Popüler Konu Kış hazırlıkları başladı,siz neler yapıyorsunuz?

Karniyariklik nasil koydunuz kizartip mi
Fırında kızartıyoruz ben karnıyarıklık patlıcan hafif fırça ile yağlıyorum.Yine küp küp doğradığım patlıcanlarıda yağlayıp kızartıyorum ister yemeğini yap ister patates vs sosla karışık kullan.

30 yıldır dolaba patlıcan koyarız yok zehirliyor filan diyorlar zehirlenen duymadım hiç yok konserve yapmayın zehirliyor yok buzluga koymayın vitamini gidiyor diyorlar insanlar artık markette satılan herseyi evde yapıyor 25-30 yıldır eskiden market konserveleri olurdu çok satılırdı artık satılmıyor eskisi gibi o yüzden dedikodu çıkıyor benim fikrim.

Karniyariklik nasil koydunuz kizartip mi
Hayır kızartmadım
Fırında hafif öldürüp paketledim
Hiç bir yağı pişirip dondurmuyorum, önceden kızartma falan yapıp koyardım, sonra çok zararlı olduğunu öğrendim, o yüzden kızartmıyorum. Fırında da tam pişirmiyorum, buzluk kokusu olmasın diye hafif yumuşayana kadar tutuyorum sonra çıkarınca pişiyor zaten

Zehirlenme olmaz doğru ama yağın pişirilip dondurulması çok zararlı hele de ayçiçek yağıysa, bunu öğrendiğimden beri yapmıyorum. Tabi kızartma gibi lezzetli olmuyor ama dondurucudan çıkarınca fırçayla yağlayıp kullanıyorum, iç harcını da biraz yağlı yapıyorum fena olmuyor

biz de tarhana yapacağız. Eylül ayında yapalım dedik. Eylül ayında yine turşu kurarız. kahvaltılık soslar yapacağız. ayrıca şişe domatesi...
onun dışında dolmalık biber, patlıcan, kapya biber kuruturuz. derindondurucuya taze fasulye, taze barbunya, taze börülce, bamya falan koyarız. yine karnıyarıklık patlıcan koyarız.
biberli lor yaparız.

tarhanaya bugün başladık. bu sefer içine beyaz un yerine organik atalık tam buğday unu koyacağız.

Patlıcan ve kırmızı biber kozleyip koydum. Karniyariklik kizarttim biraz daha kızartıp koyacağım.Annem erişte ve un tarhanasi ayarlamış.Çilek reçelimde 2 tane vardı annemde yapip verdi.Yesil fasulye koydum buzluğa hemde kuruttum,barbunyamda buzlukta.
Misir koydum hem taneli hem koçaniyla.
Yeşil Biber doğrayıp koyacağım.
Biber kızartıp koydum bikac paket ve yine koyacagim. Konservelerime henüz başlamadım ,yavaş yavaş yaparım azar azar çocukla yapabildiğim kadar.
Rabbim hepimize afiyetle yedirmeyi nasıp etsin canlar

Bu yıl az miktar yarı yarıya organik tam buğday unu ile organik arpa unu karışımı ya da organik tam buğday ile glutensiz un karışımı erişte yapmayı düşünüyorum.

Dondurucuya attıklarım;

Kaldirek
Araka (iç bezelye)
Taze fasülye
Bamya
Karnıyarıklık ve musakkalık patlıcan kızartması
Kapya ve yeşil biber kızartması
Bütün ve doğranmış domates
Asma yaprağı
Barbunya
Kompostoluk erik ve vişne

Daha da dondurucuya bir şeyler attıysam hatırlamıyorum.

Tarhanamı yoğurdum ve çıkardım.
Fasülye turşusu kurdum.
Çilek reçeli yaptım.

Nasipse badalan (şeker fasülye), acikalık biber salçası ve salatalık turşusu işim kaldı.

Rabbim ağız tadıyla tüketmeyi nasip etsin, bereketiniz bol olsun hanımlar.

Dondurucuya börülce,yeşil biber, kırmızı biber, karnıyarıklık patlıcan,küp küp doğranmış patlıcan kızartması koyuldu .Küp küp doğranmış kabak,küp küp doğranmış kızartma kabak, dolmalık kabak koyuldu

Kavanoza, türlü (patlıcan, domates, fasulye, yeşil biber ve kırmızı biberi pişirip yaptık) Kavanoza küp küp doğranmış patlıcan, yeşil biber ve kırmızı biber kızartması domatesle kavurup yaptık.

Dolmalık biber ,ve dolmalık patlıcan kurudu.Dolmalık kabak kurudu.

Tarhana yapıldı.

70 şise domates yapıldı ama yine yapacağız çünkü sadece menemende değil diğer yemeklerde de kullanıyoruz, pilav,corba,makarna,kızartma,dolma-sarma içi lahmacun içinde vs az yapınca yetmiyor.

eline sağlık canım. 70 şişe domatesi nerede saklıyorsun

Bunlara ek olarak biber salçamı ve şeker fasülyemi de halletmiş bulunmaktayım.

Kısa süre içerisinde turşu işlerimi de halledip, kış hazırlığı maratonumu sonlandırmayı planlıyorum nasipse.

Bunlara ek olarak biber salçamı ve şeker fasülyemi de halletmiş bulunmaktayım.

Kısa süre içerisinde turşu işlerimi de halledip, kış hazırlığı maratonumu sonlandırmayı planlıyorum nasipse.
Ellerine sağlık elticim afiyet ve sağlıkla tüketin inşallah
Benimde az kaldı sayılır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…