Kim korkar kilolardan ;)

Eski günlüğe arasıra göz atıyorum,
Geçen sefer diyet yaparken kayınbabam vefat etmişti..
Evde yemek pişirilmediği için habire dışardan yemek söylenmişti,
Gelen giden bayaa kalabalıktı..
Ben hala diyete devam tabi...
Hem üzüntüden bir şey yiyemiyordum, hemde herşey diyetime tersti...

gidip marketten kepek ekmeği ve lor peyniri almıştım
acıkınca onları yiyordum, ayran içiyordum, meyve yiyordum..
o zaman bile bahane değil, çözüm üretiyordum..

Ne duygusuz insansın diyeceksiniz belki ama, yapım böyle..
Bir şeye karar verince sadece çözüm üretirim..
Bahaneyi 5 yaşındaki çocuk bile üretiyor çünkü..

Paylaşmak istedim..

Canım maşallah gerçekten takdir ediyorum. herkesin sorusunu bıkmadan cevaplıyorsun
ben de ara ara nasipleniyorum(güne zıplayarak başlamak gibi)
bizde 3 arkadaş takılıyoruz inşallah hedeflerimize ulasıcaz hepimizde
takipteyim sizi

Soyacim özel olmazsa kayinvalideni merak ettim hala berabermisiniz. ..sana bu konuda hayrandim biliyorsun. .Anne kız gibiydiniz

Bu arada sabah kahvaltıdan sonra pilates ime gittim 20 dakikada yurudum fazla abartmiyorumki acikmayayim diye (

Aksama siramiz vardi alacak kişi iptal etti..ben almak zorunda kaldım şimdi onlara pasta börek hazırlıyorum ...bide doğal gazı kesmisler sinirim bozuldu...kisir yaptım börek kek mayali yapcam tamamdır. ..ama hiçbirini yemiycemmmm kısırda yemiycemmmm yrn eksi görmek istiyorum:))

Oglen hazır corba içtim bardak acelem olduğu icin( 1 kase yoğurt 1 grisini...

selamlar kızçeler 2 gündür yoktum işyerinde bütçe toplantıları gün boyu sürdü ve bitti artık 3 ay daha rahatım :) ancak umarım çok şey kaçırmamışımdır , akşam yorumların hepsini p.tesiden itibareni okucam.
internete girmediğim bu süre zarfında diyetime uydum ama şöle bişey oldu biraz tatlı krizine girdim ve kötü oldum önüme gelen herşeyi içek gibiydim ama 2 hurma ve süt içtim böyle olduğumda, kendime hedef belirledim ama tablomu tekrar düzenlicem bugün :) gelelim bugün yediklerime.

uyanınca : 1 bardak su
sabah 1,5 dilim çavdar ekmeği + peynir ( yağsız olarak tost yaptım ) yanında şekersiz tarçınlı çay
öğlen : 6 kaşık kuru fasülye + 1 dilim ekmek + 4 kaşık yoğurt
14:30 ara : sade türk kahvesi

not : şuana kadar 1.5 litre su içtim

şimdi ben bugünkü menümü yazıyorum
sabah: limonlu ılık su
çavdar ekmekli sandviç (içerisinde domates+salatalık+yeşillik vardı)+bir fincan çay
ara: türk kahvesi + yeşilçay
öğle: tavuklu salata(tavuk ızgara olarak,salata da z.yağlı ve limonlu)
ara:bir fincan çay + 2 adet erik + bir tane çavdarlı galeta

şuana kadar 1 lt su + 100 yerinde zıplama

şu anda beraber değiliz canım, 2 ay önce büyük oğlunda kalmaya başladı..
bazı sebeplerden dolayı bir süre orada kalacak ama sonra gene gelecek..
hala anne kız gibiyiz, onun hakkını ödeyemem hiç ))

bu arada eski günlüğümüzü okuyorum, senin günlüğe katıldığın sayfaya geldim ))
O kadar umutsuz başlamışsın ki, ve ilk zamanlarda kilo veremediğin gibi hep + çıkmış kilon ))
Ama sonra birden kilo vermeye başlamışsın, şaka gibi...
Şimdi de öyle )))))))

