Kirada mı yoksa kayınvalidemin veya annemin evinde mi oturmak daha iyi?

kızlar başından beri deneme taraftarı oldum hep ama geçen gün nişanlıma babası başka yerde oturun size 5000 lira daha vereyim düğününüzü daha güzel yapayım demiş. yani yanlarında oturursak içleri sıkıntılı olacakmış ve düğün güzel olmayacakmış..
inanır mısınız düğüne dair imitlerimi bile yitirdim sağolsunlar. hiç heyacan duymuyorum. daha eşya bile seçmedik. çnkü heves yok ve karar veremedik nerede otursak diye!

Bu sözlerin üstüne düşünme bile demek ki onlarda sorun cıkmasını göze alamıyorlar.

canım seni çok takdir ettim annene karşı davranışlarından
allah sanada senin gibi evlat verir umarım
iyimser bir insansın
umarım hiç üzülmessin
nikahta yapabilirsin düğün yerine...

Hem kendi aileniz hem de nişanlınızın ailesi kiradaki evlerinden olmak istemiyorlar
Kimse size teklif etmediği sürece siz biz burada oturucaz diyemezsiniz sanırım.
Kira elbette zor ama o insanların asık suratını da çekmekte zor olsa gerek
Bende kiradayım ben kirayı eşim ihtiyaçlarımızı karşılıyor.Kendmizi biraz sıkarak küçük meblağlarda birikim yapabiliyoruz .Kendinize güvenin .Kendi ayaklarınız üzerinde durun.Zaten çok sıkışırsanız aileler yardımcı olacaklardır.Kiracı olacağınız için çok fazla ev eşyası almamanızı öneririm.borçla evlnemeyin geç olsun güç olmasın demişler .Sizde öyle yapın.
her şeyi halledip öyle evlenin.Kimseden medet ummayın.
Düğünde biriken paralarınızla da bi ev alıp en azından peşinatını karşılarsınız.Kredi çeker yavaş yavaş kira öder gibi kendi evinizin sahibi olursunuz . . .
Şimdiden mutluluklar dilerim :82:

ama şu şekilde kayınvalideniz sizin oturmanızda gönülsüzse zorla güzellik olmaz
buyrun oturun demeiyorsa demek istedim...

sevgili crtptic,
sanırım gönüllü değil gelin oturun derken mecburiyet gbi biraz da. oysa uyumlu insanlarız biz neden son dakika böyle yaptılar biilemiyorum başından beri osı sizin diyorlardı.
annem konusu da malum işte! sanırım annem de kucak açmayacak..
of!! nası zordayım..

durumunuz gercekten de cok zormus, Allah yardimciniz olsun canim... Ama denir ya hani kul sIkIsmayinca hizir yetismezmis...
Madem onlar buna sicak bakmiyor, siz de uzak durun.. zor olur ama kimseye de minnet etmemis olursunuz. Anneiz bir bakima sizsiz yapamaz gibi düsünüyor, belki gaddarlik gibi görüncek ama baska bir eve cikarsaniz da annenize bir süre yardim etmeyin. Size vermeye kiyamadigi evinden aldigi kirayla yardimci bayan tutsun.
Bunu acik birsekilde konussaniz annenizle, madem bizim icin biriktirdin suan ihtiyacim var, verir misin....

sevgili cryptic,
ayrıca nikah yap demişsin ama 23 yaşındayım v en büyük hayalim o düğün! sonrasında keşke derim kesin salıa salına o gelinlikle gezemezsem sence?

Bana kalırsa boşuna hüsnü kuruntu yapıyorsun insanların kafasında yerleşmiş altlı üstlü oturursan felaket herşeye karışırlar, müdahale ederler vs. vs buna benzer bir sürü endişe ya öyle olmazsa bir de bunu düşündün mü?

Anlıyorum kafam rahat olsun diyorsun da geçim sıkıntısı çekerek nasıl bir rahatlık yaşayacaksınız evliliğinizin en güzel zamanlarında onu bilemiyorum açıkçası.

Ailelere ait evler ola ola kiraya çıkmanız yazık aslında.
Hani hiç evler olmasa; zar-zorda olsa geçiminizi mecbur yaparsınız
ama ortada iki tane ev var, ve senin ailenin de o evden gelecek kiraya ihtiyacı yokmuş da zaten.

Benim babam melekmiş öyleyse; hiç tereddüt etmeden evinin birini abimlere,
birini bize verdi. Babam o evlerden gelecek kiraya muhtaç olsa; biz de istemezdik oturmazdık
ama kiraya ithiyacı olmadığı için gönül rahatlığı ile oturuyoruz evlerimizde.
Tek birgün bile babam demedi ki;
gelinin veya damadın tarafından neden yardım yapılmıyor da ben yapıyorum...

