- Konu Sahibi Miss Salvatore
-
Kaç yaşındasınız, sosyal hayatınız var mı? Kendini keşfedememek , potansiyelini bulamamak da belki hissizleştiriyor insanı bir süre sonra.Bende de benzer hisler var, yillardir hic bir seyden keyif almiyorum. Bana ne keyif veriyor onu da bilmiyorum.
Psikolog bana sana ne keyif veriyor, ne yapmaktan keyif aliyorsun diye sordugunda buna bir cevap verememistim. Hala da verebilmis degilim.
Alt katımızın bir altında oturuyor evet ücretsiz olarak oturuyorlar. Evli kardeşimle, abim, diğer kardeşlerim ortak olarak çalışıyor çünkü. Ayrı eve çıkma gibi düşünceleri de yok. Çıksalar düzenleri bozulur. Yengeme de soruyorum ayrı eve çıkmak ister miydin diye. Hayır ben sizden memnunum tek başıma olsam çok sıkılırdım diyor. Aylar önce çalışma muhabbetini konuştuk. Bebeğim emzirme dönemini bitirsin 2 yaşına doğru gelsin. Ben de mezun olup atanmak, çalışmak istiyorum dedi.sen evlenince ne yapacaklar? gelininiz alt katinizda sizin verdiğiniz evde mi yaşıyor? eger oyleyse beleşe yasayip cocuguna baktirana kadar arasira ciksin annen cocuga baksin o da haftada bir ev temizlesin. ya da bazen iki yemek yapsin getirsin, abin gelince yapsin bazi yemekleri. annen de hasta da yatalak da degil sonucta arasira bjr corba yapar, arasira geceden sen yaparsin isitir vs. bir sekilde yasanir.
herkes kendi basinin caresine gayet de bakabilir , kendini bosu bosuna kurban pozisyonuna sokuyorsun
40. Sosyal hayatim var. Sohbet ettigim gulup eglendigim insanlar arkadaslarim var. Aksam veya gunduz disari cikabilmek hic sorun olmadi. Vesaire vesaire.Kaç yaşındasınız, sosyal hayatınız var mı? Kendini keşfedememek , potansiyelini bulamamak da belki hissizleştiriyor insanı bir süre sonra.
Eksik olan şey ne sizce? Bir sevgili ya da eş mi? Keyif aldığımız şeyleri bulabilmek için denemek lazım tabiki Resim çizmek, yazı yazmak, şarkı söylemek, yürüyüş yapmak, dans etmek, bir yakın arkadaşla sohbet etmek, günbatımını izlemek, bir kediye köpeğe bakım yapmak, doğa içerisinde vakit geçirmek, denize girmek , kendi el emeğinle bir şeyler üretmek vs.40. Sosyal hayatim var. Sohbet ettigim gulup eglendigim insanlar arkadaslarim var. Aksam veya gunduz disari cikabilmek hic sorun olmadi. Vesaire vesaire.
Disaridan baktiginda iyi bir isim. Iyi bir gelirim ne istersem yapabilme ozgurlugum var ama bir seyler eksik.
Yaşlanmak değil de olgunlaşmak mi demek lâzım o zaman? Birşey var ama eskisi gibi değilim.mutsuz da değilim ama eskisi gibi de değilim.enerjim var ama bazı şeyleri artık yapmamayı tercih ediyorum.O kadar çok şey sayıp tek sebep gösterebildiğiniz şey neden yaş? Sizden 10 yaş büyük olup daha dolu dolu insanlar var ve inanır mısınız sevişiyorlar.
Yani bir yerde bir şey okumuşsunuz ve tek doğru bu suçlu yaş çıkmalı diye diretiyor gibisiniz. Psikolojik olabilir, kan değerleri olabilir, bıkkınlık olabilir, yaşanmışlıkların içi boşluğu olabilir her şey olabilir ama söylediğiniz yaş bunların sebebi değil. En fazla bir sağlık probleminiz vardır onun da suçlusu yaş değil.
