Kendimi kullanılıyor gibi hissediyorum

Eşinizin iş konusunda şansı yaver gitmemiş olabilir,sonuçta tüm işlerden kendi ayrılmamış çıkarılmışta.Evlilik iyi gün kötü gün ayırt etmeksizin olmalıdır.Kadın olarak yorulmuş olabilirsiniz,belirsizlikler kafanızı karıştırıyor olabilir ama bu boşanma düşüncesine kadar gitmemeli bence.Kredi çekmek istemiyorsanız bu sizi korkutuyorsa bunu eşinizle karşılıklı konuşun,kaygılarınızı dile getirin,ondan biraz daha sabırlı olmasını isteyin vs. ama yapıcı olmaktan zarar gelmez.Umarım her şey kısa zamanda yoluna girer.

Kardeş esinizin size olan duskunlugundan bahsetmissiniz. Yalniz sevmemesi icin bir sebep yokki. Insan senin icin cinsel tercihini de değiştirir :)
Çok güldürdünüz beni, Allah da sizi güldürsün :)

Kardeş esinizin size olan duskunlugundan bahsetmissiniz. Yalniz sevmemesi icin bir sebep yokki. Insan senin icin cinsel tercihini de değiştirir :)

Gerçekten eşi bu yüzden çok seviyor olabilir mi?
hani her konuda mutluyuz gözümün içine bakar diyor konu sahibi..
İşte konu sahibinin asıl arafta kaldığı sorun da bu.. Eşi onu çok seviyor.. sevgi veriyor..
İş konusu da kafasında dönüp duruyor. O yüzden eşine belki tam anlamıyla karşılık bile veremiyor.

Aslında bana sorduğunuz sorular benim aklımın ucuna kadar gelip de kendime sormaya korktuğum sorular.
Eşim yarın bir muhasebeciyle görüşüp, kurmayı düşündüğü iş için tam olarak ne kadar sermaye lazım, kurduktan sonraki giderler nelerdir, vergisi vs. herşeyi sorup öğrenecek ve akşam konuşacağız. Dua ediyorum umarım muhasebeci arkadaş onu bu işten gözü korkacak kadar çok borca gireceğine ikna eder de beni işim kolaylaşır.

Allah yardimcin olsun canim

Ozel sektor oyle pis ki biz de cok sorunlar yasadik. esimde 5 yilda 4 is degistirdi anliyorum. Sadece birinden kendi istegi ile cikti. Onda da biraz sebep bendim galiba icim ciiz etti neyse.
madem Sadece iş Sorununuz bunun cozumune odaklanin hayatta hic bisey dort dortluk gitmez. Isler iyi olur saglik Sorunu cikar. Saglik iyidir para dert olur huzur kacar vs vs onun icin denemekten zarar gelmez ama sunu unutmayin tecrubelerime dayanarak konusuyorum Isler ciddiye binince artar evdeki hesap carsiyi tutmaz. Ama denemekten de zarar gelmez. Sizi en fazla bir iki yil zorlar anladigim kadariyla.
Ben ozel sektor diyince ticaretle ilgili biseyler dusundum nedense. Organizasyon sirketi icin kosgeb destegi alamazsiniz ama farkli alanlar degerlendirirseniz kosgeb cok iyi bir firsat karsiliksiz kredileri filan var
bir de esiniz ek is olarak isyeri acana kadar eski meslegine devam etmek istemez mi sonucta aksamlari gitmis olacak .
bu saatten sonra isten cikabilirsiniz ki Bu sartlarinizi zorlar. Sizi cikmaza sokar. Ben olsam boyle bir riski almazdim ama sunu denerdim kesinlikle 3000 lira mi aliyorum. Kendim icin aylik gerekli olan parayi alirdim. Kalanini esime verirdim faturalari kirayi krediyi al hallet derdim. bunlari odemenin zorlugunu gordukce is secmede daha farkli davranir diye dusunuyorum. Tabi bu benim dusuncem esinizi en iyi siz bilirsiniz.

