- 9 Kasım 2016
- 1.334
- 2.690
- 83
- 39
unutulmaz inşallah hep birlikte unutmayalım unutturmayalımDuygu Kadakal vardı. Otel lobisinde eski eşi tarafından katledildi. Video herkese ulaştı. O boğazından gelen kanlı hırıltı sesi hala kulağımda. Ne oldu peki ? Hepimiz unuttuk gitti. Şehit haberlerine de böyle böyle alıştık. Doğa katliamlarına da. Yine unutulacak...
Sözlük başlıklarını okurken başlıkta yazdığım haberi ve detaylarını gördüm.
Haberin içeriği ; bir kafede, kızının gözleri önünde eşi tarafından boğazından bıçaklanan ve böyle bir sonu asla haketmeyen bir anne. Çok etkilendim,hiç mi hiç tadım ve yok aşırı üzgünüm. Aynı zamanda nefret doluyum. İnanın nefret doluyum.
İyi bir gelecek sağlayamayacağı ihtimalini düşünerek çocuk sahibi olmak konusunda kararsız kalan bir sürü insan varken 10 yaşındaki kızının gözleri önünde bu insanlık dışı davranışı sergileyen adama(!) ne söylenebilir! Hangi ruh hali yaptırabilir bir insana bunu! Ya inanın çıldırıyorum. Kötü sonla biten film sahnesi bile insanı etkilerken bu gözler önündeki gerçek bir son ya son, yaşanan bir son! Hem de aynı yastığa baş koyduğun, yıllarını verdiğin eşin tarafından sana reva görülen son!! Kızına asla unutamayacağı bir travma yaşatan o babayla (!) ve onun zihniyetinde olan insanlarla aynı dünyayı paylaşmak istemiyorum!! Artık dayanamıyorum, katlanamıyorum bu haberlere..
Maalesef bu canilerden korunamayan kadınlarımıza elimiz uzanmıyor, uzanamıyor.... ama o masumlar için elimizden ne gelebilir, annesinin gözü önünde ölmesine şahit olmuş masumlara ne yapabiliriz biz. sinirlerim alt üst. olan her olay öncekilerle beraber katlanıp büyüyor gözümde.. Çok, çok üzgünüm..
Düzenleme: Başlık eski kocası(!) olacak
15yıl ceza almış o alçakta. ağır tahrik var denmiş bir de.. mahkeme salonunda da izlenmiş bir de ölüm anı.. aklımı kaçıracağım ya gerçektenDuygu Kadakal vardı. Otel lobisinde eski eşi tarafından katledildi. Video herkese ulaştı. O boğazından gelen kanlı hırıltı sesi hala kulağımda. Ne oldu peki ? Hepimiz unuttuk gitti. Şehit haberlerine de böyle böyle alıştık. Doğa katliamlarına da. Yine unutulacak...
O kadar çok isim geliyor ki aklıma. Ne adaletsizlikler gördük, okuduk bu ülkede. Şule Çet'den tut Rabianaz'a kadar. İlk değildi, son da olmayacak. Ne söylesek, yazsak boş...15yıl ceza almış o alçakta. ağır tahrik var denmiş bir de.. mahkeme salonunda da izlenmiş bir de ölüm anı.. aklımı kaçıracağım ya gerçekten
Videosunu izlememiştim . İzledim. Kanım çekildi... ne farkı var bu cinayetten ikiside aynı katliam. Defalarca bıçakladı , o kadae kötüyüm ki şu anda.Duygu Kadakal vardı. Otel lobisinde eski eşi tarafından katledildi. Video herkese ulaştı. O boğazından gelen kanlı hırıltı sesi hala kulağımda. Ne oldu peki ? Hepimiz unuttuk gitti. Şehit haberlerine de böyle böyle alıştık. Doğa katliamlarına da. Yine unutulacak...
