Ketojenik diyet hakkında bilinmeyenler

Hem boydaş hem burçdaş çıktık :)

Eski yüzdelerini hatırlıyorsan bu kadar diyet ve spordan sonra mutlaka farkı görürsün diye düşünüyorum tartıda.

Eline sağlık canım kısır nefis görünüyor.Ben de bayılırım kısıra.Migros ta karnabahar yoktu gittiğimde, olsa denerdim.Yaz geldi diye bitiyor mu acaba zamanı.Karnabahar püresi yapmıştım bir defa, o da güzeldi, karnabaharları haşlayıp tereyağ ve eritme peynir (ja nın schmelzkase chester ını kullanmıştım) ile belderdan geçirip tuz karabiber eklemiştim.Karnabahar bulabiliyorsan onu da deneyebilirsin.Bulabilsem karnabahar pizzası da denemek istiyordum, nette tarifini bulabilirsin.

Bu sabah itibarıyla tartı 71.2 gösteriyor :) Dün sonunda wc ye çıkabildim, karnım da ağrımadı ilacı tek yutunca. Ama ilacı aldıktan 20 saat sonra fln çıkabildim anca.

Ayy şu 60lı kiloları bir görebilsem :)

Tatlı istedi canım, ben de 85 gr ricotta ile 25 gr kremayı karıştırdım, limon suyu, vanilya aroması ve splenda ilave ettim, tadı limonlu cheesecake e benzeyen krema kıvamında bir tatlı oldu, afiyetle kaşıklayarak yedim :) Kriz anıydı malum, fotoğraf çekemedim

Karnabahar tarifin güzelmiş, bizde yazın bile bulunuyor marketlerde :)

Kökleri daha duruyor, tarifini deniyebilirim aslında :) pizza tarifinide merak ettim bi bakayım netten canım :)

İyi tek doz da geç de olsa işe yaramış karnında ağrımamış ne güzel canım.. Tatlım bir arkadaş yeşil kahve içiyormuş, bağırsakları çok güzel çalıştırıyor diyor, sen orada rahat bulursun bir dene istersen.. Türk marketinde varsa alıcam bende yoksada netten sipariş vericem mümkünse bakalım ..

Kendimin 70 kilo hallerini düşündüğümde gayet iyiydim canım seninde şu an bile fit olduğundan eminim :)
60 kiloda ben sporla bilmiyorum ama sporsuz halde iyi durmam diyorum hedefim şimdilik 65 :)) ama bakalım :) daha 70 leri göremedim .. İnşallah 60' ı görürsün canım azmettikden sonra neden olmasın ..

Tariflerine bayılıyorum senin :)) keşke resimleseydin canım :)) o tür tariflerde bizide düşün ayy :))

Yeşil kahve bir zamanlar nescafe nin almıştım sevememiştim hiç.Ben kahveye çok düşkünüm, bir de gıcık huyum var, sağlıklı diye falan hayatta sevmediğim şeyi yiyip içemiyorum, şifa niyetine bile olsa.

Canım 60lı derken 70in altını kastediyorum, 69.9 u görünce havalara zıplicam sevinçten yoksa hedefim 60 değil.İlk etapta 70in altına inmek istiyorum, sonra yeni hedef belirlerim kendime :)

Protein ekmeğimden yedim bugün.Mestemacher markası, 50 grlık bir diliminde sadece 3,8 gr carb var.Protein de 11 gr.Üstüne de çerkes tavuğu sürdüm bolca.Tüm paketi bile yesen 20gr dan az carb var.Hele sen bir ekmeksever olarak kesin denemelisin.Orada kolay da bulursun.Resmini eklerim.

Akşam yemeğinden önce tartıldım ve 71.1 çıktım gözlerime inanamadım :) sabah 70li birşey görmeyi umuyorum, 70.9a bile razıyım :) yağ oranım da %28.6 ya düşmüş :)))

Aa nescafenin var demek bir bakayım markete gittiğimde :) ben bağırsak acısından denemek istiyorum acıkcası canım :)
Yoksa sevmezsem bende öyle senin gibiyim :)

Canım sonradan aslında 60 lı sayılarla 60'ı kasdetmediğini anlamışdım , inşallah görürsün hayatım ne kalmış şurda ayy :))
Protin ekmeğinin süpermiş karbon miktarı çok azmış canım.. Aynı marka olmasada vardır burada bir ara bakarım .. Kendimi alıştırmak da istemiyorum aslında ekmeğe ama arada bir canım çekince rahat yerim en azından sağol gülüm :))

