Çok geçmiş olsun annenize..yapacak bişey yok o zaman. Kardeşlerinizi görmek bile size iyi gidecektir. Eşinizle aranızda sorun yoksa siz de çok takmayın. Eşler biraz fazla toleransıdır ailelere ve kabul de etmezler toz kondurmazlar. Eşinizin ses çıkarmaması kırıcı ama kendince dengeyi sağlamaya çalışıyor da olabilir susarak.Maalesef kimsem yok. Annem yarı yatalak durumda bakıcı bakıyor ona. İki kardeşim var ama şehir dışında çalışıyorlar kendi çocukları da var. Ancak birkaç günlüğüne gelebilirler sanırım
Biraz kopuk yazmisim ana ana dusunceyi verdim zannediyorum:)
Aynı ben de .. burun ameliyatı oldum eltim aramadı dedirtmeyecek kadar kuru bir geçmiş olsun dedi saniyeler içinde. Sonrasında eltim grip oldu biz elimiz dolu dolu gittik. Ben aldığıma götürdüğüme değil yapılan haksızlığa çok üzüldüm. Bu konuda suç eşiminAynı durumdayız. Bende şurda bekleyeyim
Bunu nasıl yapabiliriz ?Operasyon geçirmesine rağmen evinde dinlenmeyip,gezmeyi tercih eden birine geçmiş olsuna gitmek için bu kadar uğraşmaya ne gerek var?
Eşinizinki işgüzarlık başka bir şey değil.
Yerinizde olsam bu insanlar için eşimle kavga etmezdim.
Yüzlerine de olumsuz bir şey söyleyip kötü olmam ama aynı bana davrandıkları gibi davranırım.
Eşime de dillendirmeden alttan alta yaparım bunu.
Eşiyle bu insanlar için değil bu davranışı için kavga ediyor.Operasyon geçirmesine rağmen evinde dinlenmeyip,gezmeyi tercih eden birine geçmiş olsuna gitmek için bu kadar uğraşmaya ne gerek var?
Eşinizinki işgüzarlık başka bir şey değil.
Yerinizde olsam bu insanlar için eşimle kavga etmezdim.
Yüzlerine de olumsuz bir şey söyleyip kötü olmam ama aynı bana davrandıkları gibi davranırım.
Eşime de dillendirmeden alttan alta yaparım bunu.
O kadar iyi anlıyorum ki sizi. Sizin derdiniz onlarla değil. Ne yaparlarsa yapsınlar. İsterlerse hiç gelmesinler iyi bile olurOnlar gelmezken eşimin koşa koşa gitmesi ben gitmek istemeyince de tartışma çıkması canımı sıkıyor. Her seferinde aynı şeyler. Sırf bu nedenden eşimden soğuyorum. Adil olamaması çok can sıkıcı.
Amannnnn hamile hamile kafana taktiğin şeye bak ne var bunda benim eşimin aileside benimle mesafeli hiç bi sorun yok aramızda eşimde bende sebebini biliyoruz ben biras onlara göre sosyeteyim oturup onlarla dedikodu yapamıyorum titizim onlar gibi sofra başında 1 saat oturamıyorum ev darmadağın bırakıp onlarla cafe park bahçe gezemiyorum aramızda fark var hiç te rahatsız değilim gelmelerinden gelmemeleri daha hayırlı belki sizde benim gibisinizdir onun için böyle davranıyorlar olabilir..Nerden başlayacağım bilemiyorum. Evlendiğimin ilk gününden beri eşimin ailesiyle mesafeliyiz. Onlar soğuk davranınca ben de yaklaşmaya çalışmadım. Saygısızlıkta yapmadım kesinlikle. 