Bu forumda özellikle denk gelmişsinizdir kadınlar 30 larında daha kendi ayakları üzerinde durmaya başlıyor, toksik kocalarını bırakıp yeni bir hayata başlıyor. Siz takıntınız yüzünden hepsini yaşlı kefesine koyuyorsunuz. Hayır daha en güzel yaşların başına yeni gelmişler. Kendiniz üstünden genelleme yapmak için ortakçı arayıp durmayın ya
Reglim ilk 2 gün yoğun oluyordu. 2 aydır kanamam da azaldı. Eskisi gibi yoğun olmuyor. Her yıl kan veriyorum. D vitaminim düşük hâlâ. Ama demir (serum) , ferritin, B12 yi düzenli ilaç kullanarak yükselttim. Birkaç ay sonrasına depo yine boşalıyor. Düzenli besleniyorum. Meyve, sebze , et tüketiyorum. Doktor emilim sorunu olabilir demişti. Bisiklet sürerken bacaklarım, kalçam ağrıyor 1 saat yürüsem sol bacağım ağrıyor gece kıvranarak yatakta dönüyorum uyumakta zorlanıyorum. Bedenimi güçlendirmek için spor yapıyorum.Uzun süredir ferritinin boyleyse anemi olacak kadar demirin düşük demektir. Boyle birinin mutlu hissetme şansı fizyolojik olarak yok zaten. Doktor bi sey demedi mi? İşini seviyor musun diye sormaya gelmistim aslinda da ondan once demiri yukseltmen lazim cok mu kan kaybediosun regl olurken günlerce?
Eksik olan şey ne sizce? Bir sevgili ya da eş mi? Keyif aldığımız şeyleri bulabilmek için denemek lazım tabiki Resim çizmek, yazı yazmak, şarkı söylemek, yürüyüş yapmak, dans etmek, bir yakın arkadaşla sohbet etmek, günbatımını izlemek, bir kediye köpeğe bakım yapmak, doğa içerisinde vakit geçirmek, denize girmek , kendi el emeğinle bir şeyler üretmek vs.
Umarım çok daha iyi olursunuz. Kesinlikle psikolojik destek bazı durumlarda şart. Faydasını görmenizi diliyorumBen evliyim ve kizim var. Su an hala evli olma nedenimde kizim. Esimde bu kontrol takintimdan, onu yok saymalarimdan, bu keyifsiz, mutsuz hallerimden bikip bosanma davasini da acmisti.
Bu eksik olan seyin ne oldugunu gercekten bulamiyorum. Psikologa gitmeye sonunda ikna oldum. Bakalim ne olacak.
Bazı cümlelerini okurken ben mi yazdım bunu dedim o kadar benzer ki :) O kadar yük yüklemişler ki sırtına şuan kötü hissettiğinde bile acaba şükretmiyor muyum diye kendini suçluyorsun, sorguluyorsun. Lütfen kendine izin ver bazen ağlarız bazen güleriz. Destek alınca çok daha iyi olacaksın eminimYaptığım işi de beğendiremiyorum hep şikayet ediyor eleştiriyor annem. Babam onu kaygılı, mutsuz bir kadına çevirdi. Şimdi de annem beni delirtmeye çalışıyor. Sinirlenip hıncını benden çıkarıyor çünkü beni kolay lokma görüyor galiba. Daha geçen aylarda çaydanlıkta çay demledim neden bu suyu kullandın dedi bağırdı çağırdı sıcak suyu üzerime dökecekti sonra geri çevirip tezgaha döktü. Su kabloya geldi. Annem de pek sağlıklı birisi değil onun haline de üzülüyorum bana ettiği hakaretleri, psikolojik şiddeti görünce de soğuyorum kendisinden.
Benim kalbimi kırıp 10 dk sonra hiçbir şey olmamış gibi yarın dışarı çıkalım gezelim mi diyor. Ee sen bende heves mi bıraktın? Sana dair sevgi mi bıraktın? Özgüvenimi yıktı, geçti ama ben artık çözüm bulmak istiyorum. Çözümü de çalışmak ve psikolojik destek almak kesinlikle.
