- 25 Ağustos 2016
- 433
- 533
- 23
- 44
Nişanlım şuan anlattığım gibi birisi, eksiği yok fazlası var. Hangimizin gelgitleri yok ki?
Bazı yapılan yorumları anlamakta güçlük çekiyorum.
"Nişanı at, yarın seni köle yapar, ailesine tapıyor vs vs"
Siz hayatınızda ki her şeyden bu kadar kolay mı vazgeçiyorsunuz? Demek ki boşanmaların çok olmasının sebebi bu. Sanırım herkes el bebek Gül bebek büyüdü ve ufacık şeylere bile büyük tepkilerle kararlar verebiliyorsunuz. Açıkcası ben ailemde de, nişanlımda da baştacı oldum hep. Ama bu bana pes etmeyi değil, şımarıklığı değil,aksine sevdiğim şeylere sahip çıkmayı bırakmamayı, zorluk görünce pes etmemeyi öğretti. Hayatta herkesin imtihanı farklıdır. Belki de dün akşam ilk açtığım konu da gerçekten çok canım yanmıştır, kızgınımdır kırgınımdır da öyle söylenmişimdir Nişanlıma. Şuan ailemin yanına geldim, sabah nişanlım kapıma kadar gelmiş, kredi kartını harçlığımı vs verdi. İhtiyacım yok ailemin yanına gidiyorum vs desem de, olsun belki lazım olur, beğendiğin bir şey olur alırsın dedi.. bu olay gerçekleşirken de ikimiz kırgınız birbirimize, ne bir güzel söz (bitanem hayatım) deme var ne başka bişi... işte ben bu durumlarda anlıyorum beni ne derece sevdiğini önemsediğini. Bir şeylere ne kadar kızarsa kızsın asla ağzından kötü laf çıkmaz, beni değersiz hissettirecek bir laf etmez, şiddet gibi bir durumu asla olmadı çok şükür. Bazı şeyleri kabul etmeyişim, onu bırakacağım vazgeçeceğim anlamına gelmiyor. Diyorsunuz ki yarın evlenince değişir, aşk sevgi biter seni kapatır vs. Arkadaşlar siz bu durumu yaşadınız diye, veya bir çok kişi bu durumla karşılaştı diye herkes aynı olacak diye bir şey yok. Benim annem babam 28 yıllık evli ve hala birbirlerini incitmekten çekinip aşkla bakarlar. Evet istisnalar kaideyi bozmaz ama bunu düşünerekte nişanlımı terkedip bırakıp gitmek olmaz ki. Biz ne zorlu mücadeleler verdik o yüzüğü takmak için. İnsan sinirlendiğinde her şeyden vazgeçip gitmek istiyor belki, ama biraz sakinleşince geçiyor :) belki yazdıklarımdan dolayı sizde tecrübelerinizden yararlandırmak ve belki de benim göremediğim durumları göstermek istediniz, hepinize çok teşekkür ederim, gerçekten bazılarınız o kadar iyi o kadar candan ki.. bazıları da tam aksi :) zamanla herşey yoluna girecektir inşallah. Bugün Ailem ile de oturup enine boyuna konuşacağım bu konuyu. Yine sizi haberdar ederim :)
Sizin kafanız çok karisik.1- Tesettür abiye al demedi, ben kendim seçtim, çok açık sevmediği için gönlü olsun istedim.
2- mesele 3 kuruş değil, konuyu kavrayamamış olabilirsiniz.
3- gençliğimi enerjimi mesleğimde kariyer yapmak için kullanıyorum ve kendisinin de ön ayak olması ile yüksek lisansa başladım.
4- burada tecrübenizi aktarmak demek, hiç tanımadığınız birine "yobaz vs" gibi hakaret edeceğiniz anlamına gelmiyor. Saygı çerçevesinde yorumunuzu yapar gidersiniz.
Genel olarak ne kadar karamsar kötü düşünceli, kötü konuşan insanlar var. Saygı çerçevesinde yapmayacağınız yorumları hiç yapmamanızı tavsiye ederim. Zira ben çirkin laflarınızdan oluşan yorumları okurken iğreniyorum bazı hemcinslerimden.
