Kendimi kullanılıyor gibi hissediyorum

bak canım benim bir halam var ayı bu tipte bir adamı tam 10 sene çekti. Babam boşan sana ben bakarım demesine rağmen kocasının her türlü masrafını karşıladı yeri geldi aç kalmış(bize aska anlatmadı) sonrasında 2 çocuk yaptı birde bu adama ve tahmin et ne oldu adam dünya kadar krediyi halama bıraktı evine icraya geldiler.. çocuklarına 3 ayda bir 50 tl yolluyor düşünebiliyormusun?
Bir adam iş kurmak istiyorsa 3 e 5 e bakmadan çalışacak parasını biriktirip sonra işini açacak...

Kesinlikle kredi çekme bence, hiç sevmediğim erkek tipi , bilemiyorum patronu onda bir ışık görse çıkarmazdı herhalde. Daha önce de çıkarılmış. Eşinizde bir mücadele hırsı yok. Arkadaşımın eşi 1-2 ay işsiz kaldı bunaıma girdi adam eşim çalışıyor ben çalışmıyorum diye. Hafta sonları gidip cafede garsonluk yaptı iş bulana kadar. Eşinizde bir istikrar görsem destek olun derdim ama bence kesinlikle kredi çekmeyin. 0 birikimle iş kurulmaz ki. hele böyle birisi ile.

Ah canım ben çok iyi bilirim o iş beğenmeyenleri.. Ne var yani ünv mevzunuysa? Bizim burada bir çocuk var zehir gibi 700 tl ye işe aldılar ve inana bana bir gün öff demeden çalıştı , hatta azmiyle karısına dükkan dahi açtı..
babanız çok haklı. benim bu tarz bir eniştem vardı hem halamı hem bütün ailemizi mutsuz etti.. SAKIN ÇOCUK YAPMA SAKIN!!!!!!!!!!!!

Çok yakınımda olan birinden biliyorum da, kızın tarafı sürekli boşan diye tepelerinde, annesi pusuya yatmış bekliyor, en ufak pürüzde boşan gel der. Belki konu sahibinin ki böyle değildir tabi ama, ailede her zaman en doğruyu düşünmüyor ki

Tabi herkes kendi çevresinden gördükleriyle yorum yapıyor bu tür konularda, konu sahibinin eşi denemiş sonuçta, iş aramış bulmuş girmiş, oturup beklememiş, ben o yüzden hemen gemiler yakılmaz diye düşünüyorum.
Kredi çek yiyeyim de demiyor ki iş kuralım diyor, burda da art niyet yok

eşini talihsizlikler bulmuş hep
hemen ne demek boşanmak!!
olur mu öyle şeyy

yalnız kredi çekip iş kurdurma
sakın o kadar da değil
ben garantici bir insan olduğum için çok korkarım böyle şeylerden
en güzeli maaşlı iş.. işe girsin biriktirsin para öyle..

Eşiniz önce bir işe girsin, sonra kredi cekeceği miktarı biriktirsin.Sonra kendi işini kursun.
8000-10000 tl madem çok para değilmiş, askeri ücret alsa bile 10 ayda bu parayı biriktirir.
Çalışıp para kazanırsa kendi böylece kendi kuracağı işin başında daha iyi durur.Kazandığı
paranın kıymetini bilir.Aksi halde sizin kocanıza iş falan kurulmaz, eğer ona kredi çekerseniz çok pişman olursunuz.O da gerçekten çalışmaya niyeti varsa yukarda yazdığım teklifi kabul eder,bir deneyin.Yok kabul etmezse yani ısrarla kredi çekmenizi isterse ondan koca falan olmaz.Çünkü evliliğn başından beri sorumluluğu üstüne alan karısına insan kıyamaz.

Eşimle ilişkimiz sorunsuz. Bana olan düşkünlüğü, sevgisi, sadakati ve saygısı takdir edilecek düzeyde. Birbirimizi de çok seviyoruz, hatta sanırım onun beni daha çok sevdiğini bile düşünebiliyorum bazen. Zaten bana olan sevgisi, düşkünlüğü, davranışlarında da sıkıntı olsa bu kadar kafam karışmazdı.
Ailem oldum olası zaten beni kimseye layık görmemiştir. Annemin en büyük hayali hala benim zengin bir koca bulup inanılmaz mutlu olmam. Ama ben hep aşk evliliğine inandım, maddiyata önem vermedim. Ta ki şimdiye kadar. Çünkü artık bütün yük üzerimde, yoruluyorum...

bütün sorumluluğu siz aldığınız için, eşiniz artık ipleri bırakmış sanırım. baştan yanlış yapmışsınız. iyi niyetli yaklaşmışsınız, fakat karşınızdaki bunu suiistimal etmiş. peki, eşinizin ailesi ne diyor bu duruma çok merak ettim.

Tabiiki benim eniştem elektrik mühendisiydi ve çok iyi bir derece ile okul kazanmış bir adamdı.. Aylarca çalıştı ama hep çalıştığı yerlede bir bahane bulup çıktı.Hatta babam yanına bile aldı , dayılarım bile haline üzülüp işe soktular ama hep bir sebep buldu. Kendine en az 3 tane iş açtı hepsini batırdı . Halam bir gün olsun arayıp yakınmadı. Aç yattığı geceler oldu ne için biliyormusun bir gün düzelir diye. Şuanda nerede olduğunu hiç kimse bilmiyor halam ayrılalı 6 sene oldu ve gül gibi geçinip gidiyor..

