- 21 Haziran 2016
- 9.248
- 25.556
- 548
- Konu Sahibi little bird
-
Evet özel ders almaya başladım. Keman hevesliydim ana piyano daha zevkli geldikursa mı gidiyorsunuz nası başladınız?
Rabbim gücüne gitmesin nolur...kendimmicin en iyi yaptığım sey 2.cocugu yapmamak bence...allahim gunah mi bilmiyorum ama sebepleri var...belki ilerisi icin kendime.yapacak en iyi.seydir ama şu anki 2 gıdım.aklimla böyle düşünüyorm...Allah uzun sağlıklı ömür versin 1tane var ve bu memlekete bu düzene bu dünyaya..ben karar vermeyecegim.tabi muhakkak.allah bilir ama 2.cocuk istemiyorum sorumluluk beni.korkutuyor...resmen karanliktam korkar gibi korkuyorum2.denBu aralar kendi bazı karakter özelliklerimden memnun değilim, sevgilimden ayrıldım derken kendimi mutsuz bi dönemde hissediyorum.Şöyle bi twit vardı:
*bu dönemi atlatana kadar yetersiz olduğun herhangi bir konuya odaklan ve o konuda mükemmel olana kadar çalış*
Ben de kendimi geliştirmek istiyorum. Zihinsel veya başka manada da olabilir ve başkalarının yaşadıklarını okumayı da seviyorum.
Sizin için bu zamana kadar kendim için yaptığım/yapıyor olduğum en iyi şeydi dediğiniz şeyler varsa onlar ne? Sizi ne şekilde değiştirdi/etkiledi?
Bu spor olur ,diyet olur, toksik insanları hayatınızdan çıkarmak olur, bir düşünce şeklini değiştirmek olur, sevgilinizden ayrılmak olur, barışmak olur, felaket gibi görünen ama bir şeyler katan bir olay olur; çok fazla örnek verdim kısacası aklınıza gelen her şey olur, ben okumayı severim başkalarının hayatından kesitleri; yorumlarınızı bekliyorum.
Burda en aktif üyelerden birisiniz, hiç öyle durmuyorsunuz.. Şaşırdım..yeterli özgüvenim yok işte.
yani okul hayatım boyunca da aktif bir öğrenci değildim. derslerde cevabı bilsem de pek parmak kaldırmazdım. topluluk önünde heyecanlanıyorum vs. çok iyi bildiğim bir şeyi bile heyecan geldiği zaman düzgünce karşı tarafa aktaramıyorum. yani kursa gittim diyelim, bildiğim kadarını bile gösteremem, çekinirim :)
İlişkinizin iyi gitmesi için her detay düşünülüp planlanmış sankiTeşekkür ederim.
Kurallar normal aslinda ama 19 yasinda koyup 32 yasinda sürdürmesi garip:))
Özür dilemek yasak mesela aramızda.
Yaşanan bir şeyin sebebi vardır.
Ses yükseltmek de yasak normalde ama benim arada yükseldigim oluyor.
Konuşacak durumda değilsek (ofkeli yada çok üzüntülü) ayrı odalarda takılıyoruz, hatta bazen birimiz evden gidiyor :) tartışma ortamında bir şeyin çözülebileceğine inanmıyor
(Arada stres atardık halbuki)
Aramızda şu ana kadar ayrılık lafı hic geçmedi, geçerse ve bu bir kere dile alınırsa olacağına inanıyor. Bunu varsayımsal olarak bile kullanmıyoruz. (Hani olur ya ayrılırsak... gibi bir cümle kuramıyoruz)
Ailelerimiz ile ilgili şu ana kadar sorun yaşamadık, ikimizde saygılıyız ve aile ile ilgili bir meselede herkes kendi ailesi ile çözüyor. Birbirimizi ailelerimiz ile karşı karşıya bırakmıyoruz.
Ailelerimizi birbirimize sikayet etmiyor yada kiyas yapmiyoruz.
Bir şey saklamak, gerçeği çarpıtmak, abartmak yada küçümsemek yok.
Dedikodu yok.
(Bu bazen can sıkıcı olabiliyor, insan iki lafın belini kırar arada:) )
Daha çok var da, yasarken benimseyip arada kaynatmisiz :)
Eğlencelidir, gezmeyi sever, hossohbettir, sempatik, girdiği ortamda dikkat çeker, kolay kolay öfkelenmez, onemser.
