kilo almak niye bu kadar zor ?

Seni cok iyi anliyorum o duygulardan ben de gectim cocuklugumdan itibaren kilo alamayan asiri zayif biri oldum . 18-19 yasima kadar.ergenlik doneminde 1.75 boya 46-47 kg idim. Yani senin gorundugunden daha zayif cok kompleksliydim bu konuda gece yatarken kocaman bir ekmegin ustune bir karis tereyagi recel surup yatmaya basladim. Babamin annemin ari sutu, bal, pekmez, bildircin yumurtasi, vitamin takviyeleri de cabasi dedigim gibi 18 yasina dogru bir kilo aldim 53 oldum. Sonra git gellerle 51-54 arasinda kaldim cok sukur. Simdi 32 yasinda iki cocuk annesiyim kilom cok iyi durumda cok zayif gorunmuyorum.56 kg im. Umarim sen de istedigin kiloya kavusursun. Dedigimi de dene istersen biraz sagliksiz ama :)

Son düzenleme:

​Vitamin eksikliginiz yada kansızlığınız olabilir mi?

Ay onu ben de yapiyordum:)) bacaklarim kalin gorunsun diye lisede 3 tane kalin kilotlu corap giyiyordum pantalonun icine de iki tane tayt

merak etme gidiyor hepsi bende gitti yine 45-47 arasında gidip geliyor kilom, göbüş dümdüz kalıyor... halimden çok memnunum :)

merak etme gidiyor hepsi bende gitti yine 45-47 arasında gidip geliyor kilom, göbüş dümdüz kalıyor... halimden çok memnunum :)

ay inşallah ya ben kendimi hiç göbekli filan hayal edemiyorum

Bi de çatlak oldu mu sen de ben de yok gibi sanki ama karnım tamamen kıpkırmızı olduğu için anlayamıyorum çatlayıp çatlamadığımı

Ve en kötüsü de basur olmuşum bu da hayatımda bi ilk ve hamilelik sürecinde hiç kabız olmadığım halde olmuş. birkaç gün önce farkettim çok moralim bozuldu bu oldu mu sende

bende ne çatlak oldu ne da basur çok şükür hiç problem yaşamadım ben hamileliğim dönemimde.. çok rahat bir hamilelik geçirdim...
moralini bozma hamilelik döneminde çoğu kişinin yaşadığı sıkıntılar bunlar Allahım yavrunu sağlıklı kucağına almayı nasip etsin gerisi geçip gidiyor inanki...

Aman diyim bulasma su kilo alma isine bende oyleydim kilo almak icin daha cok yemek yedim aldim da kilo ama midem acildi ve frenleyemiyorum kendimi zamanla nasilsa kilo alcaksin.bende almak zor vermek kolay diyodum kilolular niye dikkat etmiyo yedigine kendilerini kontrol etsinler diye dusunuyodum ama kendine hakim olmak cok zor elim ekmege gidiyo geri cekiyorum daha fazla kilo almamak icin

Ay onu ben de yapiyordum:)) bacaklarim kalin gorunsun diye lisede 3 tane kalin kilotlu corap giyiyordum pantalonun icine de iki tane tayt
taytlar bacaklarımın bi parçası gibi oldu çıkarınca mutsuzum ii ce zayıf görünüyorum (

canımm gece yatmadan sütlü bebe bisküvisi yee gerçekten işe yarıyorr kendimden biliyorum47 kilo olan ben şuan 61 kiloyumm

Daha yeni doktordan geliyorum metabolizmam turp gibi.
troidlerimin maşallahı var.
hiçbir eksiklik yok,kansızlık yok. Ama alamıyorum işte kilo.
Cicibebe de yedim pekmez de içiyorum ama yok işte. Olmuyor.
169 boyum 51-52 kilom var. 2 senedir böyle ve çok ağrıma gidiyo artık cidden.
Senin hissettiklerini o kadar iyi anlayabiliyorum ki.
Ama kabullenmek lazım herhalde. Günde 1.5 ekmek yiyip daha da kilo alamıyorsam yapacak birşey yok.

Hiç dert etme bende yıllardır vermeye çalışıyorum
Allah sıhhat versin gerisi boş
Tabi ki insan aynalardaki görüntüsünü önemsiyor
Zayıflık bence şişmanlıktan evladır
En azından sıhhatlisin
Yaşın geçtikçe metabolizman, yavaşladıkça ister istemez kilo alacaksın merak etme

Sizi çok iyi anlıyorum benimde boy 1,50 kilo 40 bir türlü kilo alamadım halada kilo alamıyorum bütün testleri yaptırdım herşey normal çıkıyo ve hala cılızım napıcaz bilmiyorum