Annenin ihtiyacı yokmuş madem ama yine de kirayı tercih ediyorsa;
en azından orada siz oturun ve yarım kira verin annene.
Madem durumu iyi, evi de var, yüksek maaşı var, bankada çok fazla birikimi de var
o kadar yardımı olsun size. Sizin için birikim yapıyorsa; ne zaman verecekmiş ki o birikimi?

Kirada oturayım, kredi çekeyim ev alayım derseniz çok zor.
Kira verirseniz nerdeyse zor geçinecekmişsiniz zaten kolay mı ev alması, kredi borcuna girmesi.
Biz eşimle hesap yapmıştık, babam ev vermese küçük bir eve kaç yılda sahip oluruz diye de,
en az 15 sene hesapladık, ikimizin öğretmen maaşı ile en az 15 sene birikim gerekiyor.

Annem vermiyor diye gurur meselesi yapma derim ben, güzellikle anlat ona hakkın,
vermek zorunda değil tabi ki ama annenin bu kadar imkanı ola ola da vermemesi çok üzücü bir davranış.

sevgili gzmnc,
annem de tutarlı değil ne yazık ki davranışlarında.. ben ona ucundan bile anne kuaförler daha güzel yapıyor aslında dediğimde bile ağlamaya başlıo hemen işte iki şey yapıosn da sölüon filan die. ama annem çamaşır makinasını dahi çalıştıramaz çamaşırlarını katlayıp yerlerine bile kaldıramaz. nası yapcak yalnız bilmiom ama kiraya çıkarsam annemle aramızda en az 2 saat gidiş geliş olacak ve ben sıkk sık onun her işine elbette koşamayacağım..
bu sefer çok talep edersem sonrasında nişanlıma filan yüklenirse die çekiniom o yüzden istiyorum diyemiyoum!
ablam var ayrıca bnm evli. ona dedim abla siz kendi evinizde oturuosunuz ben annemin evinde otursam die çnkü o ev babamdan miraz üçümüze. o da olur mu ablam hiç önemli değil tabi otur dedi. anneme söledim o da ama ablana ayıp olur şimdi birnize yapıom diğerinize yapmıom gbi oluır ded,. ben de ablam sorun değil dedi deim. o zaman da ama olsun bi yerinden dokunur dedi. ablama sordum o da yok ablacım o geçen gün "işte ben maaşımı kenara koyuyorum hastalığım olur filan kirayla geçiniyorum ben maaşımı ellemiyorum" demiş.
yani bilmiorum ki işte!
sevgilerimle..

sevgili papatya_2004,
sanırım denemeliyim. ama annem para için bizden bile vazgeçebilir.. bakalım umarım hakkımızda hayırlısı olur..

hoş esasında çevresel faktörler açısından erkek tarafının evinde oturmak istiyorum ama ya bişi çıkarsa :S yani bizden yana sorun olacağını düşünüyorlar ki bu pek de mümkün değil tamamen bahane. asıl onlar karışmaz da sürekli müdahale edip sorun mu çıkarırırlar ki ....

bence kesınlıkle kıraya cıkın paranız azsa ona gore harcayın altlı ustlu oturunca da bı ar ada yasamıs gıbı oluyorsun bence en ıyısı uzak olmak ne kadar uzak olursa o kadar tatlı olur bende altlı ustlu oturuyorum kapım sebeplı sebepsız zırt pırt calar rahatsız edıcı bence

sevgili gzmnc,
annem de tutarlı değil ne yazık ki davranışlarında.. ben ona ucundan bile anne kuaförler daha güzel yapıyor aslında dediğimde bile ağlamaya başlıo hemen işte iki şey yapıosn da sölüon filan die. ama annem çamaşır makinasını dahi çalıştıramaz çamaşırlarını katlayıp yerlerine bile kaldıramaz. nası yapcak yalnız bilmiom ama kiraya çıkarsam annemle aramızda en az 2 saat gidiş geliş olacak ve ben sıkk sık onun her işine elbette koşamayacağım..
bu sefer çok talep edersem sonrasında nişanlıma filan yüklenirse die çekiniom o yüzden istiyorum diyemiyoum!
ablam var ayrıca bnm evli. ona dedim abla siz kendi evinizde oturuosunuz ben annemin evinde otursam die çnkü o ev babamdan miraz üçümüze. o da olur mu ablam hiç önemli değil tabi otur dedi. anneme söledim o da ama ablana ayıp olur şimdi birnize yapıom diğerinize yapmıom gbi oluır ded,. ben de ablam sorun değil dedi deim. o zaman da ama olsun bi yerinden dokunur dedi. ablama sordum o da yok ablacım o geçen gün "işte ben maaşımı kenara koyuyorum hastalığım olur filan kirayla geçiniyorum ben maaşımı ellemiyorum" demiş.
yani bilmiorum ki işte!
sevgilerimle..

