Kira fiyatları bir taşınma mevzusu

Tek asgari ücretle geçinip ev taşımak bana mantıklı gelmedi. 2000 nere 800 nere epey fark var arada. Komşunuzun üslubunu ve tavırları ne kadar yanlış olsa da tepki gösterdiği şeyin doğru olduğunu düşünüyorum. Kedi bir şekilde kaçıyor diye bir şey olamaz. Kapıyı kapalı tutup, ekstra dikkat ederseniz kaçmaz. Arkadaşımın oğlunun ciddi seviyede kedi tüyüne alerjisi var mesela sokakta kediye dokundu diye hastanelik olmuştu, aynı asansöre binmesi mümkün değil. Bunun gibi çok örnek var korkan, alerjisi olan, fobisi olan vb insanlar olabilir. Bende öyle bir durum yok ama ailemde var mesela. Genelde evcil hayvan besleyen insanlar diğer insanların bu gibi hassasiyetleri olabileceğini anlayamıyor. Apartman ortak olan, siz kedinize evinizde bakmakla yükümlüsünüz

kimse apartmanin ortak yerlerini kediyle paylasmak zorunda degil .
burasi koyunuz degil , ortak apartman alanlarinin ortak kuralları var .
besleyen evinde besleyecek , kapiyi evime kedi girecek korkusuyla acmak zorunda degil kimse
Ben kedilerle insanlar apartmanda ortak yerde yaşasın diye birşey demedim. Fakat karşınızdaki hayvan bunu anlatamazsınız. Üstelik birkaç tanesi apartmandan çıkarılsa birkaç zaman sonra tekrar apartmana girebilirler bunlar olağan şeyler. Korkanlara saygı duyuyorum çünkü bir tanesi annem diğeri yakın arkadaşım.Apartmanın ortak kuralları insanlar içindir.Sokak kedisi de apartmana soğuktan sığınabilir.

sogukta siginan kedi 27 senelik yasantimda 1 2 kereden fazla görmedim onlarda çıkmak için miyavliyor apartmandan .
hayvana bunu anlatmayacaksınız zaten hayvanın sahibiyseniz kaçmasını engelleyeceksiniz ve kaçınca pesine düşeceksiniz .

Valla bizim apartman da oluyor sizinkin de olmamış demek ki. Sahipli hayvandan sahibi sorumludur. Herkes aynı ortamda bulunmaktan hoşnut olmak durumunda değil.Sahibi kapısına tel yaptırabilir odaya kapatabilir..Zaten bunları söyledim daha önce.Ben de çocuk ağlamasına ve çığlığına tahammül edemiyorum örneğin fakat iki yan komşumda da bebek var ve apartmanda yaşıyorsam müsama göstermek zorundayım.Dünya benim etrafımda dönmüyor sonuçta.

Kedi köpekten hiç korkan bir insan değildim ta ki on tane köpek üstüme saldırmaya çalışana kadarArtık sokak köpeklerinden çok korkuyorum mesela, ama bu hayvanların gidicek yeri yok..Kışın soğuguda dışarı da hayatta kalmaya çalışıyorlar zaten..Korkan insanlara asla lafım yok anlayabiliyorum ama bu derece hayvanlar dan nefret eden insanı anlayamıyorum..Konu sahibi bence de tavsiyem kedinizin evden kaçmasına engel olun sorun kalmaz zaten, komşumuz bahçe de köpek bakıyor ama hiç şikayet etmek aklıma gelmedi, çünkü zaten bağlı duruyor salıcaksa sahibi yanın da oluyor,kediniz evde olursa sorun olmaz yani ..Bu devirde tek asgari ücret ve iki bin lira kira bana çok zor olur gibi geldi

Ben bu yeni nesil hayvanseverleri anlayamıyorum. İşi artık öyle abarttılar ki insan çıldırıyor. Sizin sevdiğiniz kadar başkalarının sevmeme hakkı var ve siz nasıl saygı bekliyosanız saygı göstermek zorundasınız da. Kimse kusura bakmasın apartmanda gezen hayvan gayet apartmana çiş de kaka da yapıyor, çöpleri parçalayıp koku da yapıyor. Ha ayrıca tüm bunların ötesinde sadece sevmiyor da olabilir. Bu hayvanların her şeye hakkı var zihniyetinden artık bi vazgeçin.

