Kızlar bu aralar kiloya takmış durumdayım. 2 doğum yaptım ve 80 kiloya ulaştım.Halimden hiç memnun değilim ama hiçbirşeyde yapmıyorum zayıflamak için.Emziriyorum.Sürekli acıkıyorum ve aklım devamlı ne yesemde.Her dakka sabah ne yesem öğlen ne yesem akşam ne yesem diye düşünüyorum.Yiyorum gene de doyma hissi oluşmuyor.Mesela sofrada yeterince yiyorum sofrayı kaldırıyorum,kalan yemeği küçük tabağa boşaltıyorum.Mutfağı topladıktan sonra oturup o tabağı gene yiyorum.Abur cubur bağımlısı hale geldim.Akşam eşime al gel diyorum.Alıyor geliyor bu seferde yanlış almışsın diye ona kızıyorum.Psikolojik olarak yeme bağımlısı oldum sanki.Spor da yapmıyorum 80 kilodan daha nereye kadar gideceğim bilmiyorum.Bu şekilde doyma hissinin olmaması normal mi acaba ?
canım emzirdiğin için iştahın çok açık olabilir, çünkü çok kalori kaybettiren bişey
bence sadece ıvır zıvırı bile kessen yeterli şimdilik, ıvız zıvır yeme lütfen onların içindeki zararlı maddeler sütüne geçiyorda olabilir, yediklerimizin kokusu aroması bile süte geçerken o zararlı maddelerin geçmemesi mümkün değil
canım öncelikle kendini üzme, kilo dediğin nedir ki? alınır verilir, Allah mı başka hastalık vermesin
emzirirken çok sıkı diyet yapamazsın ama abur cuburu kesip, bol salata yoğurt yiyebilrsin öğünlerde
abur cubur insanda bağımlılık yapıyor, kendimden biliyorum, bi zamanlar yemesem elim ayağım titrerdi, 75 kiloya çıkmıştım
abur cuburu, kızartmayı, beyaz ekmeği kesip 63 e kadar düştüm
alışınca kesmek biraz zor ama sabretmelisin
boyun kaç bu arada
Hepsini biliyorum canım elime alıyorum bu zararlı diyorum ama genede durduramıyorum kendimi.Psikolojik bir hal aldı benim bu halim.Dediğin çok mantıklı şuan için abur cuburu bile kessem bana çok fayda ama düşün yani almadı diye eşimle kavga ediyorum bu hale geldim ben
Kızlar bu aralar kiloya takmış durumdayım. 2 doğum yaptım ve 80 kiloya ulaştım.Halimden hiç memnun değilim ama hiçbirşeyde yapmıyorum zayıflamak için.Emziriyorum.Sürekli acıkıyorum ve aklım devamlı ne yesemde.Her dakka sabah ne yesem öğlen ne yesem akşam ne yesem diye düşünüyorum.Yiyorum gene de doyma hissi oluşmuyor.Mesela sofrada yeterince yiyorum sofrayı kaldırıyorum,kalan yemeği küçük tabağa boşaltıyorum.Mutfağı topladıktan sonra oturup o tabağı gene yiyorum.Abur cubur bağımlısı hale geldim.Akşam eşime al gel diyorum.Alıyor geliyor bu seferde yanlış almışsın diye ona kızıyorum.Psikolojik olarak yeme bağımlısı oldum sanki.Spor da yapmıyorum 80 kilodan daha nereye kadar gideceğim bilmiyorum.Bu şekilde doyma hissinin olmaması normal mi acaba ?
Bende 4 ay once dogum yaptım 22 kg aldım 25 kg verdım ama kımsem olmadıgı ıcın tek basıma kostum hep kucaktan ınmıyo hala oglum cok gazlıydı sabah 8.30a kadar uyumazdı ben yaz oldugu ıcın yok tursuydu yok derın dondurucuydu yok tarhanaydı en kucuk fırsatlarda ugrasacak bısıyler buldum yemek yıyemedım desem yerıdır yapan yoktu kı neyse bu arada kola ve bıskuvı hep yedıgım buydu kola bagımlısı oldum eger bu abur cuburuda yemesem daha cok verırdım emınım cok su ıctım hep su sıse hep yanıbasımdaydı yemek olmadıgından acıktıkca su ıctım sende acıktıkca su ıc aralarda sofradan kalkınca yıne ıstıyosan su ıc o anda
Evet konunun uzmanı tam karşında canım..ben de doğumda 20 kilo aldım. 55 ten 75 e çıkmıştım. Doğum sonrası 65 civarıydım ama sürekli kendini aynı görünce kilolar batmıyor sanki. Yani gözün alışıyor sanırım. Bir de ben yazın doğum yaptığım için elbise vs daha rahat giyinme şansı olduğundan afallamadım ta ki eşimin iş arkadaşlarıyla akşam yemeğine gidecektik. Bir pantolonum var deneyeyim dedim ; onu giyecektim. Bacağımdan yukarı çıkmadı. O an kendime geldim demek kiloluyum diye ..
Ama bir durum var ki ben doğumdan hemen sonra çalışmaya başladım. Sütüm de gelmedi doğru düzgün. Bu nedenden dolayı kızım da emmedi. Hemen diyete başladım. Şuan yine 55 kilodayım. O kış sürekli lahana yemiştim.
canım bak kilo skolyoz için iyi değil ki
chess arkadaşımızında dediği gibi bağımlılık yapıyor hazır gıdalar, artık içine ne koyuyorlarsa yedikçe yiyesin geliyor sen düşün gerisini
evde plates yapabilirsin, lesli mi neydi evde yürüyüş videoları var, ben yapmıştım çok güzeldi
ama önce abur cuburu kes lütfen
Canım ilk önce kendi şişmanlığını ya da zayıflığını düşünmek yerine bebeğinin sağlığını düşün..
Her gün gazete ve televizyonlarda abur cuburun ( cips,kola ya da başka şey...) ne kadar zaralı olduğundan bahsediyor...Kaldı ki bunların zararı bir tek sana kalmıyor, emzirdiğin için direk bebeğine geçiyor ne yer içersen...İlk iki yıl bebeğinin gelişimi için ne kadar çok önemli biliyorsundur...Hayatın ilk iki yılında bebeğinin vücut ve en önemlisi de beyin gelişimi çok hızlı ve beyin hücreleri de gelişmek için yararlı besinlerden katkıya ihtiyaç duyar..O yüzden daha çok bebeğine yarar sağlayacak gıdalar tüket..Aynı zamanda zayıflamayı da istiyorsan fazla kalorili kof gıdalardan uzak durup sporunu da yap derim....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?