Kış hazırlığı yapanlar-:/

Bunu sıcak sıcak şişeye de koyabiliyorsun geçen sene yaptım nefiss olmuştu.

Suyu az olduğu için şişede tutmayabiliyor, geçen sene denemelik iki tane yapmıştım, bozuldu. O yüzden bu sene buzluğa attım hepsini , domates kavanozlarım hiç bozulmadı senelerdir yaparım, bunu tutturamadım, kabiliyetim yok sanırım =))) Bir de buzluk kolayıma geliyor sanırım =)))

dun aksam baktım fıyatlara da uğurlar çok pahalı altus bana da uygun geldi

Altus'a arçelik servisleri bakıyor, internetten almıştım ben, aradım bir günde geldi servisi devreye aldılar, beyaz eşyada servis işi mühim o yüzden Altus bana iyi geldi, modeli beğenip internetten alın çok çok daha ucuz oluyor =))

İyi ki yazdınız önceden koyduğum kabağın neden bozuk gibi olduğunu şimdi anladım.Sorun çözdürdüğüm içinmiş.Kaç kilo kabak çöpe gitmişti.Yine aynı şekilde çiğden koyduğum domates ve doğranmış biberde öyleydi.Sonra hep pişirerek koydum.

Püf noktası çözdürmeden kullanmakmış

Birde en çok aklıma takılan dolmalık biberi nasıl koyuyorsunuz?Çiğden koyduk tadı hoşumuza gitmedi.Annem kızartalım dedi o fena değildi ama tam güzel değildi.Dolap kokusu oluyor.

Çarliston ve bezelye çiğden buzluğa attım.
Domates kavurup buzluğa attım.
Vişne kaynattım komposto yaptım. 1 paket vişneyide buzlukta dondurdum tatlılar için.
Taze Fasulye köyden geldikçe kavurup koyuyorum birer yemeklik.
Erik kaynattım komposto ama o bitti :) kışa kalmadı.
Kara Üzüm( kokulu) kaynatıp suyunu aldım, muhallebi yapıyorum tavsiye ederim.
kırmızı biberler olmadı henüz onlar olunca salça yapıcam.

Barbunya ayikladik bezelye ayikladik attık buzluga. Şeftali reçeli yaptık. Kavanozlara domates yaptık. Birazdan bir kaç kavanoz daha yapacağız ve yeşil biber kavurup kavanozlara koyacağız şimdilik bu kadar bizde :))

Dolmalık biberi etli olarak doldurup koyuyorum öncelikle o bir çeşit oluyor ve inanılmaz pratik, pişirirken yine çözdürmeden pişireceksiniz, akşam işten geliyorum 10 dk da hazır etli biber dolması =))))

Boş koyduklarımı zeytinyağlı için koyuyorum, onları da çözdürmeden kullanıyorum, donuk olarak çabucak doldurup, kaynamakta olan dolma tenceresine oturtuyorum, koku problemi hiç yaşamadım

Kıl biberleri de çözdürmeden kullanıyorum =)))

Buzluk garantili benim yaptığımda dometesin cinsindenmidir nedir suluydu hava almadığı için tutmuştu.

Heveslendirdiniz zaten beni, kesin yapacağım bende bir şeyler ama inşallah becerebilirim çöpe gitmesinden de korkmuyor değilim.

Ufak miktarlarla başlarsın.Barbunyayı örneğin temizle çiğden poşetlere koy buzluğa at hiçbirşey olmaz.1-2 kilo fasulye al temizle doğra .Tencerede domatesle az kavur.Soğuyunca poşetlere koy

Teşekkürler denemek için bikaç paket koycam buzluğa

Etli biber tam benlik.İşten geldimi hazır yemek.

Anladım işin sırrı çözdürmeden ocağa koymak.Çok teşekkürler çok faydalı oldu bana

ben de daha başlamadım ama geçen sene yaptığım gibi çiğ domates biber ve fasülye yi poşetleyip buzluğa atıcam biraz da biber ve patlıcan közletirim ha bi de sağ kolum olan dolmalık biberleri tazeyken temizleyip buzluğa atıyorum tavsiye ederim kurutmalıktan daha pratik ve lezzetli oluyor..

bende indirimde diye kışlık ürünler almaya başladım mangoda indirim var kazak ve montlarda. bu da sayılır mı ?

Aynı ben yemin ederim. Gerçi internetten siparis verdim daha elime ulaşmadı ama :) bir de bu inditex grubunun indirimi devam ediyor mu acaba ?

10poset (pisirimlik) yemeklik dogranmis patlican
6-7 poset kozlenmis patlican
5poset kabak (bahceden organik)
5poset yesil fasulye
5poset dolma biber
7-8poset doldurulmus kabak cicegi
3-4poset dogranmis biber

domates koymadim henuz kararsizim. Yemegi cok sulandiriyo gibime geliyor dondurulmus domates
simdilik bukadar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…