Kontrolü bırakmaması, arada boş beleş yasamamasi biraz zorluyor :)
Yakınımızdaki herkes felaket tellalı gibi bir gun cok fena patlayacak kehanetinin gerçekleşmesini bekliyor :)) ben ise sabırlı, sakin ve insan ilişkilerini iyi yönettiğini.
Kendisini birazcık örnek alıyor olabilirim :)
Birkaç kere mi üniversiteye gittiniz nası oldu anlamadım1. Cocuk sahibi olmak, anne olmak
1. esimle tanisip evlenmek
3. kendimi hep gelistirmek okul okumak biri bitince tekrar daha üst kademe okul okumak. Okul okurken üfff bitsin birdaha okul hayati bitti diyorum her defasinda, ama bitince bir sene ara verip yok okul bana iyi geliyor okumaliyim ben bosa giden zamanima yazik diyip...... hoooop tekrar okulda buluyorum kendimi. Ve inan cok iyi geliyor bana. Zamanimi bilgiye harcamak kendimi gelistirmek cok mutlu ediyor beni.
Bu ikisini ben de yapmaya çalışacağım özellikle sevgiliyle alakalı kısmı yapabildiğimi söyleyemem karşı tarafın ilgisi az geliyordu bi öncekinde ama alttan alıp durdumHangi birini anlatayımşaka bir yana benim için en önemli şey kitap okumak. Cidden bak saçma gelebilir ama iyiki bunu kendime yapıyorum. çevrem hep şey der ne çok okuyorsun. Bilmiyorlar ki okudukça kendimi buluyorum. Kendimi keşfediyorum. Kendimi sevmeyi öğreniyorum. Nasıl biri olmak istiyorum ve şuan o hayalimdeki karaktere ne kadar uzağım bunları düşünüyorum. Ve kitaplar buna çok yardımcı oluyor. Bide ilişkiyle ilgili birşey söyleyeyim ilişkide ilk planda kendi mutlulugumu tutuyorum (bencillikle karıştırma ama öyle birşey değil). Çünkü gördüm ki ben mutlu değilsem karşımdaki adamda mutlu olmuyor ilişki de bişeye benzemiyor.
psikologa mı gittiniz yoksa psikoterapi gibi bir şey mi?Hayatta krndim için yaptığım en güzel şey terapiye başlamak oldu. Ruh dinginliği herşeye bedelmiş.
antidepresanlar sizde ruh halinizde davranıslarınızda nasıl etkiler olusturdu? Ben Çok kısa bir süre kullandım ama sonra bıraktımAntidepresan kullandim bu benim icin donum noktası oldu devamli olarak kullanmam mesela kendim icin yaptığım bir sey kullanmadan önce uzun sure rahatsizdim toparladim. Onun dışında okul kazandim calismayi seviyorum bunun etkisi var sanirim. Kotu huy olarak onceden cok kuserdim simdi bu huyumu biraktim hemen affediyorum barisiriyorum daha sinirli ve hircindim bu huyumu da torpuledim suan ise ingilizcemi gelistirmeye çalışıyorum
Napıyodu bu kadın size bu kadar?Enerjimi sömüren , yaşama sevincimi elimden alan, gördükten sonra 10 gün kendime gelemediğim kayınvelidemi hayatımdan çıkardım. 34 yıllık hayatım boyunca kendime yaptığım en büyük yatırım bu. 2 aydır kuş gibiyim valla.
bunlarin hepsi bende var.Eşimle evlenmeye ikna olmak (özellikle bdv okumaya başladıktan sonra yerleşti bu düşünce)
Kendimi çok sevip, gamsız bir insan olmak
Kpss asılmak
Erken evlenmemek
Yalnız vakit geçirmeyi sevmek
Maddeye mana yüklememek
hangi ülkedesiniz? Artıları ve eksileri ne sizce?Kendim için yaptığım en iyi şey yurtdışına yerleşmek oldu. Hem kariyerim için daha iyi oldu hem de daha huzurluyum artık.
ama bu özelliğin üstüne gitmeden düzelmezki küçük büyük adım ata ata aşamayacağımız bir şey yok bence. Mesela profil resminiz adınız tanıdık geldi daha önce konuşmadığımız halde demekki akılda kalıcı birisiniz etkiniz güzel insanlar üzerinde başka üyeler de yazmış zaten :)yeterli özgüvenim yok işte.