Sen onun için çok iyi insan oje nedir ki sürmeyiveririm deme o senin için çok iyi düşünceli bir kız bir ojesi dövmesi için kalbini kırmayayım nasıl mutlu oluyorsa öyle olsun derse O zaman sende onu mutlu etmek için sürmessin belki.
Susturma gibi bir gayem yok, aksine daha çok bağırsın ki benim göremediği şeyleri objektif olarak gösterebilesiniz. Benim takıldığım nokta: kaba ve kırıcı olmadan bunun yapılması.Sizin kafanız çok karisik.
Bu karışıklıkta hayatı karar aliyorsunuz.
Içimizde o bağıran sesi ne kadar susturabileceksiniz?
Haklısınız. Bende sizinle hemfikir olduğum için mücadelem. Sadece kaba ve kırıcı konuşulmasından hoşlanmıyorum. Zaten ertesi gün elbiseyi değiştirdim ve askılı bir elbise aldım. Dövmemi sildirmeyeceğimi söyleyip önemi sürdüm yanında :) ve evet kafam karışık biraz.. taşları yerine oturtmaya çalışıyorum.işte ona zorlanmaman lazımdı. nasıl beğeniyorsan içinden nasıl geliyorsa o şekil bir elbise seçmen lazımdı. hayatta 1 kere giyeceğin en özel gününde elin herifinin gönlünü dert ediyorsan güzel bir ilişki çıkmaz buradan. onu yok say vs demiyorum ancak elbiseyi giyecek olan sensin senin kendi isteğine göre seçmen lazımdı.
çok açık sevmeyen ona göre bir kızla nişanlanacaktı.
ve evet ojeyle dövmeyle beğendiği kızı sonradan değiştirmeye kalkan adam yobazdır.
siyasi görüşü hayata bakışı ne olursa olsun.
sert gelebilir iğrenebilirsin ancak hayallerde yüzüyorsun. ben sana olacağı söylüyorum.
Dün açtığınız konuya onca yorum yapıldı.Susturma gibi bir gayem yok, aksine daha çok bağırsın ki benim göremediği şeyleri objektif olarak gösterebilesiniz. Benim takıldığım nokta: kaba ve kırıcı olmadan bunun yapılması.
konudaDün açtığınız konuya onca yorum yapıldı.
Sizin söylediklerinize dayanarak ustelik.
Dün sizin için seçilen bir elbise vardi, bugün sizin seçtiğiniz elbise oldu.
Kendinizle çelişmiyor resmen savaşıyorsunuz.
Bugün dün cizdiginizden bambaşka bir profilde anlatıyorsunuz nisanlinizi.
Içimize sinmedigi o kadar açık ki.
Olumsuz yorumlar gelince birden nisanliniz harika biri oldu.
Siz ikna edilmek istiyorsunuz, güzel olacağına inandirilmak istiyorsunuz.
Ufak bir tavsiye: içinde "acaba" olan iş ya bize uygun değildir ya da doğru degildir.
Peki...Dünkü açtığım konuda yorumlarımı omursanız orada da belirttim elbiseyi kendi isteğimle aldım diye. Gül de çok güzel ama dikeni var değil mi? Dün nişanlımı yerden yere vurduğumu hatırlamıyorum. İnsan sinirlendiği canı yandığı zaman annesi için bile üzücü konuşup kırabiliyor. Sanırım siz kusursuzsunuz :)
Ben ger şeyin güzel olacağına inanıyorum. Çünkü olaylara kavgacı kinci şüpheci yaklaşmam hiç..
konuda
Hayır lütfen :) değerli düşünceleriniz için teşekkür ederim. sizi kırmak gibi bir amacım yok inanın. Belki de dediğiniz gibi şuan böyle inanmak istiyorum. Belki acı tecrübe ederek gerçeği göreceğim bilemiyorum ama şuan birazcık böyle mutlu olayımPeki...
Amaan bana ne değil mi?