Akşam yemeğinden önce tartıldım ve 71.1 çıktım gözlerime inanamadım :) sabah 70li birşey görmeyi umuyorum, 70.9a bile razıyım :) yağ oranım da %28.6 ya düşmüş :)))
Wuuhhuuu gayet güzel canım. Sabah bakalım daha da az olursun inş canım :))

Bugün ben nedense çok iştasızdım.. İki gecedir işleri yetiştirmek adına sabahlıyorum 4 saatlik uykuyla oluncada canım hiç birşey istemedi.. Akşam sadece yoğurtlu tavuk etli çorba içtim iki kase, 3 yem kaşığıda erişde yedim o kadar ..
Yarın kaç gelicem bilmiyorum am bu hafta özel dönemim nedeniyle şişim asıl sonuçları haftaya görücem ama genede aşırı fazla çıkmıyor geçen haftadaki kilomdan bakalım gerçek kilomu bende merak ediyorum :)
Bugün karnabahar pizza tarifine baktım .. Harikaymış ya :)
Ama iştahsız olduğumdan denemeye yeltenmedim ama yakında denerim inş :)
Sen hiç kinoa ve chia tohumlarını denedin mi tatlım ?? Karbonhdratları az olup protein ve lif oranları yüksek sana da uyar sanırım.. Bende daha denemedim .. Geçen gittiğim markette bulamadım diğerinede ellerim doluydu geçmedim ama en azından bir test etmek istiyorum..
Chia tohumundan jöleli tatlı falan yapıyorlar merak ediyorum :) fazla tatlı düşkünlüğüm yok gerçi ama arada değişiklik olur :)

Son düzenleme:

Bu sabah itibarıyla 70.6 kiloyum yuppiiii :) 73 civarında takılıp kalmıştım bir ara, sanırım bir plato dönemi yaşadım ve atlattım onu :)

Özel dönemlerde vücut su tutuyor ve kilo artışı oluyor canım, normal.Hepimizin başına her ay gelecek, yapacak birşey yok.Ama bitince de ödem atıp tartıda eksileri görünce seviniyor insan :) Pek yakında tartıda bir sürprizlekarşılaşacağına eminim :)

Benim aldığım kahve buydu, 2-3 kez anca içmişimdir sonra da attım herhalde.O yüzden ben bir etkisini hissetmedim.Bilmiyorum bahsettiğin bu mu? çünkü Türkiye de ne yazık ki uzakdoğu malı çok zararlı ilaçların içeceklerini zayıflama çayı-kahvesi adıyla doğal diye insanlara pazarlayabiliyorlar.Nescafeyi deneyebilirsin ama ne olduğu belli olmayan ürünlere adı çay-kahve de olsa kullanmamanı öneririm.

Chia-kinoa denemedim canım, her zaman bulamayacağım gıdalara çok bel bağlamak istemiyorum açıkçası.Fiyatları da pahalıydı İleride sıkılır yeni arayışlara girer ve denersem yazarım zaten mutlaka.

Şekersiz jöleler bizim diyetimize uygun ama malesef ben bulamadım.Nette 1-2 türk markasının çıkardığını gördüm ama marketlerde bulamadım.

İştahının kapalı olması ne kadar güzelhele ki özel günlerin olduğu düşünülürse :) Çünkü bu dönem hata yapmaya en meyilli zamanımız oluyor genelde :) Bu bir şans

İşlerinde de kolaylıklar dilerim canım, ah o işler hiç bitmiyor...

Son düzenleme:
Yaşasın süpersin bir iki güne 69 u görürsün inş canım :))

Canım resim koyman süper olmuş :) bir bakarım bakalım , sırf bağırsak çalıştırıyor mu diye deniycem canım :) pek ümidimde yok ya denemeden bilinmez :) öyle belli olmayan ürünleri almam zaten kuzum bende helede zayıflama hapı şusu busu hayatımda kullanmadım kullanmam .. Eşim hele bu konuda çok dikkatlidir, kendiside kimya mühendisi olduğu için bu konulara ayrıca dikkat eder tatlım ama herkes okuduğu için uyarılar mantıklı sağol tatlım benim :))

Ben bu sabah 74,500 geldim bakalım haftaya gerçek kilomu görürüm inş.. Geçen cumadan -100 gr azım buda bişey :))
Bu sabah gene iştaksızdır .. Taki mango yiyene kadar :) sonrasında bir tabak erişde yedim sabah sabah ya mideme oturdu :)) ne olacak benim bu karbonhidrat sevdam bilmem ama eskiye göre çok çok iyim şükür :))

Sporun nasıl gidiyor hayatım ?? Kaç gün oldu with Weight' da ??

