Kilomuzu Koruyoruz!

Kilo vermek istiyorum son 1,5 kilocukkk napsam acaba
Yöntemler kişiden kişiye değişiyor..
Bana göre herkese uyacak tek yöntem şu:

Kilo vermek için kendine uyarladığın yöntem her ne ise, ona aynen devam et sadece ufak bir kaç değişiklik yap..
1- Yaptığın hareketi arttır.
2- Porsiyonları bi'tık azalt.
3- Öğün aralarını bi'tık aç.
4- Günlük öğünlerde en kalorili olanları sabaha ya da öğlene çek.
5- Kalan 1.5 kilo bitene kadar "kaçamak" hadisesini unut. Kaçamak hakkı, sadece kilo koruma döneminde geçerlidir.

Bu kadarcık..

Epeydir yazmamışım..
Çok vermedim ama istediğim aralığa indim..
Güncel kilom 58,7

Şimdi bakındım da.. Haziran 2013 de 58 kiloyla mezun olmuşum.. Aradan 3 yıl geçmiş.
Bu süreçte her tatilde istisnasız kilo aldım. Dikkat edilirse alınmayabilir elbette. Ancak kilo korumak demek en az kilo vermek kadar dikkat ve disiplin gerektirdiğinden ve psikolojim bundan yorulduğundan hiç değilse tatillerde her şey normalmiş, sanki bir zamanlar ben hiç 86 kilo olmamışım, sanki bu sonsuza dek kalacak yağ hücrelerini bedenimde hiç oluştumamışım gibi davranmayı ve özgürleşmeyi seviyorum.. Zaten tatil dediğin benim için genede kısa süreli.. O yüzden de ne kadar dağıtırsam dağıtayım herhalde rekorum 4 kilo falan.. Şimdi çok net hatırlayamıyorum..
Tatil dönüşü gerekli disipline döndüğüm takdirde de ortalama alma süremin 3 katı kadar sürede verebiliyorum..

Evet.. ne diyordum. 3 yıl önce 58 kiloyla mezun olmuşum. Şimdi 58,7 kiloyum. Zaten 58 benim için sisli bir rakam.. Yani çok da istediğim bir kilo değil. Sadece üst sınırım 60 kiloya olan mesafemin biraz rahat olması için 58-59 arasını oturtmaya çalışıyorum hepsi bu.. 60 ve üstüne çıkınca da derhal kaçamklar bitiyor. Yoksa, beslenme düzenim hep aynı. Tatiller hariç.. Tatilde yediklerim buraya değil, kilo almak isteyenler topiğine uygun oluyor.

3 yıl boyunca kilo koruyor olmak insana iyi geliyor, kendine güveni artıyor.. Dilerim bütün arkadaşlarım öncelikle fazla kilolarından kurtulup sonra da indikleri kiloyu koruyabilirler.

Hepimiz biliyoruz ki; kilo vermek çok zahmetli bir iş..

Haziran sonu tatile çıkıyorum.. Bunun ne anlama geldiğini hepimiz biliyoruz.

Diyett diyett neydii emekdi diyet, diyet sabırdıemek verdim sabrettim gitti kilolar pekiiiii kilo korumak neydi daha fazla emekdi zayifladim incecikimhavalarina girip yemeklere saldirmamakdiama yorulmuştumama amaaa bıkmıştim hep dikkat etmekten peki ne yaptimyedimçokkk yedimgeceli gündüzlü yedim ama kontrol yine bendeydievet evet bendeydi bir hafta ara verdim ve bitti o aramevet tartiyla yüzleşme zamani geldiyediklerimden bana kalanlari görme zamani geldive evet tartildim 53 kiloyla mezun olmuştum bu sabahki kilom 55.6 evett kilo koruma buydu aldiklarimi bana iycee yapışmadan atmakdi ve zamani geldi pazartesi diyet bayraklari çekilecek ve 2.6 kilo gönderilecek eksilerlee döneceğim topikkk muckk

Ayy bende çok zorlandım bu aşamada yahu, kilo koruma adı diyetten daha zor

Ayy bende çok zorlandım bu aşamada yahu, kilo koruma adı diyetten daha zor
Ayy aynen canim ben iki senedir 57 kilomu koruyordum ama bi ara 61 e çikip tekrar listelere dönmüştüm 53 le mezun oldum ama o 53 ü korumak için hala diyetteydim resmenbi bunalti geldi biraz ara verdim ama kontrollü bi şekilde simdi 51 e iniyim diyorum bakalim