madem o ev babanizdan ücünüze miras, sizin hakkiniz var demektir. kiraci suan ne kadar kira veriyorsa, siz oraya gecin, 3e bölünen kiranin 1 payini annenize 1 payini ablaniza verin. ablaniz istemezse vermessiniz..
Böylece annenizin ne size ne de nisanliniza söyleyecek lafi da kalmaz...

biraz oturup birikim yapar sonra da insallah kendi evinize cikarsiniz...

sevgili papatya_2004,
sanırım denemeliyim. ama annem para için bizden bile vazgeçebilir.. bakalım umarım hakkımızda hayırlısı olur..

Canım ne deyim anneni en iyi tanıyan sensin, nişanlının ailesini de en iyi tanıyan nişanlın.
Bakarsınız duruma göre her iki taraftan da beklenti içinde olmadan,
kendi kendinize geçinir gidersiniz, yeter ki rabbim sağlık, huzur versin ikinize.

Annenin tepkisi de acımasızca biraz canım kızma ama, para için sizden vazgeçmesi
ve maddi imkan rahatlığı içinde bunu çocuklarından esirgemesi çok da normal değil.

kızlar başından beri deneme taraftarı oldum hep ama geçen gün nişanlıma babası başka yerde oturun size 5000 lira daha vereyim düğününüzü daha güzel yapayım demiş. yani yanlarında oturursak içleri sıkıntılı olacakmış ve düğün güzel olmayacakmış..
inanır mısınız düğüne dair imitlerimi bile yitirdim sağolsunlar. hiç heyacan duymuyorum. daha eşya bile seçmedik. çnkü heves yok ve karar veremedik nerede otursak diye!

kendını bu kadar uzme canım bende dugumde hıc heveslı degıldım aıleler yuzunden bıde verılen vaatlere sakın ınanma ınan hıc kımse bırsey yapmaz bıze ne vaatler verıldı hıc bısey yapılmadı her seyı bız oduyoruz altlı ustlu oturunca mecbur daha cok gorcen ve sogucan ama uzak olursa durum baska olur

canım bence kesinlikle kiraya çıkın. hiç ağzınızın tadını bozmayın. zaten kimse de istekli değil evini vermeye. maddi olarak zorlanacaksınız ama bence çok daha huzurlu olursunuz. bence düğün için yaptığınız masrafları biraz abartarak söyleyin ailelere, arta kalanı düğünden sonra kullanmak için ayırın. Hem kayınpederin demiş ya 5000 vereyim die, onu da dikkatli kullanın ki düğünden sonra biraz olsun nefes alabilesiniz. Allah yardımcın olsun canım.

sevgili pinarsavas,
ben de ablamdan onu rica edeceğim bayramda. ama o da yapamazsın ezgi ennemle. o geçen gün bile "ben kiradan gelen paramla yaşıyorum. maaşıma dokunmuyorum hasta olurum filan" diyor dedi. oysa 1.sınıf sağlık güvencesi var yani bir kuruş ödemesine gerek yok hasta olsa ki eşşek değiliz biz varız. sonuçta parası olsa onu kaldırıp götürecek evletları olmadıktan sonra bir kıymeti yok. ama bilmiyorum ki!

kızlar,
her iki ailenin de ihtiyacı yok kiraya ama işte ikisi de kendi ceplerini düşünüyorlar. oysa ki biz zaten ev alacak birikimi yapar yapmaz çıkacağız. ama ben anneme orada hakkım var babamdan kaldı bnm de oturmak hakkım desem bu sefer kötü evlat olurum! ve annem şu anda kendi oturduğu evi kendi üstüne aldı. oysa o evin paraları babamdan hapimize miras kalanların toplanmasıyla oluştu ama annem bize dükkanı, arsaları sattırdı biz de para gütmediğimiz için imzaları verdik. sonra babamdan kalan parayı da çekti bankadan ve bir ev daha aldı üstelik kendi üstüner. yani aslında şu an oturduğu evde de hakkımız ama babamla ikisi biriktirdi sonuçta bizim el emeğimiz yok birşey dnmiyor ki!
sevgilerimle.

Back
X