Kendimi hiçbir yere ait hissedemiyorum...

Bende de benzer hisler var, yillardir hic bir seyden keyif almiyorum. Bana ne keyif veriyor onu da bilmiyorum.
Psikolog bana sana ne keyif veriyor, ne yapmaktan keyif aliyorsun diye sordugunda buna bir cevap verememistim. Hala da verebilmis degilim.
Ekleme yapayim.
Ustune ustluk birazda takintiliyim galiba. Herseyin benim istedigim zamanda benim istedigim gibi olmasi gerek. Ustune birde onaylanma cabasi. O is oyle olmaz lafi kavga sebebi olabilir.

Son düzenleme:
Bende de benzer hisler var, yillardir hic bir seyden keyif almiyorum. Bana ne keyif veriyor onu da bilmiyorum.
Psikolog bana sana ne keyif veriyor, ne yapmaktan keyif aliyorsun diye sordugunda buna bir cevap verememistim. Hala da verebilmis degilim.
Kaç yaşındasınız, sosyal hayatınız var mı? Kendini keşfedememek , potansiyelini bulamamak da belki hissizleştiriyor insanı bir süre sonra.

Alt katımızın bir altında oturuyor evet ücretsiz olarak oturuyorlar. Evli kardeşimle, abim, diğer kardeşlerim ortak olarak çalışıyor çünkü. Ayrı eve çıkma gibi düşünceleri de yok. Çıksalar düzenleri bozulur. Yengeme de soruyorum ayrı eve çıkmak ister miydin diye. Hayır ben sizden memnunum tek başıma olsam çok sıkılırdım diyor. Aylar önce çalışma muhabbetini konuştuk. Bebeğim emzirme dönemini bitirsin 2 yaşına doğru gelsin. Ben de mezun olup atanmak, çalışmak istiyorum dedi.

Eee nasıl olacak peki , annemin yaşı geçiyor, sağlık sorunları var, ben de çalışırsam o zaman bebeği kime emanet edeceksin dedim. Durdu biraz düşündü. Bakıcıya güvenemem dedi. Annemlere götürsem onların evi de uzak olmaz , zamanı gelince düşünürüm artık dedi öyle konu kapandı.

Kaç yaşındasınız, sosyal hayatınız var mı? Kendini keşfedememek , potansiyelini bulamamak da belki hissizleştiriyor insanı bir süre sonra.
40. Sosyal hayatim var. Sohbet ettigim gulup eglendigim insanlar arkadaslarim var. Aksam veya gunduz disari cikabilmek hic sorun olmadi. Vesaire vesaire.
Disaridan baktiginda iyi bir isim. Iyi bir gelirim ne istersem yapabilme ozgurlugum var ama bir seyler eksik.

Son düzenleme:
Eksik olan şey ne sizce? Bir sevgili ya da eş mi? Keyif aldığımız şeyleri bulabilmek için denemek lazım tabiki Resim çizmek, yazı yazmak, şarkı söylemek, yürüyüş yapmak, dans etmek, bir yakın arkadaşla sohbet etmek, günbatımını izlemek, bir kediye köpeğe bakım yapmak, doğa içerisinde vakit geçirmek, denize girmek , kendi el emeğinle bir şeyler üretmek vs.

Yaşlanmak değil de olgunlaşmak mi demek lâzım o zaman? Birşey var ama eskisi gibi değilim.mutsuz da değilim ama eskisi gibi de değilim.enerjim var ama bazı şeyleri artık yapmamayı tercih ediyorum.

Reglim ilk 2 gün yoğun oluyordu. 2 aydır kanamam da azaldı. Eskisi gibi yoğun olmuyor. Her yıl kan veriyorum. D vitaminim düşük hâlâ. Ama demir (serum) , ferritin, B12 yi düzenli ilaç kullanarak yükselttim. Birkaç ay sonrasına depo yine boşalıyor. Düzenli besleniyorum. Meyve, sebze , et tüketiyorum. Doktor emilim sorunu olabilir demişti. Bisiklet sürerken bacaklarım, kalçam ağrıyor 1 saat yürüsem sol bacağım ağrıyor gece kıvranarak yatakta dönüyorum uyumakta zorlanıyorum. Bedenimi güçlendirmek için spor yapıyorum.

