Kendimi kullanılıyor gibi hissediyorum

Maddiyat konusunda karisina guvenen erkeklerden pek hayir gelmez genelde.

Hayatta hersey olur, fakir kalinir issiz kalinir ama 1,5 yilda 5 kez is degistiren adam sorunu kendinde arasin

Adam dedigin 3 kurusa da olsa disini sikar en zor sartlada calisir, daha iyi is bulana kadar da sabreder.

Kendi isini kurma lafi da armut pis agzima dus mantigi

Oh ne guzel kadin calissin ev gecinsin, kadin kredi ceksin is kursun

Bence esin kurdugu iste de basarili olamaz ,

basarili olacak adam disiyle tirnagyla kazar becerikli olur azimli caliskan sabirli olur

Ben hazir parayla is kurup da super basarili olan gormedim pek,

isin kolayina kaciyo valla esin

Bence sakin kredi cekme

Dugunu de sen yapmissin oh ne ala memleket

Benm kardesimin super bi isi var ama birikmis parasi yok kimseyle görusmuyo bile hemen dugun yapacak kadar param biriksin diyor

Elin ogluna masallah isi yok parasi yok kariyeri yok, calisan kadini alip kendine dugun yaptiriyo is kurduruyo filan

Kadin evin icinde fedakardir erkek disinda ,

Kv nin evine gidebilecek durumunuz yok mu?

Var ama ben çalışıyorum şu anda ve işten izin alıp şimdi çıksam burdan kv min evine gitmem 2 buçuk saatimi alır. O zaman gitsem bile, daha yeni geldi İstanbul'dan derler. İspatlamam lazım dün gece orda kaldığını ve şu anda da orda olduğunu...

Arayın söyleyin o zaman, arabası yoktu herhalde, üşenmedim aradım tüm otobüs firmalarını adını sordurdum, karı koca deyince acil bir şey olduğunu söyleyince ismini bulmadılar bana yalan söyleme istanbul'a gitmemişsin, neredesin? diye üstüne gidin.

Evet mantıklı bir çözüm ama evden ilk çıktığında salı akşamı İstanbul'a gittiğinden eminim. İki gece orda kalmış, dün akşam o konuştuğum arkadaşını aramış, sende kalabilir miyim böle böyle eşimle tartıştım diyince arkadaşı da ben arada kalmam böyle konularda eşinle kavga ettiysen git evine özür dile barış, evime kabul edemem, demiş. O da mecbur kalıp Kocaeli'ne annesinin evine dönmüş. Yani dün akşam saatlerinde bi otobüs firmasıyla dönmüş olmalı. Ya da belki dün öğlen geldi. Aradım otobüs firmalarını desem hangi saatte geldiğini öğrendim filan desem hangi saatteymiş diye sorar, kalırım öyle...

Neden bu kadar üstüne düşünüyorsun ki bu adamın? Dönüp dolaşıp gelir zaten is yok güç yok para yok sırtını dayamış sana kadın parası yemek nedir ya onur diye bir şey var. BIrak Allah aşkına bu kadar iyi olma!!!

Hangi saatteymiş diye sormasına izin vermeden, arayıp direkt İstanbul'da değilsin diye üstüne gidin kvnin evine vardığınızda. Ben yorumu ailesi size "daha yeni geldi." diyecekler diye endişelendiğinizden yaptım. "hayır, yalan söylemeyin yeni gelmedi, çünkü elimde telefon aradım." diye cevap verirseniz ne diyebilirler ki?

Az önce kv aradı beni. Hala bana yalan söylüyor hala... Dün gelmiş eşim, sizde kalmış diyorum. "Vallahi yok öyle bir şey, az önce telefonda konuştum, şimdi binmiş otobüse, geliyormuş. Akşam evine gelecekmiş. Konuşursunuz sakince", diyor. Yalan söylüyor yaaa, eminim. Dün gece kaldı annesinde. Ben de saf saf evimde bekliyorum gelecek de konuşacağız diye. Meğer arkamdan iş çevirmişler pislikler!!! Bu sefer çok sinirlendim çok. Hayatta en katlanamadığım şey aptal yerine konmak. Sorumsuz koca sahibi, saf, enayi bile olduğumu kabul ederim ama bunu kabul edemiyorum. Bu akşam koparacağım ipleri inceldiği yerden. Yeter valla!!!

Kocandan da ailesinden de bir sey olmaz, birak bosa gitsin yani kit akillariyla arkandan is ceviriyorlar hic guven olmaz, konusursunuz falan diyolar bide birak ogullarina kendileri baksinlar gelme konusacak bir seyim yok de ya Adam olmaya karar verdiginde gelsin terbiyesiz insan. Kusura bakma cok sinirlendim yani

Sizin bu baskıcı tavrınız yüzünden arkanızdan iş çevirmiş olabilirler bence. Yoksa yapmazlardı.

Eşinizin ailesine karşı da empati yapın. Affedin yazık. Siz fevri davranacaksınız diye çekinmişlerdir.

sevgili the Witch
bu adamdan sana koca olmaz guzelim.
kusura bakma boyle dedigim icin.
bu yasina kadar hic dikis tutturmamis, dogru duzgun bir meslek sahibi olmamis.
yok okudugu bolumde is yokmusta su bu, bunlar bahane.
erkek olan adam bir sekilde hayatini idame ettirebilmek icin ve yuva kurmak icin duzenli bir is edinir kendisine.
herkes bolumune gore is yapmiyor.

simdi de seni bulmus, ne ala memleket.
yol yakinken don derim
ailen cok hakliymis karsi cikmakta evliligine.

adama bak, sorunlarini cozmek icin ugrasacagina annesinin yanina sIginiyor.
iyice gozumden dustu.

