Ketojenik diyet hakkında bilinmeyenler

Ben dünki düğünden korkarken bugün bilmeden çok büyük hata yapmışım malesef.
Avm de geçirdiğimiz birgün, Burger Kingden chicken wings yemiştim ve makrolarımda sorun olmamıştı o gün, yani diyet dışına çıkmamıştım.
Ona güvenerek bugün popeyes chicken ve yanına cole slaw yedim(sebze ve mayonez olduğunu, keto diyete uyacağını düşünerek).
Malesef büyük bir hata yapmışım.Tavuk parçalarının dışındaki kıtırların carb olacağını hesaba katmadım.Cole slaw da hiç de sandığım gibi masum değilmiş...Myfitnesspal e yediklerimi girince yıkıldım...Carb hedefimi çok aşmışım...
Ama olmuşa çare yok malesef.Bu bana ders olsun, yemeden önce girip bakmalıyım yiyeceklerin makrolarına.Bugün marketten eksiklerimi de aldım, evimde pişirdiğim, içinde ne olduğunu bildiğim gıdalarla tam gaz devam edeceğim diyetime.
 
Düğünde protein ağırlıklı beslensim.2 kokteyl, 1 küçük içli köfte, 5 tane çikolatalı çilek kaçamaklarıyla atlattım :) Kilom bu sabah sadece 100 gr fazla gösteriyor.Ucuz atlattım :)
Gayet iyi atlatmışsın canım :) +100 de gerçek yağ değildir zaten tatlım :)
Canım ne kadar aşmışsın karbo miktarını 30 ile 50 arası normali ya , genede aşırı aşmamışsındır bence .. En güzeli evimizde hazırlamak aslında ama bazen dışarda mecbur kalıyoruz.. Ben iki gündür karbonhidratın dibine vurdum tabii hemen kiloma yansıdı :)
Bugün biraz dikkat ettim gerçi bakalım yarın artılar gidecek mi yoksa eklenecek mi üzerine görcez :))

Cmartesi eşim kalori nabız ölçer saat hediye almışdı bana :) bugün sporumda kalori ölçümü yaptım ama başda çalışmadı sonradan göstermeye başladı doğru olmadı ama sporumdan sonra doğru olmamasına rağmen yani eksik ölçmesine rağmen 486 kaloriyle sonlandırdım .. Bakalım yarın gerçek ölçümleri merak ediyorum :)

Kinoa ve chia tohumları aldım dün.. Bugün fırsatım olmadı denemek için ama yarın özellikle kinoayı kısır şeklinde denemk istiyorum ..şişlik yapmaması en büyük tercih nedenim olacak ve protein miktarının fazla olması tabikide .. Umarım tadınıda severim :))
 

Canım aşmışım valla, 62 gr carb tüketmişim.Nasıl oldu ben de anlayamadım valla.Cole slaw tek başına 19 gr carb içeriyormuş hiç beklemezdim.Demek ki şeker koyuyorlar, bir daha yanından bile geçmem.Tuz oranları da yüksek tabii, ödem tuttum anında ve 71.1 çıktım bugün.Çok üzgünüm

Bugün proteinin dibine vuracağım, carb da aman eksik olsun istemem, yarın ikimiz de yüzünüzü güldürecek sonuçlarla karşılaşırız umarım :)

Saat süper olmuş, motive eder seni :)

Kinoa ve chia yorum ve tariflerini merakla bekliyorum :) Sevgiler
 
Bugün dikkat edersin canım .. Şişlik ödemdir onlar zaten :)
Bende gene bir iştahsızlık var, kinoayı denemek için fırsat ararken mercimek köftesi yapmak aklıma geldi Kinoalı :))
1 çay bardağı kinoa ve 1 çay bardağı k. Mercimekle yaptım bol baharatlı.. Bulgursuz bol proteinli :) tadıda harika olmuş :) denemenizi tavsiye ederim kesinlikle :) miktar olarak bunun kadar daha var .. Ben yarısını yedim :)

