Kış hazırlığı yapanlar-:/

Cok cahilce gelebilir soracaklarim ama yardim edin
1) biberleri menemenlik dograyip kavurmadan dolaba attiginizda kisin cikarip onlarla ne yapiyorsunuz ?
2) dolma biberlerin icini doldurmadan koyup cikarinca cozulmesini mi bekliyorsunuz
3)
Misiri haslayip tanelerini nasil cikartiyorsunuz
4) fasulye icin gec mi kaldim
5) domates sosunu nasil yapiyorsunuz
Menemen sevmiyorum sadece yemeklere koymak icin istiyorum
6) kozlenmis patlicanin tarifini verir misiniz?
Yani kozleyip sogutup mu dolaba kaldiriyoruz
Tadi degisiyor mu
Buzluk sakincali mi
Tesekkurler

Eşim işi gereği fabrikaları denetime gidiyor, salça fabrikalarında domateslerle birlikte farelerinde makineden geçtiğini duyunca hazır salça yiyemedim
Gereksiz bi yorum olmuş neden böyle bişe yazma ihtiyacı duydunuz anlamış değilim (!)
Sizin yapma imkanınız var belki ama çalışan var çocukları olupta akşam yemeğini zor yapan var hamilesi var şimdi iyilik mi yaptınız ?

Bütün markaları aynı kefeye koymayınız bu olasılık diğer ürünlerde de var o zaman köye yerleşip herseyi kendimiz yapıcaz öyle mi ?

1) hafif kavurup atıyoruz b,z. ve yemeklik+yumurta kırıp menemen yapıyoruz.
2) biz cıkartınca dolduruyoruz içini hep sert oldugu için kolay doluyo(kıvırmadan koyuyoruz buzluga yer kaplyo ama olsun)
3)çatalla :)
4)----
5)----
6) közleme aparatı var ocagın üstünde közleyip kabugunu soyup posetleyıp donduruy-cuyo gönderiyoruz. ama biz salca yaparkn ateste közlüyorz biberle patlıcanı tadı pek değişmiyo

bnm bildiklerim böyle

Ee kurban bayramı geliyor, etleri nasıl sığdıracaksınız buzluklara?

Buzdolabımın buzluğunda boş bir rafım var, ancak ben kurbanda et stoklamıyorum, kendi kestiğimi de gelen etleri de dağıtıyorum. Etin çok uzun süre buzlukta saklanması sağlıklı bir şey değil, aylık alış verişte alıp, ay sonuna kadar tüketiyoruz. Eskiden alışverişte tavuk da koyardım ama artık tavuğu hiç dondurmuyorum, taze alıp tüketiyoruz hemen, o yüzden yer sorunu yaşamıyorum

Tesekkurler

bezelye ve menemenlik yaptık
annem fasulye getirecek köyden
mısırı sıyırdım difrize attım
ben şunu da merak ediyorum
patlıcan közlemesi ve kırmızı biber közleyip kavonoza nasıl koyabiliriz

10 kilo fasulye
5 kilo kırmızı biber
10 kilo bezelye
Yeşil dolmalık biber
Mısır
Menemen yapcm inş

Biraz araştırma yapalım donducu için

Ben çok araştırdım alırken, belli markalar da fiyatlar birbirine yakın
Ancak soğutma uzmanı olan müdürüm Altus al, dondurucuya o kadar para verilmez günahtır dedi
İşi bilen olduğu için Altus aldım, üç yıl oldu ve çok memnunum, bildik markalara çok para vermeye değmiyormuş, aklınızda olsun =))))

Merhaba arkadaşlar kış için hazırlık yapmaya başlayan var mı neler yaptınız neler yapabiliriz ben daha yeni başlıcam konserve falan yaptınız mı
Yapmaz olur muyuz :) kv görümce ben geldik köye 30 kilo patlıcan közledik çekirdekleri temizledik poşetledik,20 kilo paprika biber közledik soyup poşetledik,paprikadan 3 kavanoz acılı ezme yaptık,domates sosu konserveleri yaptık,hafta sonu fasulyeler gelecek onları kavurup poşetleyip kaldırılam, 5 er kilo biber kuruttuk. Haftasonu gelecek domateslerle menemen yaparız ohhh şimdilik aklımdakiler bunlar :)

Bende bu sene ilk kez kapya biberden turşu yaptım. Nefis oldu kızlar :) Ekşi ekşi nasılda güzel gidiyor.
Birde 20 kilo domatesten menemenlik hazırladık annemle. Birazını biberli yaptık.
Afiyetle yiyin inşallah hepsini ben kopya biber turşusu merak ettim tarif paylaşırsan sevinirim bu markettekiler gibi mi

Ellerinize saglik.
Bu hafta bende yapacağım insallah tarif ariyordum. Yazdığınız çok iyi oldu teşekkürler

Hey maşallah.
Hepinizin ellerine sağlık.
Allahım ağız tadıyla yemeyi nasip etsin inşallah.
Benim kocamın ailesi çok hazırlık yapar,ben de bol bol tüketirim,pek de güzel olur.
Söylemesi ayıp,tarhanası ve salçası şahane olur.

Sizinki daha pratikmiş

Tuttum bu fikri buda denenecekler arasında

Domates sosunu bende çok merak ediyorum ev arkadaşımın annesi yapardı ama menemenlik yapıyordu yemeğe koyamıyordum. Bizi bilgilendirirseniz seviniriz

dun aksam baktım fıyatlara da uğurlar çok pahalı altus bana da uygun geldi

Acili ezmeyi anlatir misin ?

Bunu sıcak sıcak şişeye de koyabiliyorsun geçen sene yaptım nefiss olmuştu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…