Selamlar Kityycim ve ketojenik diyete niyetlenmiş gönül dostlarım :)
Ketojenik diyet tam da bana göre uyarlanmış gibi bir diyet. Makarna,pilav türü şeyleri olursa yerim veya basit diye yapar yerim :) et ve süt ürünlerineyse bayılırım. Uzun zamandır niyetleniyordum fakat okulla ilgili durumlarımdan dolayı erteliyordum. Artık ertelemek istemiyorum. Bu hafta başlamayı planlıyorum.
Sabahları omlet veya haşlanmış yumurtalı, peynirli,zeytinli güzel bir kahvaltı; öğlenleriyse beyaz veya kırmızı etli bir yemek akşama da yüksek ihtimalle fırında tavuk veya tavuk şiş tarzı şeyler yemeyi planlıyorum.
Kittycim yazılarını okudum, kilogram başına belli bir protein almak gerekiyormuş ama bunu çok sıkıntı yapmamıza gerek yok galiba değil mi canım? Ben biraz aç gözlüyümdür de sevdiğim bir şey varsa dibini görene dek yerim doysam bile :) örneğin sadece akşamları 1 kg fırında tavuk yiyebilirim :))) çok severim çünkü. Haşlama yiyemem ama fırındaysa tepsiyi bitirebilirim :) bu sorun olur mu acaba diye endişe ediyorum? Bir doktora sordum 2,3 haftalık bir dönemin vücuda çok zararı olmaz dedi. Yine de sizlere de danışmak istedim :)
Aklıma takılan diğer soruysa halsİzlik veya baş dönmesi yapıyor mu? Normalde tansiyonum çok düşük,herhangi bir sağlık problemim yok şükür, yıllardır öyle sadece. Tuz hiç aramam belki ondan kaynaklanıyor bilemiyorum. Okulda falan düşüp bayılmaktan korkuyorum, tansiyonum düşerse :) böyle bir problem olur mu diye endişe ediyorum.
Ben ek destek alacağım diyet süresince. Solgarın tonalin clasını edindim 1300 mg günde 2 adet alıcam. Normalde balık yağı kapsülü kullanıyorum, her sabah uyanır uyanmaz 2 adet alıyorum. Ona devam edicem. Bir de hardline ın thermo carnitin likitinden edindim. Haftada 3 gün 40 dk hitt koşu antrenmanı yapmayı planladım. Akşamları da uyumadan 15-20 dk kadar pilates düşünüyorum. Bir de zencefilli 5i biyerde çayını haftada 5 gün günde 2 fincan içicem. Kullananlar memnun olduklarını söylediler.
Güncel kilom 60, ilk etapta 5 kilo vermeyi hedefliyorum. Aklımdaki soru işaretleri kalkınca hemen başlıycam diyete :)
Canım kardio çalışması olan bir programa yönelmeni tavsiye ederim aslında sana genel kilo vermek için.. Bölgesel çalışma ile genel incelme fazla yaşanmaz.. Yaptığın programın yanına en az 15 dakika bir kardio eklersen yağ yakımında hızlanır, hiç birşey yapamıyorsan 50 kere ip atlar gibi zıplamak ya da Jumping yapmak gayet işe yarar nacizana tavsiyem.. Dün çalıştığın programa bakdım bana gerçekden yavaş geldi :) ama ağırlıklarla işe yara neticeleri kesinlikle.. Birde dambelem uygun olmadığından kafa üstünden dolandırıyor falan ya basit normal dambel ile olana da uymadım .. Tamamını izlemedim gerçi, sanırım Ramazanda p90x3 ü uapıcam.. P90x in yarım saatlik hızlı versiyonu, ağırlık ve barfik çekme bolca var ve kas gelişim programı , birazda Kardio eklerim :)Benim problem bölgem heryerGenel olarak kalınım, kollar, bacaklar, göbek, popo :) Ama belli bir yerde çok pörtlemem yok.O yüzden belli bir bölgeye değil tüm vücut çalıştırmaya çalışıyorum.Kilo verince popo bacaklar toparlandı ve selülit görünümü ciddi azaldı ama kollarım sallanmaya başladı, o yüzden ağırlıkla çalışıyorum.