Balkonumda açan bu senein ilk gülü ve miss kokusu eşliğinde yedim ymeğimi :))
 
O Olivenoil
Canım nefis görünüyor mercimek köfteleri :) Bir carb hesabı yapıp tutuyorsa deneyebilirim bunu :)
Umarım ödemdir.Bugün 828 kcal de ve 31 gr carb da kalmışım.Bir avantajım bir de dezavantajım vardı bugün, çok yoğun çalıştım ve yemek yemeye pek vakit bulamadım, hazırladığım beslenme çantasını da evde unutmuşum, bulabildiğim tüm proteinli gıdaları yediysem de kalorim düşük kaldı.Diğer yandan ben kalori kısıtlaması değil carb kısıtlaması düşünüyordum aslında bugün için, ama işyerinde krema bulamadığımdan biri sütlü ikisi coffemate li 3 kahve içtim, bunların carb ı da ztn 15 yapıyor.Krema evde güzel bir çözüm ama dışarıda sıkıntı, sanırım kahveyi sütsüz içmeye alışmalıyım.Yine de 31 gr carb la kapatabilmişim, yine iyi sayılır.Bakalım yarın sabah tartıldığımda göreceğim ödem gitmiş mi.Bol bol da su içtim, inş gitmiştir.
İştahsız olman süper avantaj, ben de grip oldum, benim de pek iştahım olduğu söylenemez.Bu iştahsızlıktan faydalanıp kilolarımızdan kurtulalım tez zamanda inşallah :)
 
Geçmiş olsun canım .. İnşallah yarın eksilerle uyanırız :) bende köfteler şişlik yaptı mı merak ediyorum doğtusu :))
Gece gece kakdım kinoa ve chia tohumundan karışık bir tatlı hazırladım .. Kakao koymasaydım aynı aşure tadında olacakmış.. Sabaha chialar jöle kıvamı alınca tadı tam yerini bulacak diye düşünüyorum ..

Oldukça düşük karbon almışsın bugün çok süper.. Mercimekli köftenin değerleri fazla yüksek çıkmaz sanmıyorum sen genede bir hesaplat bakalım bende merak ettim .. Kinoanın 100 grmında 22 gr karbhrt varmış .. Koca paket 150 gr zaten bir çay bardağı 10,15 gr ancak gelir sanırım çok hafif bir ürün :)

Yaptığım tatlının tarifini butayada ekliyim her yere eklemiş oluyorum :)))
 


Kızlar tatlım hazır soğumaya bırakıldı :)
4 yem. Kaşığı kinoa
1 yemek kasığından az az chia tohumu
1 bardak su
1 çay bardağı portakal suyu
Vanilya
Tarçın
Badem , muz, cranberry, kuru kayısı
Kakao
1 yumurta beyazı

Malzemeleri kafama göre seçdim.. Portakal suyu yokdu içinde kuruyemiş yokdu ama ben yaptım oldu :)
Aynı aşure gibi bir tadı oldu.. Kakaoyu koymasam daha iyi aşureye benzerdi sanırım :)

Kinoa ları mikrodalgada 1 dk tutup patlattım ( tarifde sıcak tavada denmiş ama ben mikrodalgada mosır patlattığım için orda daha kolay oldu )
Su portakalsuyu kaynayınca patlayan kinoa ve chia tohumlarını atıp karıştırdım .. Koyulaşıncada içene malzeleri ve yumurta beyazını koyup hızlıca karıştırdım.. Sonrada süsledim .. Ne şeker ne nişasta var .. Meyvelerin doğal şekeri var sadece ( muzun yarısı püre şeklinde içine kondu unuttum yazmayı )

Chia tohumu koyulaşıp jöle gibi oluyor ve zaten genellikle tatlı tariflerinde kullanıyorlar.. Sabaha daha güzel hem tadı hem görüntüsü olacağını umuyorum inş :)

Chia ve kinoa protein acısından aminoasit açısından oldukça yüksek degerlere sahip.. Ve karbonhidrat değerleri minimal seviyede.. Tam diyette kullanılacak sağlıklı ürünler..