İnş görürüm canım.Ben de bugün carb ı biraz kaçırdım, fazladan 3 kaşık barbunya yedim.Çok da ölümcül günah sayılmaz herhalde.Bakalım yarın tartılınca görücem etkilemiş mi.

En güzeli o haplara hiç bulaşmamak zaten.Hele ki Türkiye de kontroller çok yetersiz.Türkiye den aldırırım yazmıştın ya, burayı da orası gibi sanarsın da güvenip alırsın fln diye yazmıştım, ama senin evde kimya müh.in varmış, kanmazsın :) Dediğin gibi okuyana faydalı olur belki :)

Meyveyi kahvaltıda yiyince gün boyu kan şekeri o seviyeyi arıyor maalesef.Sen bi de özel günlerindesin, karbonhidrat aşermen normal.Ketozisten çıkmışsındır ama 2 gün dikkat etsen girersin yine ketozise ve carb isteğin azalır.100 gr 100 grdır, regl döneminde 0,5-2 kg su tutar vücut diye okumuştum, demek ki en az 500gr daha gidecek :)

Jillian iyi gidiyor, zorlandığım bir hareket vardı hoplamalı squat gibi bişey, başta tamamlayamıyordum o hareketi, bi de üstüne Jillian a sövüyordum Gerçi hala sövüyorum o harekette ama tamamlamaya başladım en azından Saymadım canım ama 10 gün olmuştur sanırım.Kettlebell hala gelmedi, dumbleları çaprazlayıp yapmaya devam ediyorum.Sen özel günlerinde o insanüstü sporu yapmaya devam ediyor musun?

Çerkes tavuğu yaptım ekmek katmadım.Tuzlu karabiberli suda tavuğu haşlayıp didikledim, biraz yoğurt, biraz heinz light mayo, sarımsak ve dövülmüş cevizle karıştırdım.Protein ekmeğine sürüp yedim afiyetle :) myfittnespal e tarifi girdim ve bana makrolarını şu şekilde çıkardı:

1 pors-50 gr ında 6,7 gr yağ, 3,6 gr carb, 6,2 gr protein ve 100 kcal.Diyetimiz için gayet uygun görünüyor.Hava da sıcaktı burada (Antalya) soğuk soğuk güzel gitti :)

Olivecim, iyi ki varsın ve bana buradan destek, moral veriyorsun :) Yarın görüşmek üzere :)

Canım 3 kaşık barbunyadan birşey olmaz karbonu yüksek olsada aman aman bir abertı değil..
Beni gör sen :)) bugün karbonhidratın dibine vurdum resmen yaa :))
Sabah erişde akşam 2 lahmacun yuttum gitti :)) protein almaz oldum son günlerde :) evde et kalmadı ayy :) Türk marketine gitmemiz gerekicek acilen , Ramazana yakın gidelim diyorum ama yarın gitsek iyi olacak bizimkinin işi çıkmazsa.. Alınacak çok şey var :))

Aslında ketojonik diyette ısrarcı değilim ama kas yapımı için sanırım gerekicek protein yağ ve karbona daha hassas dikkat lazım, hem zayıflayıp hem kas yapayım diyecek olursam :) daha yağ yakım aşamasında olduğumdan kabataslak gidiyorum :) ama Ramazan sonrası sen gibi ayrıntılı ölçümlere dalıcam sanırım :) fazla karbon almamaya çalışıyorum genelde arada kaçdığı oluyor işde canım :)