Kettlebell gelmedi malesef, hala 2 dumble ı çaprazlayıp onlarla çalışıyorum, 1erden 2 kilo ediyor, kettlebel 4 kiloluk sipariş ettim, gelene kadar güçlenmiş olurum da 4 kg fazla gelmez inşallah.
Diğer ekipmanların da elbet zamanı gelecek, ideal kiloya ulaştığımda pilates fln yaparım bantlarla.Barda da en azından arada sallanıyorum, omurlarıma iyi geliyor.
Ekmek sevmem ben hiç aramıyorum, denk gelmişken aldım işte, daha elimi sürmedim.Vollkornbrot a benziyor bu da kahverengi, dilimli, tuğla gibi birşey :) bunu da seversin vollkorn seviyorsan.
Benim program hafif gelir sana, insanity i izlerken yoruldum vallaAma kollarıma iyi geldi sanki, kollarında problem olursa iyi gelecektir.
Özel günler bitince ödemi atıp kilo düşmenin keyfi paha biçilemez :) Demek ki pek yakında gidecek yine en az 1 kilon :)
Bu kabızlık meselesi canımı sıkıyor, ilacı da sık kullanmaya korkuyorum bşr zararı olursa diye, sen dr una danışmış mıydın canım bu ilaç için? Aslında üşenmesem ve vaktim olsa kan değerlerime bir baktırıp bu konuyu da danışmak istiyorum dr a, benim bağırsaklar normalde bile tembeldir zaten, şimdi iyice durdu :S Tıkanır mıkanır diye korkuyorum :S
Devam zaten canım diyete, gayet mutluyum beslenme düzenimle :) Zaten etçil bir insanımdır normalde de, sebzeci pek değilimdir, bu diyet sayesinde düzenli sebze yer.Nişastalı gıdaları da özlemiyorum, tek özlediğim çikolata, onu da arada biraz bitter veya protein bar olarak fln yiyorum, çok yoksunluk çektiğim yok.
Acaba ilaçtan alsam mı yatmadan.Sabah wc ye çıkar tartılırım moral olur.Karnımı çok ağrıtmıştı ondan da korkuyorum :) Bendeki ilaç minik inci tanesi gibi jel kapsül, 2-4 adet alın diyordu ben 2 almıştım karnım çok ağrımıştı.Bi tane yutayım ben en iyisi, sabah kilomu güncellerim :)
Canım kardio çalışması olan bir programa yönelmeni tavsiye ederim aslında sana genel kilo vermek için.. Bölgesel çalışma ile genel incelme fazla yaşanmaz.. Yaptığın programın yanına en az 15 dakika bir kardio eklersen yağ yakımında hızlanır, hiç birşey yapamıyorsan 50 kere ip atlar gibi zıplamak ya da Jumping yapmak gayet işe yarar nacizana tavsiyem.. Dün çalıştığın programa bakdım bana gerçekden yavaş geldi :) ama ağırlıklarla işe yara neticeleri kesinlikle.. Birde dambelem uygun olmadığından kafa üstünden dolandırıyor falan ya basit normal dambel ile olana da uymadım .. Tamamını izlemedim gerçi, sanırım Ramazanda p90x3 ü uapıcam.. P90x in yarım saatlik hızlı versiyonu, ağırlık ve barfik çekme bolca var ve kas gelişim programı , birazda Kardio eklerim :)
Ekmeğe düşkün olmaman ne güzel canım :)
Vollkornbrot' ları fazla sevmiyorum aslında ben hazır paket ekmekler var az pişmiş fırına atıyorsun tazecik çıtır çıtır çıkıyor kahvaltıda müthiş güzel oluyor, favorim Brötchenlar :)) Almancaya Almanya' ya yabancı değilsin sanırım , yaşadın mı Almanya' da canım ??
