Ay çok politiksinizEltiyi eşimin yanında ararım,
Aaaa öyle mi canım,arkadaşına gideceksiniz demek,biz de geçmiş olsuna gelecektik ama sen çoktan iyileşmişsin bile,çok sevindim,
size iyi gezmeler derim.
Kapatınca da 'hayatım baksana eltim çoktan iyileşmiş,gezmelere bile başlamış,aman iyi olsun da gerisi önemli değil,bir ara ben onunla konuşur,ayarlarım bir tatlı alır gideriz' derim.
Sonra da unuturum,atlarım,müsait olmam,eltim müsait olmaz vs derken konu kapanır.
Azıcık politik olun lütfen.
Her konuyu olduğu gibi konuşmayın kocalarınızla.
Anasını,babasını,abisini,yengesini kötülemeyin,
siz de kötü olmayın ama herkese haketttiği gibi davranın.
Ben kendi akrabam bile olsa bana mesafeli davranan,misâfir olarak kabul etmeyen biriyle kavga etmem ama kibarca tavrımı belli ederim ki geçen hafta birine belli ettim.
Aylarca hastanede sabahladık ailecek. Bir kez olsun aramadılar. Ama ben bayramda aramadığım için Emin’im ben hatalıyım.Aaynen ya aynı şeyleri yaşıyoruz vallahi
25 yıldır evli olunca ve uzun yıllardır,Ay çok politiksinizherkes sizin gibi olabilse hiç sorun çıkmaz zaten:) Ama bu görev de neden hep kadınlara düşmek zorunda o biraz can sıkıcı. Hep alttan alan, ortalığı derleyip toplayan kadınlar olsun; erkekler de rahat rahat takılsın oh ne ala:)
Ben gayet iyi anliyorum nisan surecimden evlilik surecine kadar esimin aileside boyleydi. Esim askerdeyken bi kere bile gelmediler aramadilar sormadilar. Ve ben ilk baslarda bunu taksam da evlendikten sonra bu duruma sevindim. Ne zaman gelseler bi laf sokma bi surat asik. Hic gelmesinler daha iyi. Esinede onlari surekli kotuler gibi soyleme oda aile sonucta yapacak biseyi yok. Ama inan uzak durmaniz daha iyi. Sende biraz tavrini koy bir daha ki hastalikta bilmem ne de sizde gitmeyin.Nerden başlayacağım bilemiyorum. Evlendiğimin ilk gününden beri eşimin ailesiyle mesafeliyiz. Onlar soğuk davranınca ben de yaklaşmaya çalışmadım. Saygısızlıkta yapmadım kesinlikle. 7 yıllık evliyim. Birçok düşük ve ufak sayılabilecek ameliyatlardan sonra çok şükür hamileyim. Birkaç ay sonra kısmetse bebeğimi kucağıma alacağım. Benim canımı sıkan bahsettiğim bu kötü süreçlerden geçerken eşimin tarafından kimse yanımda olmadı. Sadece telefonla kuru bir geçmiş olsun bazen o da yok. Şimdi eltim ufak bir operasyon geçirdi eşim hemen aynı gün hastaneye gidelim dedi. Nasılsa 1 gece yatacakmış eve geçince gideriz dedim. Bu sabah eve geçtiler. Aradık akşama gelelim diye bir arkadaşlarına gideceklermiş müsait değiliz dediler. Şimdi gelelim dedik başka işleri varmış. İyi o zaman yarın geliriz diyor eşim. Geçmiş olsun demek için boş vakitlerini kovalıyoruz yani. Tabi benim sinirlerim bozuldu. Benim yanıma kimse gelmedi bile. Eşimle de tartışma çıktı. Ona göre ben abartıyorum. Kindarım. Fırsat bulsalar gelirlermiş mutlaka. Hamileliğimde 7. Aya girdim. Yedi yabancı hayırlı olsun demeye geldi aileden kimse ortada yok. Bir de politikler beni yormak istemiyorlarmış. Eşim arkamda durmazsa tabi önemsemezler diyorum eşime o daha sen yokken konuşuyorum zorla mı getirteyim diyor. Zorla getirtemez doğru ama insan biraz tepki gösterir mesafe koyar eşimi saymazsanız aramız açılır mesajı falan verir. Sinirimden ağlamak üzereyim.
Ah o mecburiyetler yok mu:) En güzelini yapıyosunuz, özendim size keşke bende sizin gibi politik olabilsem. Ama yok ben ağzıma ne geldi çat çat söyle anca. Belki bende bi 25 yıl evlilikten sonra öğrenirim zamanla olur:)25 yıldır evli olunca ve uzun yıllardır,
özel okullarda,bir kısmı yüksek beklentili velilerle muhatap ola ola politik olmayı öğrendim.
Erkekler bizim gibi ayrıntılı ve çok boyutlu düşünemedikleri için,mecburen,
iş başa düşüyor.
Peki sizce eşler birbirine yapılan haksızlık ya da ayiba karşı susmali mi yoksa kollamali mi?Aynı kapıya çıkıyor.
Kavganın sebebi 'babana benim için söylediği laflar nedeniyle niye tavır yapmadın?niye beni savunmadın?' Değil mi?
