- 10 Ocak 2015
- 237
- 158
- 48
Çok güldürdünüz beni, Allah da sizi güldürsün :)Kardeş esinizin size olan duskunlugundan bahsetmissiniz. Yalniz sevmemesi icin bir sebep yokki. Insan senin icin cinsel tercihini de değiştirir :)
Kardeş esinizin size olan duskunlugundan bahsetmissiniz. Yalniz sevmemesi icin bir sebep yokki. Insan senin icin cinsel tercihini de değiştirir :)
Allah yardimcin olsun canimAslında bana sorduğunuz sorular benim aklımın ucuna kadar gelip de kendime sormaya korktuğum sorular.
Eşim yarın bir muhasebeciyle görüşüp, kurmayı düşündüğü iş için tam olarak ne kadar sermaye lazım, kurduktan sonraki giderler nelerdir, vergisi vs. herşeyi sorup öğrenecek ve akşam konuşacağız. Dua ediyorum umarım muhasebeci arkadaş onu bu işten gözü korkacak kadar çok borca gireceğine ikna eder de beni işim kolaylaşır.
Allah yardimcin olsun canim
Ozel sektor oyle pis ki biz de cok sorunlar yasadik. esimde 5 yilda 4 is degistirdi anliyorum. Sadece birinden kendi istegi ile cikti. Onda da biraz sebep bendim galiba icim ciiz etti neyse.Ailem sadece iş konusundaki istikrarsızlığı nedeniyle ileride daha büyük sıkıntılar yaşayacağımızı ve benim mutsuz olduğumu düşündükleri için boşanabilirsin diyorlar. Eşimin sosyal ilişkilerine, satış kabiliyetine çok güveniyorum. Organizasyon firması kurmak istiyor. Düğün ve özel gün organizasyonları için. Benim tek emin olamadığım şey bu işe kendini yeterince veremez, yeterince koşturmaz ve batırırsa neler olacağı...
Kredi miktarı çok fazla olamayacak çünkü halihazırda ödediğim bir kredi var zaten, 5000-10000 tl civarı olabilir.
Eşimin işten ayrılma sebeleri ise ya işten çıkarıldı, ya böyle işte bu kadar az maaşa üniversite mezunu adam çalıştırılır mı dedi, kendi ayrıldı, ya satışları yetersiz bulundu, vs.vs.
bu saatten sonra isten cikabilirsiniz ki Bu sartlarinizi zorlar. Sizi cikmaza sokar. Ben olsam boyle bir riski almazdim ama sunu denerdim kesinlikle 3000 lira mi aliyorum. Kendim icin aylik gerekli olan parayi alirdim. Kalanini esime verirdim faturalari kirayi krediyi al hallet derdim. bunlari odemenin zorlugunu gordukce is secmede daha farkli davranir diye dusunuyorum. Tabi bu benim dusuncem esinizi en iyi siz bilirsiniz.Yorumlarınızdan aldığım fikre göre kredi çekmemek için elimden geldiğince direnmem lazım. Ancak bu sefer de destek olmayan eş suçlamalarıyla karşılaşacağımı biliyorum. Kavga edip, işin içinden çıkılmaz bir duruma sokmak da istemiyorum herşeyi.
Ama onu bu şekilde rahata alıştıran, bütün yükü üzerime alan en başından beri bendim, bu konuda öz eleştiri yapıyorum. Hatalıydım. Bundan sonrasında kendimi geri plana almam lazım ama nasıl bilemiyorum
Ozel sektor oyle pis ki biz de cok sorunlar yasadik. esimde 5 yilda 4 is degistirdi anliyorum. Sadece birinden kendi istegi ile cikti. Onda da biraz sebep bendim galiba icim ciiz etti neyse.
madem Sadece iş Sorununuz bunun cozumune odaklanin hayatta hic bisey dort dortluk gitmez. Isler iyi olur saglik Sorunu cikar. Saglik iyidir para dert olur huzur kacar vs vs onun icin denemekten zarar gelmez ama sunu unutmayin tecrubelerime dayanarak konusuyorum Isler ciddiye binince artar evdeki hesap carsiyi tutmaz. Ama denemekten de zarar gelmez. Sizi en fazla bir iki yil zorlar anladigim kadariyla.
Ben ozel sektor diyince ticaretle ilgili biseyler dusundum nedense. Organizasyon sirketi icin kosgeb destegi alamazsiniz ama farkli alanlar degerlendirirseniz kosgeb cok iyi bir firsat karsiliksiz kredileri filan var
bir de esiniz ek is olarak isyeri acana kadar eski meslegine devam etmek istemez mi sonucta aksamlari gitmis olacak .
bu saatten sonra isten cikabilirsiniz ki Bu sartlarinizi zorlar. Sizi cikmaza sokar. Ben olsam boyle bir riski almazdim ama sunu denerdim kesinlikle 3000 lira mi aliyorum. Kendim icin aylik gerekli olan parayi alirdim. Kalanini esime verirdim faturalari kirayi krediyi al hallet derdim. bunlari odemenin zorlugunu gordukce is secmede daha farkli davranir diye dusunuyorum. Tabi bu benim dusuncem esinizi en iyi siz bilirsiniz.
