- Konu Sahibi Renas miran
-
Bunu sıcak sıcak şişeye de koyabiliyorsun geçen sene yaptım nefiss olmuştu.
dun aksam baktım fıyatlara da uğurlar çok pahalı altus bana da uygun geldi
Kabakları bir pakette üç kabak olacak şekilde küp küp doğrayıp çiğden koyuyorum, pişireceğim zaman çözdürmeden kullanıyorum. Naneli kabak yapıyorum bunu, yemeğin harcını hazırlayıp, bir patates ilave edip, suyunu ilave ediyorum, su kaynayınca donuk haldeki kabakları da koyuyorum, bu şekilde buzluk kokusu hiç olmadı, haşlama ya da soteleme yapmadan koyduğum tüm sebzeleri donuk kullanıyorum, çözdürünce bozuluyorlar çünkü
yatayın dibinden nasıl alınıyor onu merak edıyorumArkadaşlarım genelde yatay alıyorlar Arçeliğin ama çok büyük gözüküyor koyabileceğim birtek mutfak var dikeymi alsam diye düşünüyorum.
Sevgili KK hatunları sizin bu yaptığınız kış hazırlıklarını okudukça kendimden utandım vallahi. Ben hiçbir şey yapmadım sanırım epeyce bir beceriksizim.
Zor işler değil bir yerden başlayabilirsin.
yatayın dibinden nasıl alınıyor onu merak edıyorum
İyi ki yazdınız önceden koyduğum kabağın neden bozuk gibi olduğunu şimdi anladım.Sorun çözdürdüğüm içinmiş.Kaç kilo kabak çöpe gitmişti.Yine aynı şekilde çiğden koyduğum domates ve doğranmış biberde öyleydi.Sonra hep pişirerek koydum.
Püf noktası çözdürmeden kullanmakmış
Birde en çok aklıma takılan dolmalık biberi nasıl koyuyorsunuz?Çiğden koyduk tadı hoşumuza gitmedi.Annem kızartalım dedi o fena değildi ama tam güzel değildi.Dolap kokusu oluyor.
Altus'a arçelik servisleri bakıyor, internetten almıştım ben, aradım bir günde geldi servisi devreye aldılar, beyaz eşyada servis işi mühim o yüzden Altus bana iyi geldi, modeli beğenip internetten alın çok çok daha ucuz oluyor =))
Suyu az olduğu için şişede tutmayabiliyor, geçen sene denemelik iki tane yapmıştım, bozuldu. O yüzden bu sene buzluğa attım hepsini , domates kavanozlarım hiç bozulmadı senelerdir yaparım, bunu tutturamadım, kabiliyetim yok sanırım =))) Bir de buzluk kolayıma geliyor sanırım =)))
Heveslendirdiniz zaten beni, kesin yapacağım bende bir şeyler ama inşallah becerebilirim çöpe gitmesinden de korkmuyor değilim.
Teşekkürler denemek için bikaç paket koycam buzluğa1 kilo domatesi robottan geçirip tencereye alıyorum, çok az tuz ile pişiriyorum, suyunu tam çekmeden göz kararı 250 gr. kadar taze fasulyeyi içine atıp kapağını kapatıyorum. Fasulyeler biraz yumuşayınca içine kapya biber ve tuzlu suda beklemiş iki patlıcanı ilave ediyorum, 5 dk. kadar tüm malzeme domatesle hafif yumuşuyor (fasulyeyi özellikle önceden koyuyorum diğer sebzelere göre geç pişiyor çünkü) daha sonra düz bir tepsiye döküp soğutuyorum ve buzluk poşetine koyuyorum, bu ölçü bir yemekliktir, pişireceğim zaman soğanla kavrulmuş kıymaya bir iri patates doğruyorum ve üzerine buzdolabında çözdürdüğüm paketi ilave ediyorum, ortalama 10 dk sonra türlü hazır oluyor.
Kabakları bir pakette üç kabak olacak şekilde küp küp doğrayıp çiğden koyuyorum, pişireceğim zaman çözdürmeden kullanıyorum. Naneli kabak yapıyorum bunu, yemeğin harcını hazırlayıp, bir patates ilave edip, suyunu ilave ediyorum, su kaynayınca donuk haldeki kabakları da koyuyorum, bu şekilde buzluk kokusu hiç olmadı, haşlama ya da soteleme yapmadan koyduğum tüm sebzeleri donuk kullanıyorum, çözdürünce bozuluyorlar çünkü
Ufak miktarlarla başlarsın.Barbunyayı örneğin temizle çiğden poşetlere koy buzluğa at hiçbirşey olmaz.1-2 kilo fasulye al temizle doğra .Tencerede domatesle az kavur.Soğuyunca poşetlere koy
Dolmalık biberi etli olarak doldurup koyuyorum öncelikle o bir çeşit oluyor ve inanılmaz pratik, pişirirken yine çözdürmeden pişireceksiniz, akşam işten geliyorum 10 dk da hazır etli biber dolması =))))
Boş koyduklarımı zeytinyağlı için koyuyorum, onları da çözdürmeden kullanıyorum, donuk olarak çabucak doldurup, kaynamakta olan dolma tenceresine oturtuyorum, koku problemi hiç yaşamadım
Kıl biberleri de çözdürmeden kullanıyorum =)))
geçmedi yapabilirsinÇok teşekkür ederim mutlaka yapacağım. Bir şey sormak istiyorum bamyanın zamanı geçti mi?
bende indirimde diye kışlık ürünler almaya başladım mangoda indirim var kazak ve montlarda. bu da sayılır mı ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?