Kepçe Kulak Ameliyatı oldum ...

Arkadaslar olanlar zaten olmuslar iyilesme sureclerinin en iyi sekilde gecmesini diliyorum.olmayanlar da kendi dusuncelerini degil de sececekleri doktor hakkindaki dusuncelerini yazarsa herkes acisindan bilgi ve tecrube paylasimi acisindan cok daha faydali olur.ben de foruma bu amacla girdim ve doktorumu sectim ercan bey.ha zaman ne gosterir bilinmez.fakat arastirmalarim ve paylasimlarim bu yonde olacak ki olacak olanlar yani benim gibi en azindan bilgi sahibi olsun.
www.youtube.com/watch?v=v2nX9-fE3cc bu videoda ercan bey kisaca cihandide teknigini anlatiyor kanalturk ana haberde.bir videosunda da bu amt in turk cerrahi dunyasinda zaten basarili bir sekilde uygulandigini soyluyor zaten.kendi tekniginin ustunluklerini de soylemisti.benim kafama cok yatti ve bu karara vardim.tartisilir tartisilmaz ama ercan beyi dusunmek isteyenler bilgi alsin en azindan ...

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Ya kusura bakma ama burada bir sürü insan doktora gitti hiçbirinin doktoru belirli süre sonra açılacak demedi. Bu doktorlar hepimize yalan söylüyor ama sadece sana mı doğruyu söylüyorlar. Benim amacım kalp kırmak değil nereden çıkarıyorsun. Kırılacak birşey yok. Sen doktorları da zan altında bırakıyorsun. Doktorlara yapılmış bir iftira oluyor. İnsanları yanıltıyorsun. Çünkü 5 yıldır ameliyat olmayı düşünen fakat olamayan bir insansın ve ben araştırdım açılacak diyorsun. İzmir'de bir profesöre oldu arkadaşım 2004'te. Sen devlet hastanelerine mi gidiyorsun bilemem oralarda nasıl yönlendiriliyor insanlar. Kuzenlerim florence nightingale'de oldu. Çevremdekiler ben dahil hep özel'de olduk bu ameliyatı. Ve tekrar ediyorum burda kimsenin doktoru belirli süre sonra açılacak demedi. Açılma dediğimiz de eğer kulaklarda fazla olan kıkırdaklar gerekli kadar kesilmediyse bir miktar açılır. Ama asla eski hâline dönemezsin istesende olmaz.

@burqa sen hangi doktora ameliyat olmayı düşünüyorsun, onun tekniği forumda geçenlerden farkı nedir,

Birbirinizin kalbini kırmanıza gerek yok, kepçekulak insanın psikolojisini bozacak derecede takıntı yapar insanda, hassasiyet olması normal.

Kepçekulak ameliyatlarından sonra her kulak biraz açılır, doktorlar bu açılma payını hesaplayarak kulakları çok yapışık yaparlar, sonra kulak normale döner 3 ay içinde.

Doktor işini iyi yaparsa normal seviyede, yapamazsa gereğinden fazla açılır, bu ameliyatın ücretleri 2.500- 4.000 TL arasında değişiyor, herkes bu paraları ödeyemebilir, o yüzden ameliyatı insanlar istemeden geciktirebilir,

Ameliyatı olacak arkadaşlar bir doktorda karar kılsınlar ve ameliyat olsunlar, kararsız kalmasınlar.

Arkadaslar bugun 19. Günüm, muayenem vardı. Doktoruma sordum nasıl bi teknik uyguladınız diye, kimi yerde kıkırdagı inceltmiş kimi yerde fazlalıkları kesip çıkarmış. Kalıcı dikiş kullanmıyorum tekniğimde dedi. Cilt zamanla yabancı maddeyi dışarı itebilir çünkü.. Kıkırdağı içerden eriyen dikişle dikiyormuş ama uzun vadede eriyorlarmış o eriyene kadar kıkırdak kaynıyor zaten dedi. 1 yıldır bu teknikte açılma yaşayan hastam olmadı dedi. Ama kıkırdağın malesef hafızalı bir yapısı olduğunu doğruladı. Ama tabiki doğru yerlerden doğru derecede kesi ve inceltme ile bu ihtimal düşüyor.

Bu arada lazerle kepce kulak ameliyatını da sordum ve aldıgım cevap şuydu "türk milleti lazeri duydumu deli oluyor" hakikaten böyle degil miyiz:)) lazer duyduk mu tamamdır kesin çok iyi algısı. Lazerin yuzde yuz basarılı oldugu tek yer bence epilasyondur dedi ki orası da doğru. Ama kulak, yanığı kesiye göre daha zor kabulleniyormuş, o teknikten haberim var ama başarı şansı okadar yüksek değil, olsa türkiyeye gelmesi 1 gün, neden uygulamayalım dedi, ki çok haklı buldum.

Bu şekilde işte. siz nasıl oldunuz arkadaslar, var mı bir gelişme durumunuzda?

