- 2 Mart 2010
- 10.523
- 29.498
- 798
- Konu Sahibi Renas miran
-
Gereksiz bi yorum olmuş neden böyle bişe yazma ihtiyacı duydunuz anlamış değilim (!)Eşim işi gereği fabrikaları denetime gidiyor, salça fabrikalarında domateslerle birlikte farelerinde makineden geçtiğini duyunca hazır salça yiyemedim
Cok cahilce gelebilir soracaklarim ama yardim edin
1) biberleri menemenlik dograyip kavurmadan dolaba attiginizda kisin cikarip onlarla ne yapiyorsunuz ?
2) dolma biberlerin icini doldurmadan koyup cikarinca cozulmesini mi bekliyorsunuz
3)
Misiri haslayip tanelerini nasil cikartiyorsunuz
4) fasulye icin gec mi kaldim
5) domates sosunu nasil yapiyorsunuz
Menemen sevmiyorum sadece yemeklere koymak icin istiyorum
6) kozlenmis patlicanin tarifini verir misiniz?
Yani kozleyip sogutup mu dolaba kaldiriyoruz
Tadi degisiyor mu
Buzluk sakincali mi
Tesekkurler
Ee kurban bayramı geliyor, etleri nasıl sığdıracaksınız buzluklara?
1) hafif kavurup atıyoruz b,z. ve yemeklik+yumurta kırıp menemen yapıyoruz.
2) biz cıkartınca dolduruyoruz içini hep sert oldugu için kolay doluyo(kıvırmadan koyuyoruz buzluga yer kaplyo ama olsun)
3)çatalla :)
4)----
5)----
6) közleme aparatı var ocagın üstünde közleyip kabugunu soyup posetleyıp donduruy-cuyo gönderiyoruz. ama biz salca yaparkn ateste közlüyorz biberle patlıcanı tadı pek değişmiyo
bnm bildiklerim böyle
Ben de merak ediyorum bir de kurban bayramı geliyor.
Biraz araştırma yapalım donducu için
Yapmaz olur muyuz :) kv görümce ben geldik köye 30 kilo patlıcan közledik çekirdekleri temizledik poşetledik,20 kilo paprika biber közledik soyup poşetledik,paprikadan 3 kavanoz acılı ezme yaptık,domates sosu konserveleri yaptık,hafta sonu fasulyeler gelecek onları kavurup poşetleyip kaldırılam, 5 er kilo biber kuruttuk. Haftasonu gelecek domateslerle menemen yaparız ohhh şimdilik aklımdakiler bunlar :)Merhaba arkadaşlar kış için hazırlık yapmaya başlayan var mı neler yaptınız neler yapabiliriz ben daha yeni başlıcam konserve falan yaptınız mı
Afiyetle yiyin inşallah hepsini ben kopya biber turşusu merak ettim tarif paylaşırsan sevinirim bu markettekiler gibi miBende bu sene ilk kez kapya biberden turşu yaptım. Nefis oldu kızlar :) Ekşi ekşi nasılda güzel gidiyor.
Birde 20 kilo domatesten menemenlik hazırladık annemle. Birazını biberli yaptık.
3 kilo kapya biber 3 kilo domates 3 baş sarımsak 8 tane orta boy patlıcan şmyle bir avuç kadar da minik acı sivri biber kullandım
Domatesleri soydum biber ve patlıcanları közleyip kabuğunu soydum sonra hepsini robottan gecirdim kaynattım bi bardak yağ koydum bu ölçülere tuzunu da kendinize göre ayarladım sıcakken kavanoza koydum kapattım 6 kavanoz cıktı bu ölçülerden kıvamını ayarlarsınız sostan az daha katı oluyo surulmelik olcak bide ceviz kattım
Domatesleri biraz tuz , yağla beraber kaynadıktan sonra 2 dk daha kaynatıp , içleri kuru kavanozlara dolduruyorum . Kapaklarını sıkıca kapatıp ters çeviriyorum . Ertesi gün tek tek kontrol ediyorum . Basınçtan kapaklar cok hafif içe çökmüşse kavanoz hava almıyor ve tutmuş demektir yok eğer kapak düz ise onu tekrar kaynatıyorum ya da buzdolabına atıp tüketiyoruz . Şu ana kadar sorun yaşamadım .
