- 24 Aralık 2015
- 4.405
- 6.191
- 158
- Konu Sahibi Oglak kizi
-
Sadece kvyi düşünsem bile imkanı yok onu yalnız düşünemiyorum, normalde bile sürekli bir arada oldukları için öyle bir durumda benden çıkmazlar, ayrıca yaşım küçük nasıl hasta bakılır bilmiyorum ayrıyetten evde kedi var, yani şuan kendim dahil 2+ Kedicik kişiye bakarak bile yeterince yoruluyorum, birde hasta ve onun gelip giden akrabaları 2 ay çook zorlanırım.Sadece kv'niz olduğunu düşünecek olursak hangisi size kolay geliyor onun evinde bakmak mı kendi evinizde bakmak mı? Hangisi size daha kolay geliyorsa onu kabul ettirin. gelen gidene de hizmet etmek zorunda değilsiniz, etmeyin hatta. Koyun semaveri ya da demliği önlerine, kendileri alsınlar içsinler, dışardan da kuru pasta, meyve vs alırsınız, self servis. Güler yüzlü saygılı olun yeter, hizmet etmeyin, siz sonuçta hasta insan bakıyorsunuz. Hasta bakmak zordur, size yardım edecek birilerinin olması mutlaka şart, gece yanında kalacak birisi vs.
evet o zaman evinde bakın, yalnız olmamanız da iyi bir yerde çünkü birileri en azından size destek olur. ama dediğim gibi orası hasta evi hizmet falan beklemesinler siz iyi davranın yeter, ikramları koyun masanın üstüne herkes kendi başının çaresine baksın.Sadece kvyi düşünsem bile imkanı yok onu yalnız düşünemiyorum, normalde bile sürekli bir arada oldukları için öyle bir durumda benden çıkmazlar, ayrıca yaşım küçük nasıl hasta bakılır bilmiyorum ayrıyetten evde kedi var, yani şuan kendim dahil 2+ Kedicik kişiye bakarak bile yeterince yoruluyorum, birde hasta ve onun gelip giden akrabaları 2 ay çook zorlanırım.
En kolayı evinde bakmak arada gitmek
Aynen öyle fakat ben gerçekten vicdanlı biriyim, kv ile ne sorunlar yaşadım anlatsam dağ olur.. gene de benim karakterime göre düşmüşe el uzatılır, psikoloğum dediği gibi Türk milleti kadar vicdanlı bir millet var mı.. yani yardım etmeyi kendi içimde zorunluluk olarak görmüyorum görsem zaten yapmam, ama kendimide düşünmek zorundayım ve en iyi şekilde nasıl bu durum atlatılır onu hesap ediyorum, iyilik yap denize at demisler ben elimden geleni yapıp karakterime yakışır şekilde davranayım da herkesin kötülüğü kendineBazı sihirli kelimeler vardır cümle olumsuz olsa bile karşıdakini rahatsız etmez . Onları tekrarla kendi içinde. Yaptığın herşeyi kendin için yap ama onlara senin için yaptım/yapıyorum hissiyatını ver. Maalesef insanların beklentileri hiç bitmiyor ve bi şekilde insanlarla geçinmenin bi yolunu kendimizi yıpratmadan karşımızdakini de üzmeden bulmak zorundayız.. şu kv gelince ne yapacağım düşüncesi bile psikolojik baskının bi eseri. Kendimizi bazı elalem kanunlarına göre öyle şartlamışız ki ,bunun altında ezildikçe eziliyoruz. Sen kvalidene bakmak zorunda değilsin. Ama insani bi vazifedir bu hiç kimse olmadığında. Ve lakin sizin o 20 kişilik kadro validenizi hiç yalnız bırakacaklarmış ve de hizmetsiz kalkacaklarmış gibi gözükmüyor. Kendi validemin tarafından çok iyi biliyorum.
Evinize kesinlikle almayın zaten geleni gideni agırlamaktan insan bitkin düşüyorKızlar ben yeni evli sayılırım, beklenmedik bir olay gerçekleşmek üzere kv ameliyat olmak durumunda, hastalık çok üzüldüm hemen öğrendim koştum gittim ettim yardım ettim, olunca bir süre yatacak tabi kalkamayacak, kim bakacak edecek derken gelin olunduğu için herkes birşeyler bekliyor tahmin edersiniz.