Ay iyi ki programınız iptal olmuş yoksa görüşemeyecektik,maşallah ne çabuk iyileşmişsin gezmeye başlamışsınız,Akşamki programları iptal olmuş. İstemeye istemeye gideceğim. Gidince bir laf soksam da biraz içim soğusa diyorum ama aklıma birşey de gelmiyor.
Ay iyi ki programınız iptal olmuş yoksa görüşemeyecektik,maşallah ne çabuk iyileşmişsin gezmeye başlamışsınız,
ben de çok iyi gördüm seni
deyiverin gülümseyerek.
Bu haksızlık olarak addedilen durumun içeriğine,maruz kalınan ortama ve maruz kalma sıklığına ve kişilerin mizacına göre değişir.Peki sizce eşler birbirine yapılan haksızlık ya da ayiba karşı susmali mi yoksa kollamali mi?
Ben kimse kendimi koruyamaz demiyorum yanlis anlaşılmasın tabiki korur ama ben haksizliga çok karşı biri olarak tanımadığım insani dahi korurum. Genelde aile fertlerine karşı damat veya gelin daha alttan almak durumunda kalıyor. Cevap verince eşi bazen eşine kızıyor anne babasını görmeden. Ben sozumden sakinmam pek konuşurum ama ben konussam dahi eşim kimi hakli goruyorsa onun için bir iki laf etsin de isterim put gibi durmasin yani. Ayip bence olayi biliyorsun ama eşine yapilanlari umursamadan hala aynı şekilde devam ediyorsun. İnsanin böyle bir adama yemek yapasi bile gelmez. Kendini yalniz hissettiriyor.
Kv geleceğim dedi 40 ı çıkana kadar. Bebek bakımı konusunda hiç tecrübem yok. Becerebilir miyim ki tek başıma acaba. Biraz korkuyorum.
Olsun yine de fikir alışverişi yapmış olduk. Bazı kişiler es ve aile terazisini tutturamiyor malesef. Kendileri boyun egdikleri için hakaretlere aileye gireninde bunu yapmasını bekliyorlar. Kıza kindarsin sen bile demiş. Bence ailesine duyduğu şefkat ve saygiyi esine duysaydi böyle bir sey diyemezdi zaten. Umarım rayina girer durum1sadekahve şimdi farkettim birbirine benzer iki konuyu karıştırmışım.
Kp'nin kendisine söylediği laflara müdahale etmediği için eşine kırılan üyenin konusu zannetmişim bu konuyu.
Ayni seyleri yasadımNerden başlayacağım bilemiyorum. Evlendiğimin ilk gününden beri eşimin ailesiyle mesafeliyiz. Onlar soğuk davranınca ben de yaklaşmaya çalışmadım. Saygısızlıkta yapmadım kesinlikle. 7 yıllık evliyim. Birçok düşük ve ufak sayılabilecek ameliyatlardan sonra çok şükür hamileyim. Birkaç ay sonra kısmetse bebeğimi kucağıma alacağım. Benim canımı sıkan bahsettiğim bu kötü süreçlerden geçerken eşimin tarafından kimse yanımda olmadı. Sadece telefonla kuru bir geçmiş olsun bazen o da yok. Şimdi eltim ufak bir operasyon geçirdi eşim hemen aynı gün hastaneye gidelim dedi. Nasılsa 1 gece yatacakmış eve geçince gideriz dedim. Bu sabah eve geçtiler. Aradık akşama gelelim diye bir arkadaşlarına gideceklermiş müsait değiliz dediler. Şimdi gelelim dedik başka işleri varmış. İyi o zaman yarın geliriz diyor eşim. Geçmiş olsun demek için boş vakitlerini kovalıyoruz yani. Tabi benim sinirlerim bozuldu. Benim yanıma kimse gelmedi bile. Eşimle de tartışma çıktı. Ona göre ben abartıyorum. Kindarım. Fırsat bulsalar gelirlermiş mutlaka. Hamileliğimde 7. Aya girdim. Yedi yabancı hayırlı olsun demeye geldi aileden kimse ortada yok. Bir de politikler beni yormak istemiyorlarmış. Eşim arkamda durmazsa tabi önemsemezler diyorum eşime o daha sen yokken konuşuyorum zorla mı getirteyim diyor. Zorla getirtemez doğru ama insan biraz tepki gösterir mesafe koyar eşimi saymazsanız aramız açılır mesajı falan verir. Sinirimden ağlamak üzereyim.
BeceremezsinKv geleceğim dedi 40 ı çıkana kadar. Bebek bakımı konusunda hiç tecrübem yok. Becerebilir miyim ki tek başıma acaba. Biraz korkuyorum.
Eşin seni görüşmeye zorluyor mu?
Gitmeyin eşinız gitsin. Eşinizle tartışmaktan iyidirNeden bilmiyorum ama çok taktım. Ortada bir kavga yokken hiç görüşmemek olmuyor. Eşim adil olmasıyla övünen biri ama bana yapılan haksızlığa sessiz kalması çok canımı sıkıyor. Bana yapılanlar başkasına yapılsa mutlaka müdahil olurdu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?