Bende gelebilirmiyiimm...
Eski günlükten seçmeler 1 ))
Kilo verme probleminiz mi var ?
Mutlaka deneyin, etkisi çok büyük !!!
Önce başınızı sağa,
Sonra sola çevirin...
Bu egzersizi size her yiyecek ikram edildiğince 3 kez tekrarlayın!!!!
Bayıldım ya )))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Eski günlükten seçmeler 2 ))
Bir film izlemiştim,
Filmde hosteslere eğitim veriliyordu... Bütün hostesler sandalyelere oturmuş eğitmenlerini dinliyorlardı...
Eğitmen dedi ki,
"hepinizin sandalyesinin altına 1 dolar yapıştırdım eğer onu ordan söküp alırsanız sizindir"
Ve bütün hostesler kalkıp o 1 doları söküp aldılar... Ve eğitmenleri dedi ki,
"İşteeee arkadaşlar, 1.kural ! eğer para kazanmak istiyorsanız önce k*çınızı kaldıracak ve emek harcayacaksınız, oturduğunuz yerden kazanamazsınız"
Bu repliğe bayılmıştım....
Bizim içinde öyle aslında...
Oturduğumuz yerde zayıflamayı bekleyemeyiz...
ay elma sirkesi içeyim zayıflayayım, yok sandaloz sakızı çiyneyeyim, lavman yapayım, maynanoz suyu içeyim, aman bilmem ne hapı zayıflatıyor, yok akşam 6 dan sonra yemeyince zayıflanıyormuş falan filan... Bunların hepsi hikaye...
Eğer biraz k.ıçımızı kaldırıp hareket etmezsek hepsi hikaye !
Eğer kilo vermek istiyorsak önce sağlıklı besleneceğiz sonra hareket edeceğiz...
Başka yolu yok...
ama az, ama çok...
Boşuna dememiş atalarımız "Nerde hareket orda bereket" )))
Sevgilerimle ))
hem çok şey öğrendim hem de çok keyif aldım okurkenEski günlükten seçmeler 3 ))
hergün yeni bir kural geliyor, bıktınız değil mi ))
bu kural çok önemli arkadaşlar,
aslında ilk gün itibari ile yazmam gerekiyordu ama atlamışım işte...
Geçen gün ilk sayfalara geri dönüp okuduğumda farkettim, o zamanlar birilerinin bana yazacağı yada bu sayfanın bu kadar hareketli olacağını hiç düşünmemiştim ki...
Neyse, gelelim kuralımıza ))
yemek yemeyi öğrenmemiz lazım,
çoğunlukla yemeği hızlı hızlı yiyoruz, her ne kadar yavaş yiyor olduğumuzu düşünsek bile hızlı yediğinize/yediğime eminim ))
yavaş yemekle ilgili gülse birselin komik bir yazısını okumuştum,
çinliler savaş döneminde hem aç kalmasın, hem oyalansın, hemde yemek yediklerini sansınlar diye yetkililer oturup düşünmüşler ne yapsak diye...
Sonra çin çubuklarını keşfetmişler, bu çubuklarla yerken daha uzun sürede yiyorsun, uzun sürede yediğin için oyalanmış oluyorsun ve beynine (20 dakikalık süre) doydum sinyali gidiyor )))))))))) çok gülmüştüm bu benzetmesine ))
tabi biz bunu denemeyeceğiz merak etmeyin )) isteyen deneyebilir ona da lafım yok ))
sabah, öğle yada akşam yemeği farketmez öncelikle yemeğe başlamadan önce mutlaka 1-2 bardak su içeceğiz...
Yemek esnasında kesinlikle su içmenizi istemiyorum... Sadece yemeğinizi yemelisiniz...
Yemeğe ya çorba ile yada salata ile başlayın..
Ve ağzınıza aldığınız her lokmayı önce dilinizle damağınız arasına sıkıştırıp kısa bir süre (1-2 saniye) bekletin,
daha sonra bir iki kere çiğneyip yine bekleyin, bırakın yemeğiniz ağzınızda aromalarını ve tadını bıraksın... (1-2 saniye)
daha sonra yemeğinizi mümkün olduğunca çiğnemeye çalışın... Hızlı hızlı değil, yavaş yavaş...
O tabaktakiler sizin, elinizden almayacaklar merak etmeyin ))
isterseniz karşınıza saat koyun, yemeğinizi 20 dakikada yemeğe çalışın... Ilk zamanlar zor gelecektir ama zamanla yavaş yemeğe alışacaksınız ve hızlı yemek isteseniz bile başaramayacaksınız... Böylelikle zayıfladıktan sonra koruma programına gerek kalmadan istediğinizi yiyebileceksiniz ))
ayrıca çatal bıçak kullanmayı alışkanlık haline getirin...