Tuttum bu fikri buda denenecekler arasındaCute,bir defa haslayarak yaptik ve hepsini cope atmak zorunda kaldik.Belki damak zevki olabilir ama haslayarak yiyemedik biz.Sen yine hasla ama 1 posetini cigden koy.Normal fasulye ayiklar gibi ayikla ve buzdolabi posetine koy ve at buzluga.Senelerdir boyle yapiyoruz ve cok guzel oluyor.
Domates sosunu bende çok merak ediyorum ev arkadaşımın annesi yapardı ama menemenlik yapıyordu yemeğe koyamıyordum. Bizi bilgilendirirseniz sevinirizCok cahilce gelebilir soracaklarim ama yardim edin
1) biberleri menemenlik dograyip kavurmadan dolaba attiginizda kisin cikarip onlarla ne yapiyorsunuz ?
2) dolma biberlerin icini doldurmadan koyup cikarinca cozulmesini mi bekliyorsunuz
3)
Misiri haslayip tanelerini nasil cikartiyorsunuz
4) fasulye icin gec mi kaldim
5) domates sosunu nasil yapiyorsunuz
Menemen sevmiyorum sadece yemeklere koymak icin istiyorum
6) kozlenmis patlicanin tarifini verir misiniz?
Yani kozleyip sogutup mu dolaba kaldiriyoruz
Tadi degisiyor mu
Buzluk sakincali mi
Tesekkurler
ÇOK GÜZEL OLDU. umarım sizde beğenirsinizEllerinize saglik.
Bu hafta bende yapacağım insallah tarif ariyordum. Yazdığınız çok iyi oldu teşekkürler
dun aksam baktım fıyatlara da uğurlar çok pahalı altus bana da uygun geldiBen çok araştırdım alırken, belli markalar da fiyatlar birbirine yakın
Ancak soğutma uzmanı olan müdürüm Altus al, dondurucuya o kadar para verilmez günahtır dedi
İşi bilen olduğu için Altus aldım, üç yıl oldu ve çok memnunum, bildik markalara çok para vermeye değmiyormuş, aklınızda olsun =))))
Acili ezmeyi anlatir misin ?Yapmaz olur muyuz :) kv görümce ben geldik köye 30 kilo patlıcan közledik çekirdekleri temizledik poşetledik,20 kilo paprika biber közledik soyup poşetledik,paprikadan 3 kavanoz acılı ezme yaptık,domates sosu konserveleri yaptık,hafta sonu fasulyeler gelecek onları kavurup poşetleyip kaldırılam, 5 er kilo biber kuruttuk. Haftasonu gelecek domateslerle menemen yaparız ohhh şimdilik aklımdakiler bunlar :)
1 kilo domatesi robottan geçirip tencereye alıyorum, çok az tuz ile pişiriyorum, suyunu tam çekmeden göz kararı 250 gr. kadar taze fasulyeyi içine atıp kapağını kapatıyorum. Fasulyeler biraz yumuşayınca içine kapya biber ve tuzlu suda beklemiş iki patlıcanı ilave ediyorum, 5 dk. kadar tüm malzeme domatesle hafif yumuşuyor (fasulyeyi özellikle önceden koyuyorum diğer sebzelere göre geç pişiyor çünkü) daha sonra düz bir tepsiye döküp soğutuyorum ve buzluk poşetine koyuyorum, bu ölçü bir yemekliktir, pişireceğim zaman soğanla kavrulmuş kıymaya bir iri patates doğruyorum ve üzerine buzdolabında çözdürdüğüm paketi ilave ediyorum, ortalama 10 dk sonra türlü hazır oluyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?