"Kilolarımız bize,dert degil"VERDİK...VErmeye DeVAM ediyoruz...

bu hafta biraz öyle oldu dedğin gibi..daha da dikkat edeyim..
ben yemeyi çok seven biri olduğum için aslında yiyerek zayıflamak istiyorum..ama karbonhidrat olmamalı bu dediğin gibi:)))

yemek yemek benimde tutkum ancak bizi bu hale getirende yemek yemek. Elbette yiyeceğiz ancak doğru zamanda doğru şeyleri yiyeceğiz. Hep birlikte vereceğiz bu kiloları işallah. senden güzel menüler bekliyorum.

çok güzel anlatmışsın canım aynen katılıyorum sana..

Teşekkürler canım

bir daha buraya eyvah kaçamak yaptım diye gelmicem emin ol:)))
bugün öğlen yoğurt çorbası ve dolma var..ekmeksiz çorba ve 3 dolma yicem

hayyyyıııııııııııııııııııııııırrrrrrrr menü yine karbonhidrat dolu ve çok fazla 3 dolma ve çorba... ya sadece çorba 1 dl ekmek, yada 1 dolma ve bol yoğurt yesen daha iyi sabahki kahvaltıdan sonra bu ölüm vuruşu olur yarın tartıda + bile göreblirsin. işallah daha yememişsindir ve yazımı görürsün

Son düzenleme:
Ekmek Grubu Değişimi 1 Dilim Ekmek yerine
neyi ne kadar
yiyebiliriz. Ekmek (buğday,
çavdar, mısır) 1 ince dilim (25 gr) Hamburger ekmeği 1/2 adet (25gr) Sandviç ekmeği 1/3 adet (25 gr) Yufka 1/4 adet (25 gr) Un 3 yk silme (20 gr) Etimek 2 dilim (20 gr) Etimek (kepekli) 3 dilim (25 gr) Çorba 1 küçük kase (160-200
gr) Pirinç/Bulgur Pilavı
(yağlı)2 yk (45-50gr) Haşlanmış pirinç/
bulgur 3 yk (50 gr) Haşlanmış makarna
(yağsız) 3 yk (50 gr) Erişte-Makarna
(pişmiş) 2 yk (45-50 gr) Haşlanmış patates 1 orta boy (90 gr) Patates yemeği 4 yk (80 gr) Patates püresi 4 yk (80 gr) Haşlanmış mısır
(koçan) 1/2 orta boy (80 gr) haşlanmış mısır
(tane) 4 yk (20 gr) Cornflakes 2 yk tepeleme (20 gr) Yağsız patlamış mısır 1 su bardağı (20 gr) Galeta (sade büyük) 1 adet (20 gr) Sokak simidi 1/4 adet (25 gr) Kestane 2-3 orta boy (40-50
gr) Leblebi 1/2 su bardağı (20 gr) Petibör bisküvi 2 adet (16 gr) Kepekli tatlı bisküvi 2 adet (16 gr) bebe bisküvi 4 adet (16 gr) Tuzlu kare bisküvi 3 adet (16 gr) Çizi bisküvi 6 adet (16 gr) Yulaf ezmesi 2 yk (20 gr) Grisini 2 adet (20 gr)
Alıntıdır