Onun hastane işleriyle de uğraşıyorum kalp damar cerrahi, ortopedi, diyetisyen, dahiliye vs gezinip duruyoruz hastanelerde. Bazen kendine geliyor canım kızım diyor durduk yere beni övüyor. Böyle yaptığında çok yapmacık geliyor bana. Mutfağı topluyorum mesela, bu tabağı niye almamışsın diyor. İstiyorki her şeyi mükemmel yapayım. Ailemden her şeyimi gizliyorum saklıyorum. Bir sevgilim olunca ben kizlarla görüşeceğim diyorum. Zaten bir erkekle yakınlaştığımı, cinsellik yaşadığımı bilseler bu evden beni kovarlar kesin. Anneme içimi açamıyorum yalanlar söylerek yaşıyorum ne yazıkki.
Yalan söylemek istemiyorum ama buna mecbur hissediyorum kendimi. Ortaokul zamanı kızlarla buluşacakken çok baskı yapardı yanında ben de geleyim derdi arkadaşımın kapıya kadar gelirdi benimle. Geçen yıllarda kız arkadaşlarımla yazlık eve gittik 1 gece kaldık, abimle annem bana demediklerini bırakmadılar.
Bir erkekle konuştuğumu duyunca "neden konuşuyorsunki elin oğluyla , yabancılarla konuşup ne yapacaksın,konuşma etme" diyordu. Bu yıl garip davranıyor. Şimdi bana diyorki " hayatında birisi var mı kızım, konuştuğun birisi varsa söyle çekinme benden, evlilik düşünmüyor musun" diyor. Niye anlatayım ki , bu saatten sonra neyine güvenip anlatayım?
Maddi olarak abim para konusunda eksik etmez , bana paran var mı diye sormadan direkt kendisi verir. Ama kesinlikle insanın kendi parasını kazanıp özgür olması daha farklı hissettirir.
Sen de mi ailenle yaşıyorsun? Umarım ikimiz de daha iyi, mutlu, huzurlu oluruz.Bazı cümlelerini okurken ben mi yazdım bunu dedim o kadar benzer ki :) O kadar yük yüklemişler ki sırtına şuan kötü hissettiğinde bile acaba şükretmiyor muyum diye kendini suçluyorsun, sorguluyorsun. Lütfen kendine izin ver bazen ağlarız bazen güleriz. Destek alınca çok daha iyi olacaksın eminim
ya sen neden hep kendini ortaya atıyorsun?Alt katımızın bir altında oturuyor evet ücretsiz olarak oturuyorlar. Evli kardeşimle, abim, diğer kardeşlerim ortak olarak çalışıyor çünkü. Ayrı eve çıkma gibi düşünceleri de yok. Çıksalar düzenleri bozulur. Yengeme de soruyorum ayrı eve çıkmak ister miydin diye. Hayır ben sizden memnunum tek başıma olsam çok sıkılırdım diyor. Aylar önce çalışma muhabbetini konuştuk. Bebeğim emzirme dönemini bitirsin 2 yaşına doğru gelsin. Ben de mezun olup atanmak, çalışmak istiyorum dedi.
Eee nasıl olacak peki , annemin yaşı geçiyor, sağlık sorunları var, ben de çalışırsam o zaman bebeği kime emanet edeceksin dedim. Durdu biraz düşündü. Bakıcıya güvenemem dedi. Annemlere götürsem onların evi de uzak olmaz , zamanı gelince düşünürüm artık dedi öyle konu kapandı.
EvetSen de mi ailenle yaşıyorsun? Umarım ikimiz de daha iyi, mutlu, huzurlu oluruz.