Bazen gormek yasanan igrencligi bir tik oteye de tasiyabiliyor. Siz zannediyor musunuz kadin veya erkek farketmez kani donmadan izleyen olmayacak,ne yapti acaba adama diyen olmayacak. Orada o anlari yasayanlarin belki tamami agizlarindan kopukler cikararak olayi cevrelerine anlatacaklar. Ama bunu sizin duydugunuz duygular sebebiyle degil duyduklari heyecan ve insanlarin onlari merakla dinlemesi sebebiyle yapacaklar. Bir nevi askerlik hatirasi gibi. Ama bunun ovunulecek yani olmadigi gibi bir kiside cikip kadina niye yardim etmedin demeyecek. Bu kullandigimiz internetin dark/karanlik isimli farkli giris yapilan kismi var. Orada bu olaya rahmet okutacak envai sapikliklar,igrenclikler bulunuyor. Ve bunlarin muptelalari. Diyecegim o ki boyle goruntulerin faydasi bence olmaz. Aksine insanoglu gordugu seyi normallestirir. Onun icindir ki bugun bosanan erkeklerin artik boyle seyleri yapmak zorunda kalacagi yonunde yorum yapabilen insanciklar var.bi taraftan da diyorumki o video olmasaydı bu kadar yankı uyandırırmıydı insanlarda kadın cinayeti denilip geçilirdi bu olay 5 gün önce oldu ama çok duyulmadı bile taki bu video bugün internete düşene kadar. insanların ayağa kalkması için bazende gözüyle görmesi gerekiyor.
Ne olduğunu anlamaya çalışırken gördüm cesedi. İnsanları sevmezdin şu an içimde tek bi merhamet kırıntısı kalmadı. Bu kadınun hayatta kalması imkansızmış,, yaa biz bu duyguları yaşıyoruz o ufacık kızın dünyasınu düşünemiyorum. Şeytan insandan daha masum değil mi? Bence öyle...instagram kullanıyorsanız Allah rızası için, acıdan nemalanan şu ucuz leş kargasını spamlayın.
Login • Instagram
Welcome back to Instagram. Sign in to check out what your friends, family & interests have been capturing & sharing around the world.instagram.com
Net bir haber değil bu kardeşim avukat ona sordum kesin bir bilgi yokmuşhaberim var bayanlar size sevineceğiniz bi haber
şerefsizi içerde şişlemişler gebermiş pislik
ben insanlarda merhamet kırıntısının olmadığını Vatan Şaşmaz' ın öldürüldüğü görüntülerinin çarşaf çarşaf paylaşıldığında anladım.Ne olduğunu anlamaya çalışırken gördüm cesedi. İnsanları sevmezdin şu an içimde tek bi merhamet kırıntısı kalmadı. Bu kadınun hayatta kalması imkansızmış,, yaa biz bu duyguları yaşıyoruz o ufacık kızın dünyasınu düşünemiyorum. Şeytan insandan daha masum değil mi? Bence öyle...
Ambulans gelmeden çocuğu çıkarıyorlar karşı binadan çekilen video da gözüküyor.. Yazık yavruma valla içim acıdıAynen öyle nasıl kaçışıyorlar öyle, en azından biri çocuğu alıp çıkartsaydı oradan. Ambulans gelene kadar annesinin o halinde başını beklemiş. Bu nasıl insanlık aklım almıyor
İnsandan korktuğum kadar korkmam ondan, yazık vallahi insana denecek söz de bırakmıyorlar, yalnızca insanlığımdan utanmama sebep olup keşke taş olsaydım, börtü böcek olsaydım da insan olmasaydım dedirtiyorlar.Ne olduğunu anlamaya çalışırken gördüm cesedi. İnsanları sevmezdin şu an içimde tek bi merhamet kırıntısı kalmadı. Bu kadınun hayatta kalması imkansızmış,, yaa biz bu duyguları yaşıyoruz o ufacık kızın dünyasınu düşünemiyorum. Şeytan insandan daha masum değil mi? Bence öyle...
Her harfine katılıyorum. Şöyle bi tepkilere bakayım dedim. Her paylaşımda "o.. çocuğu, a... koy.., bunun anasını bilmem ne" gibi cinsiyetçi küfürler dolu. Eee ne farkın kaldı şimdi ?Lafa gelince mangalda kül bırakmadığımız ama gerçekte zemini sağlıksız, altı boş, içi çürümüş toplum, aile, ahlak anlayışımızın; her hücremize yerleşmiş ve bilinçli şekilde körüklenen çarpık inanç ve değerlerimizin bizi götüreceği yer tam olarak bu işte. Bi kadının evladının "Anne ölme" çığlıkları arasında "Ölmek istemiyorum." diyerek son nefesini verişi varabileceğimiz son nokta.