Değerlerim şu şekilde:
ferritin 9.9 iken 18 oldu,
b 12 160lardan 494e
Demir (serum) 34ten 119a yükseldi

Eklentiler

• IMG_20250523_195547.webp
    22,8 KB · Görüntüleme: 15

Ben evliyim ve kizim var. Su an hala evli olma nedenimde kizim. Esimde bu kontrol takintimdan, onu yok saymalarimdan, bu keyifsiz, mutsuz hallerimden bikip bosanma davasini da acmisti.

Bu eksik olan seyin ne oldugunu gercekten bulamiyorum. Psikologa gitmeye sonunda ikna oldum. Bakalim ne olacak.

Umarım çok daha iyi olursunuz. Kesinlikle psikolojik destek bazı durumlarda şart. Faydasını görmenizi diliyorum

Bazı cümlelerini okurken ben mi yazdım bunu dedim o kadar benzer ki :) O kadar yük yüklemişler ki sırtına şuan kötü hissettiğinde bile acaba şükretmiyor muyum diye kendini suçluyorsun, sorguluyorsun. Lütfen kendine izin ver bazen ağlarız bazen güleriz. Destek alınca çok daha iyi olacaksın eminim

Sen de mi ailenle yaşıyorsun? Umarım ikimiz de daha iyi, mutlu, huzurlu oluruz.

İnsan potansiyelinden çok farklı bir hayat yaşadığını hissedince böyle oluyor diye düşünüyorum. Genç yaşlarda çok idrak edemese de özellikle 40 yaş civarı tavan yapıyor. Çünkü ne genç ne yaşlı oluyorsunuz. Bir şeyleri değiştirebilirim umudu ile keşke daha önce bir şeyler yapsaydım artık yaşlanıyorum umutsuzluğu çarpışıyor. Bu yaşlarda hala hayat amacını bulamamış olmak, sabah kalkmak için bir sebebinin olmaması sebep hep bunlara...

ya sen neden hep kendini ortaya atıyorsun?
sana ne? cocugu yapan, ise girmek isteyen nasil bakacagini da hesaplamistir merak etme.
kimse sana al bak demiyor sen "ben ise girersem cocuga kim bakar" derdine düşüyorsun. sen annesi misin? iki yegeninin de şükür annesi var babasi var.
bence hic iyi yapmıyorsun.
inan cevremde cok var böyle ailesi icin kendini heba eden kadin. sulalenin en degersizi her zaman onlar olmustur. abisinin bosanmis cocuklari sahipsiz kalmasin diye evlenmeyen bir aile dostumuz var mesela kadin annemle yasit. cocuklar coktan evlendi etti kimse de arayip sormuyor, kimsenin esi ikinci kaynanayi nazlamak istemiyor. kadin o çocuklara annelik degil de dadilik yapmis gibi oldu resmen bosa gitti yillari.
biz de zamaninda baktik on sene bir cocuga, yazmistim onceleri konuna. inan sonra biz kötü olduk , onca sene emen bebege aile olmamiza teşekkür eden olmadi da gecen 10 senede bebegin annesine - babasina kötü davranislarimiz carsaf oldu yayildi.
ayni sekilde amcam ölen kardesinin çocuklarına evini açtı. o yapiyor diye kimse elini tasin altina koymadı. adamin aile huzur kacti, neler neler yasadi. sonuc olarak bunca sene huzursuzlikluklar da yasandi simdi o çocuklar bakan ailenin yarisiyla küsler.
gerçekten degmiyor.
bosu bosuna kendini yıpratıyorsun
ben ayrica "yengen kendi evine ciksin, o mutlu mu" demedim ki. bulmus beles bakiciyi bedava evi niye mutlu olmasin. ben "madem kaynanasinin alt katinda yasiyor, isine gelince sizin evden cikmiyor sen calisirken de pekala gelir evi temizler arada, bir tas corba fazla yapar" diyorum

+1’imle geldim. Bugün o kadan downım ki ayakkabı bile giymeyip terlikle çıktım dışarı bezginlikten.