Dün XXS bi t-shirt buldum kotonda.
o kadar mutluyum ki
bıktım kendimden, kaç defa kilo almayı denedim.
takviye ürünler kullandım ama 10 senedir 42 kiloyum. 41 e düşüyorum bazen ama asla yukarı çıkamıyorum.
yaşım 24.
bi yöntem bulursan bana da söyle.
nefret ediyorum yemek yemekten
bana işkence gibi geliyor.
bazı yemekleri seviyorum, sevdiğim şeyleri çok yiyorum.
kilo alayım diye sevmediğim şeyleri bile yemeye zorladım kendimi.
aylarca kilo aldırıcı diyetler yaptım.
sonuç 300 gr almışım

ben hep böyle besleniyorum.
ama 1 kg bile almıyorum.

sabahları 2 poğaça
öğlen pek yemem
akşam yatmadan önce ekmek arası
cips
çikolata
ıvır zıvır ne bulursam
malesef bi işe yaramıyo

Doktorlarda hep söyler kilo almak vermekten daha zordur..boğazını tutup spor yaptın mı kilo verirsin ama kilo almak isteyen midesi küçük bir insan ne kadar zorlarsa zorlasın fazla yiyemez.metabolizma hızlıysa fazla yesede yakar zaten hele birde hareketliyse imkansız. Bende hayatım boyunca cok zayıftım kilo almak için diyetisyen eşliğinde bile beslendim hiç işe yaramadı en son bir doktor önermesede kilo almam için hormon iğnesi yazdı..1 tane dedi ama ben işe yaramadı diye 2. Vurdurdum ve ondan sonra kilo alabildim..

Boyum 1.70 ve bence ideal kilom şuanki kilom yani 55 ama hadi illa çok zayıf durmak istiyosam en az 53 daha aşağısı çocuk gibi oluyor..

Ve ben yıllar içinde antidepresanlar yüzünden sürekli kilo aldım bırakınca diet sporla verdim önce 59 kiloya çıktım 50 den sonra bırakınca düzenli sporla 53 e düştüm..yıllar sonra başka bir antidepresanla 64 e kadar çıktım ki bu benim için çok fazlaydı sonra boğazımı tutarak ve doğru beslenerek birkaç ayda 55 e indim..şuan memnunum versem bile en fazla 2 kilo daha veririm ama spor hep şart kilodan bağımsız hem fit olmak hem sağlık için..

Son düzenleyen: Moderatör:

Cok teşekkür ederim uzun uzun yazmışsınız. Tavsiyelerinizi uygulayacagim. Bakalım inşallah faydasını görürüm. Bu arada elektronik tattım var. Sabah akşam tartiliyorum. Sevgiler.

ben hep böyle besleniyorum.
ama 1 kg bile almıyorum.

sabahları 2 poğaça
öğlen pek yemem
akşam yatmadan önce ekmek arası
cips
çikolata
ıvır zıvır ne bulursam
malesef bi işe yaramıyo

Benim Ruffles kanima girdi yaa bide mega boyunu cikarmislar buyuk paketinde bir ustu ye ye bitmiyor valla tuz manyagi oluyordum cokta sagliksiz ama ne yapayim...
Bence ben bu abur cubur yuzunden kilo aldim cunku bu son zamanlar cips manyagi oldum eskiden yemezken senelerdir hep 48dim ama tabi kesinlikle tavsiye etmiyorummm.

Goren herkes iyi gordum seni yanaklar al al iyi bakiyon kendine fln diyo...
Hee diyom karnimda löp löp :)))
Kilodan memnunum ama karnimdan ı ıhh o yuzden spor sart 😝

diyetisyene gittiniz mi? ben diyetisyene giderek kilo almayı başardım. ondan önce oldukça zayıftım. insanlar hep dalga geçerdi. sana evde yemek vermiyorlar mı, az ye de kilo ol tahta gibisin, sen niye gelişmedin vs. vs. çok sinirim bozulurdu. doğru düzgün kıyafet bulamazdım lc waikikinin genç reyonundan kıyafetler alırdım 20li yaşlarda olmama rağmen. daha sonra diyetisyene gittim. verdiği listeyi uyguladım. kendimi yemek yemeye zorladım resmen. 3 ana 3 ara öğün zorlansam da yiyordum. tabi yediklerinin sağlıklı olması da oldukça önemli. bu şekilde hedeflediğim kiloma ulaştım. şimdi daha fazla almamak için uğraşıyorum sende inşallah istediğin kiloya ulaşırsın

Aynen o kadar zor ki asla basaramiyorum. Zar zor iki kilo alıp bir gecede geri veririm resmen. Cicibebeyi düzenli kullanamadim ama deneyeceğim artık.

Ben de ilk kez deneyeceğim canım,daha dün gece ilk yaptım,bakalım,inşallah faydası olur,bayağı işe yaradı diyen var yani en azından 3-4 kilo almışlar.Benim yapıda hep yediğini inkar eder,öyle inat bir bünyem var ama görücez.

Arkadaşlar hepinizin yorumlarını tek tek okudum fırsat bulup tek tek cevap yazamadim kusura bakmayın. Benim gibi olan bir kaç arkadaş hamileliklerinden bahsettiler. Onlar yine bu dönemde iyi kilo almışlar. Ben sadece 10 kilo almıştım. Doğumdan sonra hemen eski kılına döndüm. Prakten sürüp aldım dün bakalım deneyeceğim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…