Canım with Weight birkaç level sanırım .. Geçende level 1 yazıyordu çünkü devamı mutlaka vardır demi.. Kettlebell yurtdışından mı gelecek canım epey geç kaldı ya programın bitecek nerdeyse :) ya sorma bende Schaun T ' ye geçende Allah belanı versin Schaun dedim ama hemende tövbe tövbe dedim kıyamadım geri :)) hem bizi çalıştırıp hemde küfür yiyorlar ya yazık onlara :)) zaten ilk günlerde Oohhaaa demekden kendimi alamıyordum .. Stresimizi öyle atıyoruz galibe zorlanınca :)) Jillde de bir dur kadın ya derdim çokca . Insanity de kısa da olsa su molası var Jillde yok oda despotun teki yanii :))
Özel günlerimde de sporuma devam ediyorum ben canım . Çok şükür ağrım sızım olmadığından engel olmuyor ..
1. Ayın 3. Haftası bitti bugün. Bir gün dinlenme sonrası 4. Haftaya başlıycam inşallah. 2. Ayda program 1 saate çıkıyor ve daha da zorlaşıyor ve Tamda Ramazana denk geliyor.. Yapamam falan diyordum ama şartlandırmıycam kendimi.. Yaparım diyorum başarırım diyorum., iftar sonrası hemde pekala güzel olur o ağırlıkdan çıkarım inşallah :))

Çerkez tavuğu tarifinde gayet güzel canım .. Soğuk soğuk güzel olmuşdur.. Tavuk etlerini soğuk bende severim .. Antalya' da olman harika ya :) bizde iki gün önceye kadar resmen koş soğugu vardı .. Buranın havalarını bilirsin :)

Canım hiçbirşey boşuna değil ben ona inanırım, senle karşılaşmamız benim ketojonik diyette bilinçlenmem gerektiğinden olabilir diyorum iyiki karşılaşdık.. Öyle hesaplamaları seven bir tip değilim ben daha öncede yazdım ama eger bilinçli kaslanma istiyorsam mecbur girişmem gerekicek ki sende bu konuda bana çok güzel örnek oluyorsun tatlım :)) görüşmek üzere inş tatlım :)

Ben de muhtemelen o aynı birkaç kişinin bloğundan öğrendim ilk bu beslenmeyi.Sonra yabancı sitelerden de araştırmaya başladım.
Striplere niyetlenmiştim başta, ama sonra vazgeçtim, ketoziste olduğumu veya çıktığımı farkedebiliyorum vücudumu dinleyerek.

Türkiyede her yanımızın carb olduğuna katılıyorum, geçenlerde macrocenter a gittim, orada ithal ürünler çok ya, diyetime uygun değişik gıdalar bulabilirim sandım.Diyet reyonları bile tahıllarla, yulaflarla, yüksek carb lı ekmek kraker vs ile dolu gerçekten de.

Buzluğu biftek tavuk hindi kıyma ile doldurdum, porsiyon porsiyon böldüm.Acil durumlar için hazır döner ve hazır köfte de bulunduruyorum.Ara öğünlerde en büyük yardımcım peynir ve kuruyemiş oldu.En çok da dil peyniri yiyorum, parmak parmak ayrılıyor ya o, bir parça ayırıp atıyorum çantaya.kuruyemiş i de minik minik paketliyorum.Kahve çok seven ve sütsüz içemeyen bir insanım, kahveye krema koyuyorum, yok denecek kadar az carb var kremada.Yağ oranı da yüksek.

Kendime 3 bölmeli bir beslenme çantası aldım, içinde çatal bıçak ve soğutucu hazne de var, işe giderken yemeğimi yanımda götürüyorum.Sabah erken uğraşmak zor olur diye akşamdan yumurtamı haşlayıp çantamı hazırlıyorum.

Dışarıda yiyeceğim zaman genelde tavuk külbastı gibi yemekler söylüyorum, patates pilav yerine haşlanmış veya sote sebze koyduruyorum.Arada ekmeksiz döner veya kebap da yediğim oluyor.

Yemeklerime zeytinyağı kullanıyorum.Etimin yanına mantar veya düşük karblı sebzeler yapıyorum.Veya etleri sebzelerle soteliyorum.Bulyon kullanırdım her yemeğe, msg içerdiği için kullanmaz oldum bu diyette.Kremalı mantarlı soslarla lezzetlendiriyorum bazen etleri, diyette değilken bile çok severim zaten :)

Yoğurdu zaten çok sevmezdim, bazen sos gibi ya da mezelere mayonezle karıştırıp ilave ediyorum lezzet verecek kadar.Onu da ya activia ya süzme alıyorum.

Tatlı krizlerimde bigjoy protein bar veya damak gece yiyorum carb ını hesaplayarak.