Ben sizin yorumlarınızdan hassas, önyargısız, iyi bir insan olduğunuzu çıkarmıştım. Fazla naifsiniz. Piskolog bir tanıdıgımıza bu kadar sorumluluk almayın demişti. Sizde öyle, herkesi s.ktr edip kendi hayatınıza odaklanın. Bencil olmayı öğrenmelisiniz. Evet işe girin kesinlikle, evden azıcık uzaklaşın. Gerçekten iyi gelecektir

Sizi bu duruma iten ne peki yaşanmamış birseyler mi , çevreniz mi, yoksa potansiyelinin farkında olup birseyler yapamamak mı ? İllakı kimseye anlatamadığınız sizi derinden etkileyen birseyler olmuştur yada istediğiniz hayatı yasamıyorsunuzdur maddi manevi anlamda bunların hepsi olabilir. Bende öyleyim 1 gün iyisem 3 gün kötüyüm ama sebeplerim var tabi. Ama hiç bir sorun yokken de böyle hissettiğim zamanlar oluyordu kendi kendime rahat mı batıyor dediğim zaman oldu yani . Bazen acıdan beslendiğimi bile düşünüyorum . Sizin bu konunuzu görünce şaşırdım çünkü konularda hep yorumlarınızı okuyorum ne kadar aklı başında bi kadın dıyorum, ama bilirim insan bi kendine iyi gelemıyo bende öyleyim mesela herkese çok güzel tavsiyeler veririm ama kendime gelince sıkışırım. Kırmızı oda’yı bende izliyordum ve hepsi içinde ağlıyordum o dönem sonra artık o kadar ağar gelmeye başladı ki bıraktım
Çözüm olarak ben böyle hissettiğim zamanlar da eskisi gibi kendimi eve kapatmıyorum meşgul edecek şeylerle uğraşıyorum ya da sevdiklerimle buluşuyorum kafamı dağıtmış oluyorum ama sanırım bu herkes de oluyor ya yaşamayan yoktur bu durumu ,insanız nihayetinde ama herseye rağmen hayat yaşamaya değer bence bol bol sahıp olduklarımız için de şükretmeyi unutmayın çok iyi gelıyor