Canım bana bir doktor arkadaşım önermişdi bu ilacı ve gerçekden memnunum.. Korkmana gerek yok tatlım al ilacını bak keyfine.. Evde olduğun zamanlarda karın ağrınsı da korkutmasın ilaçdan olduğunu biliyorsun nasılsa .. Genede doktoruna danış tatlım tabii..
Bugün kendime ıspanaklı oopsies börek ve oopsies yalancı kek yaptım, hamursever biri olarak müthiş güzeldi herikiside.. Artık çeşit çeşit börekler yaparım :) patlıcanlı, mantarlı, pırasalı :))
Oopsies kekide kendim akıl ettim içine bir kare bitter çikolata iki kayısı parçası ve vanilya ekledim kahveyle müthiş güzeldi..ıslak kek , elmalı ceviz ve tarçınlısı da yapılır.. Yakın zamanda deniycem onlarıda .. Bugünkü denemelildi şekil falan yokdu ama bir dahakileri şekillide yaparım ohh miss hem hamurişi yemiş gibi oluyorum müthiş oldu bu tarif ya, iyiki paylaşdın tarifi canım senin sayende yeni birşey keşfetmiş oladum.. Kendi topiğimde paylaşdım resimleri ama burada da paylaşayım :)
Spendla, Stepella bir ara dukan yaparken denemişliğim kullanmışlığım var.. Aslında bitkisel bir ürün ama genede meyvelerin şekerleriyle idare etmeye çalışıyorum iki yıldır ben.. Ispanaklısını mutlaka denemelisin canım :)Canım programda hoplama zıplama da var yer yer.Jillian da hem kardio, hem dayanıklılık egzersizi birarada yapıyoruz fln diyo, onu yalancısıyım
Almancılık var evet canım, orada olsam ben de ekmek severdim muhtemelen, ekmek pasta işinde gerçekten çok iyiler.
İlaçtan 1 tane alıcam yatmadan.
Yalnız o börek ne kadar şahane öyleee :))) En kısa zamanda ıspanak alıp yapmalıyım :) yummyyy :) Ellerine sağlık :)
Unsuz çikolatalı krep tarifi gördüm bugün nette.Hindistancevizi kullanılıyor un yerine, biraz değiştirip deneyeceğim çünkü bal veya pekmez demiş, ben splendayla yapacağım.Güzel olursa paylaşırım tarifi :)
İyi geceler :)
Canım çok teşekkür ederim :) diyetkolike baktım. Örneğin 100 gram fırında tavuk budunda 18 gr protein varmış. 900 gram kadar yeme limitim var bu durumda günlük :) yanına da protein değeri sıfıra yakın 30 gram karbonhidratbulursam bu iş tamam :) bahsettiğin uygulamaya da bakacağım. Yağ olarak bir miktar zeytinyağı eklerim belki diyetime veya tavuğu normalde yağsız atarım fırına bu kez az miktarda yağ ve az miktarda sebze ekleyebilirim, böylece garnitürüm de aradan çıkmış olur :) bu hafta ketojenik diyete adapte olmaya çalışacağım. Perşemde şehirdışına çıkıyorum, tüm yemeklerimi protein ağırlıklı sipariş edeceğim :) tatlıya da artık dur diyorum, umarım bu kez başarabilirim. Ben bu 5 kiloyu 3 senedir vermeye çalışıyorum hep niyetleniyorum sonrası gelmiyor. Bu kez olacak diye umuyorum :)Aynen canım ben de etçil bir insanımdır, makarnayı pilavı etin tavuğun yanına garnitür diye yerim, garnitürümü sebzeyle değiştirdim oldu sana ketojenik diyet :) Bu yüzden de zorlayıcı olmadı benim için.
