Kimse yokken kayınvalide evine gitmek

Kv iyi bi kadınmış art niyetli değil bence gidin. Et kesilince etleri yakınlarda market ya da kasap varsa ona götürün hepsini kesip parçalayıp hazır ediyor. Biz öyle yapmıştık kendi keseceğimiz keskinlikte bıçak satır yoktu. Direk koyarsınız kaplara hazır olur. Hem de eşinizin ve kv gönlü olur.

İyi biri evet ama şimdi evine gidecegim bir aydır ev boştu. Temizlik yapmam gerek, gelen giden için hazırlık sart, gorumcelerim eltim gelecek onlara yemek hazır olması gerek. Kendi evimde olsa zorlanmam ağırlamaktan da ama benim evim bildiğim mutfagim değil .ayrıca millet gezerken iş yapmak ağrımaya gidiyor. Hiç biri çalışan kadın değil yıl boyu canım çikmis, eşim bunları düşünmüyor sinir oluyorum (

Görümcelerinizle konuşun ikramlıklarından anne evine de hazırlamalarını isteyin
Varsa kasap falan tanıdık ayarlamanız lazım şimdiden yoksa yoğun oluyorlar araya almazlar sizi herşeyi hallettirin
Eğer yoksa tanıdık kasap gelen etleri dolaba koyun görümceleriniz geleceğinde rica edin erken gelsinler hep beraber halledin ne yapılacaksa
Yemek işini de evinizde yapıp oraya götürseniz mesela dolma, çorba, zeytinyağlı ve börek yapın oraya götürün
Kv ile kendiniz konuşun belki onun daha iyi bir fikri vardır
Madem aranız iyi hepsi ile can sıkıcı olsa da idare edin eşinizle huzurunuz kaçmasın derim

Bunların hiçbirini yapmayabilirsiniz....canınız isterse kesilen kurbandan kavurur hep beraber yersiniz.Caniniz istemiyorsa da herkes aciktiginda başının çaresine bakar.Siz orada ev sahibi değilsiniz.

Ay keşke canım öyle olsa. Herkes tatile gidiyor. Biri Ege'ye biri Akdeniz'e biri Karadeniz'e :)) ayarlasam olmaz bu kadar. Ben de iç Anadolu'nun bagrinda kaldım öyle :))

Bunların hiçbirini yapmayabilirsiniz....canınız isterse kesilen kurbandan kavurur hep beraber yersiniz.Caniniz istemiyorsa da herkes aciktiginda başının çaresine bakar.Siz orada ev sahibi değilsiniz.
Çok ayiplarlar ama yani ben de yapmadan duramam ama gidip hizmet etmek istemiyorum herkes keyfindeyken..

Ay keşke canım öyle olsa. Herkes tatile gidiyor. Biri Ege'ye biri Akdeniz'e biri Karadeniz'e :)) ayarlasam olmaz bu kadar. Ben de iç Anadolu'nun bagrinda kaldım öyle :))
Kv ile bir konuşun bence enazından ikramlıklar için yemek içinde kendinize göre bişeyler hazırlarsınız kv yokken görümceler de yoksa kimse yemeğe kalmaz

Kv iyiymiş. Sizden birşey rica etmiş. Zaten 3.günü gidecekmişiniz 2, 3gün erken gidin ne olur.
Eşinizi tek başına yollamak da hoş değil bence. Tek başına mı uğraşacak adam.
Evi bir süpür sil. Boş eve ne temizliği olacak ki.

Çok ayiplarlar ama yani ben de yapmadan duramam ama gidip hizmet etmek istemiyorum herkes keyfindeyken..
Bilmiyorum ....benim pek başkalarının taktir etmesi/ayiplamasi ile motivasyonum degismiyor.Benim kriterim " bunu yapmayı canım istiyor mu?" şeklinde.Hakkinizda hayırlısı olsun

İyi de ev boş bir işiniz olmayacak ki zaten son günü gidip orada toplanıp tatile gidecekseniz o zaman 3. günü kesilsin koyarsınız dolaba diğer günler evinizde olun zaten bayramdan sonra tatile gidecekmişsiniz. Niye herkes orada toplanacak da tatile çıkılacak anlamadım.Son gün niye yemek yapacağınızı da anlamadım. Oradan direkt tatile gidecekmişsiniz zaten

En nefret ettigim olay Allah affetsin ve bildigin bayram skandali bayramlar benim icin skandaldir krizdir ofke nobetidir kavgadir
Allah sabir versin birikmis paran yokmu tatile gidin bence kac kurtar kendini bacım.

Kadının size karşı art niyeti yok belli ki. Çocuğunuza bakmış, yemeğinizi yapmış, size iş yaptırmamış vs. Başka türde olsa yapmayın derdim. Diğer yorumlara katılıyorum bir kasapla anlaşın, eti kestirin. Sonra atın dolaba gitsin. Gelen kişilere de 2 tepsi börek yapın hazır yufkayla bitti. Bayram günü kimsenin sulu yemek arayacağını sanmam. Kendinizi strese sokmayın.

Bence kayinvaliden kayinvalide olmis ama kurbanin ehemniyetini bilmiyor dolaba koyacagi iki uc parca et olacak onu da sen kendi evine koy o kadarcik et icin kayinvaliden de gecirmek sacma yani bos ev icin diyorum bence kurban ne demek once onu aanlasin kayinvaliden ve kocan ondan sonra ne yaoacaginiza karar verin

Kayınvalideniz 1 yıl sizin çocuğunuza bakmış evinizi temizlemiş yemeğinizi yapmış üstelik karışan biri de değilmiş. Çok iyi biri demişsiniz. Kadın 1 yıl yapmış sizin işinizi siz de 1 kez yapıverin. Başta size hak vermiştim ama sonraki mesajlarınızı okuyunca kv nizi ve eşinizi kırmamanız gerektiğini düşündüm. Ben de ömrümde ete elimi değmedim ama keşke sizinki gibi bir kayınvalidem olsaydı gider yapardım.

Evet ya sanırım gideceğim. Bana çok kıymet verir aileme de oyle. Gidip bir iki yapacağım işte kiymetimi arttirir ancak. Gerçekten emeği çok üstümde. Annem sonraki yıl sadece haftada bir gün baktı oğluma o da sürekli oğlun şöyle zor böyle hareketli diye diye.. kayinvalidemse Allah nasip etmiş gelmiş torunuma bakıyorum daha güzel şey mi var diyordu hep bir kere yoruldum dediğini duymadım. Her işimi kolaylastirdi. İkinci üni okuyorum sırf sinavlarim var diye fazladan kaldı. Galiba bu bir sorumluluk benim için ... Hatta belki onun bir isteğini yerine getirmiş olmanın da mutluluğu olur bana çünkü kendime hep asla bu emeklerini unutmayacağım bir gun ben de ona yapacagim derdim. Bu gün o günlerden biri mi acaba ya ...

Bencede

böyle kayınvalidenin bir ricasını yerine getirmemek çok ayıp olur.gönlü kırılır, nolcak boş evmiş istediğiniz gibide oturursunuz .

benim kayınvalidem bi bardak su vermez bana kılını kıpırdatmaz o kurban keserken gelmez bile biz yaparız hiç itiraz edemedim malesef

İşten kaçıyorsun demesinden gocunma bence baksana o kadar yorulmuşsun yakında biri varsa o yapsın ya da iki tane kesmiş olsunlar bu sene ne olacak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…