e annen bunca igrenc davraniyor tamam peki sen ona nasil bir dönüt veriyorsun?
yani annen onca sey yapiyor suyu döküyor falan sen ne yapiyorsun?
tamam annecim pardon mu diyorsun? agliyor musun?
sana hakaret edince hala annenin randevularini mi takip ediyorsun?
kadin bagirip cagirip rahatliyor sen hizmete devam ediyorsun. neden duzelsin ki?
annen yemegine hakaret ettiginde kalk tencereyi cope at, odana git ya da yengene git evden cik vs. o gun bir seye karisma mesela.
baban nasil terbiye etmis adama cit cikartamiyor sen de boyle terbiye et madem anneni. anladığı dil bu. inan böyle yapsan senden kiymetli evladi olamaz.
ya da hakareti duydugun anda "bana bunca hakareti ediyorsun 5 gün sonra hastane randevun var bana yalvarirsin gitmek icin. ama seninle gelmeyecegim, o gun arkadasimla gezecegim kocana söyle o götürsün" de, cidden de gitme.
boyle boyle seninle konusmadan once iki kere dusunmeyi öğrenir. annen sinir hastasi degil. öyle olsa babana - para getiren abine de sana ettigi hakaretleri ederdi. annen sadece güçsüzü ezen bir zorba
annendir seversin, yine sev ama ne oldugunu bil ona göre davran.
benim annem de inanılmaz toksik bir insan. yönetmeyi cok seviyor. ayrica asiri anksiyitesi var, eski panik atak hastasi. bir hastaligindan dolayi çabuk sinirleniyor. anksiyitesi ozellikle bizim basimiza bir sey gelir uzerine. o yuzden gec kalinca falan delirirdi. belli bir saato geceyim arayinca aslan gibi kukrerdi sesi masadaki arkadaslarim duyardi, utanirdim. "bana bagirmayi kes yokna telefonumu kapatacagim" diye tehdit ede ede, telefonda cigligi duydugum saniye komple telefonu kapatip onu merakta biraka biraka bu huyunu birakti. coook uzun yillar oldu asla yasamadik.
ayni sekilde bu kadar panik ve anksiyitesi yuksek kadinin kiziyim tek basima sirt cantamla kamplara gidiyroum ulkeler asıyorum. hic kolay olmadi, cok kavgalar ettim. ne zaman ki ne dese zaten degismeyecegini anladi birsey demeyi bıraktı. simdi sadece "ben kimim ki bana soran var" diye duygu sömürüsü yapiyor.
ayni sekilde siyasi seylerden evlatliktan reddederdi sen misin reddeden evi otel gibi kullandim aylarca , hep gec geldim. yemegini bile yemedim tok geldim ya da gece kalkip tost yaptim yedim. derken kendi evime çıkacaktım son bir konustuk dedim "allaha şükür kenarda evin kirasini depozitosunu odeyecek esya alacak param var. bunca hakareti duymayi haketmiyorum. bugun hakaret eden anneme boyun bukersem yarin hakaret eden kocama da boyun egmem gerekir. bunu mu istiyorsun? bu son olsun bir daha bu evde hakaret duyarsam giderim, suclusu da sen olursun" dedim. sonuc olarak 2019dan bu seneye 6 yil gecti bir daha asla siyaset kavgasi da yapmadi evden de kovmadi. acikcasi hakaretini de duymadım.
demek ki yapabiliyormus ama yapmiyormus.
senin annenin de sana boyle davranmasinin sebebi tamamiyla senin hicbir dönüt vermemen en fazla bagirman aglaman falan anneni güçlendiren sey zaten

Değmiyor evet , kendimi tüketince geç oldu ama anladım bunu sonunda. Herkes kendi hayatını düşünsün benim de bir hayatım var diye düşünmem gerek aslında. Çalışıp birikim yapıp gezmek, yeni kıyafetler almak, arkadaşlarımla farklı aktiviteler yapmak, seyahat etmek benim de en doğal hakkım.

Çalışırsam da yengem kendi başının çaresine bakar , belki de ben evde varım diye böyle rahat davranıyorlar , boşuna bütün iş yükünü üstüme almışım. Ev işleri halbuki dışarda çalışmaktan bin kat daha zor olabilir. Ayrıca karşılığında bir takdir eden , güzel söz söyleyen anne de yok. İşte çalışsam en azından emeğimin karşılığını maddi olarak alırım.

Ben de çevremden duydum abisinin, kardeşinin çocuklarına bakıp hiç evlenmeyip kendi hayatı için bir şeyler yapmayıp mutsuz olanı. Ben onlar gibi olmak istemiyorum bu yüzden şikayet yok çözüm var. Artık kim ne yapıyorsa yapsın.

Yeğenimin ödevi mi var abim yardım etsin, yengem de kendi bebeğine bakıyor ama yemeği annem yapıyor genelde. O yemek saatinde geliyor yanımıza. Sofrayı beraber kuruyoruz. Kendisi de rahatça yiyebilsin diye yemeğimi yiyip bebekle ilgileniyorum oynatıyorum. Kardeşime de şu zıkkım sigarayı içme artık, balkonda olsa bile içme, sigara içmek yerine şuan bebeğinle ilgilenebilirsin diyorum.

Benim çalışmam bir çok şeyi değiştirecek buna inanıyorum. Umarım yokluğumla kıymetimi anlar bir gün annem ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…