iyi olur canım ya pek sohbet edemiyoruz bu ara evet beni hep kardeşler yakıyo kilo alıncada dalga geçiyolar iyimi abla sen ne çok kilo alıp veriyon abim başlıyo sen genemi kilo aldın ya
Selam kızlar nasılsınız? Ben bugün daha iyiyim 5 dakikalığına uğradım oğluşumu aşıya gorurucez okul sonrası.sabah kahvaltı yapıp utulerimi bitirdim yürüyüş yok bugünde.
canım yakınmı gidicen hastane çıkmadan yerdin iki saat sonra eve gelebilirsen olurdu aslında yetişebilirmisn yarım saat geç içsende bişey olmaz..
p.tesi bende varım detoksa
kızlar sayfalar arası başım döndü bi kaçırınca ipin ucunu kayboluyorum haaaa
tamam canım sen öyle yap..ben yarın yapacam çünkü hafta başı annemlere gidicez şehir dışına ordada yapamam pazartesi sabah söylerim verip vermediğimi
canım mesajlarında beni unutmaman çok ince bir davranış teşekkürler...
evet ben detoks yapamam..hatta gülcan az yediğimi menüme birşeyler eklememi soyledi..bir de pazartesi doğum günüm..diyetteyim dersem eşim bozulur.. o gün sanırım kaçamak yapacağım biraz...bir de haftasonları işi,m çok yoğun genelde akşam dışarda yiyoruz..tavuklu salatayla falan günü kurtarabilir miyim sence..
yoksa haftada bir kaçamaktan bir şey olmaz mı..
Yok canım gitcegim yer uzak.Yol 1 saat sürüyor.Saatleri 12,14,...2 saatte bir degil mi?
Selam kızlar nasılsınız? Ben bugün daha iyiyim 5 dakikalığına uğradım oğluşumu aşıya gorurucez okul sonrası.sabah kahvaltı yapıp utulerimi bitirdim yürüyüş yok bugünde.
Yok canım gitcegim yer uzak.Yol 1 saat sürüyor.Saatleri 12,14,...2 saatte bir degil mi?
eda tatlım haşladıklarını yanına al leblebi gibi sonra büfeden de ayran alırsın hem yer hem içersin sanırım 2 öğün dışarda denk gelecek idare edersin böle dene bence
eda cım popon buyusun isteyeni duymadım ama çok güldüm :))) bence yat aşa popo güzel büyür :)valla çok güldüm çok güzeldi sağol
p.tesi bende varım detoksa
kızlar sayfalar arası başım döndü bi kaçırınca ipin ucunu kayboluyorum haaaa
evet canım 2 saatte bir.. uzun olduğuna göre hmm nasıl yapsanki yanına alma imkanın olmaz dimi tuhaf mı kaçarki..
Kız neslihan niye öyle diyorsun?Benim arkadaslardan popo büyütmek isteyen cok var.Pantolondan cıkan popo cıkıntıları yok.Bende masallah var zaten :))
Bende kv oldugum dönemde giremiyorum,sonra oku oku ne yazcagımıda unutuyorumİlknur su şisesine koyarım malzemeyi,üstünede ayranı.Dur kız iyi akıl ettin.Kim anlıcak ayran zannederler.O kadar tuhaflıklar var,benimkini anlamazlar.Secil dinlen canım.Kendini toplada yürürsün yine.
eda tatlım haşladıklarını yanına al leblebi gibi sonra büfeden de ayran alırsın hem yer hem içersin sanırım 2 öğün dışarda denk gelecek idare edersin böle dene bence
sanmıyorum popo büyütmek için olduğunu bizim burdakilerde ne işe yaradıklarını hep yazıyo üstünde hepside farklı kasları çalıştırıyoBende bende istemem!!!:18:
ben yapmayı düşünmüyorum şimdilik canım kilo verme durursa ozaman denerimNeslihan,secil,ben,sen varız.Ddem sende yapcak mısın?Yeni katılan hanımlar siz var mısınız?Kızlar pazartesi ben.mr gircem 14:15 randevum.Nasıl yapayım sizce?13:00 evden cıkmam lazım.Salıya bende atak istiyorum :))
teşekkür ederim canımmaşallah sana
ye ye yürü ne anladım ben bu işten diymi amaAyy ne güzel canım.Bak demek cok güzel kg vermişsin.Cok mutlu oluyor insan,emeginin bosa gitmedigini anlıyorsun....
