Kinimi yenemiyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kv ye sordum hiç mi vicdan yok sen de diye " ben ne yaptım ki" diyor, doğum yapınca şımaran insanı sevmezmiş o, ne yapıp şımardım inanın bilmiyorum.Evet keşke dediğinizi yapabilsem, tam yaptım sanıyorum bir bakıyorum aynı yerdeyim.

Yani anacım kolay bişey değil ki amaaan ne olacak desem travna resmen hem doğum hem yaşananlar bence kendinize zaman verin biraz akışına bırakın

unutmak isteyip insan unutamaz ki ama :) unutmaya çalışınca daha çok hatırlanır. bence eşinle yüzleş. ben içimden atamıyorum bunu beni sevmediğini düşünüyorum bana bunu nasıl yapabildin de

Evliliğin ilk zamanları hep acemiliklerle geciyor. Şimdi yapsalar kukreyecegin şeylere o dönemlerde sesini cikarmiyorsun. O günler geride kalmis. Hala bir takım sıkıntılar çekiyor da olabilirdin. Bir de söyle düşün. Şu anda muhtemelen kafaya takacağın baska mevzuların olmadığı için oralardasın hala. Allah o günleri unutturacak, daha büyük dert vermesin. Evlatların ve sen saglikliysaniz, gerisi boş. Geçmiş gitmiş günler. Geri gelmeyecek o günler. Hiçkimseye yaptığı kar kalmaz emin ol. Bunun rahatlığı ile yasa. Yavrularını sev, mutlu bir anne ve kadın ol. Hayatı o yuva için daha yaşanabilir kil ki herkes mutlu olsun unutmak kolay olsun. Kendi kendine telkinlerde bulun. O günleri hatırlamamak üzere unutuyorum, ben mutlu bir kadınım, artık o insan benim mutluluğunu gölgeleyemez çünkü daha güçlü ve kararliyim...

unutmak isteyip insan unutamaz ki ama :) unutmaya çalışınca daha çok hatırlanır. bence eşinle yüzleş. ben içimden atamıyorum bunu beni sevmediğini düşünüyorum bana bunu nasıl yapabildin de
Çok yüzleştim çok dedim, o zamanlar aptalmışım, seni sevmediğimden değil aptallığımdandı affet beni diyor.Konuşunca affediyorum sanıyorum ama sonra gene pörtlüyor.

Çok teşekkür ederim çok haklısınız, umarım daha büyük dertler görmem, hergün kalktığımda bunu söylüyorum kendime inanın, çocukların sağlıklı sen sağlıklısın sevdiklerin yanında mutlu olmamak için neden yok diyorum.Ama tetikleyici en ufak bir şeye bakıyor bu düşüncelerim.Örneğin eşim hastayım deyip abartılı tepkiler verdiğinde ilgi ve anlayış beklediğinde, hasta olduğu için kızgın olduğunda filan birden içimden başka bir ben çıkıyor.Kendine gelince hafif bir grip bile mühimmiş demek ki diye geçiyor aklımdan.

Çok yüzleştim çok dedim, o zamanlar aptalmışım, seni sevmediğimden değil aptallığımdandı affet beni diyor.Konuşunca affediyorum sanıyorum ama sonra gene pörtlüyor.
affetmem için bişey yap ispatla de. o uğraşsın biraz. hediye mi alır birşeyler yapsın ama.

Keşke bunlar olurken herkesin payını eline verseydiniz içinize ata ata perişan olmuşsunuz ben öyle yapıyorum valla anında tepki veriyorum ben uzulecegime onlar üzülsün çokta tın

Çok geç olmadan psikolojik destek al arkadaşım, aynı durumdayım ben de. O yüzden çok çok iyi anlıyorum. Hatta bendeki o kadar fena ki, 5 yaşımda bana ters bir şey söyleyen insanlara bile 32 yaşımda hala nefret kusabiliyorum. Psikolojik destekten kastım da ilaç kullanıp sakinleşmek uyuşmak değil. Affedememek genelde altında farklı bir problem yatan , bir şekilde derinlerde kalmış bir durum. Müdahale edilip farkındalık yaratılmayınca da katlanarak devam eder. Uzman bir psikolog en azından affedememenin altındaki ana nedenleri irdelemen için seni yönlendirecektir. Belki de şuan farkında olmadığın bir şey keşfedeceksin ve bakış açın değişecek. Ancak böyle çözüm bulabilirsin.