Ekmek değişim listesi: Örneğin bir dilim ekmek yerine
tüketebileceğiniz besinler ve
miktarları şöyle:
* Kuru baklagiller (kuru fasulye,
nohut, mercimek ve benzeri): 4
yemek kaşığı * Çorba: 1 kase
* Pirinç pilavı: 2 yemek kaşığı
* Bulgur pilavı: 2 yemek kaşığı
* Kuskus: 2 yemek kaşığı
* Makarna: 2 yemek kaşığı
* Yufka: 1/4 adet * Patates (haşlama): 1 küçük
boy
* Grissini: 2 adet
* Galeta: 1 adet
* Etimek: 2 adet
* Leblebi: 1 çay bardağı İsterseniz mercimek köftesi
İsterseniz yaprak sarma... * Mercimek köftesi: Günlük 4
köfte kadar et hakkınız varsa
bu hakkınızı 4 mercimek
köftesi yiyerek kullanabilirsiniz.
* Kısır: Diyet listenizden bir
dilim ekmeği azaltarak bir kaşık kısır yiyebilirsiniz.
* Patates salatası: Diyetinizden
bir dilim ekmek çıkararak bir
kaşık patates salatası ve sınırsız
yeşillik yiyebilirsiniz.
* Yaprak sarması: 4 ince sarma, 1 dilim ekmeğe eşittir.
* Mantı: Diyetinizden 3 dilim
ekmek, 2 köfte kadar et, ve 1
su bardağı yoğurdu düşerek
yağsız bir tabak mantıyı
rahatlıkla yiyebilirsiniz. Bir köfte=1 yumurta Listede yer alan protein
kaynakları eşit kalori içerdiği
için birbirleriyle
değiştirilmeleri mümkündür.
Köfte 1 adet
Pirzola 1 küçük boy Kuşbaşı et 3-4 küçük parça
Biftek 1 orta boy
Tavuk eti 1 köfte kadar
Balık eti 1 köfte kadar
Beyaz peynir 1 kibrit kutusu
Kaşar peyniri 2/3 kibrit kutusu Çökelek, lor 1/4 su bardağı
Yumurta 1 adet
Kurubaklagil 4 yemek kaşığı
* 1 adet köfte ölçüsü, avuç içini
bir daire şeklinde dolduracak
büyüklüktedir.
Alıntıdır

canım çok güzel bilgiler ellerine sağlık

öğlen menümün dışına çıkmadım;

prinçli tavuk çorbası 1 kase (ilave yağ yok içinde tavuğun kendi yağı ile pişti.)
1 dl ekmek
kuru patlıcan ve biber haşlaması

öğlen menümün dışına çıkmadım;

prinçli tavuk çorbası 1 kase (ilave yağ yok içinde tavuğun kendi yağı ile pişti.)
1 dl ekmek
kuru patlıcan ve biber haşlaması

Afiyet olsun canım.Menülerin güzel senin.Ben öglen yiyemiyorum bu ara.

Teşekkür ederim elimden geldiğince sağlıklı vermeye gayret ediyorum.

neden canım öğlen yemeği yemiyormusun sen ?:44:

Bana diyetisyenimin verdigi öglen 4 dilim ekmek,4 yk sebze ve protein grubundan besindi.Bu sekilde beslenemiyorum su anda.Tek cesit oluyor yada geciştiriyorum.Cok cesit cesit yemek yapmıyorum öyle corba,salata,et,pilav,tatlı,sebze hepsini aynı anda yapmıyorum artık.Bu yüzden ertesi günede yemek kalmıyor.
Ögle yemegim 6 yk bol pul biber,karabiberli nohut yiyorum şu anda.

Son düzenleme:

44:

Bu hataları yapma, zayıfla 1)Akşam geç ve ağır yiyorsanız
dolu mideyle yatağa
giriyorsanız 2)Beyaz un ve beyaz şekeri,
rafine gıdaları haftada 2’den
fazla tüketiyorsanız. 3)Haftada 2 kez 1 kadehten
fazla içki tüketiyorsanız 4)Haftada 3 kereden az
egzersiz yapıyorsanız 5)Bir ay diyet yapmanıza
rağmen hiç kilo vermediğiniz
halde bir doktora başvurmuyor,
tahlil yaptırmıyorsanız 6)Yoğun stres altında olmanıza
rağmen bunu
önemsemiyorsanız 7)Sadece kiloyu önemsiyor,
göbek ve bel civarından yağ
ağırlıklı zayıflamayı
önemsemiyorsanız 8)Televizyon, bilgisayar veya
elektronik oyunlar karşısında
saatler geçiriyor ve farkında
olmadan abur cubur
atıştırıyorsanız 9)Yediklerinize dikkat ediyor
ama içeceklerinizi fark etmeyip
şekerli, şeker eklenmiş meyve
sularını fazla içiyorsanız 10)Yemek önünden banılan
yağlar, sürülen tereyağları,
tulum peynirlerini yiyorsanız 11)Uzun süre aç kalıp sonra bir
öğüne yükleniyorsanız 12)Su, bitki çayı, maden sodası
gibi kalorisiz içecekleri bolca
içmiyorsanız 13)Sadece ne yediğinize takılıp
nasıl yediğinizi
önemsemiyorsanız 14)Tok karnına tatlı ve şekerli
meyve yiyorsanız

yaaa
((
çok geç kaldın..yedim bile..
ya derya biliyomusun ben yediklerimden sadece biraz azaltarak sporu arttırarak zayıflamak istiyorum..çünkü yemek gerçekten benim için bir tutku..yani yemek için yaşamak benim için yazılmış..
evet bu kadar kötü görünmeemi de buna borçluyum ama dediğim gibi hayatıma sporu katarak yediklerimi de az biraz azaltarak zayıflamak istiyorum..başka türlü benim kilo vermem kalıcı oolmaz..ben kalıcı olması için kendimi tanıdığım için sadece biraz azaltıcam ..
bakalım salıya kadar böyle deneyeyim..eğer veremezsem sizin yola gireyim:)))