Bende 63 e inmek istiyorum bakalım hayırlısı

Çok şükür ben de mezun olduğumdan beri kilo 1-3 arasında gidip geliyor. Şu an sıkıntılı bir kiloda degilim. Zaten bir süre ideal kiloda kalınca çk kilo degişimi olmuyor vücut sabitliyor. Bir de şunu farkettim geçen yaz bu aralar başlamıştım sıkı bir diyet maratonuna az kalori diyetiydi benim ama sağlıklı beslenerek yaptım. Vücut o düzene alışınca özellikle uğraşmadan zaten yemekhanede farkında olmadan sağlıklı az kalorili ve uygun miktarda alıyormuşum. Ve günlük üç öğünü ayarlıyorum gene farkında olmadan. Öğlen çok karbonhidrat yediysem aksam sıvı şeyler tüketiyorum filan. Demek ki kilolarımız ın kemiklerimiz iri olması ya da genetik lanet degil alışkanlıklarımız bizi o noktaya sürüklemiş. Bundan sonra dikkat sadece dikkat umarım devam ettirebilirim

Yaklaşık 10 günlük tatil sonrası, ilk defa çok kilo almadan döndüm. Keyif yok.. kafa yok.. İte kaka yedi aslında.. Ama tabii tatil ortamı kaynaklı düzensiz beslenme vs.
Neyse.. uzun sözün kısası.
Bu sabahki kilom 60,6
Hedef klasik.. 59 un altına inmek. İnene kadar yine kilo bildirimine başlarım. Bu disipline ediyor çaktırmadan..
Şimdi yaptığım bildirim Cumaya sayılsın. Haftaya Cuma yazarım yine..
Aslında zaten az yediğim için kısacak pek bir şey de yok.. neyse işte. bakarız.

[QUOTE="seaBahAR,
Aslında zaten az yediğim için kısacak pek bir şey de yok.. neyse işte. bakarız.[/QUOTE]
Canım sana sormak istediğim bir şey var, yeri burası degil biliyorum ama neyse.
Tibet egzersizlerini yaparken nefesleri 5 hareketin hepsinde burnumuzdan alıp, burnumuzdan mi veriyoruz?

Canım sana sormak istediğim bir şey var, yeri burası degil biliyorum ama neyse.
Tibet egzersizlerini yaparken nefesleri 5 hareketin hepsinde burnumuzdan alıp, burnumuzdan mi veriyoruz?
Bir derleme mesajım vardı orada detaylı anlatıştım ama bulamadım şimdi linkini.
Hepsinde burundan alıp, ağızdan veriyorum. Diyafram nefesi yöntemini kullanıyorum.
Sadece Tibet için değil, bütün spor aktivitelerinde, özellikle açık havada ve özellikle kendini tıkanmış ve derbeder hissettiğinde iyi geliyor bu nefes. Herkesin öğrenmesi gerekiyor, diye düşünüyorum. Internette çok detaylı anlatımlar var.
Benim özetim şöyle:
Burundan derin nefes al. İçine çekerken nefesini takip etttiğini düşün. Tam karnına inerken ıkınma kaslarını devreye sok. Karnın kasılacak. Sanki hafifçe yukarı döner gibi. Orada 3 saniye tut. dudaklarını büzmeden sanki ıslık çalmaya hazırlanır gibi arala. Nefesini yavaşça bırak. Bu işlemler sırasında hep nefesini takip et. Kafana da iyi gelir.

ca+
Bir derleme mesajım vardı orada detaylı anlatıştım ama bulamadı.
canım bende bu şekilde yapıyordum ama tesadufen bir blog yazısında gördum. tibet aynlerinin videolarını eklemişler. hepsınde burundan nefes alıp burundan veriyordu. kitabın görsellerini de eklemişler. Kitapta nefesin bu şekilde alınıp verilmesi gerektiği yazıyor gibi anladım. kafam karıştı.
kitabı sen hatmettiğin için sana sormak istedim.
o zaman burundan alıp agızdan vermeye devam edeceğiz.

İlk kitabı kuzene verdim.. o da kaybetti.. Verilen bilgiler doğrudur muhtemelen. Görsel de eklediklerine göre.
Benim nefes olayım alışkanlıktan kaynaklanıyor. Spor yaparken otomatiğe bağlıyorum. Doğru olan burundan vermek olsa da (ki kontrol edemiyorum şu anda) alışkanlıktan aynen devam ederim ben.. Sen yol yakınken dön istersen
Unutmazsam bi ara 2. kitaba bakayım, nefesten bahsedilmiş mi diye..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…