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Evet dogru huseyin gunerin bana anlattigi teknikte de kikirdak zayiflatma isini eskiden lazerle yaptigini fakat odem olusturdugunu soylemisti simdiyse ozel bir aletle yaptigini soylemisti.bu arada arkadaslar ercan cihandidenin newestetikten arkadasi sanirim bora okla emaillestim o da cihandide tekniginin cok daha dogal kivrim olusturdugunu fakat islem biraz daha detayli oldugundan odemin biraz daha fazla olabilecegini soyledi.ayrica ercan beyin tezini okudum yazilana gore acilma revizyon yok istatistiklere gore.bir de netten teknigi canli izledim ilkinde tuhaf hissetsem de alistim izleye izleye yaptiklari cok mantikli geldi bana ama bilemiyorum bakalim

Ercan cihandide yi ilk kez bu forumda duydum ama anlattıgınıza göre cok donanımlı bir doktor. Hastalarında açılma ve revizyon yaşanmamış olması da çok büyük bir artı. Ödem fazla olsun nolcak ki geçer :) sonuca bakalım. Peki hadi diyelim ki açılma yaşandı, revizyonu yine ücretsiz karşılıyor mu? Belki forumu takip eden ameliyat olmamış arkadaşlara ışık tutabilir bu bilgiler.

Karsilayacagini soylemisti evet ama hic yapmadim dedi hani ben de utube dan videosunu izleyince o teknigin cok mantikli geldi kikirdakta dikis yok kesik var dikis sadece deride ki o da gidiyor dogal bir sekilde kivrim olusturuyor bunlar teknik bilgier tabi sen nasil oldun happytreefriend uzerine yatma hassasiyet vs gibi?

Canım fazla işlem uygulanmıs kulagımın üstüne hala yatamıyorum doktorum hala şişlik oldugunu söyledi, digeri çok daha iyi durumda. onun haricinde hic bi sıkıntı yok sadece çok su degdirmedigim icin dikislerim hala erimemiş. Doktorum iyice köpürte köpürte yıka dedi eriyen dikisler icin önemli sanırım bu nokta.

Daha az sorun olan kulaginin uzerine yatabiliyor musun peki cnm?

Evet onda bi sıkıntı yok daha rahat yatıyorum ama uzun süreli yatınca agrıyor tabi. Digerinde anlık yatmam bile söz konusu degil suan:)

Merhaba bi kulağım içime sinmedi demiştiniz. Onu doktorunuza danıştınız mı. Durumunuz nedir. Her şey yolunda mı? Geçmiş olsun.

Umarim en kisa zamanda iyilesirsin cnm darisi bana ve herkese

@Lucin Evet danıştım canım, kulagının şekli tam bi otursun iyice öyle görelim dedi, zaten ilk 3-4 ay ikinci bi ameliyat için uygun degilmis. Açıkçası aşırı rahatsız edici bi durum yok ama ben aynaya baktıgımda sadece kulaklarımı inceledigimden gözüme çok batıyor sanırım. Böyle nasıl anlatayım 1 cm filan bi arkaya alınması gerekiyor gibi sanki. Ama doktora gittigimde kocaman ekranda önceki halimi de görünce bi şok geçirip hakkaten olmuş daha ne istiyosun kızımmm demedim degil kendi kendime:)) bi otursun bakalım iyice bi zaman geçsin görelim.. @cano insallah canım hepimiz istedigimiz kulaklara kavusalım insallah:)

Merhaba arkadaşlar bugün sakız çiğnedim sol kulağım ağırmaya başladı ilginç bir durum sizlerle paylaşmak istedim

Merhaba arkadaşlar bugün sakız çiğnedim sol kulağım ağırmaya başladı ilginç bir durum sizlerle paylaşmak istedim

Evet bende de olmuştu:) sonra geçti. Bişeyler çiğnerken çeneden direk kulaga baglandıgı icin kulaklar oynuyo heralde

@happytreefriend korktum ama ya hemen çıkartıp attım sakızı içindeki dikişler gevşedi açılcak sandım :) sen diyorsun ya bir kulağım biraz daha açık aynısı bende var sol kulağım çok güzel sağ kulağım 1 2 milim açık ama ben aynada çok incelediğim için farkına varıyorum bunun zaten ameliyattan öncede o kulağım diğerinden daha kepçeydi

Evet işte milim santim çok anlamıyorum ama:)) bi açıklık var uç kısımda, ortası ise baya yapısık. Ortası okadar yapısmamıs olsa orası göze batmayacak belki de. Daha cok yeniyiz ama iyice iyileşmesini beklemeliyiz sanırım tam hükme varabilmek icin:) Çok enteresan gerçekten bide bigün çok beğeniyorum başka bi gün moralim bozuk yataga giriyorum. Sürekli değişiyo fikrim ne olacak bu halimiz:))

@happytreefriend bendede öyle ya bide açılacak diye korkuyorum o beni tedirgin ediyor sanırım çok kafaya takıyoruz biz bunu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…