Merhaba
Uzun yillar önce görümcemle benzer seyler yasadim. Konuda acmistim. Yillarca esime anlatmaya calistim ablasinin nasil bir insan! Oldugunu anlamak istemedi. Ta ki Rahmim büyüme yapti sizinki gibi kanamalarim yillarca dinmedi. Doktorum rahatsizligimin psikosomatik oldugunu ve neyi bu kadar icime attigimi sordugunda artik devam edemedim. Rahmim alinmak zorunda kaldi ama esimi karsima aldim ve ona bir daha evimde ablasinin sesini ve adini dahi duymak istemedigimi söyledim. Biliyorum cok sacma ama esimede 5 yil görüsmeme cezasi verdim. Neden derseniz susarak görmezden gelerek beni hasta ettiler. Ablasi bana iftira atmisti. Simdi en ufak aklima geldiginde canina okuyorum hic umurumdada degil. Hele bir görüssün. Doktorumdan belgeleride aldim. Tazminat nafaka ayriyeten ablasinada hakaret davasi acarim cok iyi biliyor. Ama hala unutamiyorum süpürge tutarken herhangi birseyde aklima geliyor. Esimle bu konu haric bir problemim olmadi yoksa bu kadar dayanmazdim. Aklima geldigi anda o anlayip özürler dilemeye basliyor ama unutulmuyor. Hic icinize atmayin.Basin yaygarayi. Siz degil o unutturmaya calissin haklisin yada hakliydin demekle is bitmiyor.

Çok çok geçmiş olsun, cidden çok üzüldüm, benimde istemeyerek eşimin ailesinin yanına gittiğimin ertesi günü başladı kanamam, tam bir ay boyunca öldüm öldüm dirildim.Çocuklarımı yapayalnız bırakacağımı düşünüp uyku uyuyamadım. sonrasında kendi kendime dedim olmaz böyle, olan bana olacak kimsenin de umurunda olmayacak, çocuklarımla ben mahfolacağız.Kesinlikle o günden sonra adımımı bile atmadım oraya, büyük konuşmak istemiyorum ama atmayı da düşünmüyorum çünkü canımdan olacağım bu gidişle.Çok iyi yapmışsınız, umarım bundan sonra hayatınız hep mutlu ve huzurlu geçer.

Ben de evliliğimde eşimden kaynaklanan büyük sıkıntılar yaşadım. Şiddet yahut aldatma olmasa da psikolojik çöküntü yaşadım sayesinde. Boşanma eşiğine geldiğimizde kendisi düzeldi. Lakin ben o düzeldikten sonraki iki yıl hayatı ikimize de zehir ettim. Ne öfkem geçti ne de kinim.

Sonra fark ettim ki ben aslında kendime zarar veriyorum. Haklı olmak, mutlu olmaktan daha önemli olmuş benim için. Haklı olmak olumlu hiçbir şey katmıyor hayatıma. Daha da önemlisi evdeki gergin ortam oğlumu da etkiliyor. Evet unutmadım hala ancak susuyorum artık. Daha fazla gülmeye çalışıyorum. Farklı konularda konusmaya gayret ediyorum ve bunu son iki aydır yapıyorum.

Eşim ben değiştiğimden beri çok daha nazik ve duyarlı oldu. Esasında eşimin nasıl olduğu da önemli değil. Ben bu değişimi kendim için istedim. Daha sakin ve huzurluyum. Oğlum gergin ve kin dolu bir anneye sahip değil artık. Kin ve öfke insanı kemiren, gülmeyi unutturan lanet duygular. Arının bunlardan efenim. Kendiniz için :)

Cok tesekkür ederim. Yurtdisinda olmasam zor olurdu belki görüsmemek ama ta oradan yetisiyordu buraya. Yillarca aldirmamak icin direndim sanki kadinligimi kaybediyormusum gibi geldi ama en sonunda kansizliktan bayilinca mecbur kaldim. Gercekten hic icinize atmayin baktiniz olmuyormu güle deyin sizden daha önemli sadece cocuklariniz ve onlar icin saglikli olmak zorundayiz.