Ketocalculator diye aratırsan google da, alman gereken besin değerlerini hesaplayan ingilizce siteler bulacaksın.Proteini çok fazla almak iyi değil, çünkü fazla proteini glikoza çevirebiliyormuş vücut, o zaman da hem ketozise giremiyor hem de kas kaybediyormuşsun.
Kilo*1,3-1,8 gr protein öneriliyor canım.yani 70 ila 110 gr arası protein alman gerek ideal olarak.
Carb da başlangıçta 30 gr ı geçmeyin deniyor.İlk 2 hafta fln 30 gr alıp, yavaş yavaş arttırarak 50 gr a kadar çıkarabilirsin.
90 gr protein 360 kcal
30 gr carb 120 kcal
Etti toplam 480 kcal.1200 kalorilik bir diyet yapacaksan, 1200-480= 720 kcal de yağdan alman gerekiyor.720 kcal= 80 gr yağ yapar.
Diyetkolik sitesinde yiyeceklerin besin değerleri var.Ya da bence daha iyisi myfitnesspal uygulaması indirip kullan, o senin için günlük aldığın tüm değerleri hesaplıyor.
Hedefler kısmına 1200 kcal- %10 carb, %30 protein, %60 yağ diye dirersin.İşleri çok kolaylaştırıyor.Ücretsiz versiyonunu kullanıyorum ben, gayet güzel ve yeterli.
İnce hesaplarla uğraşamam dersen, sadece carb ı azaltıp yeterli protein ve iyi yağlardan zengin beslensen bile işe yarayacaktır.
Etler, sebzeler, kuruyemişler, peynirler, kaymak, tereyağı,yumurta, zeytinyağı ile beslenirsin.İlk 2 hafta meyve ve süt yoğurt yemesen iyi olur, sonrasında da az tüketirsin olur biter.
Güzel haberlerini bekliyorum :)
Canım çok teşekkür ederim :) diyetkolike baktım. Örneğin 100 gram fırında tavuk budunda 18 gr protein varmış. 900 gram kadar yeme limitim var bu durumda günlük :) yanına da protein değeri sıfıra yakın 30 gram karbonhidratbulursam bu iş tamam :) bahsettiğin uygulamaya da bakacağım. Yağ olarak bir miktar zeytinyağı eklerim belki diyetime veya tavuğu normalde yağsız atarım fırına bu kez az miktarda yağ ve az miktarda sebze ekleyebilirim, böylece garnitürüm de aradan çıkmış olur :) bu hafta ketojenik diyete adapte olmaya çalışacağım. Perşemde şehirdışına çıkıyorum, tüm yemeklerimi protein ağırlıklı sipariş edeceğim :) tatlıya da artık dur diyorum, umarım bu kez başarabilirim. Ben bu 5 kiloyu 3 senedir vermeye çalışıyorum hep niyetleniyorum sonrası gelmiyor. Bu kez olacak diye umuyorum :)
Bu arada ben omleti dereotlu yapıyorum bazen, içerisine tuzsuz lor eklenirse tam da börek gibi olur diye düşünüyorum :) sadece dereotlu bile bana börek yiyormuş hissi veriyor, belki deneyebilirsiniz kızlar :)
Canım çok teşekkür ederim :) diyetkolike baktım. Örneğin 100 gram fırında tavuk budunda 18 gr protein varmış. 900 gram kadar yeme limitim var bu durumda günlük :) yanına da protein değeri sıfıra yakın 30 gram karbonhidratbulursam bu iş tamam :) bahsettiğin uygulamaya da bakacağım. Yağ olarak bir miktar zeytinyağı eklerim belki diyetime veya tavuğu normalde yağsız atarım fırına bu kez az miktarda yağ ve az miktarda sebze ekleyebilirim, böylece garnitürüm de aradan çıkmış olur :) bu hafta ketojenik diyete adapte olmaya çalışacağım. Perşemde şehirdışına çıkıyorum, tüm yemeklerimi protein ağırlıklı sipariş edeceğim :) tatlıya da artık dur diyorum, umarım bu kez başarabilirim. Ben bu 5 kiloyu 3 senedir vermeye çalışıyorum hep niyetleniyorum sonrası gelmiyor. Bu kez olacak diye umuyorum :)
Bu arada ben omleti dereotlu yapıyorum bazen, içerisine tuzsuz lor eklenirse tam da börek gibi olur diye düşünüyorum :) sadece dereotlu bile bana börek yiyormuş hissi veriyor, belki deneyebilirsiniz kızlar :)
Süper kilon canım boyun benle aynıydı 172 idi sanırım demi :)Tek hap işe yaramadı galiba, sabah wc ye çıkamadım yine.Buna rağmen sabah aç karna 71.4 gördüm yuppiii :))) gün içinde bi etkisi olmazsa tekrar alıcam ilaç.