Bugünkü kinoalı kmercimek köftesini erken yememe rağmen çok tok tutu ve inanın acıkmadım ..

Gelecek menüm kinoalı köfte olacak sanırım :))
 

Eklentiler

  • image.webp
    26,7 KB · Görüntüleme: 64
  • image.webp
    27,2 KB · Görüntüleme: 54
Evettt 2 gün önceki kiloma ulaştım nihayet, bu sabah 70.5 kg geldim :)
Ama gripten dayak yemiş gibiyim, heryerim ağrıyor...
Yarına düzelmem gerek çünkü iş için tek günlük bir Almanya yapacağım.Ve bunu kaçıramam, özlediğim peynirleri almak, protein ekmeği ve protein bar vs bakmak için sabırsızlanıyorum :)
O Olivenoil tatlı muhteşem görünüyor canım, olsaydı gömerdim şimdi bi tane chia ve kinoa nın carb larına baktım, biri 20 küsür biri 40 küsür bana çok gibi geldi.Gerçi 1 kaşık fln konuyorsa deneyebilirim, tariflere tekrar göz gezdirip kullanılan miktara göre karar vereceğim.
Almanya da benim için zorlu bir sınav olacak, çünkü özlediğim çok gıda var.Çikolata ve pastaları es geçeceğim tabi ki ama bi nordsee, bi currywurst yemeden dönmem :) Onlarda da gizli carb vardır, bakalım en az hasarla atlatmaya çalışacağım.69lara 600 gr kalmışken ne çok sınav çıkıyor karşıma.Neyse herşeyde bir hayır vardır, belki de oradan diyetimi kolaylaştıracak ve güzelleştirecek birşeyler bulurum da dönünce çabucak gider kilocuklar :)
Olivcim sende durumlar nasıl, tartılabildin mi bugün?
 
Ooo canım tebrik ederim süpersin ayy çok az kaldı bu hafta 69 ları görürsün umarım canım :))
Ben bu sabah dünden -200 üm canım :) 74,200 geldim .. Ama şu varki geceleri çok geç yatıyorum hatta sabah 5,6 larda yatıyorum son bir haftadır falan ..gece erken yatınca çok güzel kilo veriyorum ama mecburen bir süre daha böyle olmak zorunda :) birde malum kabızlık var tabii :)

Almanya' ya gelmen harika canım havalar serin Antalya gibi değil gribin azmasın dikkat canım :)
Nordsee de balık yemeyi bende çok seviyorum ama yanına konan patates dilimleri soslar falan epey bir kalorili ama seçenek çok uygun olanından yersin tatlım :) istanbul' da da vat sanırım Nordsee .. Bizde fazla tutmadı anlaşılan :)
Değişik ürünler bulmanı ümit ediyorum canım :)

Canım kinoa ve chia evet 100 grmında 22 karbon var ama saman gibi hafif ürünler yani koca paketin tamamı 150 gr geliyor yani bence bunların karbonu korkulacak birşey değil.. O yüzden diyetlere uygun zaten canım .. Kinoa yı hele bulgur gibi kullanabiliyorsun çok tarifler var :)

Aklında olsun gerçi Tr de de bulursun ama badem unu fındık unu hindistancevizi yağı falanda alabilirsin .. Bunlardan unsuz poğaca kek tarifleri var.. Bende alayım yapıcam canım .. Ketojonike de uygun hem :))
 