Bizim burdada var poşetlilerden :))
3 kadın var hergün yürüyor,tın tın yürüyorlar.Ne zaman yanlarından gecsem hep hamur işi tarifi veriyorlar birbirlerine.Cok gülüyorum onlara :)))
teşekkürler canım senindeevet öyle didem ben de tam 10 yaş fazla gösteriyorum. başarın daim olsun canım
doğum günün diye pasta yersin canım bende yemiştim martın 10da benim doğum dünümdü yemiştim yinede fazla abartma canım sonrası hüsran oluyo bu arada kaç yaşına gireceksincanım mesajlarında beni unutmaman çok ince bir davranış teşekkürler...
evet ben detoks yapamam..hatta gülcan az yediğimi menüme birşeyler eklememi soyledi..bir de pazartesi doğum günüm..diyetteyim dersem eşim bozulur.. o gün sanırım kaçamak yapacağım biraz...bir de haftasonları işi,m çok yoğun genelde akşam dışarda yiyoruz..tavuklu salatayla falan günü kurtarabilir miyim sence..
yoksa haftada bir kaçamaktan bir şey olmaz mı..
Seni bilerek yakıyorlar herhalde canım.Hep senden tatlı istiyorlar....Eee yap yap yeme olmuyor.
sanmıyorum popo büyütmek için olduğunu bizim burdakilerde ne işe yaradıklarını hep yazıyo üstünde hepside farklı kasları çalıştırıyo
ben yapmayı düşünmüyorum şimdilik canım kilo verme durursa ozaman denerim
teşekkür ederim canım
ye ye yürü ne anladım ben bu işten diymi ama
teşekkürler canım seninde
doğum günün diye pasta yersin canım bende yemiştim martın 10da benim doğum dünümdü yemiştim yinede fazla abartma canım sonrası hüsran oluyo bu arada kaç yaşına gireceksin
hep tatlı istiyolar beni yakmak için değilde kendi boğazları içindediğin gibi yapıncada yemeden olmuyoki
Evet nereye gidiyor yürüyüşCok komikler.
Bizim aletlerdede yazıyordu.Cok yapan var silinmiş zamanla.
Elinin lezzeti cok güzel demek.Kardeslerin hep bişeyler istiyor.Kac yasındalar,evlenince hanımdan isterler artık.Kg vermen durursa sende yaparsın.Dogru dedin.Ben subattan beri aynı kg -1,+1,nötr gidip geliyorum.Bana lazım.
Hergün kilo kaybı olmayabilir İkinci olarak, diyet yaparken her gün düzenli kilo kaybı olmayabilir ya da vücut yağ yüzdesi düşüp, kas kitlesi artmıştır. Fakat biz bunu, tartıda kas kitle artışını, kilo artmış gibi görürüz. Oysa vücutta kas artışı çok sağlıklıdır veya ayakta kalma, seyahat v.b durumlardan dolayı vücutta ödem (vücutta su tutulumu) oluşmuş olabilir. Bu, birkaç gün içerisinde geçecektir fakat biz bunu tartıda kilo almış gibi görebiliriz. Ağırlık kaybı devam ederken örneğin 3-4 gün kilo verilemeyebilir, kilo verilmeyen günler Diyet yapıyorum ama kilo veremiyorum diye diyetten vazgeçilmektedir. Oysa diyete devam edilse ağırlık kaybı devam edecektir. Bu yüzden diyet yaparken her gün 3-4 kez kilo verdim mi diye tartıya çıkmak doğru değildir ve bahsedilen nedenlerden dolayı özellikle diyet esnasında kişiyi demoralize edebilir.
ARKADAŞLARRR:bir arkadasımın dıyetısyenı obez olanlar ıcın ayda 2 kez olmayanlar ıcın sadece 1 kezlık uygulanması gereken bır kür vermiş.ve kür sonucunda sadece yag verıyorsunuz ANCAK DIKKAT AYDA SADECE 1 VEYA 2 KEZ kılonuza gore!!!!(her ay uygulanabılır ama dıkkatt)
2 gunluk bır kürdür1,5-2 KG VERILMEKTEDIR BIZZATTTT DENENMISTIR..dıyet bıtınce tartılın ılk gun asla degıl :))
1. ve 2. gün beslenme aynı sekıldedır.
sabah saat 09-10 kahvaltı: 1 dilim kepek ekmek,1 yumurta,az mıktarda beyaz peynır ve (bolca yenebılır) domates,salatalık,yeşıllık.
2 saat arayla en son saat 21-22:00
1,5-2 lıtre yagsız ayranın ıcıne (gunluk hazırlanacaktır eger ıstenırse hazır ayran ılede yapılabılr) ;2 adet salatalık(rendelenecek) , 4 yemek kasıgı haslanmıs bulgur,4 yemek kasıgı haslanmıs nohut ve 4 yemek kasıgı yeşil mercımek eklenecek,ıstenırse baharatlar konulup her 2 saat arayla bır corba kasesı ıçılecektır.yesıl cay-cay-su serbest sınırsız(ıstenırse)...kafeınlı asıtlı sekerlı ıcecekler ve tuz yasaktır :) ve kesınlıkle baska bırsey yenmeyecektır.