Canım poğaça zaten puf gibi oluyo insanı doyurmuyo bile onun yerine domates salatalık yersen emin ol tok tutacaktır bi de akşam yemeği yememezlik yapma.bir kase corbada olsa icmelisin.sonrasinda çok zorlanirsin bişey yemezsen

Canım nohut ekmek ve protein grubu zaten akşamada sebze ile kapatırsan bence süper olur. herşeyi 1 öğünde yemek zorunda değilsin bir öğün et grubu bir öğün sebze grubu tüketrisin diğer türlü herşeyi tek seferde hazırlamak çok zahmetli oluyor.

canım bizim de yapmak istediğimiz bu zaten herşeyden yiyerek zayıflamak ama neyi neyle yiyeceğimizi ne kadar yiyeceğimizi bilirsek sorun kalmayacak. Sana anlatmaya çalıştığım ne kadar spor yaparsan yap sabah poğaçanın yanına tost yersen olmaz. 3 dolma diyet yapmayan bir insan için fazlayken ve sen bunu diyetteyken yiyorsan kilo veremeyeceğini düşünüyorum. tabiki de dolma ye ekmek ye ama ikisini aynı öğünde yeme hem çorba hem dolma yeme mesela her ikiside ekmek grubu yada 3 dolma yeme 2 tane ye yanına yoğurt yeama doğru şekilde doğru miktar da yemek

Son düzenleme:

Evet baklagilde et grubuna giriyor.Bugun o sekilde denk geldi canım.Aksama pilav nohut var mesala.Dün yenmediginden.Yanına sebze yaparsam mesala eşim nohutu degil bugun pişen yemegi yemeyi tercih eder.Ve bizim nohutta cöpe gider.
Bu tür mevzuya dikkat ettigim için yemek cesidini azalttım artık.....
Ama aksama nohut yemicem diger kızlar bilir cok rahatsızlanmıştık ailece sudan mikrop kapmıştık.....
Nohuttan o gün tiksindim.Zorla öglen yedim ama,aksama asla
(( yemem.Peynir yada salata.Bakalım duruma göre.
..........

İşin bittiyse rahatca uyursun.Bende camasır as,topla,katla tekrar geldim.

bende şimdi attım beyazlar vardı onlar yıkanıyor.. bıraz bekleyimde belki yarım saat kestiririm tabi benim cadı uyutursa birtek kızım uyandırır diye yatmak istemiyorum tam uykuya geçiş zamanı kafamda anneeeeeeee diye bi çığlık atıyor neye uğradığımı şaşırıyorum cadııı..

Bende uykumun bölünmesini hiç sevmem.Sersem gibi olurum.10 dk uyuyayım ama biri tarafından sıcratılmadan.....
Kahve iç canım.Belki acılırsın.

Selam kizlar 4.66km yürüdüm geldim öğle yemeğimi yedim menum bir kase bulgur pilavı üstüne kuru fasulye yarım bardak ayran bir köfte.
Kızlar eşim evde fazla giremiyorum girsemde okuyup çıkıyorum yazamıyorum
Guzelimm iyi dayanmissin baklavalara tatlilara
Gulcancim yürüyüş parkuru var evin yakınında orda yürüyorum daha keyifli geliyo simdilik.bir sürü insan yürüyor sende gaza geliyosun daha çok yürümek için
Ilknurcum nasıl oldun kendine gelebildin mi bi kahve iyi gelir belki kendini toplamana
Hayalimsi sana bi önerim olucak.burdaki kızlarbaya bilgili neyle ne yenicegi konusunda.istersen yemeğini yemeen once menunu yaz yorumlayalim madem bi yola baş koyduk hepimiz birbirimize destek olalım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…