Kim korkar kilolardan ;)

Beyaz çay ile ilgili bilgi;

Yukarıda resmini gördüğünüz şey, beyaz çayın gerçek halidir.
Aktarlarda size garip şekillerde çayları beyaz çay diye satabilirler, asıl rengi gümüş-yeşildir. üstü hafif tüylü gibidir.
Tadı yeşilçay gibidir merak etmeyin ))

Faydalarına bakarsak;
Kanser, Kalp Sağlığı, Cilt ve kilo verme gibi konularda etkili olduğu söyleniyor*
Yeşilçayda beyazçayda kafein içeriyor, antioksidan açısından beyazçay daha kalitelidir.

Alıntı*
Kilo Verme: “Uluslararası Obezite Dergisi” tarafından yayınlanan bir araştırmaya göre beyaz çay içerdiği polifenoller ve kafein ile kilo vermeye yardımcı oluyor. Beyaz çayın kilo vermedeki etkisi üzerine yapılan bir başka araştırma sonuçları ise “Beslenme ve Metabolizma” adlı dergide yer alıyor. Bu araştırmaya göre beyaz çayda bulunan “epigallocatechin-3-gallat” adlı polifenol, yağ hücresi oluşumunu baskılıyor ve vücutta yağ birikimini önlüyor. Kafein ise metabolizmayı hızlandırarak gün içinde yakılan kalori miktarını arttırarak kilo vermeye yardımcı oluyor.

Demlenme işlemi,
Yeşilçay gibi kolay değil söyleyeyim ))
Kaynar su kullanmıyoruz, kaynayıp sıcaklığı azalmış su kullanıyoruz.. Yani su sıcaklığı ortalama 70-80 derece olacak..
1 fincan beyaz çay için 2 çay kaşığı yada 1 tatlı kaşığı beyaz çay yeterli olacaktır. Suyu ekledikten sonra en az 8-10 dakika demlenmesini bekliyoruz.. Daha sonra süzüp, limon ekleyerek içebilirsiniz..
Yani o japon filmlerinin sahnelerinde gördüğünüz çay seramonisini yaşamak isteyenler beyaz çay içebilirler ))
Ben severek içiyorum, tavsiye ederim fakaaat, beni bilirsiniz hiç bir şeyin zararlarını araştırmadan konuyu kapatmam...

Gelelim zararlarına,
Beyaz çay, diğer çaylara göre daha az kafein içerir ama bu kafeinsiz olduğu anlamına gelmez.. Yine emziren ve gebelere çok tavsiye ettiğimiz bir şey değil.. Fazla tüketildiğinde, kalp çarpıntısı, yüksek tansiyon, mide bulantısı vb belirtiler yapacaktır. Ayrıca asla kan inceltici ilaçlar, yüksek tansiyon ilacı, demir ilacı vb ilaç kullananlar tüketmemeli.. En azından bu tip kişiler günde 1 fincanı geçmesin...

Sevgiler

Maş fasülyesi ile ilgili bilgi,

Severim ve severek yerim...
Size de tavsiye ederim..
Üstelik gerçekten faydalı..
Diyeti bir kenara koyalım, normal zamanda da tüketmemiz gereken bir besin..
Protein açısından inanılmaz zengin..
Özellikle spor yapanların tüketmesi gerekli..

Yine alıntı yapacağım, gayet güzel özetlemişler, uğraşmayayım )))))

1. 100 gram haşlanmış maş fasulyesi tükettiğinizde 7 gram protein almış olursunuz. Proteinden zengin bu besin özellikle vejetaryenler için ideal bir kaynak.
  1. Liften zengin oluşu sebebiyle kolesterolün düşürülmesine yardımcı olur. Lif içeriği kan şekeri seviyesinin kontrol altında tutulmasını sağlar. Diyabetikler için çok uygun bir besindir.
  1. İyi bir lif kaynağı olması onun bağırsak dostu bir besin olmasını sağlar. Boşaltım sisteminin temizlenmesine sağlayarak vücuttan toksinlerin atılmasına yardımcı olur.
  1. 100 gramı haşlanmış maş fasulyesi sadece 105 kaloridir. Proteinden ve liften zengin oluşunun yanı sıra glisemik indeksi düşüktür, yağ içermez ve kalıcı tokluk sağlar. Tüm bu özellikleri ile kilo vermek isteyenler için ideal bir besindir.
  1. Maş fasulyesi yaşlanma karşıtı bileşikler içermektedir. İçeriğindeki fitoöstrojenler derinin yapısında bulunan kolajen ve elastin sentezinde görev alarak cildin yaşlanmasını geciktirir.
  1. Maş fasulyesi proteaz inhibitörleri içermektedir. Proteaz inhibitörlerinin tümör oluşumunu engellediği ve kanser riskini azalttığı bilimsel çalışmalarda gösterilmiştir. Özellikle kadınlara meme kanserine karşı maş fasulyesi tüketimi önerilmektedir.
  1. Maş fasulyesi lesitinden zengin bir besindir. Karaciğerin yağlanmasını azaltarak karaciğer fonksiyonlarının normal işleyişine yardımcı olur.
  1. Protein ve çinko yetersizliği saç ve tırnakların güçsüzleşmesine ve saç dökülmesine neden olur. Maş fasulyesi saç ve tırnaklar için gerekli olan bu besin ögelerinden zengindir.