Her lokmanızda çatal ve bıçağı alın lokmanızı alıp yiyin ve çatalı bıçağı bırakın, yemeğinizi iyice çiğneyin... 2.lokmayı alacağınız zamana kadar çatal ve bıçağa el sürmeyin... Her seferinde bu şekilde yaparsanız yavaş yemeği başarırsınız...
Bütün yiyeceklerinizi aynı anda masaya getirmeyin...
örneğin akşamki menünüz çorba, salata ve ızgara köfte...
önce çorbayı alın, oturun yiyin...
Sonra gidip salatanızı alın, oturup yiyin...
Daha sonra gidip köftenizi alıp yiyin..
Servis tabaklarınız ve çorba kaseniz beyaz renk olmasın... Genellikle koyu mavi veya lacivert renk olmasını tercih edin... Beyaz renk bir tabakta yemeğiniz size az gözükecektir, oysa lacivert renkte bir tabakta yemeğiniz hem gözünüze az görünmeyecek hemde mavi rengin iştah kapattığı yönünde rivayetler var ))
kısaca arkadaşlar,
yemeği yavaş yiyeceğiz, yemeklerden önce 1-2 bardak su içeceğiz, yemek esnasında su içmeyeceğiz, yemeğimiz (ana öğünler) 20 dakikadan az olmayacak... Bunlara dikkat edersek kilo vermemizde kolaylaşacak...
Yeni bilgilerle birazdan yine yazacağım ))
sevgilerimle ))
her sabah kahvaltı veriyorlar yarım domates 1 dilim kepekli ekmek(büyük bi dilim) 1 dilim kasar 1 dilim dil peyniri 1 dilim salam 5 zeytin haftada 3 4 gün haşlanmış yumurta ve küçük kutularda reçel bal(ben yarım domates 1 dilim ekmek 1 kibrit kutusu kadar dil peyniri yani yarısını ve yumurta olduğunda yumurta yiyorum) öğle yemeği çıkmıyor aksam yemeğinde de genelde ana yemek olarak ya sebze(nadiren ve sadece bamya yada fasülye çıkıyor ve asırı yağlı oluyo malesef ) ya cok nadir tavuk yada kızartma tarzı fast food öğrencilerin seveceklerini düşündükleri yemekler(heeeep) çıkıyor.kesinlikle yanında makarna yada bi cesit pilav oluyo .salata yoğurt veya tatlıdan sadece 1ini seçme hakkım var.bide her aksam mutlaka 1 cesit çorba. benim aksam yemeğim ise sadece çorba ve salata oluyor.
50 değil ya bir defa 51.2 kiloyu görmek istiyorum küçüklüğümde hatırladığım kilo bide o kiloya gelirsem çocukluğumdan kalma bi elbise var onu nisanıma giyeceğim :))) .ondan sonra zaten 35 kilo vermiş olucam 1 2 kilo her türlü geri gelir.53 54 ile hatta ben 55 düşünüyorum korumaya alıcm.55 yuvarlak rakam ya sınır olur üstüne çıktım mı biraz dikkat ederim kolay olur koruma diye düşünüyorum ama inşallah bakalım
günaydın kızlarr :)
size de hayırlı cumalar :)
bir şey soracağım , göğüs bölgesini sıkılaştırmak için ne yapmak gerekiyor :$
Acayip katın ağrım ve mide bulantım var misafirlerim yeni gitti...akşam yemeği yiyemedim mide bulantisi ndan. ..
3 tane kisir yedim köfte gibi sıkmistim
2 litre suyumu tamamladım hala midem çok kötü baş ağrım var yaticam canlar...
Soyaaaam eski yazıları okuyacağım. ..hakikaten hiç inanmiyotdum kılo verecegime ama başardım. ..başardık
Yine basarcaz...Bugün sinirimi bozdu misafirin biri.ona inat vercem ant ictimmmmmn
Kızlar şu duayı ablam için okuyun lütfen
la ilahe illa ente subhaneke inni kuntu minezzalimin
Ogle yemeginde haftada 2 gun okulda oldugumda corba tavuk salata gibi diyete uygun seyler seciyorum.ama geri kalan gunler ve hafta sonu ya sandvic yapmaya calisiyorum ama artik sandvic yapmaktan biktim ya yogurt ile meyve ile gecistirmeye calisiyorum ya ama saglikli olmuyo cok acikiyorum.iste sizden oneri bekliyorum suan? Marketten hazir veya pisirmeden hazirlayabilecegim neler olabilirKahvaltıdan başlayalım,
kahvaltında neler yiyebilirsin bakalım hemen..
domates, 1 dilim ekmek, bir bütün dil peyniri (yarım yemene gerek yok, 1 bütün ye), yumurta... haftada 1 kere bal...
zeytin yasak.. reçel, tereyağı vb yasak.. eğer yeşillik tarzı bir şeyler çıkıyorsa onlardan yiyebilirsin..