Evlerimizin arası 20 dk, ama kv çok kardeşli ve normalde bile geleni gideni bitmiyor, beraber yiyip içiyorlar ediyorlar, her gün ama her gün yaklaşık 20 kişi, ben ailemden böyle şey görmediğim için bana zaten tuhaf gelirken şimdi kvyi ben evime alıp bakmaya kalksam eminim ziyarete diye her gün gelecekler hizmet beklenecek evimde benden, o yüzden istemiyorum pek onu geçtim daha yaşım küçük nasıl ameliyatlı birine bakılır edilir bilemiyorum 2 ay.
Sizce ne yapmalıyım
iyide gec bu vicdan olaularını yarın bakarsın gene bisey olur kızlarını tutar dersin ne aptalım diye neden ustuen alınıyosun ki tama haftada bi kac kez yaparsın yemek sen yada esin götürür valla onlar senim ailen degil bide cektirdiler diyosun eee daha ne kızları baksın sen hic o topa girme bile bide gitmissin ay yararım ederim demissin hic annelerimizden ders almadın mı hepsi koca tarafına kul köle oldu sonra ne oldu beyenmeyen babanne dedikodusu yapılan hala valla yapmadım kaynanam 2 kere ameliuet oldu sadece hastaneye ilk gün gittim o kadar 11 senedir evine gidiyorum 300 km yol bi zahmet edip yemek bile hazırlamayan yattıhı yerden kalkmayan kaynanan ilk gün cok bile sonrada demis aa niye gelmedi gelinim benim suratıma diyemez tabi valla sen kaynanalık yaparsan elin kızıda bin misli gelinlik yapar bence eger sen hergun gidicem dersen yanarsın o teyzeleri baksın kızları baksın gelinsin diye kim demis sen bakıcaksın baban hastalansa esin mi bakıcak bırakın eskiler ataerkik kadının ezilmesini gütmüs bence sen gütmeKızlar ben yeni evli sayılırım, beklenmedik bir olay gerçekleşmek üzere kv ameliyat olmak durumunda, hastalık çok üzüldüm hemen öğrendim koştum gittim ettim yardım ettim, olunca bir süre yatacak tabi kalkamayacak, kim bakacak edecek derken gelin olunduğu için herkes birşeyler bekliyor tahmin edersiniz.
Evlerimizin arası 20 dk, ama kv çok kardeşli ve normalde bile geleni gideni bitmiyor, beraber yiyip içiyorlar ediyorlar, her gün ama her gün yaklaşık 20 kişi, ben ailemden böyle şey görmediğim için bana zaten tuhaf gelirken şimdi kvyi ben evime alıp bakmaya kalksam eminim ziyarete diye her gün gelecekler hizmet beklenecek evimde benden, o yüzden istemiyorum pek onu geçtim daha yaşım küçük nasıl ameliyatlı birine bakılır edilir bilemiyorum 2 ay.
Sizce ne yapmalıyım
Kızlar ben yeni evli sayılırım, beklenmedik bir olay gerçekleşmek üzere kv ameliyat olmak durumunda, hastalık çok üzüldüm hemen öğrendim koştum gittim ettim yardım ettim, olunca bir süre yatacak tabi kalkamayacak, kim bakacak edecek derken gelin olunduğu için herkes birşeyler bekliyor tahmin edersiniz.
Sizce ne yapmalıyım
[/hayır denen en bastan ben bakamam sorumluluk alamam demiyosun daha iyi bidaha ömür boyu bisey beklemezler ben öyle yaptım valla kaytama elinde tepsiyle sürekli gezdi cünkü kaynanamı biliyorum adamı essek gibi kullandı gör 20 yasında gelin dersin kaynanama
hayır denen en bastan ben bakamam sorumluluk alamam demiyosun daha iyi bidaha ömür boyu bisey beklemezler ben öyle yaptım valla kaytama elinde tepsiyle sürekli gezdi cünkü kaynanamı biliyorum adamı essek gibi kullandı gör 20 yasında gelin dersin kaynanamaKızlar ben yeni evli sayılırım, beklenmedik bir olay gerçekleşmek üzere kv ameliyat olmak durumunda, hastalık çok üzüldüm hemen öğrendim koştum gittim ettim yardım ettim, olunca bir süre yatacak tabi kalkamayacak, kim bakacak edecek derken gelin olunduğu için herkes birşeyler bekliyor tahmin edersiniz.