Bilgiler icin tesekkürler soya

Selamm
bugün hiç yazmamışım
sabah lor domates salatalık 1 d tb ekmeği, maydanoz, marul, dere otu tere
ara yok
öğlen : yarım su bardağı makarna haşladım 3 kaşık yoğurtla ve pul biberle karıştırıp yedim
ara galeta ve bitki çayı
su 1250 ml

koly gelsiin :)
ksnlkle uymuş :)

çok güzel bilgilr olmuş cnm teşekkürler

Normal zamanlarda şu saatte deli acıkmış olmam lazım
Ama bırak acıkmayı, o kadar tok hissediyorum ki kendimi anlatamam
Maş fasülyesinin faydaları ))

Akşam evde kapuska var, zeytinyağlı, bulgurlu yaptı annem..
Dün lahana sardılar, ben kapuska istedim..
Etsiz ve bulgurla yap dedim ama dün akşam gidip yemedim ))
Şimdi bu akşamda gidip yemezsem dayak yerim herhalde
39 yaşında annesinden dayak yiyen bir insan olarakta tarihe geçerim ))))

Akşama gene kankam çağırıyor, şarapları kap gel diyor
Canı sıkkın bu ara, bir tarafım git diyor, bir tarafım eve gidip yat diyor
Yorgunum, uykusuzum...
Daha karar vermedim
Her halükarda o kapuskadan 1 tabak yemem lazım, yoksa annem dövücek ))

Iyi aksamlar
Sabah Müsli süt
Araögün 5 tane findik
Öglen 1 kepce kirmizi mercimek corbasi bir Tabak yumurtali fasulye kavurmasi
Araögün pul biberli yogurt
Aksam yumurtali ispanak 1 bardak eriste peynirli 2 l su veeeeeeer 15 dk Cross Trainer 45 dk pilates

Kosmetikcim,

Bir soru sormak istiyorum sana,
bu askkitabı nickli arkadaş senin arkadaşın mı?
değilse atarlanıcam da önce sorayım istedim..
Sporunu gayet beğendim,
bu şekliyle sıkılaşma sağlayabilirsin..
spor çalışmaların 1 saati geçmesin
sevgiler

Günaydın Kızlar,

Akşam eve gittim, felaket bir bağ ağrısı, mide bulantısı çekiyordum...
Çorba + kapuska yedim..
2 kere tansiyonumu ölçtüler, tansiyonum normaldi ama kalp atışlarım çok düzensizdi..
Sonra küveti sıcak suyla doldurup girdim içine, biraz uzandım
Migren ataklarımda bazen sıcak su işe yarıyor..
Akşam 9:30 da uyumuşum, şu anda iyiyim...
Neyse ki ilaç almadan atlattım bir krizi daha,buna da şükür ))

Bugüne gelirsek,
sabah tartılmamak için kendimi zor tuttum zor..
29 aralık tarihine kadar tartılmıycam kararlıyım..
Bu da diyet tarihimde ilk olacak sanırım
Genelde her gün tartılarak kontrol altında tutarım kendimi ama bu sefer bir değişiklik yapmak zorundayım
Çünkü henüz regl olamadım ve tartıya her çıktığımda acayip enteresan rakamlarla karşılaşıyorum..
En güzeli bir süre tartıdan uzak durmak olacak ))

Sabah, çok güzel kahvaltı yaptım
lor, 1 dl tb ekmeği, çeri domates, dere otu, bolca yeşil biber, beyaz çay
yeşil biber kahvaltımda olmayınca o kahvaltının hiç tadı olmuyor benim için
bir oturuşta abartısız 1 kilo yerim, o derece seviyorum
ister kızartılsın, ister közlensin, ister çiğ, farketmez yani ))

Neyse, çenem düşük bugün, çok yazıcam galiba haberiniz olsun
ha birde atarlı günümdeyim
sataşasım var )))))))))))

Kim sinirlendirdi benim soyam

Kızlar yine haftasonu yaklaştı benım kicimin uzerine oturamama hallerim başladı. ..

Kahvaltı activia bugunluk öğlen yazarım bide gezmeler deyim aman allahim :))

soyacım geçmiş olsun canım ...
biber diyince yazmam lazım. benim ufaklık da bayılıyor nasıl kemiriyor nasıl kemiriyor anlatamam sana
masada onu doyurduktan sonra kendimde yemek yiyebilmek için veriyorum eline bir biber o onunla uğraşırken kendimde yemek yiyorum :))))))

günaydın kızlar,

dün rahatsızlığımdan dolayı giremedim, serum bağlandı tüm gün boyunca uyudum yeni yeni kendime geliyorum diet yapamadım ama kaçırmadımda hatta çorbadan başka bişey içmedim. inşallah bu gün son olur yutkunabilirim de katı bşişeyler geçer boğazımdan

Merhaba soya ben bundan 9 sene önce Karin germe ameliyati oldum ve ölümlerden döndüm cok uzun hikaye simdi ocagin 6 karnimda düzeltmeler yapilcak askkitabi arkadasimi o topikten taniyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…