"Kilolarımız bize,dert degil"VERDİK...VErmeye DeVAM ediyoruz...

neslihancım,illaki ıslamak mı gerekir..ben akşam gidince haşlarım diye düşündüm..hepsini ayrı ayrı haşlıcam..sonra yoğun kıvamlı ayranımın içine atıcam..ayyy şimdiden heyecenalandım..bakalım verebilecekmiyiz..

cnm benim nohutum buzukta hep olur zaten haşlanmış dondurlmuş.mercimeğide direk ocağa koydum 15dk haşladım sonra üzerine bulguru koydum ikisi aynı anda haşlamaya devam ettim pilav gibi ..sonra yoğurt ve su koydum hepsinin içine nane ve kır. pul biber koydum ama sarımsak koymadığıma pişman oldum

nohutu ıslamak gerekiyor yoksa nasıl pişecek eğer dipfrizinde ıslanmış nohutun varsa olur zaten düdüklüde 15-20 dakikada pişiyor ötekileride ayrı kaynatırsın oldu bitti..

ben sana baklagilleri neden ıslamak gerektiğini kısaca şöyle anlatayım bildiğim ve dilim döndüğünce
baklagiller kuru tohumlar olduğundan kuruduklarında asidik bir bünyeye girerler. onları alkali yapmak yani canlandırmak gerekir bunun içinde sabah akşam suyunu değiştirip asitli suyunu dökmek gerekir 1 gün sonra haşlayıp kullanmak bu nedenle önemli ama zamanın yoksa yarınkini haşla perşembe yapacaksan ıslat hayalcim. unutma tohumları canlandırmak uyandırmak gerekiyor uykusundan böylece dahada değerleniyor içindeki mineraller

NESLİHAN şu senin mercimek tarifini versene saltasına ne koyuyorsun bende öyle yapim

tatlım ben tohumları en az 1 en çok 3 gün ıslatır canlandırırım sonra hafif haşlarım öldürmem :) ( bazan haşlamam tohumun kendi boyunca daha uzun değil çimlendirir salataya eklerim)bundan sonra mevsimin yeşil salatasının içine 3 yemek kaşığı yeşil mercimek limon sirke narekşisi az yağ eklerim 1 dilim ekmekle yerim yarım saat sonra 1 tane soda üstüne içerim akşam öğünü başka bişi yok. akşam yatarken 3 kayısı yada 1 incir kurusu. diyetisyen böyle tarif etti canım

teşekkürler canım evde kıvırcık saltalık yeşilsoğan var 3 kaşıkta mercimek olur değilmi.. canım ben yatmadan onları yemesem olmazmı yatmadan yediğim şeyler beni gece rahatsız ediyor midem eskisi gibi değil.. bu arada bir ince baharlık montum vardı çok şugar oldu bana bu hafta daha iyi oldu incelmek çok güzel bir duygu

bende hep ıslarım ama dün vaktim olmadığı için bulgurla mercimeyi ıslamadım nohutu zaten ıslıyorum yoksa fena gaz yapıyorlar..

zaten kastım akşam yemeğinden 2 saat sonra idi. genede rahatsız ederse yeme tabi sen kendi bünyeni daha ii bilirsin. tebrik ederim montunu güle güle kullan canım

selam kızlar bende evlenince 10 kilo aldım şoklardayım kendime inanamıyorum bi kaç kilo alsam hemen verirdim azim çaba falan şimdi hiç öle birsey yok hep amaaan banane havasında ama artık çok moralim bozulmaya başladı ben bu değilim 2 gündür dikkat etmeye başladım zayıflama çaylarım falan var ama gebelik düşündüğüm için içemiyorum yardımlarınızıve motivelerinizi bekliyorumm:26:

cnm en azından akşam 18.00 den sonra yemeyerek başlayabilirsin tabi ağır kalorili şeyleride kesmen lazım ama dikkat et eger gebelik bekliyorsan bence çay kullanma derim

cnm en azından akşam 18.00 den sonra yemeyerek başlayabilirsin tabi ağır kalorili şeyleride kesmen lazım ama dikkat et eger gebelik bekliyorsan bence çay kullanma derim

o yzden çay içemiyorum canım dün yürüyüşe başladım abur cubru kesmeye karar verdim bol su içmeye çalışıyorum inşallah verebilirim

zaten kastım akşam yemeğinden 2 saat sonra idi. genede rahatsız ederse yeme tabi sen kendi bünyeni daha ii bilirsin. tebrik ederim montunu güle güle kullan canım

teşekkürler canım o zaman ben o kayısıyı bırazdan ara yapıcam yeşilçayla yiyim sonra akşamı yerim sonrada hooopp spora

hoşgeldin verirsin yeterki istek olsun içinde hem buraya yazman bile o 10 kiloyu gerçekten vermek istediğini gösterir.. 2 buçuk litre su içinne günde 1-2 bardak yeşilçay içebilirsin bende içiyorum bizde ikincyi istiyoruz hayırlısı olsun inşallah..

