- 20 Mart 2008
- 142.101
- 214.273
- 1.423
- 61
Hafif kızartıp soğukmaso lazım,fırındada kızarınca da güzel oluyor .Karniyariklik nasil koydunuz kizartip mi
Fırında kızartıyoruz ben karnıyarıklık patlıcan hafif fırça ile yağlıyorum.Yine küp küp doğradığım patlıcanlarıda yağlayıp kızartıyorum ister yemeğini yap ister patates vs sosla karışık kullan.Karniyariklik nasil koydunuz kizartip mi
Hayır kızartmadımKarniyariklik nasil koydunuz kizartip mi
Zehirlenme olmaz doğru ama yağın pişirilip dondurulması çok zararlı hele de ayçiçek yağıysa, bunu öğrendiğimden beri yapmıyorum. Tabi kızartma gibi lezzetli olmuyor ama dondurucudan çıkarınca fırçayla yağlayıp kullanıyorum, iç harcını da biraz yağlı yapıyorum fena olmuyorFırında kızartıyoruz ben karnıyarıklık patlıcan hafif fırça ile yağlıyorum.Yine küp küp doğradığım patlıcanlarıda yağlayıp kızartıyorum ister yemeğini yap ister patates vs sosla karışık kullan.
30 yıldır dolaba patlıcan koyarız yok zehirliyor filan diyorlar zehirlenen duymadım hiç yok konserve yapmayın zehirliyor yok buzluga koymayın vitamini gidiyor diyorlar insanlar artık markette satılan herseyi evde yapıyor 25-30 yıldır eskiden market konserveleri olurdu çok satılırdı artık satılmıyor eskisi gibi o yüzden dedikodu çıkıyor benim fikrim.
Dondurucuya börülce,yeşil biber, kırmızı biber, karnıyarıklık patlıcan,küp küp doğranmış patlıcan kızartması koyuldu .Küp küp doğranmış kabak,küp küp doğranmış kızartma kabak, dolmalık kabak koyulduDondurucuya taze fasulye,barbunya,bamya,dolmalık patlıcan, dolmalık yeşil ve kırmızı biber koyuldu.
Salata için patlıcan ve biber kuruyor
Yemeklik için doğranmış kırmızı biber ve yeşil biber,közlenmiş patlıcan,közlenmiş kapya ve yeşil biber de koyuldu daha yapılacak var tabi yavaş yavaş oluyor.
eline sağlık canım. 70 şişe domatesi nerede saklıyorsunDondurucuya börülce,yeşil biber, kırmızı biber, karnıyarıklık patlıcan,küp küp doğranmış patlıcan kızartması koyuldu .Küp küp doğranmış kabak,küp küp doğranmış kızartma kabak, dolmalık kabak koyuldu
Kavanoza, türlü (patlıcan, domates, fasulye, yeşil biber ve kırmızı biberi pişirip yaptık) Kavanoza küp küp doğranmış patlıcan, yeşil biber ve kırmızı biber kızartması domatesle kavurup yaptık.
Dolmalık biber ,ve dolmalık patlıcan kurudu.Dolmalık kabak kurudu.
Tarhana yapıldı.
70 şise domates yapıldı ama yine yapacağız çünkü sadece menemende değil diğer yemeklerde de kullanıyoruz, pilav,corba,makarna,kızartma,dolma-sarma içi lahmacun içinde vs az yapınca yetmiyor.
Kiler dolabı var oradaeline sağlık canım. 70 şişe domatesi nerede saklıyorsun
Bunlara ek olarak biber salçamı ve şeker fasülyemi de halletmiş bulunmaktayım.Dondurucuya attıklarım;
Kaldirek
Araka (iç bezelye)
Taze fasülye
Bamya
Karnıyarıklık ve musakkalık patlıcan kızartması
Kapya ve yeşil biber kızartması
Bütün ve doğranmış domates
Asma yaprağı
Barbunya
Kompostoluk erik ve vişne
Daha da dondurucuya bir şeyler attıysam hatırlamıyorum.
Tarhanamı yoğurdum ve çıkardım.
Fasülye turşusu kurdum.
Çilek reçeli yaptım.
Nasipse badalan (şeker fasülye), acikalık biber salçası ve salatalık turşusu işim kaldı.
Rabbim ağız tadıyla tüketmeyi nasip etsin, bereketiniz bol olsun hanımlar.
Ellerine sağlık elticim afiyet ve sağlıkla tüketin inşallahBunlara ek olarak biber salçamı ve şeker fasülyemi de halletmiş bulunmaktayım.
Kısa süre içerisinde turşu işlerimi de halledip, kış hazırlığı maratonumu sonlandırmayı planlıyorum nasipse.
Sağ olasın elticim, hepimizin emeği şifa olsun inşallah.Ellerine sağlık elticim afiyet ve sağlıkla tüketin inşallah
Benimde az kaldı sayılır
Amin elticimSağ olasın elticim, hepimizin emeği şifa olsun inşallah.
Darısı seneye inşallah, bu yılı da atlattık çok şükür.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?