Kilomuzu Koruyoruz!

Bende ev yoğurdundan mayalıyorum ama arada eskiyip ekşisiğinde mecburen tekrar mar. Yogurdundan yapıyorum .[/QUOTE]
ben kendimi bildim bileli ev yoğurdu yapıyorum.
Maya ekşiyse 1 tatlı kaşığı toz şeker karıştırıp mayalayabilirsin. Şeker miktarını damak zevkine göre ayarlayabilirsin.

Tebrikler şekerpancarı ... Kilonu Koruman dileğiyle ..

[/QUOTE]
Maya ekşiyse 1 tatlı kaşığı toz şeker karıştırıp mayalayabilirsin. Şeker miktarını damak zevkine göre ayarlayabilirsin.[/QUOTE]

Az şeker ve tuz atıyorum arada ama bazen sütçüyü kaçırdıgım oluyor 2 hafta sonra mayalıyorum o zaman baya ekşimiş oluyor . Daha dikkatli olaym bu konuda hayatcım

Haydi bakalım.. kilo koruma yolculuğunda başarılar..
Keşiflerini de paylaşırsan seviniriz..

tebrikler canım darısı başıma ben bu sefer listelere girmeden halledeyim diyorum malum bende koruyaamayanlardanım
Maya ekşiyse 1 tatlı kaşığı toz şeker karıştırıp mayalayabilirsin. Şeker miktarını damak zevkine göre ayarlayabilirsin.[/QUOTE]

Az şeker ve tuz atıyorum arada ama bazen sütçüyü kaçırdıgım oluyor 2 hafta sonra mayalıyorum o zaman baya ekşimiş oluyor . Daha dikkatli olaym bu konuda hayatcım [/QUOTE]
aeben cim cevizlidere sana yakın tatlım bizim orada 2 tane mandıra var ben artık ordan alıp mayalıyorum sütümü sütleri de çok güzel inan sokak sütçüsünden de çok mennundum ama bunlar farklı istersen sana isimlerini özelden atabilirim özellikle bir tanesinin sütü karışık değil 5 kg dan nerdeyse 250 gr kaymak çıkıyor ben tabii kaymağı ayırıp yoğurdu kaymaksız sütle yapıyorum hemde yarım yağlı olmuş oluyor

Evet.. işte geldim.
Tatil öncesi sabah tartılmıştım.. 59,7 kilo diye ajandama yazmışım..

Bir haftalık tatil faturam Cuma sabahı tartısında belli oldu: 62,3
Oyy oyyy 41 kere maşallah tosuncuk

60 üst limitimi 2,3 kilo geçmiş oldum böylece..
Takıyor muyum. Hayır.
Formülüme göre 1 haftada alınan kilo 3 haftada sıkmadan rahat rahat verilebiliyor.
E artık neredeyse 2,5 yıldır kilo koruyan biri olarak rahat hissetmem normal..

Şimdi.. dikkatli yemeye başladım. Biliyorsunuz zaten özel formüllerim, diyetlerim yok.

Her Cuma için hedef kilo ve ödül ve ceza belirledim. Çarşambaları tartılıp hedefin uzağına düştüysem sabah tostlarını iptal ederim Cumaya kadar..

Klasik programım yani..

Bu sefer 59 lu değil de 58 li kilolarda bi'tık gevşetmeye karar verdim.. Üst limite bu kadar yakın tatile çıkmak akıl karı değil. Neyse.. Zaten bir sonraki tatile 3ay var.

Cuma görüşürüz.

Tatil öncesi: 59,7
Tatil sonrası: 62,3
Alınan Kilo: 2,6
Güncel Kilo: 61,2

İlk haftada aldığım kilonun 1,1 kilosu gitmiş oldu.
Diyet yaptım diyemem. Çok sıkmak da istemedim açıkçası. Nedeni de şu: Rutinde hep diyet havalı bir yaşam var.. Zaten kilo korumak bu. Hiçbir zaman serbest yemeye dönemiyorsun. O yüzden de gitgide bünye daha az yakmaya başlıyor. Bir nevi korumaya alıyor kendini. Sonra da azıcık ipin ucunu kaçırsan kilolar sanki yağmur gibi yağıyor. Kıtlık sendromundaki beden ne yesen yapışıyor ona..
Gariptir ki bu dağınık yeme dönemin uzadıkça bu sefer beden yakmaya da başlıyor.
Yani ilk gün çok hızlı kilo alsan da sonra daha az almaya başlıyorsn bir de bakıyorsun yakma hızlanmış.. Yani ne olmuş.. Az ye az ye sonra birden çok ye.. metobolizma şaşırsın. önce tutsun sonra da yakmaya başlayıp hızlansın.

Bu nedenle de hazır hızlanmışken sistem.. ben de aç kalıp yine bir dengesizlik yaşayacağıma, hafif dikkat etmeye karar verdim. Abur cubur kategorisindeki hiçbir şeyi yemedim. Akşam üstü çayının yanındaki 3 adet pötibörü saymazsak.
Diğer her şeyi nomal insani ölçüde yedim. Uykudan 4 saat önce yemeyi bıraktım. Spor, su zaten stabil. Havalar güzelleşince açık hava yürüyüşüne de başladım. Yürüyüş yaptığım günler ev sporumu da yaptım ama bisikleti iptal ettim.

Tahminen haftaya daha az kilo gider. Bakalım..

46,6 ile bitirdiğim kilo verme maratonumda şu an 48.4 gibi bişeyim. Gerçi şu an reglim ama 46 olmaz bittiğinde en fazla 47.8 gibi bişey derhal kendimi toparlamalı ve 46 lı kilolarıma ulaşmalıyım 800 kalorilik diyetime başladım tekrardan gerçi hala düşemedim tabi alışmışım 1200 1400 civarlarına daha yeni yeni 950 lere düştüm kademe kademe 800 e düşeceğim.

Bi sakıncası yoksa senin boyun yaşın kaç cnm
Heralde ben ilkokulda o kilolardaydım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…