En kolay diyet işde demi :))100 gr da 18 gr protein varsa 110 gr protein 600 gr tavuk ediyor canım.Daha önceki diyetlerde olduğu gibi aç kalmaktan korkuyorsun anlıyorum, bende de olmuştu :) Ama inan açlık olmuyor, yağdan gelen kaloriler sağlıyor bunu, hem yağlı pişirip yiyince lezzet ve alınan haz da artıyor.
Örneğin susuz cacık yaptım bugün, içine hem zeytinyağı hem de mayonez ekledim yağ oranını arttırmak için.Bu kadar yağı nasıl alıcam, bu kadar yağla kilo almaz mıyım diye korkmuştum başta ama doğruymuş denedim gördüm canım, yağdan korkmana gerek yok.Yağ alımını arttırmak için ceviz badem fındık da çok iyi oluyor, uzun süre tok tutuyor.
Valla miss gibi harika görünüyor sabah kahvaltısı için süper tercih canım.. Fazlasıyla iştah acıcı :)Eki Görüntüle 1837692
Yaptım dereotlu lorlu oopsie mi :) altta da aynı harçla hazırladığım domates dolmaları pişiyor, pek görünmemiş fotoda.Biraz sarımsak, fesleğen ve zyağı da koydum harca.Pişmeleri için sabırsızlanıyorum :)
Süper kilon canım boyun benle aynıydı 172 idi sanırım demi :)
Spor yaptığın için normalden ince duruyorsundur.. Bende 74,5 gibiyim ama 67 kilodaki kiyafetlerim oluyor spor sayesinde ve bol protein tükettiğimizden kaslar beslenip ince oluyoruz normalden :)
Canım normalde tavsiye edilen bir tane miydi ilacın bende damlada 12 tane yerine 15 damlatıyorum mesela :)
Bir de tok karnıma aldığımda bende de işe yaramıyor en güzel aç karnıma aldığımda etkisini görüyorum ona da dikkat et istersen tatlım ..
Aa özellikle tartıyı merak ettim resimleri eklersen süper olur kuzum :)Evt cnm 172 boyum.Daha ince duruyor muyum emin değilim40 beden giyiyorum, 38 olmak istiyorum.
Yağ kas su ölçer tartı almıştım, bir de mutfak terazisi bahsetmiş miydim? Mutfak terazisi belli başlı gıdaların kalorisini de gösteriyor çok sevdim.1 hafta önce fln elime geçtiler.Bu 1 haftada kas oranım %33ten 33.2 ye çıkmış, yağ oranım da %29dan %28.8e inmiş.İkisi de alman malı ürünler, sen muhtemelen orada daha ucuza alabilirsin, resimlerini eklerim.
İlacın normal dozu 2-4 tane.Geçen 2 tane aldığımda karnım çok ağrımıştı diye 1 tane aldım bu sefer.Ama adamların bir bildiği varmış 2 derken :) Bir dahaki sefer 2 alırım.