öğle yemeği çıkmıyor demişsin, öğlenleri genelde ne yiyorsun? bilgi bekliyorum..
akşam yemeklerine bakıyorum hemen,
ana yemek olarak sebze çıkıyorsa çok iyi, sebze yemeği alabilirsin, suyunu yeme, zaten asıl yağı suyundadır onun..
tavuk çıktığında tavuk yiyebilirsin (kızartma olmayacak), pilav-makarna yasaklılarımız arasında..
bulgur pilavı yiyebilirsin.. (2 yk)
salata ve yoğurt alabilirsin her yemekte.. sadece 1 tanesini seçmen gerekiyorsa yemeğine göre tercih edersin..
çorba her akşam içebilirsin ki, zaten tercih ettiğini yazmışsın..
Okudum canim kardesin icin heralde allah sifasini versinKızlar şu duayı ablam için okuyun lütfen
la ilahe illa ente subhaneke inni kuntu minezzalimin
Ayyy yy soyam haklısın vallaaaa özgüven patlaması yaşadım sonra hep öyle kalabilcem sandim((((
Bugün -600 benden 74.5
Ama mide bulantisi ndan bence ekstra az yedim ...
Spor yapıyorum ama onunda etkisi olabilir...
Kahvaltım lor domates 1.5 dilim tbe
Ekmek midemi bastirsin diye biraz fazla oldu bugün. ..nescafe
Ogle yemeginde haftada 2 gun okulda oldugumda corba tavuk salata gibi diyete uygun seyler seciyorum.ama geri kalan gunler ve hafta sonu ya sandvic yapmaya calisiyorum ama artik sandvic yapmaktan biktim ya yogurt ile meyve ile gecistirmeye calisiyorum ya ama saglikli olmuyo cok acikiyorum.iste sizden oneri bekliyorum suan? Marketten hazir veya pisirmeden hazirlayabilecegim neler olabilir
Okulda zorlanmiyorum zaten.ama sadece 2 gunum okulda geri kalan 5 gun ne yiyebilecegim hakkinda bi fikrim yok iste. O bahsettigin hazir makarnalar icin sadece 1 marka buldum markette oda yagini tuzunu fazlasiyla katmislar icine kalorisi de miktari da cok geldi.sicak su bulabilirim ama aksam yemegim genelde salata corba oluyo zaten.corbayi yani tahil karbonhidrati arttirip proteini bu kadar azaltmis olmak cok kotu oluyo benim icin ya.sporcuyum kas kaybetmekten korkuyorum.normalde protein yetersiz kaliyo diye protein tozu bile kullanma mecburiyetinde kaldim.sonra sporu azalttim tozu biraktim ama simdi proteini biraz azalttim mi sarkiyorumokulda olduğun zamanlarda yazdığın menüleri yiyebilirsin,
diğer zamanlarda pişirmeden yapabileceğin pek fazla seçeneğin yok malesef..
Çünkü pişirmeden yapabileceğin şeyler senin çabuk acıkmana sebep olacak..
eğer su ısıtıcısı gibi bir şey var ise, fincan çorba alabilirsin
normalde hazır gıdalara izin vermiyorum ama senin durumun farklı, bu yüzden buna müsade edeceğim..
ton balığı alabilir, salata yapabilirsin, hazır makarnalar var onlardan alabilirsin.. ama içine sos ve yağlarını katmadan sadece sıcak su ekleyip yiyebilirsin.. bu da hem sıcak hemde doyurucu besinlerden olacaktır..
meyve yediğinde yanında mutlaka galeta/süt/yoğurt çeşidinden birini tercih et..
Tek başına meyve hem şekerini yükseltecek hemde asidik olduğundan dolayı çabuk acıktıracaktır.
Sandviç ara sıra yiyebilirsin..
Bunlar dışında araştıracağım yine
Şimdilik aklıma ilk gelen öneriler bunlar..
Kızlar, sizin aklınıza gelen bir şeyler var mı?
Okulda zorlanmiyorum zaten.ama sadece 2 gunum okulda geri kalan 5 gun ne yiyebilecegim hakkinda bi fikrim yok iste. O bahsettigin hazir makarnalar icin sadece 1 marka buldum markette oda yagini tuzunu fazlasiyla katmislar icine kalorisi de miktari da cok geldi.sicak su bulabilirim ama aksam yemegim genelde salata corba oluyo zaten.corbayi yani tahil karbonhidrati arttirip proteini bu kadar azaltmis olmak cok kotu oluyo benim icin ya.sporcuyum kas kaybetmekten korkuyorum.normalde protein yetersiz kaliyo diye protein tozu bile kullanma mecburiyetinde kaldim.sonra sporu azalttim tozu biraktim ama simdi proteini biraz azalttim mi sarkiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?