Değerli yorumunuz için çok teşekkür ederim. Dün akşamdan bu yana benimle dertlenen, yol gösteren, tecrübesini paylaşan herkese minnettarım. Yoksa tek başıma kafayı yerdim sanırım. Ben oturup konuşunca orta yolu bulabileceğimizi düşünüyorum. Mesela ojeyi asla süremezsin demiyor kızmıyor, sadece oje sürdüğümde elimi avcuna alıyor diyor ki, gözünü sevdiğim tırnakların zarar görüyor böyle, sürekli sürüp çıkarıyorsun ikisi de kimyasal madde, ojesiz daha güzel diyor. Tabi ben yine sürüyorum :) veya dar pantolon giydiğimde kalçayı kapatan uzun bir şey olsa üzerine diyor. Bu benim de işime geliyor zaten. Bazen de daracık giyinip çıkıyorum hiç sorun çıkarmıyor. Bana kabalıkla bir şey yaptıramayacağını, yaptırmaya çalıştığında bu işin çıkmaza gireceğini beni kaybedeceğini biliyor. Sizde haklısınız, belki dün akşam sinirle hep olumsuz yanları yazmış olabilirim.Kimse burada sizin ayrılmanızdan mutluluk duymayacak. Sadece insanlar tecrübeli, yaşadıklarından yola çıkarak yorum yapıyorlar.
Nişanlınızı tabi ki siz daha iyi tanıyorsunuz ama aileler de işin içine girince olaylar bambaşka boyutlara taşınıyor.
Yaşam tarzları çok farklı olduğunda istenmeyen şeyler ortaya çıkıyor genelde.
Benim giysime, yediğime içtiğime, gittiğim yere, arkadaşıma karışan bir insanın bana saygı duyduğunu düşünemem mesela. Yetişkin bir insan nerede ne yapması gerektiğini, ne giyeceğini, oturmasını kalkmasını bilir zaten. Yaşınız küçük değil. Bunlara müdahalelerde bulunulması sizi bunaltıyor, normal bu zaten. Bu sorunları tamamen aşabileceğinize, orta yolu bulabileceğinize inancınız tamsa devam edin ilişkiye tabi.
Ama siz muhafazakar olmayan, klasik bir otelde tatil yapmak istediğinizde, bikiniyle denize girmek istediğinizde, şortla, etekle, elbiseyle sokağa çıkmak istediğinizde buna karşı gelecekse eşiniz ilerde ne yapacaksınız bunun cevabını vermelisiniz. Kafa yapısı çok farklı olduğunda anlaşmazlıklar oluyor çünkü.
İnsanlar kötü bir şey söylemiyor. Birbirine benzer insanlar hayatlarını birleştirmeli. Bu yüzden çok evlilik bitiyor. Burada bir konu vardı, eşi kendisine benzerken birden muhafazakarlaşmış örneğin, anlaşamıyorlardı, boşanmayı düşünüyorlardı.
Bu ilerde arkadaşlarınıza sirayet edecek, girdiğiniz ortama, giydiğiniz ayakkabıya, görüştüğünüz insanlara...
Bugüne dek kız ailesinin olumsuz bulduğu durumların ilerde problem olduğunu gördüm ben hep.
Acabalarınız var, herkesin evlenirken acabaları vardır ama sizinkiler biraz farklı. Umarım mutlu olursunuz ve biz yanılırız.
Bakin burada önemli olan ne benim, ne de benim dusuncelerim.Hayır lütfen :) değerli düşünceleriniz için teşekkür ederim. sizi kırmak gibi bir amacım yok inanın. Belki de dediğiniz gibi şuan böyle inanmak istiyorum. Belki acı tecrübe ederek gerçeği göreceğim bilemiyorum ama şuan birazcık böyle mutlu olayım
Eski konuyu okumustum ama karadeniz turu ve dovme olayina gelene kadar ayni kisinin konusu oldugunu anlamadim.Önceki konuda kadınlar kulübü olarak adamı ve ailesini gömdük resmen. Bu konuyu okuyunca vay be dedim ne mükemmel erkek! Bir ojenin, dövmenin lafımı olur diyesim geldi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?