Sizce ne yapmalıyım
Öyle yapacağım, eşime söyledim zaten gelen giden olur eşyaları orada em iyisi kendi evinde kalsın gidip geliriz dedimBence kendi evine getirme. En azından akşamları da olsa rahat edersin. Diğer türlü zor olur. Kediyi bahane edin. Hem gelen giden olur deyin. Kp yok mu?
Yok öyle elimde çay tepsisi gezen biri değilim, sülalesinede eş ailesinede hizmet etmem, ha beraber yiyeceksek yardım ederim nezaketen, söyledim eşime en iyisi evinde dursun eşyalarıda orada burda kedi var dedim, ben giderim arada dedim, ne yapayım peki?gerkcekten kadınlar kendi degerlerini kendileri bilmeli ben hic görmedim damatlarda ayy kaynatam ameliyet olcak ben bakıcam diyeni neden esinin annesine sen bakasın kı sacmalık valla hani cokkkkkkkkkkkkk iyi olur haftada 2 degil 3 ura derim ama erkekler evine geldimi kız tarafı hemen ay kalkalım damat dinlensin derler kızlarda akıl yok ben bunları calısmazken yapıyorum burdakilerin bir cogu calısıyo kocaların teyzesi halası gelmek istedigmi dicek ayy valla bi hafta sonum var ondada dinleniyom mesela ayakları kessin kaynanamı geldi bilerek hazır seyler yap ay cok yoruldum diye öfle püfle isten gelince öyle gelin oldum diye cay tepsisiyle gezersen isin asla bitmez
valla bence kendini geri cek sonucta senin anne degil ki kadınlar neden hep böyle yapmıyo farzet annen olsa esin ne yapabilir hic bisey o yuzden sorumlulugu esine ver varmı görümcen bide bi ortamda teyzeleri halaları kim varsa cekinme de valla ben bakamam sorumluluk alamam net ol gözlerinin icine bakarak hemdeYok öyle elimde çay tepsisi gezen biri değilim, sülalesinede eş ailesinede hizmet etmem, ha beraber yiyeceksek yardım ederim nezaketen, söyledim eşime en iyisi evinde dursun eşyalarıda orada burda kedi var dedim, ben giderim arada dedim, ne yapayım peki?
Öyle yapacağım, benim annem olsa ben koşarak giderim çünkü benim öz annem, benim canım, ilk fırsatta söyleyeceğim ona davalla bence kendini geri cek sonucta senin anne degil ki kadınlar neden hep böyle yapmıyo farzet annen olsa esin ne yapabilir hic bisey o yuzden sorumlulugu esine ver varmı görümcen bide bi ortamda teyzeleri halaları kim varsa cekinme de valla ben bakamam sorumluluk alamam net ol gözlerinin icine bakarak hemde
Işte bu tebrik ederim lafini söyle ve buraya yaz bakalim tepkileri ne olucak bu kadar iyi niyetli oldugun icin kesin laf sokarlarÖyle yapacağım, benim annem olsa ben koşarak giderim çünkü benim öz annem, benim canım, ilk fırsatta söyleyeceğim ona da
İyi biriyse elinden geleni yap derim açıkçası benim gözüm görmezdi ne o iki ayı ne misafiri iyi olana canım fedaKızlar ben yeni evli sayılırım, beklenmedik bir olay gerçekleşmek üzere kv ameliyat olmak durumunda, hastalık çok üzüldüm hemen öğrendim koştum gittim ettim yardım ettim, olunca bir süre yatacak tabi kalkamayacak, kim bakacak edecek derken gelin olunduğu için herkes birşeyler bekliyor tahmin edersiniz.
Sizce ne yapmalıyım
Yaa işte en basta yuzu vermeseydim valla ananin evinde bak de kavga etsende bikac gün surer o kadin geldimi 20 gün cikmaz bide gelen giden cabasiKızlar eşimle konuştum gelince böyle böyle diye inanılır gibi değil adam bana triplendi, kendisi gidecek işe sanki kendisi bakacakmış gibi tmam kalmaz annem gibisinden triplenip durdu ben beklerdim ki öyle daha iyi olur demesini
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?