Evet canım havadurumuna bakmalıyım, ona göre kıyafet almalıyım yanıma.Benim grip azacağı kadar azmış zaten ama bu fırsatı da kaçıramam :)
Nordsee de balığımın yanına sebze salata fln alırım diyet kolayla beraber afiyetle yerim diye planlıyorum :)
Kinoa ve chia hafif şeyler demek, söylediğin iyi oldu, ben nedense bulgur-pirinç ağırlığında hayal etmiştim.
Badem unu fındık unu h.cevizi unu ve h.cevizi yağlı tarifler ben de görüyorum ve içim gidiyo :) Bu unları rondoda çekerek de yapabiliyormuşuz.Ama rondom yok benim.Hatta h.cevizi rendesinin diğer malzemelerle blendardan geçirilerek inceltildiği bir tarif de görmüştüm, güya yapacaktım, ne tarifiydi acaba unuttum gitti :)
H.cevizi yağına bakmıştım markette baya pahalıydı.O an aklıma yatmamıştı, zeytin zengini bir ülkeyiz, mis gibi z.yağı kullanırım ne gerek var diye düşünmüştüm.Ama şimdi tatlı tariflerinde fln çok görüyorum h.cevizi yağı, z.yağı yerini tutmaz tabi ki.Hatta kahveye h.cevizi yağı katan da var.Benim süt sorunumu çözer mi acaba, denemek lazım :)
200 gr 200 gr dır, gram gram gidecek bu kilolar :) Daha da ödem atarsın, bi de wc ye çıktın mı daha çok gider :)
 
Evet canım hava durumuna kesinlikle bakmalısın epey serin yağmurlu bu aralar havalar..Hatta geçen hafta resmen kış soğugu vardı.. Bu hafta daha ılık ama genede serin :) gribin için c vitamini falan al hiç değilse yolculuğunda seyahatinde rahat olması açısından canım.
Hindistanyağı tarifi bende çok görüyorum ısıya dayanıklılığı fazla olduğu için kansorejen olmuyormuş o nedenle denemek istiyorum bende , yoksa evde zeytinyağ ve terayağdan başka yağ kullanmıyorum bende :)
Tadınıda bilmiyorum bakalım yeni tadlara açık değilimdir aslında ya diyet uğruna deneyek biii :))

Benimde rondom uzın zamandır bozuk almam lazım , evet evde rondoda yapılıyormuş yenisini alalım bari nedek :)
Evet canım az az da olsa birikecek giden kilolar inşallah bugün bir damla alayım gelsin eksiler inş :))
 
Son düzenleme:
Olivecim döktürmüşsün yine, ellerine sağlık :) Keki nasıl yapıyorsun canım, tatlandırıcı, aroma fln mı ekliyorsun?
 
Olivecim döktürmüşsün yine, ellerine sağlık :) Keki nasıl yapıyorsun canım, tatlandırıcı, aroma fln mı ekliyorsun?
Canım oopsie malzemesinden ayırdım biraz, içine elma , kayısı doğradım minik minik , tarçın badem attım .. 1 kaşıkda yulaf kepeği koydum unuttum onu yazmayı çökmesin dedim sonuçda fazla birşey değil .. Vanilua kakao .. O kadar , şeker ilavesi aroma falan yok .. Tarçın zaten miss gibi yapmış :) limon portakal kabuğu falanda kakaosuzda konabilir .. Minik bitter çikolata doğrayabilirsin meyve istemezsen ..
 
Yok yok benim kısa zamanda ketojonik diyete dönmem lazım.. Diyet yemekleri bana kilo yaptı ayy :))
+300 le 74,500 olmuşum :) kinoa ve chia lar içimde şişdi kaldı .. Kabızım 4 gündür dün damla aldım hala etkisini göstermedi..
 