Tamam işte halan şans vermiş, beklemiş bakmış ondan birşey olmayacağını görmüş, öyle ayrılmış, bende adam sorumsuzsa devam etsin demiyorum ki canım. Bana öyleymiş gibi gelmedi, şans versin diyorum, ben verirdim en azından

Eşimin babası biz nişanlıyken vefat etti. Dolayısıyla ona yol gösterecek, gerektiğinde kızacak bir baba yok başında. Annesi her zaman bardağın dolu tarafını göstermeye çalışan, "aman ağzımızın tadı bozulmasın"cı bir kadın. İyidir kayınvalidem, zararsızdır ama çocukları üzerinde hiç hükmü yoktur. Dolayısıyla konuyla ilgili eşimin ailesinden gelen tek yorum; Olur, düzelir inşallah, yeter ki gönüller bir olsun'dan ileri gitmiyor.

ahhh canım şu yazdıklarında kendimi gördüm sanki.. benim eşim de 1 seneyi aşkın bir süredir işsiz, evlenene kadar doğru düzgün bi işte çalışmamış gerek görmemiş evlendikten sonra da, iş beğenip de girip çalışmıyor. benim ailem de seninkilere benzer şeyler söyledi ek olarak da annem eğer boşanmak istemiyorsan da sen yeteri kadar fedakarlık yaptın yapıyorsun fazlasını yapmaktan vazgeç, kendinden daha fazla ödün verme dedi. giderek daha kötü duruma girdiğimiz için ben maddi anlamda külfeti olan bazı şeylerden vazgeçmek istediğimde hayır dedi annem sen yaptıkça daha fazlasını isteyecek, bırak biraz da o alsın sorumluluk, bişelere yetişemediğini görürse belki sorumluluk alır artık dedi. benim de aklıma yattı çünkü ben kendimden fedakarlık yaptıkça ailem bize destek oldukça rahata alıştı bi de daha fazla beklemeye başladı. ben de artık annemin dediğini yapıyorum çünkü yoruldum bu kadar sorumluluktan.
sana da tavsiyem bunu yapman. en basiti krediyi çekme. ona da ben bu tarz işlere güvenip para harcamak istemiyorum, bi işe gir düzenli çalışmaya başla biraz toparlandıktan sonra (borç harç bittikten sonra) duruma göre o anki şartlara göre bakarız de. başta biraz tatsızlık yaşanabilir ama inan biraz o da bişelerin farkına varır.

girişimci ve sonrasında başarılı insanların hayatlarını okuduğumda ne bir kimseden kredi istediklerini ne de birilerinin yardımına ihtiyaç duyduklarını gördüm.
eşiniz çocuk değil, evlenmeyi istemiş-akıl etmiş. demek ki bir evi geçindirme sorumluluğunu düşünmüş ve üstlenmiş. ama diyelim ki talihsizlikler neeniyle olmamış ama bu demek değildir ki sırtını ömrü boyunca size dayasın. hayatında siz olmayabilirdiniz!!
karar elbette sizin, ancak bence asla kredi çekmeyin. maaşlı bir işe girip çalışması ve diliyorsa kendi işi için parasını biriktirmesi gerek bence. siz de kalan borçları öder, evi geçindirirsiniz. bu durumda ltfen bir de bebek dünyaya getirmeyin. hem ekonomik bakımdan bebek sahibi olmak oldukça maddi külfeti olan bir durum hem de gerginliğiniz artabilir azalmak yerine. çünkü şu an tek düşünmeniz gereken 2nizsiniz.
özetle: bu dünyada hiç kimse bir diğerine yük olma hakkını elinde bulundurmaz. buna o kişiyi çok sevmesi-onun için ölmesi-bitmesi gibi durumlar da dahildir. duygusal hisler kişilerin kendilerini bağlar ve bu nedenden kimse kimseye borçlu veya alacaklı değildir- olamaz.

Eşini çok rahata alıştırmışsın, daha evlenirken bile herşeyi sen yapmışsın, sana güvendiği için de durmuyor biryerde. İşyeri açsada aynı olacak batan paraya yazık.
Bizim de bir tanıdığımız hep anne babasına güvenip bir iş tutmadı, kaç işyeri batırdı vs. nede olsa ödeyen var borçları, açta kalmıyor..

asla kredi çekmeyın.herkes kendı işinimi yapıyo bu ulkede.asgarı ucrette olsa gıtsın baska iş bulsun kendıne..eşinize bu rahatlıgı vermeyın artık.açıkça soyleyın cekemem dıye.....

aman allahım ya birebir aynı şeyler.. benim kayınpederim de eşim çok küçükken vefat etmiş abileri var ama babasız oldukları için bi de biz üstüne gitmeyelim diyerek hiç sorumluluk vermemişler. annesi ise sessiz sakin pasif bir kadın. kadıncağız ağzını açamıyor çünkü eşim işine gelmeyen bişe duyunca hemen bağırıp çağırıyor. eşimin ailesinden şu durumumuzla ilgili gelen yorum inşallah olacak, siz birbirinize destek olun sabredin yeter.. ama ben en son görümceme söyledim artık sabredemiyorum, sinirleniyorum çünkü çok sorumsuz davranıyor diye.

boşanmayı düşündüğün birine asla kredi çekme. asgari ücretle çalışan bir dünya insan var, bi şekilde sıfırdan başlaması lazım iyi olursa bi şekilde yükselir.

Yorumlarınızdan aldığım fikre göre kredi çekmemek için elimden geldiğince direnmem lazım. Ancak bu sefer de destek olmayan eş suçlamalarıyla karşılaşacağımı biliyorum. Kavga edip, işin içinden çıkılmaz bir duruma sokmak da istemiyorum herşeyi.
Ama onu bu şekilde rahata alıştıran, bütün yükü üzerime alan en başından beri bendim, bu konuda öz eleştiri yapıyorum. Hatalıydım. Bundan sonrasında kendimi geri plana almam lazım ama nasıl bilemiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…