Eşinden neden çekinsin ki? Çek dediği parayla iş kurmayı düşünüyor, haliyle ödemeyide düşünüyordur. Ayrıca 2 aydır iş aramıyor yazmış konu sahibi, yani eşi özel sektörde sürünmek yerine kendi işinin sahibi olmak istiyor.
Ne dememi beklerdiniz ki, her açılan konuya yapıldığı gibi boşan mı demeliyim? Hayır ben böyle düşünmüyorum, evlilik kolay bir olay değil, haliyle kolayda bitirilmemeli.
Tabi bu benim fikrim, konu sahibinin isteği boşanmaksa bunu yapacaktır zaten.
Evet bir çok konuda boşan demek anlamsız geliyor ama korktuğum kısmı hakkında yanlış düşünmüşsünüz.Boşan demek zorunda değilsiniz, ev hanımlarıyla kıyaslamak gibi açık bir yanlışa girmediğiniz sürece.
Bu adamın evde emek sarf ettiğine inanıyor musunuz? Ev hanımları gibi evde varlık mı gösteriyor?
Herkes özel sektörde sürünmek yerine kendi işinin sahibi olmak ister.
Bunu eşini parasıyla yapmaya çalışanlar(hatta bu durumda olmayan parasıyla) da cinsiyet fark etmeksizin küçük görülmeye mahkumdur.
Zaten bunu en çok dile getirenler aslında çalışmayı sevmeyip kendi işinde daha az çalışacağını düşünenlerdir.
Boşan demek ne kadar anlamsız geliyorsa size artık korkarak bakıyorsunuz, saygı duyuyorum.
Yalnız ''Eş kötü günde belli olur, kredi çek de eşin iş kursun.'' demek ciddi ciddi kadına kendini kullandır demek. Eşi paşa paşa çalışacaktı karısının maaşı olmasa, evde yatamayacaktı. Buradan bile kullanıldığı açık.
Evet bir çok konuda boşan demek anlamsız geliyor ama korktuğum kısmı hakkında yanlış düşünmüşsünüz.
Konu sahibinin, şuanda kendini kullandırdığını düşünmediğim gibi, eşi için kredi çekmesini de kendini kullandırmak olarak görmüyorum, kurulacak işten ikiside faydalanacaksa niye kendini kullandırmış oluyor?
Konu sahibi bu konuda yorum yapmadı bildiğim kadarıyla, hatta kendisine bu soru yeni soruldu. Eve ne kadar yardımcı olduğu hakkında benim bilgim yok, yalnızca eşinin çalışmamasıyla ilgili dert yanıyor, demek ki sandığınız kadar sorunlu bi bey yok ortada.Bırakın krediyi, şu an için de konu sahibi kendini kullandırıyor.
Aynı tarif ettiğiniz şekilde, kendi kazanıyor ve eşi de faydalanıyor.
Eşi ev hanımları gibi de eve katkıda bulunmuyor.
Zaten kendi çalışıp 1 yılda biriktirebileceği parayı eşinden beklemesinden de belli durum. Asgari ücretle bile çalışsa, şu an olduğu gibi eve katkı yapmaz ve hepsini biriktirip istediği rakama ulaşır.
Ama derdi belli ki çalışmak iş kurmak değil. Bu kadar basit sağlaması.
Konu sahibi bu konuda yorum yapmadı bildiğim kadarıyla, hatta kendisine bu soru yeni soruldu. Eve ne kadar yardımcı olduğu hakkında benim bilgim yok, yalnızca eşinin çalışmamasıyla ilgili dert yanıyor, demek ki sandığınız kadar sorunlu bi bey yok ortada.
Böyle bir amacım yoktu ama o imajı çizmişim demek ki :)Sizin de bilginiz yok, benim de yok.
Ama ikimiz de ev hanımları kadar ev işlerine katkısı olmadığına eminiz. İsterseniz aksini söyleyebilirsiniz tabi.
Bir önceki mesajımda yazdığım pek bir şeye de cevap vermemişsiniz zaten, ben de pek farklı düşündüğünüzü sanmıyorum. Yoksa neden parasını neden kendisinin biriktirmediğiyle ilgili de bir şeyler yazardınız.
Sadece forumda bolca gördüğüm yuva kurtarma misyonuna kendinizi adamış gibisiniz.
Ortada emek sarfetmeye yanaşmayan biri varken ne kadar yuva kurulur, bu da göreceli bir şey. Bence kurulmaz, kurulduysa bozulur. Sizce öyle değil veya öyleyse de bozulmaz.
Konu sahibi de kendi kararını verecektir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?