- Konu Sahibi Kun fe yekunnn
-
Keşke davayla falan onlar uğraşsaymış, kiracıları evden çıkarmak o kadar kolay değil. Hem de ne zor var ya. Eve ben yerleşicem dese bile çıkarmak çok zor, bir sürü angaryayla uğraşıyor ev sahibi.Aralık ayı tefe tüfe %12.04. Bizim kiramız 1700 idi 2000 TL yaptı ama bu orana göre 1904 olabilir en fazla. Ama eşim kabul etmiş buradan çıkarsak bu fiyata bile bulamayız diyeBende eğer Temmuz Ağustos gibi çıkarsam geriye dönük dava açıcam ona. Zaten hesaptan hesaba gönderiyoruz
Suan otrdugumuz daireye 2020 ocak ta geçtikOnda bir oranında yapıyorlar sanırım, sızın de bir bucuk yıl olmus aşşagı yukarı 250 lıra eder ama cok tabıkı 150 lıra yapabılırdi.
1 senemiz yeni dolacak bu dairede ocak 2020 de geçtik bu eveSize geçen yıl zam yapmadı mı ev sahibi?
2019 da ilk evine geçtik adamın bizi çikartınca dedik ayni fiyattan devam edersek 1 sene çıkariz diye tamam dedi bu eve de 1 sene dolducak işte ocak fa2019 mayıs mıs
Hımm şark kurnazı işte. Baştan yapmamış sondan birbucuk yıla sayarak yapmış. Bız 750 lıraya oturuyorduk (dogudayız) 900 yaptı bır senede. Ev tasımak istemedim yoksa kı düpedüz sömürü, soygun.2019 da ilk evine geçtik adamın bizi çikartınca dedik ayni fiyattan devam edersek 1 sene çıkariz diye tamam dedi bu eve de 1 sene dolducak işte ocak fa
Yani aslında kirayı gününden önce de ödüyoruz öyle bir niyeti varsa 5 6 ay avucunu yalar artık bu pandemi de kış günün de çıkamamSizi ordan oraya sürüklediklerine göre ordanda cıkartıcaklar anlasılan. Yüksek zamlar yapıp cıkmanızı istiyolar gibime geldi.
Adamın kaç evi var.. hala 50 lira fazlasını koparma derdinde..tam varyemez2019 da ilk evine geçtik adamın bizi çikartınca dedik ayni fiyattan devam edersek 1 sene çıkariz diye tamam dedi bu eve de 1 sene dolducak işte ocak fa
Bu kısmı anlamatamadim sanırım bu adamin ilk evine 2019 mayısta geçtik 2019 eylül gibi adam dediki annem bu eve gecicek siz ya çıkın yada benim capraz daki daireye geçin bizde 2020 ocak ta bu eve geçtik şuanki ev için ocak 2021 de sene doluyorTamam 2020 Mayıs’ta bir yıl oluyor. Yani pas geçilmiş anladığım kadarıyla. Şimdi 2021 Mayıs’a gidiyoruz çünkü.
Hayırlı akşamlar 2019 mayis ta 1400 tl 2+1 eve kiraya geçtik ev sahibi anasi otuucak diye bizi evden çıkarıp yine ayni katta çapraz daireye gecmemizi istedi
Sonra da ocak 2020 de bu eve geçtik ocak ta ilk hafta tekrar sozleşme için bugün ev sahibi aradı 1400 den 1650 tl ye çıkartıyorum dedi tefe tüfe oranina göre böyle oluyormuş telefonu eşimden aldım kavga ettim telde adamla
Emlakçiyi aradım şuanki tufeye göre 1596 olur zam ama 2021 orani 5 ocak ta açiklanicakmiş birden bu kadar zam yapabilirmi bu adam anlayan varsa bu oranlardan yardımcı olurmusnuz
Bu orana göreyse bizim kontratta da %15 oraninda diyor tüfe ye göre ne oluyor kiramız 1400 tl şuanAralık ayı tefe tüfe %12.04. Bizim kiramız 1700 idi 2000 TL yaptı ama bu orana göre 1904 olabilir en fazla. Ama eşim kabul etmiş buradan çıkarsak bu fiyata bile bulamayız diyeBende eğer Temmuz Ağustos gibi çıkarsam geriye dönük dava açıcam ona. Zaten hesaptan hesaba gönderiyoruz
Bu kısmı anlamatamadim sanırım bu adamin ilk evine 2019 mayısta geçtik 2019 eylül gibi adam dediki annem bu eve gecicek siz ya çıkın yada benim capraz daki daireye geçin bizde 2020 ocak ta bu eve geçtik şuanki ev için ocak 2021 de sene doluyor
Aynen öyle derdim 50 lira değil elhamdüllillah muhtac değiliz 50 tlye ama ne zorlukla kazanıyor benim kocam o parayi 20 tl bile olsa fazla vermem zatenAdamın kaç evi var.. hala 50 lira fazlasını koparma derdinde..tam varyemez
Hani bir tabir vardır ya. Bazı insanların gözünü sadece toprak doyurur diye. Tamamen öyle sanırım. Hele bu ev sahibi..
Hakkınızı bırakmayın.
50 lira olsa bile hakkınızı arayın.
Gününden önce veriyor eşim ben verme diyorum bekle derim ama veriyorBu pandemide kirasini ödeyen kiracı bulmuş da
Yeni sözleşme 2020 ocak ta yapildı bu daireye ocak ın ilk haftasında geçtik 2020 dehayır ama 1400 e anlaştığınız tarih mayıs 2019.
Ocak 2020de yeni sözleşme yaptınız mı 1400den?
Tamam zam zamanı gelmiş. Ama sizin iyi niyetinize karşılık yapmamalıydı.
1610 oluyor.Bu orana göreyse bizim kontratta da %15 oraninda diyor tüfe ye göre ne oluyor kiramız 1400 tl şuan
Daha önce kendi evimiz vardı bikac sene önce eşim battı işleri kötüye gitti herşeyimiz gitti kirada oturmak çok zormuş1610 oluyor.
Yeni sözleşme 2020 ocak ta yapildı bu daireye ocak ın ilk haftasında geçtik 2020 de
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?