7 yıllık evliyim. Birçok düşük ve ufak sayılabilecek ameliyatlardan sonra çok şükür hamileyim. Birkaç ay sonra kısmetse bebeğimi kucağıma alacağım. Benim canımı sıkan bahsettiğim bu kötü süreçlerden geçerken eşimin tarafından kimse yanımda olmadı. Sadece telefonla kuru bir geçmiş olsun bazen o da yok. Şimdi eltim ufak bir operasyon geçirdi eşim hemen aynı gün hastaneye gidelim dedi. Nasılsa 1 gece yatacakmış eve geçince gideriz dedim. Bu sabah eve geçtiler. Aradık akşama gelelim diye bir arkadaşlarına gideceklermiş müsait değiliz dediler. Şimdi gelelim dedik başka işleri varmış. İyi o zaman yarın geliriz diyor eşim. Geçmiş olsun demek için boş vakitlerini kovalıyoruz yani. Tabi benim sinirlerim bozuldu. Benim yanıma kimse gelmedi bile. Eşimle de tartışma çıktı. Ona göre ben abartıyorum. Kindarım. Fırsat bulsalar gelirlermiş mutlaka. Hamileliğimde 7. Aya girdim. Yedi yabancı hayırlı olsun demeye geldi aileden kimse ortada yok. Bir de politikler beni yormak istemiyorlarmış. Eşim arkamda durmazsa tabi önemsemezler diyorum eşime o daha sen yokken konuşuyorum zorla mı getirteyim diyor. Zorla getirtemez doğru ama insan biraz tepki gösterir mesafe koyar eşimi saymazsanız aramız açılır mesajı falan verir. Sinirimden ağlamak üzereyim.
Eltiyi eşimin yanında ararım,Bunu nasıl yapabiliriz ?
Aynı kapıya çıkıyor.Eşiyle bu insanlar için değil bu davranışı için kavga ediyor.
Cekirdek aile dışındaki kisilerle iletisim ve davranis biçimi esler arasinda konusulmali tartisma olacaksa tartışılmalı.
Annen böyle dedi nasil der tartışması degil ki neden böyle davraniyorsun tartışması.
YAlnız iletişim kuran eltim ve eşim..Eltiyi eşimin yanında ararım,
Aaaa öyle mi canım,arkadaşına gideceksiniz demek,biz de geçmiş olsuna gelecektik ama sen çoktan iyileşmişsin bile,çok sevindim,
size iyi gezmeler derim.
Kapatınca da 'hayatım baksana eltim çoktan iyileşmiş,gezmelere bile başlamış,aman iyi olsun da gerisi önemli değil,bir ara ben onunla konuşur,ayarlarım bir tatlı alır gideriz' derim.
Sonra da unuturum,atlarım,müsait olmam,eltim müsait olmaz vs derken konu kapanır.
Azıcık politik olun lütfen.
Her konuyu olduğu gibi konuşmayın kocalarınızla.
Anasını,babasını,abisini,yengesini kötülemeyin,
siz de kötü olmayın ama herkese haketttiği gibi davranın.
Ben kendi akrabam bile olsa bana mesafeli davranan,misâfir olarak kabul etmeyen biriyle kavga etmem ama kibarca tavrımı belli ederim ki geçen hafta birine belli ettim.
Eltiyi eşimin yanında ararım,
Aaaa öyle mi canım,arkadaşına gideceksiniz demek,biz de geçmiş olsuna gelecektik ama sen çoktan iyileşmişsin bile,çok sevindim,
size iyi gezmeler derim.
Kapatınca da 'hayatım baksana eltim çoktan iyileşmiş,gezmelere bile başlamış,aman iyi olsun da gerisi önemli değil,bir ara ben onunla konuşur,ayarlarım bir tatlı alır gideriz' derim.
Sonra da unuturum,atlarım,müsait olmam,eltim müsait olmaz vs derken konu kapanır.
Azıcık politik olun lütfen.
Her konuyu olduğu gibi konuşmayın kocalarınızla.
Anasını,babasını,abisini,yengesini kötülemeyin,
siz de kötü olmayın ama herkese haketttiği gibi davranın.
Ben kendi akrabam bile olsa bana mesafeli davranan,misâfir olarak kabul etmeyen biriyle kavga etmem ama kibarca tavrımı belli ederim ki geçen hafta birine belli ettim.
Sizde iş,baştan yanlış.YAlnız iletişim kuran eltim ve eşim..