Komşum da kedisini aynen böyle salıyor. Yavrularla falan geziyor bunlar. Neyse 1 ay falandır var bu durum. Yavrulardan biri kapıdaki mini ayakkabılıgımın altına kakasını yapmış, apartman görevlisi temizledi etti alışkanlık haline getirdi kedilerden biri. Her gün kaka yapıyor, apartman görevlisi bana trip atıyor. Kahve döküyorum oraya kakasını yapmasın diye. Kahve gidince tekrar yapıyor. Komşuya söyledim aa tamam dedi ama hala aynı, gerçekten benim rahatsız olma hakkım yok mu? Kesinlikle var. Kedi sahiplenecektim böyle cengaver denk gelir diye ondan da vazgeçtim. Yani ha 2 yaşında anlamayan bir çocuk kakasını yapmış ha kedi fark yok benim için birinden birini daha az tolere etmem.

cocuk apartman boslugunda aglamiyor kendi evinde agliyorhamfemdi cocuk bakmakla kedi beslemeyi bir tutmayin lutfen .

Hanımlar bu konu tartışmaya çok açık bu sebeple yazma gereği duydum, lütfen rica ediyorum üsluplara dikkat edelim, polemiğe girmeyelim.

ya şu tartışmaları okudum da..
öncelikle birbirimize, tercihlerimize saygılı olmak zorundayız arkadaşlar..
annemde 4 kedi var 4.. sokakta bile kedi görse içine sokacak.. ama apartmanda bile tüyü kokusu vs olmasın diye evi sabah akşam temizliyor.. bu hayvanlar benimse sorumluluğu da benimdir diye..
herkes böylesine sevmek böylesine benimsemek zorunda değil..
millet sorumluluğunu alamam diye çocuk yapmıyor biz evimizdeki veya sokaktaki kedileri köpekleri herkes sevecek diye ortalığı ayağa kaldırıyoruz.. bu bir saygısızlıktır..
benim eski işyerindeki arkadaşım kedi görünce korkusundan bayılıyordu ya. bu kıza şimdi git korkunu yen diye baskı yapmanın ne manası var??
seven sevsin sevmeyen sevmesin korkan korksun.. ama başkasının özgürlüğünün başladığı yerde bizimki biterse kimse kimseye de baskı yapamaz bu da unutulmasın..

apartmanin icinde kedi beslemek koyluluk belirtisidir , lutfen koyunuze geri donun .
sehir hayatina adapte olamamis insan davranisidir .
kedi kopek apartmanin ortak alaninda serbest birakilmaz .
üf abartmayın ya ne köylülüğü.
evet işer mişer kokar belki, ben konu sahibinin dikkatli olması gerektiği kanaatindeyim. hem kedi açısından,hem kendi hem apartmandaki herkes için. de sizin yorumunuz çok saçma. ne alaka köylülük?
kışın bizim kediler soğuk diye apartmanın kapısını açan olduğu anda garaja kaçıyorlar soğuk olduğu için. kimse de bir sey demiyor kış boyu oradalar. hepimiz köylüyüz o zaman.

cocuk apartman boslugunda aglamiyor kendi evinde agliyorhamfemdi cocuk bakmakla kedi beslemeyi bir tutmayin lutfen .
Yoo kapı önünde çığlık atıyorlar bagırıyorlar bazen evden içeri girmek istemeyip krize bile girdi bir tanesi. Sonuçta 1 yaşında bebeğe laf anlatamazsın. Bir tutmamın sebebi ikisinin de yetişkin insan gibi düşünme yetisinin olmaması:)

Dediğim gibi benim en sevdiğim hayvan kedidir .
Konuya istinaden yazıyorum, komsum rahatsiz olursa ,tek kisi bile apartmanda istemezse benim apartmanin önünde, içinde kedi köpek beslemeye hakkım yoktur.