Sizi bu duruma iten ne peki yaşanmamış birseyler mi , çevreniz mi, yoksa potansiyelinin farkında olup birseyler yapamamak mı ? İllakı kimseye anlatamadığınız sizi derinden etkileyen birseyler olmuştur yada istediğiniz hayatı yasamıyorsunuzdur maddi manevi anlamda bunların hepsi olabilir. Bende öyleyim 1 gün iyisem 3 gün kötüyüm ama sebeplerim var tabi. Ama hiç bir sorun yokken de böyle hissettiğim zamanlar oluyordu kendi kendime rahat mı batıyor dediğim zaman oldu yani . Bazen acıdan beslendiğimi bile düşünüyorum . Sizin bu konunuzu görünce şaşırdım çünkü konularda hep yorumlarınızı okuyorum ne kadar aklı başında bi kadın dıyorum, ama bilirim insan bi kendine iyi gelemıyo bende öyleyim mesela herkese çok güzel tavsiyeler veririm ama kendime gelince sıkışırım. Kırmızı oda’yı bende izliyordum ve hepsi içinde ağlıyordum o dönem1 gün keyfim yerindeyse 5 gün diplerde hissediyorum hayattan tat alamıyorum eskisi kadar. Arkadaş ortamında konuşkan, güler yüzlü birisiyim normalde. Sabah yataktan kalkıyorum sırtım,belim , bacaklarım her yerim ağrıyor. Keyifsiz, mutsuz şekilde ve bir ton şeyi düşünerek kalkmaya çalışıyorum. Yine mi sabah oldu, ne zaman bitecek bu yolculuk diyorum kendime. Elimi , yüzümü yıkayıp kendime gelmeye çalışıyorum. Yürürken bile çok isteksiz yürüyorum. Yaşayan ölü gibi hissediyorum kendimi bazen. Allah'a inanıyorum ama çok dindar birisi değilim. Dua ederken kalbim ferahlıyor geçici süreliğine. Ben mi mutsuzluğa yapıştım yoksa mutsuzluk mu yakamdan düşmüyor bilemedim. Bir hobi edinsem bile kafamı dağıtamıyorum. Her şeyi çok kafaya takıyorum. Sağlığımın kıymetini bilmek için illa ağır şekilde hasta olmam mı gerekiyor ? Kendime şükret diyorum şükürsüz halime kızıyorum. Arkadaşımla konuşsam söylediği şeyleri düşünüyorum ya da bir şey söylesem acaba yanlış bir şey mi dedim beni yanlış anlamış mıdır diye kafamda kuruyorum. Kendimden yoruldum bıktım ,usandım, tükendim artık. Bu kadar negatif olmayı istemiyorum. Arkadaşlarımla arada bir görüşüyorum, yürüyüş yapıyorum, denize sahile gidiyorum, minnoş bir kedim var onunla ilgileniyorum, yeğenlerimle vakit geçiriyorum parka falan gidiyoruz , gökyüzünü izlemek bana iyi geliyor ama sonrasında içimde büyük bir boşluk oluşuyor. Çok uzun yıllar yaşamaktan korkuyorum bu yüzden Allah'a dua ederken kısa ve güzel bir ömür diliyorum. Yeni şeyler yapmayı deniyorum hemen canım sıkılıyor, hiçbir şey yapacak enerjim, takatim yok, saatlerce uyumak ve bir daha uyanmamak istiyorum sadece. Aklıma intihar düşüncesi geliyor bazen ama ahiret inancım olduğu için yapamıyorum bunu. Daha dün şarkı dinleyip dans ediyordum keyfim yerindeydi ama bir anda modum değişiyor,ruh halim çok değişken. Böyle bir konu açtığım için de hepinizden özür diliyorum. Bunaltıcı oldu yazım farkındayım. Ne yapacağımı bilemiyorum. Benim gibi hisseden var mı?
e annen bunca igrenc davraniyor tamam peki sen ona nasil bir dönüt veriyorsun?Yaptığım işi de beğendiremiyorum hep şikayet ediyor eleştiriyor annem. Babam onu kaygılı, mutsuz bir kadına çevirdi. Şimdi de annem beni delirtmeye çalışıyor. Sinirlenip hıncını benden çıkarıyor çünkü beni kolay lokma görüyor galiba. Daha geçen aylarda çaydanlıkta çay demledim neden bu suyu kullandın dedi bağırdı çağırdı sıcak suyu üzerime dökecekti sonra geri çevirip tezgaha döktü. Su kabloya geldi. Annem de pek sağlıklı birisi değil onun haline de üzülüyorum bana ettiği hakaretleri, psikolojik şiddeti görünce de soğuyorum kendisinden.
Benim kalbimi kırıp 10 dk sonra hiçbir şey olmamış gibi yarın dışarı çıkalım gezelim mi diyor. Ee sen bende heves mi bıraktın? Sana dair sevgi mi bıraktın? Özgüvenimi yıktı, geçti ama ben artık çözüm bulmak istiyorum. Çözümü de çalışmak ve psikolojik destek almak kesinlikle.