Dön bebeğim dön, keto candır :)
Benim tuvalet olayı protein ekmeğinden sonra normale döndü.İçinde keten tohumu var, ona bağladım.Bugün de dm den keten tohumu ve protein barlar aldım.Layenberger marka aldım, en az carb ve en çok protein onda vardı çeşitler arasında, ztn 35 gr lık barlar.Rewe den protein ekmeği de aldım birkaç tane, Tr de aldığımdan biraz daha yüksek carb ı, tadını denemedim daha.Bar ı denedim, o güzel.
Bir Almanya günü için oldukça az hasarla atlattım diyebilirim bu günü.2.protein bar ı yemeyeydim iyiydi ama markette o kadar hanuta ve duplo görüp de alıp yiyemeyince hırsımı onlardan çıkardım :) Akşam yemeği de döner etiyle salata yedim.Kondanse süt(kaffeesahne) de aldım ama taşıma suyla değirmen dönmez, Tr de kremaya kalıcam yine eninde sonunda :) Kinoa yı aldım elime dm de, sonra bıraktım.İçinde şişip kaldıysa iyi ki de bırakmışım.Yarın öğlen Tr de olacağım, öbür sabah tartılınca görücem bakalım hasar var mı :) Sevgiler
 
Bu arada Solgar ın psyllium husks ına da devam ediyorum, wc konusunda onun da faydası olmaya başlamış olabilir, ben keten tohumuna malettim ama emin değilim, yalan olmasın.
 
Spor 2 gündür yapmıyorum, dün hastalığı atlatayım diye tüm gün istirahat etmiştim, bugün de uçuştu gezmeydi fln yapmadım.Yarın dönünce yapıcam inşallah.
 
Aa canım şu an Almanyadasın demek hoşgeldin diyim tatlım :)
Wc düzeninin normale dönmesi çok iyi canım .. Keten tohumu bir kaç kez denedim işe yaramadı bende .. Ama aslında en az bir hafta yapmak lazım tür şeyleri vücut sonradan tepki veriyor.. Belki gene bir denerim canım :)
Canım Kinoa ve chia bildiğimiz bulgur gibi şişlik yapmadı aslında ama kabızlıkdan dolayı birde dünkü patlıcanlı pizza da yapmış olabilir çünkü sebzelerin aşırısı bana yaramıyor..Kinoa ya haksızlık etmiyim.. Alternatif olarak arada bir kısırı falan iyi olur ..
Protein barlardan geçen spor mağazasına gittiğimde bende aldım Multipower marka biri 35 grlık ilisi 50 gr lık yüzde 50 protein .. Ama karbonları 12 gr tanesinin .. Yarısı yense zarar etmez heralde :) senin aldığın kaç karbon değerinde ??
Kinder' in Buneo çikolataları var mı Tr' de bilmiyorum ama benim tek favori çikolatam :) çeşitleride oldukça fazla hatta bugün eşim pirinç patlaklısımı almış :) azıcık ısırdım ucundan :)

Protein ekmeği bakma fırsatım olmadı, geçen gün düşünemedim ekmek alışverişini eşime yıkmışdım :)
Kaffesahne Tr' de yok demek, şaşırtıcı aslında ..ama zaten oda sıvı krema canım tad olarak farkediyor mu bilmem ama ben kahvemi sade içmeyi sevdiğimden eve de nerdeyse hiç alıyoruz.. Eşimde sadece espresso içer ..

Yemeğin gayet iyi tatlım , fazla çıkarsan üzülme çünkü uçak yolculuğu ödem yapıyor , ben her seferinde davul gibi şişerim .. En az 1,5 2 kilo fazla olurum .. Herkesde olan birşey mi bilmiyorum ama bende her seferinde oluyor malesef :) bide ızın mesafe olsa ne olcam bilmem :))
 
Spor 2 gündür yapmıyorum, dün hastalığı atlatayım diye tüm gün istirahat etmiştim, bugün de uçuştu gezmeydi fln yapmadım.Yarın dönünce yapıcam inşallah.
O koşturmada sporunu yapamaman normal canım , ama yurtdışı yolculukları zaten koşuşturmalı geçer önceside sonrasıda , spor gibi kalori harcamışsındır yani :)) spor yarışması bölümü açıldı topikde gelsene sende :)
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…