsun demeye geldi aileden kimse ortada yok. Bir de politikler beni yormak istemiyorlarmış. Eşim arkamda durmazsa tabi önemsemezler diyorum eşime o daha sen yokken konuşuyorum zorla mı getirteyim diyor. Zorla getirtemez doğru ama insan biraz tepki gösterir mesafe koyar eşimi saymazsanız aramız açılır mesajı falan verir. Sinirimden ağlamak üzereyim.

Umursanmamak canınızı acıtmış anlayabiliyorum ama karışsalar daha kötü

İnsanların arayıpta bulamadığı elinizdeki durum
Loğusalığınızda doğumunuzda siz de onları yok sayarsınız daha ne ??

Bunu neden taktiginizi anlayamadım .
Çok mu önemli? Rahatsız oluyorsanız siz gorusmeyin esinizin ailesi ile .
Ama adamın ailesi , insan yanlış bile yapsalar laf konduramıyor .

Neden bilmiyorum ama çok taktım. Ortada bir kavga yokken hiç görüşmemek olmuyor. Eşim adil olmasıyla övünen biri ama bana yapılan haksızlığa sessiz kalması çok canımı sıkıyor. Bana yapılanlar başkasına yapılsa mutlaka müdahil olurdu.

Insan hamileyken destek bekliyor. En azından arayıp bir nasılsın bile mutlu ediyor insanı.Sizi anlıyorum o konuda. Ama bu zamana kadar yanınızda olmamışlar boşverin mesafeliymissiniz zaten. Onemsemeleri bu saatten sonra ne ise yarar ki. Keske soguk olmasalardi. Buyuk problem vs bi tartisma bisey oldu mu bunu yazmadiniz galiba.. Size tavsiyem logusalikta filan da gorusmeyin cok cunku daha hassas oluyor o dönem insan.

Öyle büyük bir tartışmamız olmadı. Beni oğullarına uygun bulmadılar sanırım. Eşim ilk konuştuğunda beni istememişler. Ailesiyle 6 ay falan hiç konuşmamış sonra istemeye geldiler. İlk günden beri mesafeliyiz. Lohusalığa gelince kv 40 ı çıkana kadar ben bakarım dedi. Bir de bebeğe isim bulmuş ısrarla benim bulduğum ismi katacaksınız diyor. En mesafeli gelin benim ama torun ismi konusunda sadece benim çocuğum için böyle ısrar ediyor. Diğerlerine hiç müdahale etmemişti.

Aman yaa iyide olsalar cokk görüsmekte sıkıyor emin, ol ne güzel mesafeliler işte. Bu arada lohusayken o mesafe kalkacak torun kıskanclıgı başlayacak büyük ihtimalle o zamanda cok gelip gidiyorlar kaynanam bebeği kıskanıyor diye konu acacaksın o yüzden uzak dur lohusayken yardıma geliyoruz yalanına da inanıp yatılı kalmasına izin verme evinde

Kv geleceğim dedi 40 ı çıkana kadar. Bebek bakımı konusunda hiç tecrübem yok. Becerebilir miyim ki tek başıma acaba. Biraz korkuyorum.

Şu işe bakın ya. Uygun bulmamak nedir bir kere oğlu uygun bulmuş daha ne olsun.
Logusalikta gelince bence kendi anneniz gelsin mumkunse gerçekten insan bi annesinin yanında rahat ediyor. Bi sürü problem çıkıyor ben de mesafeliyim eşimin ailesiyle mesafe olunca hareketlerimiz bile yanlış anlaşılıyordu. Çünkü ne ben onu ne o beni tam tanıyordu..
Isım konusunda pek çok kişi ısrar ediyor ama ben eşimle koyacağım diye geciştirmiştim.

Hamilelik yorucu bir süreç evdeyseniz sizi uğraştıracak bir hobi bulabilirsiniz boyama gibi .
Çünkü eşinizle başka bir sorununuz yok ise ve ısrarla böyle davranıyor ise sizin odağınızı ondan almaniz lazim .
Yoga kökenli bilgilerde hamilelik bebeğin kararkter gelişiminde çok önemli kabul edilir .
Bebek annenin karnında iken annenin hisleri ile direkt damgalaniyor , bu yüzden sizin mutluluğunuz çok önemli .
Bunu düşünün ve bence boyama yapın , büyükler için boyama kitapları var zihninizi boşaltır .
Şu 2 Ay i mutlu ve huzurlu geçirin sadece bebeginiz için.

Bırak gelmesinler yahu keyfine bak bunun için üzülmeye değer mi, biz mesafe koymaya çalışıp koyamayanlar var, bence şanslısınız

Onlar gelmezken eşimin koşa koşa gitmesi ben gitmek istemeyince de tartışma çıkması canımı sıkıyor. Her seferinde aynı şeyler. Sırf bu nedenden eşimden soğuyorum. Adil olamaması çok can sıkıcı.

Kv geleceğim dedi 40 ı çıkana kadar. Bebek bakımı konusunda hiç tecrübem yok. Becerebilir miyim ki tek başıma acaba. Biraz korkuyorum.
Tek basina da zor olur ilk gunler. Sizin aileden gelecek olan abla anne vs yok mu yardım için.

Maalesef kimsem yok. Annem yarı yatalak durumda bakıcı bakıyor ona. İki kardeşim var ama şehir dışında çalışıyorlar kendi çocukları da var. Ancak birkaç günlüğüne gelebilirler sanırım

Çünkü kendi ailesi, benimki de öyle, asla ailesinin yaptıklarını görmez, her zaman zaten öyle demek istememiştiler der, beni korumaz, huzurumuzu bozmalarına rağmen net olarak ağzını açıp susturmaz

Çalışıyorum. Akşamları eve kendimi zor atıyorum.

Bir kaç gün yeterli olur zaten toparlanmanıza 40 gün kimsenin kalmasına gerek yok ki biz eşimle hallettik hep
Başınız ağrır boşu boşuna
Bir tek banyosunda zorlanabilirsiniz ama ikinci üçüncü yıkamaya eliniz alışır zaten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…