Meyve yine carb ını hesaplayarak çok az yiyorum carb hakkım kalmışsa, 5 çilek, 5 erik veya 5 kiraz gibi.

Diyet kola, şekersiz limonata gibi içecekler kullanıyorum ben.Bazen splenda tatlandırıcı da kullanıyorum çok arada.Sağlıklı şeyler değiller ama diyetime lezzet katıyorlar ve carb içermiyorlar.

Salam sosis sucuk vb yerine hindi- tavuk füme, dana jambon gibi daha az işlenmiş soğuk etler tercih ediyorum.Gizli carb olmuyor hem bunlarda.

Myfittnespal app ı kullanıyorum, onsuz bu kadar ince hesaplar yapamazdım.

Protein ekmeğini de yakın zamanda ekledim gerçekten güzel bir yardımcı, sanırım bir daha eksik etmem.O da yanında talımaya müsait besinlerden.

Bu yöntemlerle carb dan uzak yaşayabiliyorum.

Takviye olarak multivitamin, spordan önce l-carnitin, bağırsaklarım çalışsın diye psyllium husks fibre kullanıyorum.Vitamin takviyesi öneriliyor ketojenik diyette.L-carnitinse elimde vardı ondan kullanıyorum, bir işe yarıyor mu farkında değilim, umarım yarıyordur.Bir daha alır mıyım? Bilmiyorum.Psyllium u bağırsaklarım çalışsın diye aldım ama ondan da pek birşey anlamadım henüz ne yazık ki.Düzenli kullanımda işe yarıyormuş.Ben o düzenli kullanımın etkisini görene kadar dayanamadım, dulcolax kullandım 2 kez, acil durumlar için bulunsun.Psyllium da hazır elimde varken kullanmaya devam edeceğim, bir etki gördüğüme inanmazsam bitince onu da almam.Arada soda içiyorum, mineral takviyesi olsun diye.

Kalori hedefimi çok düşük tutmuyorum, 1500 kcal hedefliyorum.Hemen hiçbir zaman bu hedefi dolduramıyorum.Bu yüzden hedefi 1200e çektim bir ara, ama o zmn 1210 kcal alsam suçluluk duyuyordum :) O yüzden hedef 1500 koydum, 1100-1250 arasında kalıyorum genelde.

Haftasonları bozuyorsan ketozise girerken yaşanan sıkıntıları tekrar tekrar yaşıyorsundur, ben onu tekrar yaşamamak için mümkün mertebe bozmuyorum :) Gerçekten şaşırıyor tekliyor vücudum çünkü.

Kutlama gibi durumlarda şarap tercih ediyorum, ama o kutlama pastasından illa ki 1 dilim yiyorum.Şimdiye kadar 2 kez yedim, bu akşam da arkadaşımın düğünü var, 3 edecek :) Böyle günlerde gündüz mümkün mertebe sırf protein yemeye çalışıyorum.Buna rağmen ertesi gün carb açlığı çekiyorum.Ketozisten çıktığımın ertesinde birgün kendimde tekrar ketozise girecek güç ve azmi bulamamktan korkuyorum.Akşama pasta var, korkular sardı dört bir yanımı :)))

benim yaptıklarım bunlar.Senin ne kadar oldu başlayalı, neler yapıyor, nasıl besleniyorsun, kilo kaybın ne durumda?

Son düzenleyen: Moderatör:

Canım markete en kısa zamanda gitmeni öneririm çünkü insan elinin altında diyete uygun birşey olmayınca bozuyor otomatikman.

Ketojenik diyette ben ısrarlıyım valla :) Bugüne kadar çok diyet denedim, bu kadar az mahrumiyet çekip bu kadar etkili olanını yapmadım :) Hem direk yağdan yaktırıyor, hem de kas kütlesini koruyor.Daha nolsun :) ideal kiloya kadar ketojenik devam edip, sonrasında da ömrümü lowcarb geçirmek niyetindeyim inşallah :) Ayrıntılı ölçümlere dalacaksan myfitnesspal veya benzeri bir uygulama mutlaka indir canım.İşleri çok kolaylaştırıyor.Sen yediğini giriyorsun, o hesapları yapıyor sağolsun :) akşama doğru bakıyorum bugün neler yemişim, nelerden ne kadar hakkım kalmış, ona göre bir yemek planlıyorum akşama, olup bitiyor.

