Sende arkadasim ne sis yansin ne kebap:)) heleki kendi kurbaniniz varsa kendisi kestirsin kasaba hallettirip dolaba koysun madem. Kirilirsada kirilsin. Yok dersen gidip cici gelin halledecen isleri uzgunumKayınvalidem işin kotulugunde değil eşim yok dese zaten illa git kes de demez. Kadın 3 pay kurban kestirip biri evimde olsun diyebilir bence ama eşim inat ediyor. Nasıl ikna ederim bilmiyorum. Bana çok iş çıkar desem isten kaciyorsun der. Gelmem desem kirilir. Aman bilmiyorum ya.
Ben hepsini dolaba koyun diye algıladım. :) Aldım mı kadıncağızın günahını? Iste bunlar hep gelin olmaktanHaha bu iyiydi:) ama kurban etinden 7 pay vermek lazim ihtiyaci olana. Ev halkinada ayirabilirsin. Kurban eti yenmez diye birsey yok yani
E tamam " Geldiğinizde keselim. Hep birlikte olmuş oluruz." diyiverin.Orada kestiklerini tamamen dağıtıyorlar ama yani toplamda kendi adlarına 3 kurban kesiliyor birini eve kalsın diyor.
Haha kaynanada olursun insallah:))Ben hepsini dolaba koyun diye algıladım. :) Aldım mı kadıncağızın günahını? Iste bunlar hep gelin olmaktan
Ama malesef orada amcalariyla ortak kesilecekmis. Yani o da olmuyor.
Aynen öyle ya .Bize de alirsiniz tatil dönüşü dedi kendi de dağıtır eve kalsın der öyle tek bana demez zaten iki pay dağıtacaklar tamamını o eve hiç gitmeyecek bile.Belki kadın onun bir kısmını da dağıtacak neden herkes kendi kafasına göre yorum yapıyor anlamıyorum. Zaten ikintane kesip dagitiyormus.
Eşiniz sizden önce gidip halletse işlerini , siz sonra gitseniz olmuyor mu ?
Eşiniz işgüzarlık yapıyor o zaman,ya hayır deyip karşı durmayı ne olarak düşünüyorsunuz çok merak ediyorum,hayır dersem beni sevmez hayır dersem o da istediklerimi yapmaz vs vs gibi mi. Maaile tatile gidiyorsunuz gönülsüz,kurban keseceksiniz gönülsüz,gönüllü yaptıgınız herhangi bişe var mı??
E o senin kırılmanı, yorulmanı umursamıyor paşam. Sen neden bu kadar düşünüyorsun, kendini düşün önce.
Sen kendini düşünmezsen o hiç düşünmez
Eşiniz ne istiyorsa onu yapsın. Siz bayramın son günü herkesin gittiği saatlerde gidin. Kafanıza silah dayayacak hali yok. Gelmeyeceğim, sen ne istersen yap, tartışmaya açık bir konu değil deyin. Gerekirse “ben ailemi göreceğim” deyip ilk 3 günü onlara gidin.
Maşallah diyeyim de :) kayınvalidem çok iyidir. Gorumcelerim de öyle. Kimse kimseye karışmaz hep yardımcı olurlar yukleri olmaz. Ama şimdi bu iş sinirimi bozdu biraz.Aa neguzel keşke her k.valide sizinki gibi olsa. Ozaman şuan konuya bakış açım değişti yardım etmelisiniz.
Siz kurban ibadetinin icerigini biliyor musunuz gercekten ?? Zaten 3 tane kesip 2 sini dagitiyormus 1 i eve kalsin diyormus kurban ibadetinin gerekliligide budur..evet baska zamanda hayvan kesebilir ama kurban bayraminda kesilen kurbanin fazileti olmaz ozaman...Yahu kurban bayramının amacı et yiyemeyen fakir insanlara dagıtmak değil mi? kaynanan yılın her günü keser yer etini illa kurbanımı bekliyor? Milletten de mi utanmayacak yahu biz utanırız kesip buzdolabına istiflemeye yazık vallahi. Bayramını zehir etmeye değmez sanki önemli bir işmiş gibi kaynana et yesin diye başını bekliycem etin oldu!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?