Çok güzel ifade etmişsiniz ben de aynen bu durumdayım, bir süre önce sizin yaptığınızı yaptım, hatta artık bu duygulardan kurtulduğumu bile düşündüm ama son zamanlarda yine ne oldu bilmiyorum gelip tekrar çöreklendiler hayatımın ortasına, kendimde, motive edici güçte bulamıyorum, susmayı ve tepki vermemeyi becerebilsem büyük oranda sorunlarım çözülecek gibi görünüyor ama kendime hakim olamıyorum ve fiziksel olarak yıpranmaya başlıyorum.Kendi içimde sabır göstermekten, içime atmaktan ziyade köklü bir algı değişimi yapabilmem gerekiyor.

Bu kötü hislerden arınmayı planlamayın. Kendinizi test etmeyin ya da. Dur bir de böyle deneyeyim bakalım ne olacak gibi. Zira böyle düşünerek arınma çabası göstermek, beklentiyi yükseltiyor. Çabanın karşılığında mutlu olamazsan öfken daha da büyüyor. Herhangi bir karşılık yahut sonuç beklemeden yok edin kininizi. Kin ve öfkenin size hiçbir şey katmayacağını düşünerek hareket edin. Olabildiğince bencil düşünün hatta. Eşim ya da evliliğim için değil, sakin ve huzurlu olmak istediğim için affedeceğim geçmişi deyin.

Sizi çok iyi anlıyorum emin olun. Hiç kolay olmadığını da biliyorum. Belki benim de kinim bitmemiştir ve bir şekilde açığa çıkacaktır. Lakin ben aksi yönde daha çok adım atıyor ve çabalıyorum. Kendime, kinin sebebini hayatımdan çıkarmamayı tercih ettiysem mutlu olmayı seçiyorum diye telkinde bulunuyorum :)

Allah bizi en masum günahsız şekilde yarattı bütün olumsuzluklar nefsimizden bunu düşünmek kendinize telkin etmek işe yarayabilir...

Beni çok iyi anladığınızı hissedebiliyorum, çok teşekkür ederim, kafamı toparlayım dediğiniz şeyleri özümsemem gerekiyor, varolun.

Şimdi mesele daha iyi anlaşıldı, kayınvalide dominant yönetici karakterde biri demek ki, ilk geline yaptıklarını size de uygulamaya kalkıyor, sizin için yoruculuğunu tahmin edebiliyorum, hele de erkekler bazı şeyleri sorun gibi görmeyince, ona göstermeye ve olması gerekeni anlatmaya çalışmak, hele de o arada doğum, lohusalık, 2 küçük çocuk ve kayınvalidenizin de rol kesmesi eklenince epey zorlanmışsınız.

Hala lohusalık dönemindesiniz bunun da etkisi oluyordur belki, siz vakit kaybetmeden bir terapistle görüşün, bazen üst üste gelen şeyler olunca insanız ruhumuz yoruluyor, destekle toparlanırsınız.

Canım sen bu kadından uzak duracaksın, eşin değil bu kadın sinirlerini bozmuş senin. Bilerek yapmış anlaşılan istediğini de elde etmiş, bilerek yapmasa dahi kafayı yemiş, hasta belli ki. Her iki durumda da uzak durman lazım. Eşinden annenle benim aramda bir seçim yap deme, hasta dahi olsa satamaz da atamaz da, evlatlık görevi gereği yanında olmak zorunda ama sen uzak dur, eşine de artık eziyet etme küçük bebeğin var hırsını ondan alma, olan senin hayatına olur

Demek ki terk etmek lazim cok kere yapmaya calistim ama bit sekilde olmadi gitsem kopek gibi pisman olur biliyorum ama kendini de biliyorum bir daha geri adim atmam o yuzden son kararimi iyi vermem lazim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…