Aç karna daha iyi oluyor demek, bilmiyordum.Gerçi akşam yemeğinden çok sonra yatarken aldım, yeterli mi sence yoksa sabah aç karnına alsam daha mı iyi olur?
Bende 3 tartı var evde birisi aynen dediğin gibi metal çubuklu ve ikiside yağ kas kilo gösteriyor ama ben inanmıyorum doğru tarttıklarına , ama seninki doğrudur belki canım.. Diyetisyende ölçüm yaptırıp karşılaştırır doğruluğunu test edersin belki :) banada yaz doğru dersen 4. Tartıyıda alırız ne olcak her odaya bir tane :))Eki Görüntüle 1837744 Eki Görüntüle 1837743
Kalori-gr hesabı yapıyor musun bilmiyorum ama yapıyorsan bu fakir molly mutfak terazisi benim çok işime yaradı.Özellikle de meyve gibi carb ı yüksek gıdaların porsiyonunu bununla ayarlıyorum.
Tartı da beurer in, modelin adı bg17, diğer modellerine kıyasla daha uygundu fiyatı.Metal plakaların üstüne basıyorsun ufak bir elektrik akımı veriyormuş, sen hissetmiyorsun ama.Diğer tarafa dolaştığında elektrik, yağ-kas-su oranını hesaplayıp söylüyor sana.Kalp pili olanlara ve hamilelere önerilmiyor, tıbbi veya ticari kullanıma uygun değildir diyor, ev kullanımı için, yağ-kas oranımı takip edebilmek için aldım, en azından %24e düşürmek istiyorum yağ oranımı, daha da düşürebilirsem süper olur tabii :)
Aa özellikle tartıyı merak ettim resimleri eklersen süper olur kuzum :)
Ben öyle tartıyla kalori hesabıyla pek uğraşmayı sevmeyen bir tipim ya :) senin burcun ne kuzım merak ettim öyle ince hesapları seviyorsun belli ben akrebim :))
Kalorileri az çok bbiliyorum çok eskilerden kalori hesabı beslenmişdim bir ara o zamanlardan aklımda.. Karbonhidrat diyetinde tartı önemli ama onuda aşağı yukarı biliyorum idare ediyorum kafadan :)
38 bedene bişey kalmamış canım :)
Bende geçenlerde Tr' de Mavi den 40 beden kot jeans skıny almışdım , gayet rahat giyiyorum ama bende bacaklar manken :) üst taraf şişman olduğundan :) gerçi şu an benimde orantılandı az çok aşırı rahatsız eden yerim yok gibi bundan sonraki değişimlerim fit olma yolunda olacak inşallah diye düşünüyorum :))
Göbeğimde ortada ve yanda kas çizgisi bile çıkdı ama ortadaki yağların az da olsa gitmesi zaman alacak gibi :))
Bence 2 tane al ilacını tavsiye edilende öyleyse, akşam yatarken alman uygun zaten tok olmuyorsundur o zaman.. Etkileme saatine ve evde olma durumuna göre yatarken ya da sabah al ayarla kendine göre canım.. Hemen yemek arkasından alınca bende etki etmediği olmuşdur o yüzden deneyerek keşfettim :) normalde yazmıuor prospekdüsde :)
Ben de akrep burcuyum canım :)
Benim eczanede vardı tanita, geçen gittim tartılmaya ama göndermişler tartıyı çok üzüldümSırf tanitada tartılmak için de diyetisyene gideceğimi sanmıyorum.Ben inanıyorum doğruluğuna, kiloya göre tahmini birşeyler yazıyor olsa kilom düşünce kas oranım artmazdı diye düşünüyorum.Bi de eşim pek su içmez, onun da su oranı düşük çıktı mesela.Tanitada tartılıp karşılaştırma şansım olursa yazarım buradan.
İlacı da bir daha 2 tane alacağım, ders oldu bana.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?