Onun hastane işleriyle de uğraşıyorum kalp damar cerrahi, ortopedi, diyetisyen, dahiliye vs gezinip duruyoruz hastanelerde. Bazen kendine geliyor canım kızım diyor durduk yere beni övüyor. Böyle yaptığında çok yapmacık geliyor bana. Mutfağı topluyorum mesela, bu tabağı niye almamışsın diyor. İstiyorki her şeyi mükemmel yapayım. Ailemden her şeyimi gizliyorum saklıyorum. Bir sevgilim olunca ben kizlarla görüşeceğim diyorum. Zaten bir erkekle yakınlaştığımı, cinsellik yaşadığımı bilseler bu evden beni kovarlar kesin. Anneme içimi açamıyorum yalanlar söylerek yaşıyorum ne yazıkki.
Yalan söylemek istemiyorum ama buna mecbur hissediyorum kendimi. Ortaokul zamanı kızlarla buluşacakken çok baskı yapardı yanında ben de geleyim derdi arkadaşımın kapıya kadar gelirdi benimle. Geçen yıllarda kız arkadaşlarımla yazlık eve gittik 1 gece kaldık, abimle annem bana demediklerini bırakmadılar.
Bir erkekle konuştuğumu duyunca "neden konuşuyorsunki elin oğluyla , yabancılarla konuşup ne yapacaksın,konuşma etme" diyordu. Bu yıl garip davranıyor. Şimdi bana diyorki " hayatında birisi var mı kızım, konuştuğun birisi varsa söyle çekinme benden, evlilik düşünmüyor musun" diyor. Niye anlatayım ki , bu saatten sonra neyine güvenip anlatayım?
Maddi olarak abim para konusunda eksik etmez , bana paran var mı diye sormadan direkt kendisi verir. Ama kesinlikle insanın kendi parasını kazanıp özgür olması daha farklı hissettirir.
Değmiyor evet , kendimi tüketince geç oldu ama anladım bunu sonunda. Herkes kendi hayatını düşünsün benim de bir hayatım var diye düşünmem gerek aslında. Çalışıp birikim yapıp gezmek, yeni kıyafetler almak, arkadaşlarımla farklı aktiviteler yapmak, seyahat etmek benim de en doğal hakkım.ya sen neden hep kendini ortaya atıyorsun?
sana ne? cocugu yapan, ise girmek isteyen nasil bakacagini da hesaplamistir merak etme.
kimse sana al bak demiyor sen "ben ise girersem cocuga kim bakar" derdine düşüyorsun. sen annesi misin? iki yegeninin de şükür annesi var babasi var.
bence hic iyi yapmıyorsun.
inan cevremde cok var böyle ailesi icin kendini heba eden kadin. sulalenin en degersizi her zaman onlar olmustur. abisinin bosanmis cocuklari sahipsiz kalmasin diye evlenmeyen bir aile dostumuz var mesela kadin annemle yasit. cocuklar coktan evlendi etti kimse de arayip sormuyor, kimsenin esi ikinci kaynanayi nazlamak istemiyor. kadin o çocuklara annelik degil de dadilik yapmis gibi oldu resmen bosa gitti yillari.
biz de zamaninda baktik on sene bir cocuga, yazmistim onceleri konuna. inan sonra biz kötü olduk , onca sene emen bebege aile olmamiza teşekkür eden olmadi da gecen 10 senede bebegin annesine - babasina kötü davranislarimiz carsaf oldu yayildi.
ayni sekilde amcam ölen kardesinin çocuklarına evini açtı. o yapiyor diye kimse elini tasin altina koymadı. adamin aile huzur kacti, neler neler yasadi. sonuc olarak bunca sene huzursuzlikluklar da yasandi simdi o çocuklar bakan ailenin yarisiyla küsler.
gerçekten degmiyor.
bosu bosuna kendini yıpratıyorsun
ben ayrica "yengen kendi evine ciksin, o mutlu mu" demedim ki. bulmus beles bakiciyi bedava evi niye mutlu olmasin. ben "madem kaynanasinin alt katinda yasiyor, isine gelince sizin evden cikmiyor sen calisirken de pekala gelir evi temizler arada, bir tas corba fazla yapar" diyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?