Son 15 yılda kaç tane siyasi ya da toplumsal figür tarafından bi kadının ne yapması, ne yapmaması, ne giymesi, nasıl davranması gerektiği hakkında tabiri caizse fetvalar duydunuz mesela bi düşünün. Sayısını hatırlayamacagınız kadar çoktur.
Son 15 yılda "erkek olmayı" güç ve şiddet gösterileriyle bağdaştıran, gücü yetmeyenin, yumruğunu masaya vurmayanın adam sayılmadığının pompalandığı kaç tane dizi yayınlandı?
Kıskançlığın en hafif haliyle komedi unsuru olarak kullanıldığı, günün sonunda sevmenin sevilmenin mutlak bi koşulu kabul edildiği; "Sen benimsin" "Sen bana aitsin" "Sen bana emanetsin" laflarına "Of bee erkek dediğin tam olarak böyle olur işte" diye salya akıtıldığı bi toplumda yaşamıyo muyuz?
Sonra tam olarak böyle oluyo işte. Kadın "kişi" kabul edilmiyo; haliyle fiziksel ve ruhsal bütünlüğüne, iradesine, hayır deme hakkına, kişisel alanına saygı duyulmuyo. Varlığı varlıktan sayılmıyo, yoklugu da anca üçüncü sayfa haberi oluyo.
Devletin koruyucu ve önleyici önlemlerini tartışmayı bırakıp iş işten geçtikten sonra ne yapılacağını konuşuyoruz mesela. İsterseniz kazığa oturtun şimdi o caniyi, o çocuğun gözünden annesinin kayıp gidişini silebilir misiniz? Sanki var olan cezalar hakkıyla uygulanıyormuş gibi olmayanların hayalini kuruyoruz ki o ceza önerilerimiz bile şiddete övgüden ibaret.
Bu caniyi nasıl yetiştirdi bu toplum, bu canilerden kaç tane yetiştirdi, yenilerini yetiştirmemek için ne yapmak lazım, şu elimizde bu adi herif gibi patlamaya hazır kaç bomba var, bir milyon mu üç milyon mu? Bunlar hiç konuşulmuyo. Olayların sebebini ani öfke patlamasında, cinnette, namusta, ne yaptı da hak etti de bulan andavallar zaten katillerden aşagı degiller.
Ya en basitinden en iyi niyetle söylenen cümleler bile o hastalıklı sahiplenme ve kadını erkekliğin dogal uzantısı haline getirme durumuna hizmet ediyo.
"Kadınlar emametinizdir" Çok tatlı da sorun şu ki eger ortada bi emanet varsa ona ihanet edip etmemek emanet sahibine verilen bi haktır, siz emanetin herhangi bi seye hakkı oldugunu hic gördünüz mü mesela, göremezsiniz.
Eğer ortada bi emanet varsa, sahip olma durumu varsa dilediğin gibi hükmetmek ve kullanmak hakkı da vardır ki cani ruhlu bi herifin hükmü de böyle olur.
"Kadın boşadı mı beni bi de başkasıyla mı evlenecek, başkası mı ele gecirecek onu, sahibi olacak, istedigi gibi o kullamacak bundan sonra?" Al sana kimliği kişiliği tehdit altında hisseden, saldırganlaşan, vahşi bi hayvan gibi karısının boynuna saldıran bir adet onun bunun evladının bilinçaltı.
Kadın erkeğin hiçbi haltı değildir bi ögrenebilsek şunu. Malı değildir, emaneti değildir, hiçbi haltı değildir. Kadının yaptığı, soylediği, giydiği herhangi bi şey erkeğin varlığına, erkekliğine bi saldırı değildir. Kimse kimsenin dünyasının sonu değil bi ögretebilsek, kimse kimsenin sonu olmak için gözünu böyle adice, böyle vahşice karartmayacak belki de, yoluna bakacak, insan olacak.
Keşke sorunlu insanlar birbirini bulsalar masumlara Bişey olmasa...Siz bir şey düşünmeyin rica ediyorum.
Bildiğiniz vicdansız merhametsizin biri,eski eşinin ve çocuğunun bütün hayatını mahvetmiş hala burada ''hmm ama durum karışık bence yaaaa öfke krizi falan var'' demeyin.Sinirimizi bozmayın daha fazla,gidin ''kadın kesin bir şeyler söyledi adam çıldırdı''larınızı farklı yerde yazın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?