Ay bu daha iyi.Politik olmayı beceremiyorum. En önemli sorunum bu. Bir de eşim kardeşini aradı geleceğiz diye. Kardeşi müsait değiliz dedi.
Eşime bir şey demiyorum ben çünkü onların böyle davranması onların kararı. Benim eşimde doğru olmadığını söylüyor bana olan tavırlarının. O da farkında yani ama benim bozulduğum konu aranıp sorulmayınca, bende arayıp soymadığında neden suçlu ben oluyorum? Sırf yaşça küçük olduğun İçin hep ben mi aramalıyım?Aynı ben de .. burun ameliyatı oldum eltim aramadı dedirtmeyecek kadar kuru bir geçmiş olsun dedi saniyeler içinde. Sonrasında eltim grip oldu biz elimiz dolu dolu gittik. Ben aldığıma götürdüğüme değil yapılan haksızlığa çok üzüldüm. Bu konuda suç eşimin
Aaynen ya aynı şeyleri yaşıyoruz vallahiEşime bir şey demiyorum ben çünkü onların böyle davranması onların kararı. Benim eşimde doğru olmadığını söylüyor bana olan tavırlarının. O da farkında yani ama benim bozulduğum konu aranıp sorulmayınca, bende arayıp soymadığında neden suçlu ben oluyorum? Sırf yaşça küçük olduğun İçin hep ben mi aramalıyım?
Buna çok karşıyım
Ay bu daha iyi.
-Maşallah iyileşmiş geziyorlar,
aman gezsinler,stres atıyorlar demek ki.
Geleceğiz diye darlamayalım insanları,
ayıp olur,bir ara uğrarız hayatım- deyin,geçin.
Sünepe erkeğin teki daha. Şu erkekler neden adam olamıyorlar acaba bilmiyorum. Eşini saymayan aileye insan biraz mesafe koyar, tavrını belirtir, biraz koca gibi durur bu ne acizliktir böyle. Aileleri bir şeye yaramayıp da boş yere değer verip g.tünde dolaşan erkeklere acıyorum resmen zavallılar.Nerden başlayacağım bilemiyorum. Evlendiğimin ilk gününden beri eşimin ailesiyle mesafeliyiz. Onlar soğuk davranınca ben de yaklaşmaya çalışmadım. Saygısızlıkta yapmadım kesinlikle. 7 yıllık evliyim. Birçok düşük ve ufak sayılabilecek ameliyatlardan sonra çok şükür hamileyim. Birkaç ay sonra kısmetse bebeğimi kucağıma alacağım. Benim canımı sıkan bahsettiğim bu kötü süreçlerden geçerken eşimin tarafından kimse yanımda olmadı. Sadece telefonla kuru bir geçmiş olsun bazen o da yok. Şimdi eltim ufak bir operasyon geçirdi eşim hemen aynı gün hastaneye gidelim dedi. Nasılsa 1 gece yatacakmış eve geçince gideriz dedim. Bu sabah eve geçtiler. Aradık akşama gelelim diye bir arkadaşlarına gideceklermiş müsait değiliz dediler. Şimdi gelelim dedik başka işleri varmış. İyi o zaman yarın geliriz diyor eşim. Geçmiş olsun demek için boş vakitlerini kovalıyoruz yani. Tabi benim sinirlerim bozuldu. Benim yanıma kimse gelmedi bile. Eşimle de tartışma çıktı. Ona göre ben abartıyorum. Kindarım. Fırsat bulsalar gelirlermiş mutlaka. Hamileliğimde 7. Aya girdim. Yedi yabancı hayırlı olsun demeye geldi aileden kimse ortada yok. Bir de politikler beni yormak istemiyorlarmış. Eşim arkamda durmazsa tabi önemsemezler diyorum eşime o daha sen yokken konuşuyorum zorla mı getirteyim diyor. Zorla getirtemez doğru ama insan biraz tepki gösterir mesafe koyar eşimi saymazsanız aramız açılır mesajı falan verir. Sinirimden ağlamak üzereyim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?