yani okul hayatım boyunca da aktif bir öğrenci değildim. derslerde cevabı bilsem de pek parmak kaldırmazdım. topluluk önünde heyecanlanıyorum vs. çok iyi bildiğim bir şeyi bile heyecan geldiği zaman düzgünce karşı tarafa aktaramıyorum. yani kursa gittim diyelim, bildiğim kadarını bile gösteremem, çekinirim :)
öğretmen oldunuz mu su an?Insanları olduğu gibi kabullenip hafiflemek, üstüne kafa yorup yorulmamak..
Hayallerimden vazgecmeden kararlılıkla öğretmenlik icin çabalamak, az esya cok huzur diyerek yaşamak
Sizde baya bir yaşanmışlık var sanırım hayat hikayenizi okumak isterdimOoooo çok var hangi birini saysam ki?
Boşanmak.
Sağlıktan sevgiden daha önemli hiç bir şey yoktur mottosuyla yaşamak,
Artık sigara içmemek.
Eski okuduğum okulu beğenmeyip açıktan da olsa yeniden okumak.
İşyerimdeki tüm zorluklara katlanıp iyi bir yere gelebilmek için mücadele etmek.
Hayatta Allahımdan başka hiç kimse (gerçekten kimse yoktu hem fiziksel hem ruhsal anlamda 0 kişi vardı yanımda) kalmadığında yine de dayanıp çabalayıp sabredip isyan etmemek. Düşüp yıkılıp yeniden ayağa kalkmak!!!
Öldürmeyen gerçekten güçlendiriyor,denendi.
....................................................................................................
Veee tabii ki hepsi bir yana, hayatımın anlamı ile evliliğime sonsuz şükür.
Bağımlılıklardan nasıl kurtulunurun örneği olmuşsunuz yemeği de bağımlılık sayarsak :)Kendim için yaptığım en iyi şeyler :
1-çalışmak (ekonomik özgürlük kadın İçin büyük avataj )
2-koşmak ( yarışlar sayesinde ehlileşiyorum galiba )
3-kilo vermek (96-57 arası )
4-sigarayı bırakmak (13-14 yıl boyu günde ortalama 2 paket içerdim 8 sene oldu )
5- meditasyon.
6- göğüs büyütme ameliyatım
Daha bir sürü hedeflerim ve hayallerim var .
hangi ülkedesiniz?Eşimle tanismak❤
Ehliyet alıp araba kullanmak.
Dil öğrenmeye çalışıyorum. Kendi çabamla.
Disardan lise eğitimimi tamamlayacağım.
Ve kimseyi eskisi kadar onamseyip takmıyorum. Yaşadığım ülkede süresiz oturum almak hedeflerim arasında.
Banada aynısını yaptılar ve sonrasında bile arayıp sormadılar sanırım düğünde takı bekleyeceğimi falan sandılar yazık hala cok kızıyorum düsündükce ve görüşmüyorum hicbiriyle3 tane yakın arkadaşımı hayatımdan çıkardım. Evleneceğim zaman hepsini aradım süreçten haberdar ettim. Hayırlı olsun bile demediler. Biri tatile gideceğim gelemem dedi. Diğeri aynı yerde yaşamamıza rağmen nişanıma gelmedi ne zaman evleneceğimi sormadı. Öbürü başka bahane buldu. Şimdi düşündüğümde iyi ki artık hayatımda değiller diyorum. Bencil insanlardan kurtulduğum için şükrediyorum.
teşekkür ederim :) ama 28 yaşındayım, değişmek zor geliyor. hayatımın hiç bi döneminde aşırı çaba harcayan, kendini bişeylere adayan biri olmadım zaten. ortalama demiştim ya, her zaman böyleyim. ama mutluyum yani. tabi iyi bişey olduğundan değil.ama bu özelliğin üstüne gitmeden düzelmezki küçük büyük adım ata ata aşamayacağımız bir şey yok bence. Mesela profil resminiz adınız tanıdık geldi daha önce konuşmadığımız halde demekki akılda kalıcı birisiniz etkiniz güzel insanlar üzerinde başka üyeler de yazmış zaten :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?