Fırsatın olursa bir göz at ))

merak ettim link verebilir misin bende arada göz atabilir miyim ?

soyaaaaa :)
günde kaç km yürümeliyiz sence ne düşünüyosun bu konuda,başlıcamda bilgi alayım önce :)

Günde kaç km yürümen gerektiği konusunda bir sınır getirmeyeceğim, günde maksimum 1 saat yürümelisin ))
1 saat içinde kaç km yürürsen artık ))
spor süremiz maksimum 1 saattir, daha uzun süre spor yapmanızı istemiyorum.. çünkü vücudunuz depresyona girer ve yağ stoklamaya başlar..
Yürüyüş yaparken tavsiyem, tempolu yürümendir..
10 dakika hızlı tempo yürü, sonra 3-5 dakika yavaş tempo yürü, sonra yeniden hızlı tempo yürü..
Bu şekilde yürürsen çok daha etkili olacaktır..
Sevgiler

Eski günlükten seçmeler 1 ))

Kilo verme probleminiz mi var ?

Mutlaka deneyin, etkisi çok büyük !!!

Önce başınızı sağa,
Sonra sola çevirin...

Bu egzersizi size her yiyecek ikram edildiğince 3 kez tekrarlayın!!!!

Bayıldım ya )))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Eski günlükten seçmeler 2 ))

Bir film izlemiştim,
Filmde hosteslere eğitim veriliyordu... Bütün hostesler sandalyelere oturmuş eğitmenlerini dinliyorlardı...
Eğitmen dedi ki,
"hepinizin sandalyesinin altına 1 dolar yapıştırdım eğer onu ordan söküp alırsanız sizindir"
Ve bütün hostesler kalkıp o 1 doları söküp aldılar... Ve eğitmenleri dedi ki,
"İşteeee arkadaşlar, 1.kural ! eğer para kazanmak istiyorsanız önce k*çınızı kaldıracak ve emek harcayacaksınız, oturduğunuz yerden kazanamazsınız"
Bu repliğe bayılmıştım....

Bizim içinde öyle aslında...
Oturduğumuz yerde zayıflamayı bekleyemeyiz...
ay elma sirkesi içeyim zayıflayayım, yok sandaloz sakızı çiyneyeyim, lavman yapayım, maynanoz suyu içeyim, aman bilmem ne hapı zayıflatıyor, yok akşam 6 dan sonra yemeyince zayıflanıyormuş falan filan... Bunların hepsi hikaye...
Eğer biraz k.ıçımızı kaldırıp hareket etmezsek hepsi hikaye !
Eğer kilo vermek istiyorsak önce sağlıklı besleneceğiz sonra hareket edeceğiz...
Başka yolu yok...
ama az, ama çok...
Boşuna dememiş atalarımız "Nerde hareket orda bereket" )))

Sevgilerimle ))

Eski günlükten seçmeler 3 ))

hergün yeni bir kural geliyor, bıktınız değil mi ))
bu kural çok önemli arkadaşlar,
aslında ilk gün itibari ile yazmam gerekiyordu ama atlamışım işte...
Geçen gün ilk sayfalara geri dönüp okuduğumda farkettim, o zamanlar birilerinin bana yazacağı yada bu sayfanın bu kadar hareketli olacağını hiç düşünmemiştim ki...

Neyse, gelelim kuralımıza ))

yemek yemeyi öğrenmemiz lazım,
çoğunlukla yemeği hızlı hızlı yiyoruz, her ne kadar yavaş yiyor olduğumuzu düşünsek bile hızlı yediğinize/yediğime eminim ))
yavaş yemekle ilgili gülse birselin komik bir yazısını okumuştum,
çinliler savaş döneminde hem aç kalmasın, hem oyalansın, hemde yemek yediklerini sansınlar diye yetkililer oturup düşünmüşler ne yapsak diye...
Sonra çin çubuklarını keşfetmişler, bu çubuklarla yerken daha uzun sürede yiyorsun, uzun sürede yediğin için oyalanmış oluyorsun ve beynine (20 dakikalık süre) doydum sinyali gidiyor )))))))))) çok gülmüştüm bu benzetmesine ))
tabi biz bunu denemeyeceğiz merak etmeyin )) isteyen deneyebilir ona da lafım yok ))

sabah, öğle yada akşam yemeği farketmez öncelikle yemeğe başlamadan önce mutlaka 1-2 bardak su içeceğiz...
Yemek esnasında kesinlikle su içmenizi istemiyorum... Sadece yemeğinizi yemelisiniz...