Sizin durumun aynısını karşi komşum yaptı cani sıkılıyor diye . Saldı apartmana sokağa kedi üst katlara pisledi kavga ettiler , Bir yıl herkesle. bir tek benim kapıma pislemez di ben severim kedileri .
Bir yılın sonunda herkes sustu apartmanda kedi istediği gibi girip
çıkıyordu.. daha bir ay olmadı apartmanın önünde ölüsü bulundu hasta değildi araba carpmamis eşim görmüş.. zehirlenmiş gibiydi dedi .. salmayin kedinizi sokağa can sıkıntısından ölmez ama başka sebeplerden ölebilir ..

apartmanin icinde kedi beslemek koyluluk belirtisidir , lutfen koyunuze geri donun .
sehir hayatina adapte olamamis insan davranisidir .
kedi kopek apartmanin ortak alaninda serbest birakilmaz .
Muhatabım dahi olamayacağınızdan aslen nereli olduğumu eğitim seviyemi ailem yapımı vs size açıklayacak değilim. Basit polemiklerinize beni çekemezsiniz.Ancak aklınız sıra aşağılayıp durduğunuzu sandığınız köylülerle alakalı canım Atam’ın sözünü şuraya iliştiriyorum :)

Kedilerinizin yaşamı size emanet, o yüzden açık konuşacağım.

Kiralar uçtu, ev sahipleri kiracılar çıksın diye fırsat bekliyor. Apartman sahipleri toplanıp ev sahibine şikayete gitse, evden çıkın dese ne yapacaksınız?

Yasalarımız kiracıları ani kira artışlarına karşı koruyor, bu nedenle sadece tefe tüfe oranında artış yapılabiliyor. Ev sahipleri hadi kirayı iki katına çıkardım çıkın diyemiyor.

Ancak komşular şikayete gelirse bu erken çıkarma nedenidir.

Bahsettiğiniz kira çok yüksek, hangi parayla yavruları besleyeceksiniz? Veterinere nasıl gideceksiniz?

Yavruların pencereden kendilerini atmaması için nasıl kapalı tutuyorsak, olmadı ağ gerdiriyorsak, kapı için de aynısı geçerli. Yavrular bu tehlikeyi anlayamaz, sahipleri olarak biz onları koruyacağız.

Yanlışlıkla çıkan kedi olmaz, çok miyavlıyor diye kapıyı açan sahip olur.

İnternette kedileri oyalamak için kuşları gösteren videolar var, türlü türlü oyuncak var.

Evinizde oturmaya devam edin.

Ben zaten apartman içinde doğru bulmuyorum ki sokaktakilerde bahsettim orada sokaktaki hayvan nereye yapiyor ediyor ona birşey yapayız zaten kaka yapacak yerleride kalmadı ki kediler kuma yapar ve kapatır apartmanda kapalı kalan hayvanda zaten yapar kakasınıda cişomide

Bir soru, zehirsiz olduğunu bildiğiniz bir yılanı sevebilir misiniz? Ya da gayet zararsız bir hamam böceğine dokunabilir misiniz?

Fobiler bazen işe yarıyor bazen de yaşamı kabusa çeviriyor.

Kedi/köpekler elbette böceklerden daha sevimli, yalnız geçmişte yaşanabilen travmalar aşırı korku oluşturabiliyor.

Her koşulda sahipli hayvanın yaşam alanından sahibi sorumludur ve buna saygı gösterilmelidir.

Evinin bahçesinde yatan köpeği rahatsız edip ısırılırsanız oturup sahibe dava açamazsınız.
Aynı şekilde o köpek de başka bahçeye giremez.

Hayvanları gereksiz yere riske atmaya gerek yok, herkes kendi evinde kalsın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…