Esinizin ve abisinin boyle olmasinin sebebi ailesi bence. Ne kadar hatali olursa olsun ac kapini pamuklara sar tipte bir anne. Temelleri yanlis atilmis bunlarin.

Bu durumlar aşılır neden hemen boşanma tercihi sunuluyor anlamam çok saçma ya adam kumar mı oynuyor eve mi gelmiyor başka karılarmı var şîddet mi uyguluyor???? tabikide sizin durumunuzda hayır! sizin öne sürdüğünüz sebep asla boşanma sebebi değil. Sizin birbirinize sonuna kadar destek olmanız gerekir hemen pes etme buda senin imtihanın.

Canım durum ne geldimi eve konuştunuzmu?

Kusura bakmayın kızlar haftasonu giremedim internete, sizi de haberdar edemedim haliyle...
Cuma akşamı eve geldi. Tabi ki sakin bir konuşma geçmedi aramızda, ikimiz de aşırı derecede gergindik. Asla taviz vermedim duruşumdan, yumuşamadım. Bu işin sonu gelmiş demek ki tarzında konuşmalar yaptı, demek ki öyleymiş dedim. Başlarda her an kapıdan çıkıp gidecekmiş gibi üstü başı giyinik oturuyordu. Ben de "bir yere gideceksin herhalde" dedim, baktım 5 dk sonra eşofmanlarını giydi geldi. Çok uzun süren bir suskunluğun ardından ilk defa sakince konuşmaya başladı, "Sen kazandın" dedi. "Haklı olduğunu herkese ispat ettin, aileme, ailene, arkadaşlarımıza beni işe yaramaz, kadın parası yiyen bir pislik gibi gösterdin, mutlu musun" dedi. "Bende ne gurur, ne şeref bıraktın, herkes beni sorumsuz bi insan olarak gördü"dedi. Ben susunca da "Aslında dışardan bakınca gerçekten bir pisliğim" dedi. Ne istiyorsun diye sordu; Ben de "Düzenli bi işin olmasını, borçlarımızın bitmesini ve bi bebeğimiz olmasını" dedim. "İlk ikisini hemen gerçekleştireceğim ama üçüncüsü ne zaman mümkün olur bilmiyorum" dedi. Zaten dün ve önceki gün internetteki kariyer sitelerinden birsürü iş başvurusu yaptım, yakın zamanda birinden biri muhakkak arar, dedi. Ben yine sesimi çıkarmadım, sustum.
Bütün haftasonunu evde geçirdik, aramızda bir soğukluk vardı haliyle, eskisi gibi değildik. Konuşmalarımız biraz resmi ama kibarca. "Şu bardağı mutfağa götürebilir misin tatlım-Tabi ki canım" tarzında konuşmalar hep. Yavaş yavaş aramızda buzlar çözülüyor. Dün akşam kendiliğinden girdi kariyer sitelerine bir sürü başvuruda bulundu yine. Ama böyle gözüme sokar gibi değil, ben farkında değilmişim gibi yaptı bunu, bu da beni umutlandırdı.
Annesinde kalma konusunda ise önce çok sıkıştırdım, birşey söylemedi. 1-2 saat sonra kendiliğinden itiraf etti herşeyi. Bir gece öncesinde döndüğünü ama eve gelmek istemediğini, bu yüzden annesinin evine gittiğini, orda kaldığını anlattı. Ailesine ve arkadaşına orada olduğunu bana söylememeleri için yemin ettirmiş. Herkes bu yüzden yalan söylemiş bana. Ben de bunu neden yaptığını sordum. "Gidecek yerim yoktu, anneme gittiğimi öğrenirsen de daha çok kızarsın diye söylemedim" dedi.
Açıkçası ona bir şans daha vermiş oldum. Bu sefer aklını başına toplamış görünüyor. Abisinin nişanlısından ayrıldığı için çok acı çekiyor olması onu çok etkilemiş. Aynı şeyi yaşamaktan çok korktuğunu anladım. Zaten benim amacım da bağcıyı dövmek değil, üzüm yemekti. Daha fazla üzerine gidemezdim.
Bekleyeceğiz bakalım, umarım en yakın zamanda iyi bir iş bulur da herşey yoluna girer

sevindim ikiniz adına. senin için şimdi biraz daha sabretme ve eşine sahip çıkma zamanıdır.
çevrenizdeki olaylardan etkilenmeyin, kendi durumunuza konsantre olun.
inşallah bir işe başlar eşin yakında.
bir yerden yeniden başlamış olursunuz. belki kardeşinin yaşadığından biraz ders almıştır.
geçmişi fazla irdelemeyin, bence önünüze bakın.
sevgililer günü de yaklaşıyor. dilerim mutlu olursunuz

Çok teşekkür ederim destekleriniz ve verdiğiniz öğütler için. O yokken kendimi hiç hırpalamamıştım, sanki bir daha gelmeyecekmiş gibi alıştırmaya çalışmıştım kendimi yalnızlığa-ne olur ne olmaz diye-. Ama eve dönünce anladım ki evde onun sesi nefesi olması bambaşka birşeymiş. Her ne kadar mantığımla hareket etmeye çalışsam da sevgimi köreltememişim. Acaba ondan soğudum mu diye düşünüyordum ama bana bir anda sarıldı o gece, hiç beklemediğim bir anda. Gözlerimden yaşlar süzüldü. Karşı koyamadım. Özlediğimi, sevdiğimi farketmemişim bile.
Eğer hala sorumsuz davranmak konusunda ısrarcı olsaydı belki de evliliğimiz bitebilirdi. Ama gördüm ki gerçekten birşeyleri anlatabilmişim ona (zor yoldan da olsa), şimdi ona güveniyorum. Herşey düzelecek inşallah :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…