2.gunde aynı sekılde beslenılecektır.
kolay gelsınnnnnnnnnn :) bu dıyet şok dıyet degıldır vucudumuzda bırıken artıkları uzaklastırma dıyetıdır
ALINTIDIR
Bu arada içine bir tanede salatalık rendeleniyor
aynen aynen katılıoyorum çok doğruDoğru Tartım Ne Şekilde
Yapılmalıdır? Pek çok kişinin üzerine
çıkarken çekindiği tartılar ile
dost olmak aslında hiç de zor
değil. Ölçümler arasındaki
farklılığı sevimli kılabilmek
adına ilgili uzman doktor ve/ veya diyetisyenden destek
almak yapılacak en doğru
davranıştır. Ancak yine de
tartıya çıkıldığında hiç
beklenmedik sürprizlerle
karşılaşılmaktadır. Bazen olumlu, bazen olumsuz. Diyet süresince kaçamakların
olduğu esnada ağırlık kaybı ile
karşılaşıldığında; kişi moral
kazanır. Buna rağmen kilo
verebilmişim şeklinde
düşünceye sevk eden sonuç kişiyi motive eder. Bazı
durumlarda ise tam tersi ile
karşılaşılabilir: Çok başarılı bir
şekilde uygulanan beslenme ve
egzersiz programının ardından
kilo aldığını fark eden kişi demoralize olur. Hâlbuki
hemen endişelenmemek
gerekir. Vücut ağırlığını
etkileyen pek çok parametre
vardır. Öncelikle bunların
gözden geçirilmesi gerekir. İdeal Bir Tartım; Haftada 1 kere, Aynı baskülde, Aynı kıyafetlerle (hatta
kıyafetsiz olarak), Kahvaltı öncesi, Dışkılama sonrası yapılabilir. Ani Kilo Değişimlerinin
Sebepleri Tüm bu ilkelere rağmen
kabızlık, ishal, kusma, bazı
ilaçların kullanımı ve adet
dönemi gibi özel durumlar
vücut ağırlığını etkilemektedir.
Her saat başı tartıya çıkılsa dahi, gün içerisinde aynı 2
rakamı görme şansı çok
düşüktür. Mesela 2 bardak su
içilmesi durumunda yaklaşık
olarak yarım kilo ağırlık
kazanılmaktadır. Öte yandan sauna veya ishal nedeni ile
vücuttan bol miktarda sıvı
kaybedilmektedir. Böylesi
durumlar kişinin kilo aldığını
veya verdiğini göstermez elbet.
O nedenle belirtilen ilkelere bağlı kalınarak yapılacak
tartımlar en doğru sonucu
verecektir. İnsanların büyük birçoğu
evlerinde bulunan basküllerin
yanlış sonuç verdiğinden
şikâyetçidir. Hâlbuki her ölçüm
cihazı aynı sonucu verecektir
diye bir kural yoktur. Ona bakılırsa ülkemizdeki hiçbir
cetvelin boyu birbirini
tutmamaktadır. Aynı şey
tartılar için de geçerlidir.
Varsayalım evdeki baskül yanlış
sonuç veriyor. Hiç problem değil. Pili bitmiş bir saat de
günde 2 kez doğru zamanı
gösterir. O nedenle kişinin
ağırlığında bir değişim olduğu
takdirde yanlış sonuç verdiği
düşünülen bir baskül de aradaki farkı doğru olarak
gösterir. Önemli olan sürekli
aynı baskülü baz almaktır. Öte
yandan baskülün hangi zemin
üzerinde bulunduğu da dikkate
alınmalıdır. Halı ve parke üzerinde yapılan 2 farklı
ölçümün de uyumsuzluk
göstermesi olasıdır. Tartılırken Dikkat Edilmesi
Gereken Noktalar Kıyafet faktörü de çok önemli
bir parametredir. İlk tartımda
üzerinde pijamaları bulunan
bir birey, ikinci ölçümde takım
elbise giyerek tartılırsa arada
bir farklılık görülmesi de çok doğaldır. Benzer şekilde bir
şeyler atıştırmak da sonucu
direkt olarak etkilemektedir.
Rutin bir öğlen veya akşam
yemeği kişinin ağırlığını 500 -
1000 gram etkilemektedir. Sabahtan akşama kadar
tüketilen tüm besinler
düşünüldüğünde, kahvaltı
öncesi 72 kg gelen bir bireyin
gece yatarken 74 kg çıkması
çok da tuhaf karşılanmamalıdır. Kişi ertesi
sabah kahvaltı öncesi,
dışkılama sonrası baskülde yine
72 kiloyu görmüyorsa o zaman
ağırlıkta bir değişim vardır. O
nedenle sürekli tartılan bireylerin bu alışkanlığı
bırakmalarında yarar vardır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?