Kendimi kullanılıyor gibi hissediyorum

Bende bunun sizinkilere ilaveten kendi işini yapmış olan versiyonu da mevcut(tu). Kendisi ex-eşim olurlar efendim

Sorumluluk duygusu başka birşey. Sizin eşinizde o yok. Asgari ücrete çalışılır mı diyen adam bedavaya evde yatıyor, daha mı iyi?

Kendi işini yapsa 2-3 ayda ondan da bıkacak, bırakacak.

Yetişkin DEHB diye bişey var araştırın. Hani çocuklara koyuyorlar ya "hiperaktif" diye bir tanı, o yetişkinlerde de görülüyormuş.

Bana da çocuğumu götürdüğüm psikolog söylemişti, büyük kızımda dikkat eksikliği çıkınca ailede kimsede var mı demişti? Yetişkinler çok iş ve eş değiştirirmiş. E ben eşimin 3. eşiyim. İş deseniz 6 senede 7 iş değiştirdi.

Özet: Sakın kredi filan çekmeyin.

Ay kolay gelsin.

Tabiki var olan kredinizi bahane edeceksiniz yada işinizi..Şu an işler kritik bu işe güvenip kredi çekemem tarzı olabilir..kırmadan dökmeden...benim bir tanıdığım 6 7 ay işsiz kaldı, kadın gitti kredi çekti eşi kendi işini kurdu batarsakta batarız demiş kadın, işsizliği tak etmiş çünkü canını..bende hayret ettim destek olanda var olmayanda var bu durumlarda..

YAniii kredi çekmemek için direneceksin..
Eşinin adına sen iş başvurularında buLun bence...

canım nerden başlarsan kardır, evet destek olmayan eş pozisyonuna sokacak seni çünkü işine gelmeyecek bu durum, ama elini taşının altına koyma zamanının geldiğini bilmeli. bunu kavgayla gürültüyle yapma tabi, olabildiğince ılımlı konuş ancak kararlı olduğunu ve bu durumdan rahatsız olduğunu bilsin artk

direnmek değil direk çekmeyeceğim diyeceksin
hatta bikaç ay sonra işten çıkacağını çok yorulduğunu biraz da ev hanımlığı yapacağını söyleyeceksin
tabi mahsus.. sen hep böyle çalışkan görünürsen.. oda iyice rahata erer

kusura bakma da hem çalışma hem iş beğenme kadın herşeye koştursun
hem bide kadına kredi çektirmeye çalış
birde herşeyi ailene anlatma.. inşallah bu kredi olayını da anlatmamışsındır..

Siz 31 yaşındasınız, eşiniz kaç yaşında?
Eşiniz evlenene kadar sabit sigortalı bir işte çalışmamış.
İlk evliliğiniz mi acaba sizin ve onunda

öyle hissediyorsun cunku kullaniliyorsun..
iyi bir plan yapip esini calkalamalisin ki uyansin
umarim kendine gelir ve evliliginiz kurtarilir..
cunku boyle erkek cekilmez ..
ona sorumluluk hissini yuklemeye calis
belliki ailesi yuklememis ögretmemis hic
keyfine göre is sececek luksu yok ..o luksu verme ona

Oncelik meselesi...benim icin erkekte basari ve is istikrari cok onemlidir..ve bunun olmamasi durumunda o insanla devam edemem...ama sizin icin ask ve sevgi onemliyse devam edin..fakat sakin ona guvenerek kredi cekmeyin..evliliklerde biraz bencil olmak lazim..bayanlara tavsiyem budur...

Ev hanımı olmakla neden aynı şey değil, siz de biliyorsunuz aslında.

Ev hanımları da evde çalışıyor, emek sarf ediyor, normalde para ile alınabilen bir hizmeti kendileri yapıyorlar.

Ortada ise iş beğenmeyen, evde oturmaktan değil de aileyle yüzleşmekten çekinen, ama eşine kredi çektirmekten çekinmeyen bir adam var.

İş aramıyor yazmış konu sahibi, siz çaba sarf ettiğini nereden anladınız acaba?

Herkes iş kurmak istediğinden bahseder, bu çaba falan değil. Hatta çoğu örnekte tembellikle alakalı.

Ailem evlenirken çektiğimiz kredinin bile benim üzerime olduğunu bilmiyor. Bu iş kurma mevzusundan da bahsetmedim. Duruma dışardan gözlemledikleriyle yorum yapıyor ailem, tabi ben depresif ve mutsuz göründüğüm için. Beni mutluluğum herşeyden önce gelirmiş. Orası öyle tabi ama onsuz mutlu olacağımdan da emin değilim ki...
Ben 31 yaşındayım, eşim 29 yaşında. İkimizin de ilk evliliği. Tanışıp bir yıl içerisinde evlendik. Dediğim gibi, eşim hayatını hep müzisyenlik yaparak kazanmış. Barlarda konserlerde vs.