Son düzenleme:

CANIM yeşil çay falan düşük yaptırıyor biliyorsun demi teşekkür ederim verdiğin moral için limonlu tarçınlı suda içiyorum ama bakalım

slm komşu başlığın çıtırları,
kim ne kadar verdi bir bakayım dedim ama bildirim gününüz değişmiş. nacizane fikrim cuma iyi olmuş, haftasonu kaçamaksız geçirilmiyor maalesef ve pazartesi, salı anca toparlanılıyor. cuma misafir üye patlaması olur artık, bir size bir bize hepinize az kalorili, bol eksili günler.

merhaba canım,
emzirirken detoksu yaptın mı hiç..ben de yapmak istiyorum..sen denedin mi merak ettim..bu arada senin bebeğin kaç aylık..

****kızlar bu cuma işi beni pek heveslendirdi kaybolan ümidim yeniden geldi vallahi
az önce ofisten çıktım şöyle sahile doğru indim bi yürüdüm geldim 35dk
sabahtan sonra yediklerim şöyle
öğle: 1 küçük boy kabak 1 küçük boy patlıcan dolması+1/2 kase çorba+1,5 dilim kepek ekmek
ara: 1 elma yeşil çay+ 6 badem
akşam sadece çorba salata yicem **boğazıma kilit vurdum** yarın ve sonraki günde ayran detoksu var sırada cumaya bırat artıyı --- olcam hayırlısı ile

** kaçamak yapanlar hemen bıraksın o elindekini cuma büyük gün sakın unutmayın hadi bakalım spora

teşekkürler rukiye plaka beni özetliyor ama önce 35 sonra 07 ben :))

faydalı bilgi:
http://hizlizayiflamayontemlerim.bl.../merdiven-cikarak-zayiflama.html#comment-form sitesinden alıntıdır
MERDİVEN ÇIKARAK ZAYIFLAMAK

Merhabalar bu yazımda sizlere merdiven çıkarak zayıflanır mı konusunda bilgiler vericem. Merdiven çıkmak zayıflatır mı ? Bir çoğumuz işe giderken ve ya herhangi bir nedenden dolayı evden çıkarken merdiven kullanmayız hatta eve giderken hiç kullanmayız çünkü merdiven çıkmak daha büyük bir azap gelir bize ve bu yüzden teknolojiyi yani asansörleri kullanırız. Daha önceki yazılarımızda söylediğim gibi teknoloji insanların hayatını kolaylaştırırken onları aynı zamanda hareketsizleştirir bu da bize yapılabilecek olan en büyük kötülüklerden biridir. Teknolojiyi kullanırken her zaman kararında kullanmalıyız ve teknolojinin esiri olmamalıyız.

Örneğin acil bir işiniz var ise merdivenleri kullanmak yerine asansörü tercih edebilirsiniz. Fakat bunu alışkanlık haline getirmek pek iyi olmayacaktır. Bu merdiven kullanımı gibi basit hareketlerden kaçınmamalı bunları alışkanlık edinmeliyiz. Merdiven çıkmak hiç bir zaman zor bir şey gibi düşünülmemelidir. Normal ya da zayıf olan kişiler bu gibi durumlardan kaçınabilirler ama kilolarından kurtulmak isteyen kişiler bunları uygulamalıdır.
Peki merdiven çıkmanın kilo vermeye ne kadar faydası olur ?

Günde en az iki kere merdiven çıkmak size 300 kalori yaktırır bu oran ise 1 saat yürümeyle eşittir. Her zaman asansör merdiveni kullanarak daha fazladan kalori yakmış ve bunun sonucu olarak kilolarınızdan kurtulmuş olursunuz. Aslında insanların hayatlarında bazı ufak değişikliler ile kolay bir şekilde kilo verebileceğini unutmamak gerek. Bu ufak değişiklikleri alışkanlık haline getirerek büyük sonuçlar elde edebilirsiniz. örneğin merdiven kullanımı bacak basen ve karın yağlarını eritmede etkili bir egzersizdir. Hatta normal merdiven kullanımını arttırarak yani fazladan merdiven inip çıkarak bölgesel olarak zayıflamada büyük bir gelişme elde edebilirsiniz hatta kasları güçlendirmek ve sıkılaştırmak için güzel bir egzersizdir böylece daha sıkı ve toplu bir görünüme kavuşabilirsiniz.

Bütün bu saydığım zayıflama etkilerinin yanında sağlık için olan yararları da vardır. merdiven çıkmak kan dolaşımını arttırarak kalp krizini engeller tabi ki fazla zorlamamak şartı ile bunun yanında en önemli faydası selülit düşmanı olmasıdır. bu yazıda bu kadar beni okuduğunuz için teşekkür ederim. Herkese sağlıklı günler diliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…