Yemeğe ya çorba ile yada salata ile başlayın..
Ve ağzınıza aldığınız her lokmayı önce dilinizle damağınız arasına sıkıştırıp kısa bir süre (1-2 saniye) bekletin,
daha sonra bir iki kere çiğneyip yine bekleyin, bırakın yemeğiniz ağzınızda aromalarını ve tadını bıraksın... (1-2 saniye)
daha sonra yemeğinizi mümkün olduğunca çiğnemeye çalışın... Hızlı hızlı değil, yavaş yavaş...
O tabaktakiler sizin, elinizden almayacaklar merak etmeyin ))
isterseniz karşınıza saat koyun, yemeğinizi 20 dakikada yemeğe çalışın... Ilk zamanlar zor gelecektir ama zamanla yavaş yemeğe alışacaksınız ve hızlı yemek isteseniz bile başaramayacaksınız... Böylelikle zayıfladıktan sonra koruma programına gerek kalmadan istediğinizi yiyebileceksiniz ))

ayrıca çatal bıçak kullanmayı alışkanlık haline getirin...
Her lokmanızda çatal ve bıçağı alın lokmanızı alıp yiyin ve çatalı bıçağı bırakın, yemeğinizi iyice çiğneyin... 2.lokmayı alacağınız zamana kadar çatal ve bıçağa el sürmeyin... Her seferinde bu şekilde yaparsanız yavaş yemeği başarırsınız...

Bütün yiyeceklerinizi aynı anda masaya getirmeyin...
örneğin akşamki menünüz çorba, salata ve ızgara köfte...
önce çorbayı alın, oturun yiyin...
Sonra gidip salatanızı alın, oturup yiyin...
Daha sonra gidip köftenizi alıp yiyin..

Servis tabaklarınız ve çorba kaseniz beyaz renk olmasın... Genellikle koyu mavi veya lacivert renk olmasını tercih edin... Beyaz renk bir tabakta yemeğiniz size az gözükecektir, oysa lacivert renkte bir tabakta yemeğiniz hem gözünüze az görünmeyecek hemde mavi rengin iştah kapattığı yönünde rivayetler var ))

kısaca arkadaşlar,
yemeği yavaş yiyeceğiz, yemeklerden önce 1-2 bardak su içeceğiz, yemek esnasında su içmeyeceğiz, yemeğimiz (ana öğünler) 20 dakikadan az olmayacak... Bunlara dikkat edersek kilo vermemizde kolaylaşacak...

Yeni bilgilerle birazdan yine yazacağım ))
sevgilerimle ))

soya sosu toplamda kactan kaca dustun canim

2012'de diyet yaptığımda 88,7 kg'dan 57 kiloya, toplam 5 ayda..
şu anda 77,2'den 73,5 kg..
genelde ilk başladığımda hızlı kilo veremiyorum, vücut savunmaya geçiyor
sonra birden açılıyor, ayda 7-8 kilo vermeye başlıyorum
Hiç anlayamadığım bir metabolizmam var ))

surekli diyet vucududa bezdiriyor bazen
meto.oynuyor resmen
ama kiloyu korumak adina yavas git tatlim
az olsun kaliciolsun

surekli diyet vucududa bezdiriyor bazen
meto.oynuyor resmen
ama kiloyu korumak adina yavas git tatlim
az olsun kaliciolsun

merak etme ))
benim diyet şeklim gayet sağlıklıdır ))
asla şok diyetler, ilaçlar vs içermez
kilo verdikten sonra 1,5 yıl kilo almadım..
2 ameliyat geçirip 2 ay yatağa bağlı kalınca malesef kiloyu korumak hayal oldu ))
şimdi ameliyat fazlalıklarını atma zamanı ))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…