Canım level 1 yapıyorum ben hala.Dün 2yi mi yapsam diye düşündüm ama 1i çok rahat yapmaya başliim hele önce dedim.Kettlebell evet yaa ben de gıcık oldum, ben onu aldığım siteye bi girip bakayım neden gelemedi acaba.Bir de ben şu an toplam 2 kg lık 2 dumble la çalışıyorum ya, kettlebel 4 kg olacak.Level 1 i 4 kg la rahatça yapana kadar 1e devam ederim.

O Shaun T yi Allah bildiği gibi yapsın İzledim adam maymun gibi hop hop hoplayıp zıp zıp zıplıyor Benim hiç gözüm kesmedi yapabileceğimi, ama sen deneyimlisin yaparsın inanıyorum :)

Ramazanda daha kolay olur bence sana yemeklerini planlamak.Zaten 2 öğün yiyeceksin, tüm gün atıştırma fln da olmicak, hata yapma riskin daha az.Ketojenik gidersen açlık da çekmezsin gün içinde.

İftardan sonra spor için 1-2 saat geçmesini beklersin, sonra 1 saat spor, duştu fln, akşamları da atıştırmaya vaktin kalmaz zaten.Bence ramazanda çok kilo verirsin.

Çerkes tavuğu benim için sık sık yapılacaklar listesinde yerini aldı, koyarım bi saklama kabına dolapta bulunsun, yemek hazırlayamadığım zaman protein ekmeğiyle lüplerim :)

Günün güzel geçsin tatlım,

Canım ben 5,6 yıldır senede bir iki kez diyetlerle haşır neşir olan biriydim . Dukan, Karbonhidrat diyeti, Karatay bunları hep denedim ve hepde protein yoğunluklu karbon kısıtlı yaptığım için kısa sürelerde sonuç alıp eski yememe devam sonra hep başa dönme şeklinde oldu.. Bu sene artık yeter gari dedim , al ver al ver nereye kadar ..
7 aydır diyet ve spora devam ediyorum .. İki kez Tr seyahatimde bozuldu başa döndüm ama gene devam ediyorum.. Ve artık spor ve sağlıklı beslenmeyi sürekli uygulamak istiyorum.. Arada kaçamaklarım tabii olacak oluyorda ama önemli olan sonradan toparlanabilmek :)
O yüzden acele etmiyorum koştura koştura kilo verme çabasına girmiyorum.. Son 10 gün Tr de aldılarımı vermek için ekstra idi ama artık normal beslenmeme dikkat ederek devam edeceğim inşallah :)

bu aralar iş yoğunluğundan bi gidemedik Türk marketine canım dolabın et kısmı tam takır kuru bakır cinsinden olmuş durumda :) Markete ne zaman gitsem et reyonundakiler şok geçiriyor , aslında gıcık oluyorum, sana ne kardeşim benim aldığım miktardan .. Yok davet mi vereceksiniz yok kim yiycek bu kadar eti lafları.. Gerçekden gıcığıma gidiyor..ama bu sefer laf ederlerse direk size ne diycem .. Geçende 3 kilo kıymayı pakete koymamışlar zaten .. Parasınıda ödemiş olduk üstelik.. Toplu kesiyorlar reyonda fiyatlandırma etiketini .. Neyse bu gidişimizde telafi ederler heralde..
Evde et olunca zaten ketojenik diyeti yapmakda sorun olmuyor.. Acıkmıyorsunda bildiğin gibi canım..
Eşim cumartesi tembelliğine bağladı kendini çıkarabilirim bugün umarım dışarı :)) market uzak şehir dışında ve tek başıma gitmek istemiyorum oraya yoksa bana kalsa çokdan gitmişdim :))

Ramazanda bakalım inşallah diyetime sporuma sadık kalmaya çalışıcam tatlım.. Bu bir ilk olacak benim içinde , merakdayım acıkcası :)

Unsuz harika poğaça tarifleri buldum, badem unu fındık unu kullanılıyor.. Sende biliyorsundur muhtemelen .. Malzemeleri edinip denemek istiyorum inş canım :) denediğimde paylaşırım zaten..

Düğünde protein ağırlıklı beslensim.2 kokteyl, 1 küçük içli köfte, 5 tane çikolatalı çilek kaçamaklarıyla atlattım :) Kilom bu sabah sadece 100 gr fazla gösteriyor.Ucuz atlattım :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…