Bu durumda eşinizin bir birikimi arabası vs.. de yoktu o zaman
Siz mi yaptınız herşeyi...? maaşınız bir evi çekip çevirecek durumda mı..
Acaba birazda buna yaslamış sırtını olabilir mi..
Biliyorum içiniz karardı, ne düşüneceğinizi ne konduracağınızı bilmez haldesiniz.
Çok zor Allah size inşallah bir kapı açar.. neyse hayırlısı o olsun

tonla borç varken,kredi çekilip iş kurulmaz..iş kurmak istiyorsa öncelikle,sabit bir maaşla işe girip borçları temizlemeli,sonra iş kurmayı düşünmeli.
iş kurarken zaten,kara geçip para kazanmak yaklaşık 1 seneyi bulur en az..açacağı işyeri hem kendi masrafını çıkaracak(kiraelektrik su ,çalışan vs) hem de kredi ödeyecek..tabi bu arada kara geçip ev geçindirecek...yok öyle bir dünya ne yazık ki....
yani ben realist biriyim..iş kurma olaylarını da yakınen biliyorum. biz de yaşadık..eşim maaşlı çalışırken,bir yandan da kendi işni yapmaya başladı..bu durum ekstra para getirdi borçlar için..
o zaman çok hesap yaptık,yukardaki sonuçlara çıktık..benden tavsiye size bu yazdıklarım,araştırılıp hesaplanmıştır...

peki bu arada bu kadar borç varken,iş de bulamamışken,neden müzisyenliğe devam edip,en azından arada bir gideceği ekstralarla size katkıda bulunmuyor? tembellik bu yaptığı..

Evet, düşününce ben tek başıma evlenmişim, o da yanımda konu mankeni olarak bulunmuş gibi oldu. Hiç böyle düşünmemiştim daha önce. Güzel dilekleriniz için teşekkürler...

tamam işte dediğim gibi
çalışamayacağım blöfünü kullan ama ciddi ciddi
ne olacak bakalım tepkisi..

iş dışında başka ailevi problemleriniz var mı?
eğer yoksa, kredi çekin ve bir de böyle deneyin..
para kazanç yerine gelecek somut şeyler..
bu sayede belkide o sizi kaybetmeden,
siz onu kazanacaksınız..
siz ailesiniz artık.
sırf bu durumda baban olsa,
başka bir kusuru olmasa,
babanı reddebilirmiydin...
bilemiyorum
eğer ayrıntıda, çok daha sarsıcı durumlar yoksa..
keşke dememen için yine kendinden vermen lazım
bana göre..
onun ailesi de destek olmalı bu arada.

Eşinden neden çekinsin ki? Çek dediği parayla iş kurmayı düşünüyor, haliyle ödemeyide düşünüyordur. Ayrıca 2 aydır iş aramıyor yazmış konu sahibi, yani eşi özel sektörde sürünmek yerine kendi işinin sahibi olmak istiyor.
Ne dememi beklerdiniz ki, her açılan konuya yapıldığı gibi boşan mı demeliyim? Hayır ben böyle düşünmüyorum, evlilik kolay bir olay değil, haliyle kolayda bitirilmemeli.
Tabi bu benim fikrim, konu sahibinin isteği boşanmaksa bunu yapacaktır zaten.

evet boşanmak, vazgeçmek kolay şeyler değil, hele de seviyorsan ama burda sadece işsizlik sıkıntısı değil söz konusu olna, ne yazık ki bi sorumsuzluk var ortada.. bu da her geçen gün bir kadını yiyip bitirir hele de kadın canına dişine takıp çalışıyorsa..
ben de birebir aynı şeyleri yaşıyorum, aşık olarak evlendim ve iş durumlarından dolayı annemin babamın tüm karşı çıkmalarına direndim, çünkü güvendim beni sevdiğine inandığım için sorumluluk alacağına güvendim ama şimdi bu güvenim boşa çıktı ve onun sorumsuzluğunu gördükçe benim sevgim de saygım da azalıyor. çünkü ben kadın halimle kendimi paralıyorum para kazanacağım diye bi de ev işi yapıyorum bi de Allah yokluğunu göstermesin bir kızım var bütün hepsinin sorumluluğu ben de.. hatta kızımda işitme kaybı var özel eğitime ihtiyacı var ve okula gidene kadar bunu bizim vermemiz gerekiyor ancak ben yorgun argın geldiğim için gerekli eğitimi veremiyorum eşim yapsın istiyorum ama o onu da yapmıyor.
ben de yoruldum ve bıktım.
boşanalım dese hadi hemen diyeceğim o raddedeyim.
bi de aile destek olsun demişsin ama eşinin ailesi sadece inşallah bulur, yeterki gönüller bir olsun demekten başka bişe yapmıyorlarmış

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…