Konunuzu takip edeceğim. Buraya da sonuçlarını yazarsanız.
Konunuzu açtığınıza değer.. bence kesinlikle şu dönemde risk almayın

Aslında bakarsanız artık daha fazla risk alıp kredi çekme konusunu kesin olarak reddedeceğim. Şimdilik kararım bu yönde. Ama olur da aklına koyar, gidip başka bir yerden borç bulur, ben illa kendi işimi yapacağım derse, öne süreceğim şartlardan biri bu olabilir. "Tamam, kendi hayalindeki işi yap ama oradan kara geçene kadar akşamları sahneye çık, üç-beş eve para girsin" diyebilirim. Çok teşekkür ederim fikirleriniz için...

Eşinize kredi çekemeyeceğinizi bi iş bulmasi,aramasi gerektiğini anlatin.iş bulamamk istediği işte çalışamamak ayrı sorumsuzluk ayri birşey

Boşan demek zorunda değilsiniz, ev hanımlarıyla kıyaslamak gibi açık bir yanlışa girmediğiniz sürece.

Bu adamın evde emek sarf ettiğine inanıyor musunuz? Ev hanımları gibi evde varlık mı gösteriyor?

Herkes özel sektörde sürünmek yerine kendi işinin sahibi olmak ister.

Bunu eşini parasıyla yapmaya çalışanlar(hatta bu durumda olmayan parasıyla) da cinsiyet fark etmeksizin küçük görülmeye mahkumdur.

Zaten bunu en çok dile getirenler aslında çalışmayı sevmeyip kendi işinde daha az çalışacağını düşünenlerdir.

Boşan demek ne kadar anlamsız geliyorsa size artık korkarak bakıyorsunuz, saygı duyuyorum.

Yalnız ''Eş kötü günde belli olur, kredi çek de eşin iş kursun.'' demek ciddi ciddi kadına kendini kullandır demek. Eşi paşa paşa çalışacaktı karısının maaşı olmasa, evde yatamayacaktı. Buradan bile kullanıldığı açık.

Evet bir çok konuda boşan demek anlamsız geliyor ama korktuğum kısmı hakkında yanlış düşünmüşsünüz.
Konu sahibinin, şuanda kendini kullandırdığını düşünmediğim gibi, eşi için kredi çekmesini de kendini kullandırmak olarak görmüyorum, kurulacak işten ikiside faydalanacaksa niye kendini kullandırmış oluyor?

cok zor isin. erkegin sorumsuz olmasi gercekten bi kadini cok yoruyor.
aksami bekle bakalim muhasebeci ne diyecek.
sana olan davranislarinda bir sorun olmadigini söylüyorsun, o zaman biraz daha sabret bakalim.
evde oldugu dönemlerde ev isinde yardimci oluyormu sana?

benim bir tanidigim var, cocuklari seker hastasi oldu ve esi evde cocuga bakmak icin isten ayrildi ve esi (kadin) calisti.
bu böyle 3 senedir devam etti, ara ara biyerlere girip cikti, tabi ben yurtdisindayim ve fazla olmasada burda yine 1 yil boyu issizlik maasi aldi bi 800 euro kadar.
karisinin maasi daha yüksek oldugu icin isten ayrilan erkek oldu.
fakat söyle bir sey var adam gercekten ev hanimiydi. yani yemekten tut (öyle basit seyler degil resmen asci gibi kendisi), camasir, ütü, ev süpürme herseyi yapiyordu. suanda bi ise girdi calisiyor hala ev isini yapar.

Bırakın krediyi, şu an için de konu sahibi kendini kullandırıyor.

Aynı tarif ettiğiniz şekilde, kendi kazanıyor ve eşi de faydalanıyor.

Eşi ev hanımları gibi de eve katkıda bulunmuyor.

Zaten kendi çalışıp 1 yılda biriktirebileceği parayı eşinden beklemesinden de belli durum. Asgari ücretle bile çalışsa, şu an olduğu gibi eve katkı yapmaz ve hepsini biriktirip istediği rakama ulaşır.

Ama derdi belli ki çalışmak iş kurmak değil. Bu kadar basit sağlaması.

Konu sahibi bu konuda yorum yapmadı bildiğim kadarıyla, hatta kendisine bu soru yeni soruldu. Eve ne kadar yardımcı olduğu hakkında benim bilgim yok, yalnızca eşinin çalışmamasıyla ilgili dert yanıyor, demek ki sandığınız kadar sorunlu bi bey yok ortada.

Sizin de bilginiz yok, benim de yok.

Ama ikimiz de ev hanımları kadar ev işlerine katkısı olmadığına eminiz. İsterseniz aksini söyleyebilirsiniz tabi.

Bir önceki mesajımda yazdığım pek bir şeye de cevap vermemişsiniz zaten, ben de pek farklı düşündüğünüzü sanmıyorum. Yoksa neden parasını neden kendisinin biriktirmediğiyle ilgili de bir şeyler yazardınız.

Sadece forumda bolca gördüğüm yuva kurtarma misyonuna kendinizi adamış gibisiniz.

Ortada emek sarfetmeye yanaşmayan biri varken ne kadar yuva kurulur, bu da göreceli bir şey. Bence kurulmaz, kurulduysa bozulur. Sizce öyle değil veya öyleyse de bozulmaz.

Konu sahibi de kendi kararını verecektir.

Kendine bir iş kurmak istiyorsa, girsin bir işe çalışsın bir süre, kredi çekebilecek duruma gelsin ve çeksin krediyi. Hem bir işte tutunamamış hem kredi çek demesi fazla beleşçilik gibi geldi bana. Sorumluluk almadan kendi işine gereken özeni nasıl göstereceğinden emin olabilirsin ki? Sen çalışmasan bu kadar rahat olup, iş beğenmemezlik yapabilecek miydi ayrıca. Sırtını varlığına dayamış ve dayamaya devam etmek istiyor. Aslında eşin reşit ancak rüştünü sana ispat etmesi gerekiyor bana kalırsa.

Bosanmak icin bir sebep degil, mutlaka is bulacaktir, ama is aramamasi hos birsey degil.
Esiniz zoru görünce hemen kacip giden cinsten sanirim.
Benimkide ilk zamanlar öyle yapti, bütün yük benim omuzlarimdaydi. Bir ara birakti is aramayi.
Sonra ben kizdim buna, bayan olarak ben mi yapacagim sürekli diye ama aradan artik 9 ay gecmisti ve bicak kemige dayandi.
Is begenmeme durumu vardi, ona kiziyordum ben. Begenmemezlik yaparsan tabiki bulamazsin is. Su an bankada calisan arkadaslari yetkili oldular, esim sabretmedi ama. Neyse sonra kismet baska yerdeymis tasindik, benim bir tanidigimin yaninda ise basladi, seviyorlarda birbirlerini, calisiyor orda.

Yani biraz siz tepki gösterin, öyle yan gelip yatmasin. Tepkinizi bastan gösterinki alismasin. 2 aydir is aramayan adam tabi is bulamaz. Kendi isini nasil yapacakmis, öyle kolay degil o isler.

canım aynı şeyleri yaşadım nişanlanmaya hazırlanırken işsiz kaldı 1.5 yıl bi sürü işe girdi çıktı evlenene kadar hep benim çabam sayesinde oldu herşey ...aileme yansıtmamaya çalıştım ki hata ettim diyorum keşke bilselerdi o zaman belki farklı olurdu herşey..neyse 7 yıldır evliyiz bu arada yine birsürü yere girip çıkıyor,bende birkaç yıl çalışmadım ve çok sıkıntı çektim,2 yıldır çalışıyorum ve artık ona güvenim kalmadığı için kızım için birikim yapıyorum.. en son tak etti ve benimde bir sabrım olduğunu ve böyle devam edecekse ayrılmak istediğimi açıkça söyledim ,bizimki de kendi işini yapmak istiyor ama ben yeterince destek oldum birazda ailesi taşın altına ellerini koysunlar diyorum,şimdilik çalışıyor bakalım son 1 yıldır ama bu konuda artık taviz vermeye niyetim yok açıkçası

Böyle bir amacım yoktu ama o imajı çizmişim demek ki :)
Onu benim cevaplamama gerek yoktu konu sahibi kendisi cevaplamış zaten, eşi az paralarla özel sektörde sürünmek istemediği için zaman kaybetmekte istemiyordur.
Benim annem hala çalışır, babam emekli, maaşını eksik alır, annem çalışırken , evde yemeği yapan, torununa bakan babamdır. En yakınımdaki örnekten yola çıkarak yaptım yorumumu aslında. Farklı olsaydı konu sahibinin onada değineceğini düşüyorum.
Bakış açılarımız farklı olabileceğine göre, neden bu kadar takıldığınızı da anlamış değilim. Yorumlarımda sık sık belirtirim aslında benim fikrim, ben olsam, benim görüşüm diye..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…